#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

hari sabtu bersama fam & ben~

hari sabtu xde apa..
lepak2 je..
tgh hari ben dtg..surpriseeee...
mmg la dah janji die nak dtg..sbb nak basuh kolam ikan..
tp ingat die dtg petang..sbb die keje..
tetibe awal pulak die dtg..

die ajak aku basuh..
katanya aku pemalas kan..aku ngelat2..
last2 ben tertido..then lunch..
sambung tgk hindi lak..
memula aku kutuk2 je..tension dorg layan hindi..
last2 aku sangkut sama..
best lak cerite die..sbb cerite hantu..
hantu x merepek2 la..mcm kene rasuk..
x pasal perempuan tuh pandai menari la apa la..scary la..
scary if bende tuh tetibe jadi kat aku ke apa..


:; ben kusyuk tgk tv ::

abis cerite around 5pm baru la start basuh kolam..
ben buat ngan ayol..miahahhahaha..
aku tolong amik gambar je cukup la kan..

:; gigih nak alihkan ikan ::
:; tau aku amik pic..seperti biasa..die suruh aku amik lg..tgk la tuh..sikit punya gedik..bf sapaaa la tu ??::
:: memberus lumut2 ::

last few days..mama sibuk suruh aku bersihkan lantai..x kuasa aku..
aku cakap..nanti ben dtg basuh kolam..mesti die basuh sekali lantai..
die suke je main air..sekali mmg betul..

:; x payah disuruh2...terus buat je..tgk la tuh..dah kuyup2 die..suke betul main air ::
:: ayol menyusun2 pasu ::

masukkan ikan..
ben suruh masukkan ikan..ayol mintak jaring..ben kata pakai tgn je..
ayol nih bab nih xleh harap..
dulu kalau keje die nak alihkan ikan..ikan lompat2
jatuh atas lantai..bole lak die bersilat nak amik ikan tuh..
end up die biarkan je..pastu die sibuk nak tangkap ikan lain..
hoih..gilo ke..sian ok ikan tuh..
aku mmg la x berani..last2 noy yg amikkan..

tgk pic atas..tgk tangan die gegar2..
sebab die masukkan je tgn..tetibe die tarik keluar..gilo..
ade part..die jerit..tgn mcm laju2 lambung ke atas..
ish ish ish..kalau la ade ikan kat tgn die..mampus tersangkut kat bumbung ke apa..hish..
end up die tuang je ok..penakutss..
mmg la bole je tuang..tp mcm air kotor la dlm baldi tuh..
lantak la labu..suke hati kau la..

:: sekor ikan berenang keriangan sbb air bersih.. lg 2 ekor tuh tgh gossip2 mengutuk sbb sekor tuh jakun lebih.. ::
:: kolam di ubah suai..sebab ade 1 pasu pecah kan..so buat la design sendiri..sbb tuh la x pasal binatang tuh ade atas tuh..binatang tuh muncung xdak..haha..sapa nak hadiahkan aku binatang baru?? ::
:: edan pun ade semalam ::

apa lagi..die betulkan pc la..
aku rasa ok je..
aku janji dpt online je aku dah gembire..
tp ye la..org2 i.t nih dorg nampak je ade slack..
tuh yg x puas hati..minggu nih dtg lg betulkan..
agaknya bende tuh menganggu jiwa die kot sepanjang minggu..hehe..

abis semua..layan don't mess with the zohans
aku dah tgk..tp edan n ben nak tgk..
aku layan sama.. ;p

tuh je aktiviti hari sabtu..xdak apa..

♥bye-bye...muaxx♥

lepas gian before ramadhan~

lepas je gerak dpd secret recipe..
ke rumah aku balik..
hantar tina..sbb die park kereta kat umah aku..

then me n jonet ke rumah adik jonet aisha kat pandan..
picked her up..then straight ke sogo..sampai sana around 12ish am..
sebab kami nak melepas gian ke karaoke... ;)
ye la..bulan puasa xkan nak karok kan..mcm keji je..
org beramal semua kan.. ;p

so by the time sampai sana..penuh ok..
semua nak karok last minute kot..
nasib ade bilik kosong..kene tggu 5 mins mcm tuh je la..

:; jonet mengisi borang membership..heheh..minah gile karok ::
:: aku & aisha amik pic sendiri...semantara menunggu..so mengisi la masa lapang kan..;) ::
:: x tggu apa..menggunakan masa sebaik mungkin ::
:; harus ade pic sorang2 ::
:; ok aku tau korg rindu aku..so aku bg 1 lagi..haha..poyo..padahal mcm selalu je muka aku kat sini ::
:; woowwee..doktor cekci..heheheh ::
:: sepenuh perasaan aisha tu ::

kite org karok sampai kul 3am..
singgah HKL..sbb jonet nak amik pic..
then hantar aisha ke rumah die..
then balik umah..sampai around 4.10am mcm tu..

owh lupa..masa aku bg tau ben nak karok..
die x marah ok..kejap je die cakap..' mcm2 la u nih pija'
ade la die ulang 2-3 kali..pastu die kata..'pergi la'
waahh..pelik..so not ben..

pastu aku lepak tuh..ade la sekali je die call..
double pelik..selalu die akan call 85 kali..
sesuatu ok..aku mula la pikir pelik2..
adakah die relax sbb die pun berjoli??
date ngan perempuan lain??
hahahha..tu la perempuan kan..bf protective benci..
bila die ok je..speku macam2 pulak..
padahal tah2 die dah start percaya kat aku.. ;)

apa2 pun..malam yg mengembirakan..
tp x cukup gembira..sbb i miss clubbing..
xpe nanti noy balik..harus kite gi pesta muda mudi k.. ;p
wahh..over..harus tetibe ben dtg n terbalikkan semua meja..heehee..

♥bye-bye...muaxx♥

night out with my besties~

last friday..
memula plan nak ke chilis klcc...
tp mcm malas..jauh je rasa..
so tukar..ke secret recipe tmn melati..
nasib tukar..last friday tuh mcm jam melampau kan..

so konon nak kuar 6ish..
tggu tina n jonet sampai je bukan main lama..
so by the time sampai sana nak pukul 8 dah..
duduk je terus order2..lapar..


:; mrs tina..haha..dah puan kau ye.. ::
:: dr j with her viatnamese noodle soup ::
:; yours truly ::
:; seafood spring roll...sorry dah tggl 1 je baru teringat nak amik pic..tp sgt sedap spring roll ini ::
:: mine..seafood curry laksa..ok la.. cepat muak pulak..x abis aku makan..aku lg suke chicken curry meehoon kt cozy house,a.park. gile sedap ::
:; tina ngan classic cheese..main course die aku x snap..busy makan la time tu ::
:; jonet with choco indulgence ::

ari tu baca blog wani ezryl*
celebration bday kt office die..
beli cake macademia white choc..kata sedap..
harus la aku teringin nak try kan..x pernah try..
so makan nih..wahhh..i loike..sedap gilo..
nyum..

later around 9ish baru ice join..
die nak join awal..tp tersangkut kat jam..
aku sampai secret recipe terus call die..
tanya kat mana..die kata baru masuk mrr2..
1 hour x sampai2 jugak..
aku call la..tanya..'kau nih kat mrr2 los angeles ke apa..x sampai2?'
hahahha..sian..dah la tertekan tersangkut jam..
tetibe aku call tanya soalan mcm tuh..haha..

:; gambar gegar2..ice gilo..tgk aku nak amik pic..excited lebih.. ;p ::

sembang2..lama gile..
macam2 topik la keluar..
kawin la..umah la..tunang la..risik la..nak beranak la..
part beranak la kelakar..masa jonet n tina semangat sembang2..
muka ice dah tertekan gile..
ye la..doktor kalau cerite tau la..semua masuk..vagina la..ini la itu la..
masuk2 jari check la..kepala baby dah terkeluar la..
hahahhahaha...too much for ice kot..
yg tina gile..ade ke die kata kalau die beranak..die nak aku amik kan pakai videocam..
sbb ajib xnak..gilo..
x kuasa aku ok..*pengsan*

gerak around 11ish..
aku ngan jonet ade program lain..
ice x join sebab esoknye nak merisik la apa la..
tina lak balik sebab..katanya isteri mithali..
next mission.next entry yek..

♥bye-bye...muaxx♥

farah??~

tetibe aku teringat zaman2 aku ngan ben memula couple..
aku dah couple ngan ben seminggu macam tuh kot..
bile kawan2 ben call..tanya die kat mana..
die akan jawab..'saya dgn farah ni'

aku biarkan je la..
aku rasa maybe die nak coverline ke apa..
xnak tau die ngan aku ke..
tp dah masuk lama2 bengang la kan..
apesal lak xnak bg tau die ngan aku..
hubungan terlarang ke apa nih kan..
so aku tanya la die..

me : u asyik cakap u ngan farah..apesal??
ben : kenapa?? u x suke ke??
me : x suke la..siapa farah??
ben : nama u farah la kan??

huarghhhhhhhhhhh..bole??
die ingat nama aku farah..
cilakak betul...nama aku pun die x tau..

me : takkkkkkkk..nama i fiza la..
ben : Ya Allah..ye ke??i ingat farah..i bab2 nama nih susah nak ingat..

ciss.sesuka hati je ok..
tu la..asyik ber 'u' n 'i' je kan..
lelaki mcm tuh kan..die salah sebut nama ke apa..xpe..
cuba kalau kite salah sebut nama laki..meroyan ok..

eyh semua ke???aku rasa kes aku je..
sebab aku jenis x kisah...
kalau perempuan lain dah ngamuk2 kot..
tp aku kan kes terbalik..aku ok..
ben yg lebih2..

tetibe aku teringat kes tina ngan ex die..
tina tersilap panggil bf die 'abang'
bf die meroyan2 ok..tanya, 'sapa abang??siapa abang tuh??'
siap bawak kete laju2 kat highway..
babikk betul..dah la aku ade dalam kete..
pastu dpd fast lane..emergency brake terus ke kire benti tepi jalan..
mcm nak mampos aku dok dlm kete tuh..

pastu bole lak bf die nak keluar dpd kete..pergi bunuh diri kat tgh highway..
wakakakakakakkaka...nasib aku pegang n peluk dpd belakang kerusi..
gile apa..kang berkecai tgh jalan..trauma...
tp sempat la aku perasan bf die tough..
sambil bercakap dlm hati, 'woow..keras2..sexy' lengan die ye..
bukan keras lain..gile hape aku nak pegang bf org punye..miahahhaha...
paling x bole blah..dorg nangis2..drama2..aku pun nangis..
bodoh nye aku...malu ok..patut aku je lari tgh jalan tuh bunuh diri sendiri..
miahahahahahahahha...

ok..dpd cerite aku ngan ben..
teibe masuk cerite org lain..
gile hape..*hantuk2 kepala kat dinding*

♥bye-bye...muaxx♥

i miss noy loh~

semalam tgk pic2 lama..
niat nak buang la apa2 pic yg x perlu..
bile tgk file family..
terus emo ok..penuh pic aku ngan noy..
uwaaaaaaaaaaaaa...sedihnyer..
emo gile..rindu kat die..
rasa nak nangis pun ade..tp cover la..
sbb tetibe mama pun join tgk sama..
xmo la emo lebih..kang mama lg emo lak..anak die kan...



kite org apa2 pun gi mana2 mostly sama2..
aku date ngan ben pun die ikut je..nyibukss..
part die date ngan edan je x bg aku ikut..
kedekut..shit u byatch..

nih die xde..
mmg bosan gile ok..
teringin nak makan cendol pun lupakan je hasrat..
sbb aku jenis x reti la keluar sorang2..rasa mcm gilo je..
plus aku rasa if aku makan jugak cendol mesti emo..
mesti ingat die..
shit la..cerite2 nih tetibe bergenang lak air mata aku..
tp aku xnak layankan sgt perasaan..
sbb if aku emo kat sini..die mesti la lagi emo kt sana kan..

x sabar nak jumpa die la..
tah bile la nak balik tuh..
x confirm je memanjang..buduh punye KAC..herghhh..
me mish u kominyo..
nanti jumpa kite pelok lama2 k..
uwaaaaaaaaaaaaaaa.... :((

♥bye-bye...muaxx♥

x tau nak cite apa~

ok aku xde ke mana..
mood pun malas je nak amik2 pic2..
so basically...xde bende nak cerite..

so aku decide nak cerite2 zaman lama2 ok..
ok kalau perasan..dalam entry sile jgn jealous..
aku ade cakap..org2 rumah sewa aku kat KJ dulu ramai kenal ben..
wahhh..statement berani mati je kan..
xde la..bukan sebab apa..
sebab ben pernah amuk kat situ 2-3 kali..miahahha..

:; umah lama aku..aku google je..sbb aku xde pic umah tuh la.. ::


kes mcm nih..
aku dok umah sewa..1 umah 3 org je..
yg pakai kete 2 org..
sebabkan budak tuh yg dapat sewa..n later baru sewakan kat aku n kak yan
so die rasa die boss..
padahal sewa die beza berapa je dpd aku..
so setiap umah kan ade 1 je parking lot..
selalu dok umah sewa mcm tuh..kongsi2 la kan..gilir2 la..
seminggu die ke..seminggu aku..
nih x..die bolot je parking tuh..cilakak..

so aku kene la parking luar..
parking luar pulak..
if aku x gerakkan kereta pukul 7am..mmg kene saman la..
cilakak..berapa kali aku kene saman ngan MPPJ..

so aku tension..
aku gune la pass visitor utk park..
tp lama2 x bole la kan..sbb mmg khas utk visitor..
bengang gileeeeeeeee...housemate aku tuh still buat bodoh..
so ben cakap park je kat ade 1 sudut tuh..
muat la..sbb aku bawak kancil je kan..

tp problem die pulak..
if parking sesuka hati dorg akan tampal no parking la apa
kertas dorg tampal ngan gam kayu ke apa kat cermin keta..
cilakak gile kan..
memula aku buat bodoh je...
sebab die gam tiap sudut kertas je..so senang je nak cabut..
sikit je gam die..ala2 titik2 je..senang je nak cabut..

so agaknya dorg tgk aku nih x sedar2 diri...
dorg gam kertas tuh sepenuh2 kertas ok..
so kau bayangkan mcm mana azabnyer nak bukak..
rosak ok cermin..sbb calar2..
kadang2 nak hilangkan gam tuh..kene toreh2 pakai pisau..

so bile aku tgk teruk mcm tuh..
terus aku mengadu kat ben..ben dtg..
mengamuk kat guard room tuh..
amik kau..x pasal 2-3 org guard mengerjakan kereta aku..kasi hilang gam tuh..
berjam weyh..haha..padan muka..
dorg buat pakai minyak apa tah..lap sampai hilang..miahahha..

tuh satu kes..
lepas2 tuh..aku bole park dgn aman...
sampai la satu ketika..ade kereta iswara aeroback..
pukimak..curi parking aku tuh...babikkkkkkkkkkkkk...
sialan....pencuri idea aku tau parking situ..bengang gile..

so aku x tau nak parking mana..
aku nak parking la kat visitor...
tp dorg mcm letak kon..
aku alihkan kon..tetibe guard 'kelly ng' jerit kuat2.. 'WOIIII!!! x bole parking sana..'
semua org pandang ok..x sukerrr...dah la kondo tuh jenis ramai2 org..student2..semua pandang2
time lak kul 8pm mcm tuh..time2 org tgh nak keluar pergi beli makan kat gerai depan..
pukimakkkkkkkkkk..x sukerrr..aku seperti biasa emo2..rasa nak nangis je..
tp aku buat bodo la..aku parking jugak...
pastu die dtg..marah2..cakap x bole la apa la..
aku cakap la kejap je..die bising2 la..
biasa la kelly ng..cakap ngan tgn2 terangkat..
aku buat bodo..aku naik je atas...

pastu ngadu kat ben la..nangis2...
ben biasa la..mana bole aku nangis sikit..
die suruh aku amik die dpd tempat keje..
aku amik la....siap masa kuar..aku tekan2 minyak2..
cea..dulu aku hebat bawak2 kete nih..walaupun kancil je..huahahauah..
sekarang je penakut lebih...

so sampai je balik umah aku..
benti tepi guard house..
ben mengamuk ok..
aku x suke sebenarnyer ben ngamuk2....
tp aku benci org tuh 'woi2' kat aku..aku pantang ok woi2 nih..
ben mengamuk..aku ingat nak dok dlm kete je..
bole lak ben suruh aku keluar tunjuk sapa cakap woi..
aku xnak..die paksa2..
x pasal2 aku kene tunjuk ok..takotttttttttttttt...

ben dah mengamuk siap cakap, " lu tau x lu cakap woi tuh kat bini saya"
wahhh.sedap mulut kau mengaku bini..
tp org percaya la kot..kata badan aku mcm mak org..miahahhaha.
mmg cuak gile la lelaki2 tuh..siap sorry2 berkali2 la..
paling best..die bg aku card visitor parking sambil cakap..
"lu parking la mana lu suka..nah amik nih..kite org takda kacau lagi sama kakak'
muahahahahaha..mari gelak guling2....
suke aku..lepas2 tuh..nampak je kete aku..dpd jauh dah naik palang..
siap angkat tgn semua..
herghh..padan muka..tuh baru kene amuk je ngan ben..belum kene sapu lagi..

owh my bento..i lap u bebeh...
tp ben nih over protective..
sampai aku gi lepak2 pun die jealous nak mampos..
konon nak pergi terbalik2 kan meja..
gilo apo..tp xde la die buat..die cakap je..

ok la tuh je..byeeeeeee
hahah..tetibe cerite dah abis.. ;p

♥bye-bye...muaxx♥

takotttnyaaaa~

kan aku ckp nak cerite hantu..
x jadi la..aku malas..
1 lg sebab aku x ingat mana cerite yg aku pernah cerite..
mana yg belum..

so i decide utk layan cerite 'kekasihku seru' kat tv3.com.my..
sebab ramai kata best..
aku x tgk..asyik lupe je..
so td nih aku tgk la..



fuck gile weyh..
takut gile cerite die...
ke sebab aku tgh tgh2 malam nih sorg2..
n position pc nih depan mengadap sliding door..
tepi nih tingkap...uwaaaaaaaaa..takoootnyaaa..
aku x berani pandang kiri kanan..depan belakang semua..

aku baru tgk episode 2..
baru sampai part 2..aku dah x keruan..
jantung aku dah dup dap je..takottt...
bole thn a cite nih..
x mcm typical cerite2 hantu malaysia la..
hantu2 die scary la..
membuatkan kau takut je nak ke dapur..
nak naik tgga pun takut nih..
sah aku akan tido bawah je lepas nih..
terima kasih aku nak naik atas..

sapa yg belum layan..
sile la layan k cirite nih..
ok la aku nak sambung..
aku rasa aku tgk abis episode 2 nih je kot..
x sanggup nak habiskan few more episode..
tgk siang aaa..ok sikit kot..
depress gile weyh..
rasa nak lari laju2..langgar dingding..kasi pengsan..aman~

♥bye-bye...muaxx♥

short note 2~

hate it..
baru nak syok2 layan P petang td..
tetibe buffer mcm cilakak..x smooth langsung..
xdak mood..
end up tido..herghh...

malam tina kata nak lepak2..
tp hujan..so x jadi kot..senyap je die..
aku try sms..tp asyik failed je..apesal tah..

perut lapar..
nak keluar ngan ben malas..terasa jauh..
so td makan ngan mama je kat krisik..
gile malas nak snap pic..

bye2..esok la baru aku buat entry panjang2..
sekarang malas..
tgk la..kalau rajin jap lg aku buat entry cerite hantu ke apa..
kalau xde tuh..maknanya aku masih dilanda penyakit M..

♥bye-bye...muaxx♥

short note~

semalam aku over rajin..
hari ni penyakit M dtg..
banyak nak cerite..tp M
selain penyakit M..ade M lain jugak..
B pun ade..

ok aku tau korang x paham..
x paham sudah la ye..biar aku je paham..
aku nak layan P..lg syiok..
minggu depan dah bulan puasa..x bole.. ;p

♥bye-bye...muaxx♥

undi Nisa di Sinar.fm~

semalam aku ke page viruspadu..
so aku tgk die mintak tolong undi anak die..
dalam pertandingan si cilik sinar.fm...
so dah undi..n die mintak la tolong sapa2 if bole buat entry pasal nih..
so memandangkan aku pun xde apa nak cerita..
aku pun tolong sekaki k..


:; nih la page die.. ::

undi la Annisa Abriza bt Shamsul
bole click berapa banyak kali pun yg korang nak...

senang je..pergi sini - http://www.sinar.fm/komuniti/SiCilik/
nisa kat page 7..
so click la berkali2 k..
die punye undi mmg xkan naik..
sbb die akan refresh page tuh every 20 minutes..

dorg perlukan lebih 111333 undi untuk menang, tolong2 la yeah
update:
260808 7.01pm: 215 undi
260808 10.06pm: 743 undi
270808 7.30am: 2129 undi
270808 1.00pm: 5366 undi

jauh lg tuh..so kalau korang xde keje..
dpd dok refresh page aku nih tggu update..
baik la korang click kat sana yea..

tolong menolong membawa berkat..
wahh.tetibe...
tamat sudah khidmat masyarakat dpd peejburhan..
over n out..

♥bye-bye...muaxx♥

tunggu punya tunggu..punya tunggu..bulan x timbul2~

semalam gigih la kul 12.30am aku gi luar nak tggu ade 2 bulan..
xdak ok..even worse..even bulan yg sebenar pun xdak..
huarghhh..benciii...

ok aku dah agak la it's a scam..
1st..die tulis 12.30am..
12.30 am mana??america??UK?? france??australia?? kan??kan??kan??
even gerhana ke apa..ade la specific time masing2..tipooooooooooo..
one more..if la bende nih betul..
asal xde kecoh kat paper ke..news ke apa kan..
sepi je..mesti tipu nih..

tp dah tau tu..aku nak jugak la keluar tgk2 kan..
mmg xde ok..bulan pun xdak..bintang banyak la..
aku n mama punye la berjalan sampai hujung jalan nak carik bulan..
sbb konon maybe terlindung balik bumbung,..
sbb bulan low ke apa ke..muahahha..gile buduhss..

so end up..
aku snap2 pic bunga2 mama yg berkembang mekar..
sebelum2 nih..haram 2 thn xnak berbunga..maybe sbb x kene panas..
nih jenis2 bunga nak panas kot..
so lepas je dah alih tempat..terus berbunga2 banyak2..

:: banyak kan..wangi..die jenis menjalar..sesuka je mama nak letak sini.. kang menjalar ke tiang lampu sampai kable semua mcm mana yek?? ::
:: nih aku x tau bunga apa..pencemaran mata kan tiang lampu tuh..mcm2 bende la org nak tampal ::
:: pose muka2 kecewa x dpt tgk bulan..paling x boleh blah muka aku..apa bende tuh weyh?? ::
:: pokok limau purut yg jugak asyik berbuah2..terlalu banyak sampai ramai je nak amik2..buat mandi limau..suke korang lah labu ::
:: kaktus.. ::
:: dan lagi..yg warna kuning tuh mama cakap mcm tgh bg middle finger..haha gilo ::
:: yg ini pulak?? ::

mama kata snap..
aku tanya la..nih mcm apa???
dalam otak aku dah pikir lain..
mmg dpd first beli pokok nih aku dah pikir lain ;p
tp mama cakap..nih mcm tgn buat peace..
so peace la kat reader2 kau sbb sebenarnye xde pun bulan tuh..
hahha..buduh...
tp bagus betul pikiran mama..suci je..
peace die pikir..
aku tgk pokok tuh mmg aku akan bayang kan..erk..bayangkan..erk..
nanti je la aku cakap..chiow..

owh btw..aku dapat link nih dpd annasuejie..
http://cosmiclog.msnbc.msn.com/archive/2008/08/26/1294160.aspx
*larikss*


♥bye-bye...muaxx♥

kite sama2 tgk la yea..~

aku dpt email nih dpd mama semalam..
mmg niat nak letak sini..tp kata pemalas..
nih baru la nak tepek..

td lunch mama tanya..dah letak ke..aku cakap nanti la..
die siap cakap, ' mama bg supaya kau letak dlm blog..kalau x buat apa bg kau'
citt..keji..herghh..
so here it is..


27th Aug the Whole World is waiting for......... ....

Planet Mars will be the brightest in the night sky starting August. It will look as large as the full moon to the naked eye. This will cultivate on Aug. 27 when Mars comes within 34.65M miles off earth. Be sure to watch the sky on Aug. 27 12:30 am. It will look like the earth has 2 moons. The next time Mars may come this close is in 2287.

Share this with your friends as NO ONE ALIVE TODAY will ever see it again.

_____________________________________________________________

tah ye tah tidak xtau la..
kite sama2 la tgk kan..
kang masuk berita..kat malaysia x nampak la apa la..
mcm gerhana matahari..penat je tggu..tetibe kl x nampak apa..herghh..

tetibe aku confuse..
maknanya pagi nih ke hah?/
as in malam kang..after 12..masuk la 27th kan..
ke kene tggu esoknye 28th tuh??
ish confuse nye..

♥bye-bye...muaxx♥

lawak la mama nih~

jgn x tau..umah aku sekarang semua mood nak tunang..
aku mmg la korg dah tau kan..
ade la few plans..tp xnak cite..
dah jadi aku kecoh2 kay.. ;p

sbb apa??
bile aku cakap pasal tunang ke apa..
mak pak aku buat dek je..citt..
tetibe abg aku ayol ckp la die nak tunang..
die plan next year..bulan march mcm tuh..
tp xde la proper..baru cakap2 je..

tetibe semalam amik mama balik dpd office..
mama kuarkan list ok..
siap pakai excel lagi..haha..
mama mmg mcm nih..suke sgt semua nak proper type2 pakai excel ke apa..




ok sebab apa aku kata kelakar?/
sbb kau tgk la ejaan mak aku weyh..
eja ikut suka hati die je..
semangat lebih..tp ejaan tah apa2..
dah la ejaan zaman bile la die gune..

handbag & kasut nak bg guess...tp eja guest..mihahahhaa..
apa guest??..gilakah??
baju kurong..sireh junjong..mihahahaha..
paling x bole blah..choklet..
apa tuh??? sile gelak guling2..keh keh keh..

yg nih lak..
eja boleh.... bolih.. ;p
kelakar..
dah berkali2 ok kite org betulkan..
nak gak jugak die pakai ejaan pelik2..
die kata sbb office die corporat..mana pakai bm..fine..nak lg berlagak tuh..
papa BM2 nih terel la..
ye la..keje kerajaan kan banyak surat2 rasmi semua..
mama part bm mmg fail la.. haha


siap ade tarikh weyh..
memula tarikh bulan 11 tuh aku pilih ok..utk aku..
tp dah noy x bole balik la apa la..aku cancel la..
then bertukar2 tarikh,,.naik pening aku..
apa2 la..senang2 xyah tunang..kawin je..*ayat gatal nih*

tp kemungkinan besar..abg aku nak tunang bulan januari tuh kot..
birthday kau ICE..
haha..dah bape kali aku sebut nama kau ari nih..
kau kene belanja aku makan besar nih..haha tetibe..

pasal kisah cinta abg aku ayol nanti aku cerite k..
sbb mesti ade yg pelik..x pernah pun aku sebut pasal gf die..
tetibe nak tunang..
xpe..tuh lain entry ye..

owh nway..
price aku pixel kan la ye..
xmo la nanti org mengata2 ke apa..
berlagak ke apa ke..
dunia nih banyak haters..

♥bye-bye...muaxx♥

excited lebih~

mentang2 pasang je kipas...
dan2 la aku n mama lepak depan..his roks semua..
paling over..mama siap suruh pasang lampu kelip2.....kah kah kah..
dah macam nak raya sgt dah nih...
dah la umah aku lap lip over dose..
nih last year la..papa aku jd shoppaholic..
beli banyak2..siap suruh electrician pasang..
dah mcm london circus pun ade..
mcm restoran tomyam pun ade..hahahah..
so layan~


:: sikit punye meriah lampu ::
:: amik feel nak puasa..pasang siap2 lampu ::

xpe..meriah2 pun aku suke..
sbb aku rasa lampu2 nih la lg meriahkan puasa n raya..
kul 7pm selalu aku dah pasang lampu kelip2 nih ok..
meriahhh....

pastu kite org santai2...


:: chemott pun tumpang santai sampai tertido..heheh ::
:: pastu mama gantung bende yg mmg dah sedia ade situ bertahun2..ari tuh turunkan sbb org tuh nak buat keje kan.. ::
:: ala..lama2 punya tanggunk..tudung saji..tampi eyh??tah la..lupe.. ::
:: mama got carried away..die bersihkan abuk2 bunga2 die lak..semangat raya lebih2 la..haha ::
:: aku seperti biasa..x tolong apa..dah mama x mintak tolong kan..die kata tolong teman je..teman je la.. ;p ::

aksi tutup mata..sebab mata lebam..
ben cilakak..masa die video call.
die kata mata aku mcm pakai sunglasses..huargh...
keji ok..xde la..video call tuh yg mcm haram..
mmg buruks je nampak muka aku dlm tuh..
tp bile tgk cermin..aku tgk xde la teruk sgt.. herghh..
sempat perasan nih.. ;)

♥bye-bye...muaxx♥