tagged by ceera~

sebenarnyer tag nih mcm xde tajuk je..
tp aku nak bg tajuk la kat die..
about me...boleyh???

aku malas nak mampos..
so x kuas anak gune2 gambar ke amik gambar ke waht so ever ye..hmmpphh..


1. nama-nama timangan oleh org tersayang
  • family panggil pija
  • ben panggil ja, tikatom(si masam), tikoncet(si buncit) kelombam(tembam)..banyak aaahhh
  • kawan2 panggil pija jugak
  • ade yg panggil pij..
  • bloggers panggil peej

2. anda seorang yang...........

  • super sensetif
  • kememeh
  • mulut laser
  • suke marah
  • tp marah x lama..
  • kelakar kot..tah la..

3. insan teristimewa.describe apa yg membuatkan die terlalu istimewa di mata anda.
  • tinggi..me loff it tall..
  • size kasut besar..haha..tetibe..
  • baik hati
  • pemurah
  • x kisah aku mcm mana pun die sayang je jugak ;p
4. makanan favourite anda
  • mc d
  • sambal..anthing with sambal yg super pedas..
  • asam pedas

5. favourite color
  • black
  • red
  • green

6. favourite song
  • reggeton

7. sikap yg membuatkan anda stress
  • bile ben jealous melalut2..x suke
  • org asyik2 panggil nama aku..contoh noy..sikit2 panggil nama aku..stress betul xleh tgk org senang ka????
  • kehabisan rokok..xpun dah nak hisap rokok..lighter xde..stress gile weyh..
  • org2 yg baca blog aku..tp blog die private xmo ajak aku..grrrrr..

8. 3 bende yg mesti ade dalam handbag anda..(aku bg lebih la yek)..
  • rokok & lighter
  • hp
  • purse
  • perfume
  • lipstick
  • hair clip
  • mentos
  • vibrator (hahah..tetibe..)

9. kali terakhir anda menangis beriya-iaya..kenapa??
  • menangis??xde kot..x bole ingat la..hati berbunga2 je..mcm mana nak nangis..

10. tag 5 rakan anda
  • noy
  • darling8tabby
  • dazzle dalie
  • puterikurekure
  • wani ezryl
♥bye-bye...muaxx♥

dark circles~

dark circles aku makin teruk..
melampau2 mcm kene tumbuk je gaya die..
so i have to treat it la..
so masa kat guardian mencari2 la..
aku x suke fair n lovely sbb bau die la..busuk je..
tp dah xde pun kan..aku tgk xde pun..

kak yan pernah bg aku mustika ratu punya..
die kata bagus..tp aku x bole pakai..
bile aku pakai je..esoknya bangun tido..mata aku jadi berair2 mcm sakit mata tuh..
bengkak..n taik mata banyak..apa jadah kan..

so semalam beli olay nih..
gile mahal..32++...
kecik lak tuh.....



hopefully it works...
kalau x..aku bakar kilang olay nih..haha tetibe je..

haha..entry berunsur kemalasan..

♥bye-bye...muaxx♥

semua pun sedap~

sampai umah je makan2...


:: pappa roti edan belikan kat ampang park..la la la ::

:: pistachios ::
:: apricot & buan tin..tah la..apa2 la..aku lupe la ::
:; n durian...pun edna belanja..sukerrrrrr ::
:; aku amik pic aku menikmati durian..tetibe ade minah tuh kat belakang buat muka mcm tuh.. sbb die x suke durian..hohoh...rugi woooooooooooooo ::

♥bye-bye...muaxx♥

ampang park - KLCC - ampang park~

sabtu xde ke mana..
pagi teman mama pergi pasar tani..then bermalasan kat umah je..
ahad tuh tgh hari ben dtg..tp xde gi mana..
lepak2 kat umah je..
then petang ke ampang park..
memula malas nak ikut..
sbb mcm xde mood..sakit gigi la..then makan panadol.ngantuk la..
tp tah mcm mana decide nak ikut jugak..
so ben balik la...




:: dlm kete ::

first stop..beli jam loceng utk noy..
die nih tido mampos..kadang2 set alarm kat hp..
die bole tido ngan aman..
aku yg terganggu..
die hanya akan bangun..lepas aku pukul2 die sbb alarm die memekak..haha..boleh??

second stop...kedai bag lak..
belikan die cabin bag..


time nih papa nak gerak ke seberang..
seberang jalan je..
sbb ade kawan nak jumpa die kat lotus tuh...
so papa pergi sana..kite org teruskan soping2...

:: membeli kacang2 dan sebagainya ::


:: then ke guardian..sbb kononnyer nak carik vitmin utk noy..end up x beli pun vitamin..sbb x tau nak pilih mana..banyak sangat..pening ::
then gi makan...
makan kat cozy house..
bukan cozy corner ye..tp cozy house..mcm yg kat great estern mall tuh..
tp nih baru bukak..tempat die x cozy sangat pun..heheh..
tp makanan die is wayyyyy cheaper..n super sedap as well...

:; mama makan meehoon goreng seafood ::
:; noy n edan both makan kungfu style yee mee & kuey teow ::
:: aku makan chicken curry meehoon...super sedap ok..sukerrrr gilerrrrr ::
:: muka teruja nak makan ::

semua tuh only costed us not more then rm40..murah kan...
tp mmg super sedap la..so puas hati..
xde pun ramai2 org..kene beratur deret2..
cuma x best...sbb xde smoking area saje... ;p

:: so smoking la di belakang bangunan nih ::

gile perut aku x cover...dah mcm big mac dah tuh..hua hua hua..
mcm spastik pun ade aku tuh..retarded..
sebenarnyer nak tunjuk aku beli selipar baru kat bata..haha..
rm8.99 saje..ngeh..terus pakai ok..gile KG..
xde la..sbb selipar lama aku..dah mcm haus a..so jalan licin2..bahaya okies..


:: selipar baru ::

aku prefer selipar lama aku yg semua hitam tuh..
aku beli tuh rm1.99 je ok kat carrefour..lama gile thn..3 thn kot..haha..
tp selipar nih selesa la..bagus..

then kite org round2 1 ampang park nak carik kasur silver utk mama..
mama nak gi wedding..nak pakai clucth silver aku..tp xde kasut matching..
mama cerewet ok..nak matching sunguh..nak sebijik2 mcm clutch tuh..mmg payah la..
so end up ke klcc..nak mencari punye pasal..

:: escalator nak ke putra lrt ::

memula ingat nak naik putra je..
tp mama x kuasa nak menapak la apa la..
so naik teksi je..haha..gile pemalas kan..
x sempat panas bontot dok dlm teksi tuh dah sampai pun..ngeh~

then mencari2 kasut..
kasut utk noy keje sekali..xde ok..
ke sbb dorg nih cerewet???..apa2 la..
yg pasti aku suke masa kat parkson tuh..
try2 kasut lewre..guess..etc etc..semua yg tggi mati..
gile sexy weyh..tp bile masa nak pakai tuh..???
pengsan ok kalau berjalan pakai tuh..
xpe..nanti kawin aku beli..
khas utk nak pakai dlm bilik je..sexy gile..
nih kes2 banyak sgt tgk porn nih..hua hua hua..
xpe la kan..gile kinky .. ;p

:: session menghisap rokok ::
:; muka teruja tgk2 LV2 kat belakang tuh ::

then ingat nak jalan..
tp papa dah call..
so gerak balik la ke ampang park..
teksi2 cekik darah ok yg tggu2 tepi2 tuh..
ade ke nak gi ampang park nak sampai rm10..wak luuuuu....
so kite lintas..n tahan2 teksi lain..
sebenarnyer meter x gerak pun ok..rm 2 je ke ampang park tuh..
sian je tourist agaknyer kene tipu kan..

then balik umah..yeay..
tuh je..gile malas nak type lagi..

♥bye-bye...muaxx♥

ke suzi's lagi~

cerite hari khamis..
ini hari baru reti nak update..
gile malas weyh..
at times rasa mcm dah malas nak blogging pun ade yek..
dah la usb cable transfer gambar 1 hilang..
patut ade 2..1 hilang..
1 semestinya noy akan bawak gi kuwait..
haaiih...ape jadah update xde gambar kan..
mcm x lengkap gitu.. ;p
dah le memory card reader tuh mcm hampeh je..
so xleh gune..abis mcm mano??/grrrrr....

nway..last thursady tuh...jonet dtg mebawa kegembiraan..
wahhh.ayat..mcm best je..
bukan apa..die dtg bawak durian n rambutan..
tp aku x makan sgt kut..dpt la bape ulas je..
sbbnyer..sibuk dok depan pc..
by the time toleh..nak makan..tgk tggl sikit je..citt..

:: mengadap buah-buahan ::

then later ke am bank jln yap kwan seng tuh..
jonet nak bayar duit kete...
then adik jonet aisha ajak lepak2 makan..
malas nak gi jauh2..ke suzi's je la senang..
hujan2 pun redah saje...
gile lebat hujan lepas tuh..
gile lama lepak.....sempat makan2 semua..baru la aisha tuh sampai..



:: nonoy..minum air panas..aku x reti la minum2 air panas nih..kalau suam ok..sbb kalau panas nih aku rasa mcm x puas minum je ::

:: jonet sibuk call2 aisha.. ::

:: noy berbaik hati nak amikkan pic aku ::

:: seperti biasa..aku makan bubur ayam ;p ::

:: aisha bersama bf baru die k..katanyer nak kawin dah..apa2 la labu ::
sebab2 lepak lama ialah sbb nak beli dvd ngan thai..
gile relax je die x meniaga..
rupaya ade sekumpulan polis kot tgh makan2..lama gile lepak sampai 2 jam..
tuh la die x bole nak niaga...
gerak je org tuh..die open la dvd kat jonet...
tetibe tgh jonet pilih..die amik dvd laju2..bawak lari..gilakah...
rupanya org tuh lalu kete die depan suzi's..hahahah..
then later tuh baru la jonet bole pilih balik..haha..

pastuh tggu jap...konon pedd nak lepak sama..
tp x timbul2 pun..what ever la kan..
edan lak dtg ngan kawan die rudy..
baru balik dpd meeting..
tapi sian..dorg dok kejap je..sbb kite org dah nak gerak.
ye la..gile lama..naik kematu dah bontot..x kuasa..


:: edan - perempuan kelucahan..haha - rudy ::

itu je lah yek..
aku gile malas nak panjang2 cite..ngeh~

♥bye-bye...muaxx♥

mood manja~

chemott few nights back tetibe dtg mood manja..
dok leseh2..
tetibe aku dukung letak atas peha..elok je die bersantai..
asal aku aku semangat nak blog about it??
sbb chemott bukan jenis nak manja2 ok..sangat jarang..
bukan jarang la..mcm x pernah..
esp tetibe lak nak bersantai semua..mmg x la..
aku tunjuk pic nih kat family aku pun..
semua ala2 terkojut..die nak santai2 mcm tuh..

nih je yg aku sempat snap...


:: bukan main santai.. ::

:: tetibe tergolek..haha..gilakah?? ::

♥bye-bye...muaxx♥

semangat korang yek~

nih entry nak buat dpd ari selasa ari tuh ..
tp malas lebih kan..so sampai ke jumaat aku drag...
aku tgk gelagat korang yg dok bertenggek kat blog aku nih..
nak tunggu entry jubli perak tuh..
sangat ketara ok beza die tuh...
bape kali la korg refresh yekk..


:: stat counter ::

tgk a perbezaan hari selalsa tuh ngan yg lain2..
gile jauh..
sampai seribu lebih page load..haha..
tp xpe la kan..berbaloi...
dpt tgk aku ngan latina look..*larikssss*


:: counter ::

amik kau sampai 19 stalker...
hua hua hua..sukerrrrrrr.....
masa aku amik nih..aku sengih sesaje..
sbb korang ye ye tenggek..
tp aku xde intention nak buat entry jubli tuh on tuesday..
hahaha..aku sangat keji...


:: poll ::

nih lak pasal poll aku...
ok..poll dah tutup kan..
keputusan..ramai suruh aku reply kan..33 votes
ok itu kire tersurat la kan..

kalau ikut aku..
suka yg ala2 tersirat gitu...
tgk votes.. total 66 votes..
so if tambah2 yg 3 jawapan lain..akan jadi 33 jugak...
so kire half2 la kan..

so kesimpulannyer..
suke hati aku la nak reply ke x kan..
lagi pun nih blog aku..suke aku la kan..
saje je aku buat poll tuh nak menyusahkan korang..ngeh ngeh..

ish ish..aku xde la keji mcm tuh kan..
so far..aku masih lagi reply la mana yg patut..
tp if angin malas dtg..mmg x dapat nak menolong yek.. ;p

ok la..
aku nak tido la..
aku nak kene bawak noy senget tuh pergi kuwait embassy pagi karang..

♥bye-bye...muaxx♥

bbq~

kan patutnya noy pergi this friday..
tp tunda lagi samada 1st or 4th of july..
sbb nak uruskan visa la apa la..
so kite org mmg la ade plan nak buat bbq..
xde la besar2..sesama family saje..
tp bile dgr tunda..ingat nak postpone je la bbq tuh..
tp maktok dah semangat order2 kuih2 la kat makcik sebelah..
siap buat agar2 la..
so kene la buat jugak kan..

so after maghrib..baru la aku ngan jonet runner gi carrefour beli marinated ayam n daging..
nak beli kambing..tp dah habis la pulak..herghhh..
then beli apa yg patut..
terus balik..
sampai umah pun dah kul 8.45pm..
haha..api semua dah naik..tggu kite org je.. ;p


:: ayam & hotodg..noy potong lebih..tetibe hotdog tuh jadi gaya mcm tuh..ngeh~ ::

:: tembikai by jonet ::

:: bengkang ubi ::

:: apa nama nih??caramel eyh?? maktok aku panggil puding telur..apa2 la labu..janji sedap ::

:: agar2..haha maktok semangat lebih ::

:: air buah campuran ::

:: papa makan sikit je..sbb die ade meeting kat 2nd office die.. ::

:: edan n P.G gigih ::

:: mama kesepian..sbb papa gi meeting.. ::

:: kak dzaza & sucre ::

:; my acu pun dtg..time nih jonet tgh tolong tarik rambut noy..sbb die sakit kepala..jonet dok dlm umah je keje die..sbb die nih hantu tv..keje die tgk tv jeeee... ::


then ben dtg...
ptg tuh ben ade call..sembang..
sampai la one part...

ben : bile nak jumpa u nih..
me : dtg je la..
ben : ye la kan..dah lama x jumpa..x tau dah mcm mana rupa u sekarang..
me : *gulp* ye laaaa..

xde la ..lama sgt x jumpa kan..baru 2 minggu mcm tuh kot..
ben suke drama lebih..
yg aku dah mcm cuak kebebeh..sbb ayat ben mcm menakutkan..
ye la..sbb rambut aku kan dah over..
die x suke sikit aku color2 nih..
tp adakah aku kesah??

so masa ben sampai tuh..
elok je sengih2..
die nampak je rambut aku..
terus muka bertukar..
siap geleng2 kepala la apa la..

me : tantik x ambut(rambut) baru ite(kite) tuh??
ben : *geleng2 je..*
me : temua(semua) org takap(cakap) tantik(cantik)....

pastuh die start balik motor die..die gerak..
mencikk ok..tah apa2 tah..
tp aku x kisah pun..die suke drama..aku tau die dtg balik punye..
mmg betul pun..die round2 tah mana2 tah..pastuh dtg balik..gilakah???

tp die bising2 la..
die kata x lawa la apa la..apa2 la labu..
aku rasa aku lawa..pedulik la kan..
pastuh aku layan amik2 pic die..
die ok la..
cea komplain rambut aku..
rambut die dah bukan mcm indo mee je ok..
dah tahap lg sikit jd alleycats aku tgk..
aku lg benci ok..

:: ben & P.G ::

:: noy & edan ..bermanja di saat2 akhir b4 nak pergi dah..hua hua hua ::

:: aku suruh mama buat muka kegembiraan...muka mcm nih yg die bg,..nih mcm muka org sewel..haha ::

:: acu & ayol ::

:: bento & edanis ::

:: muka pucat x make up..hah..lantak la ::

:: me & ben ::

:: kak dzaza yg gila..dorg nih pasanagn rock..sewel je aku tgk..haha ::

:: edan gigih gile ::

:: noy asyik makan hotdog je ::

:: pastuh die lak amik pic aku dekat2..hahaha..gile buruksssss.. ::

:: pastuh aku amik pic ben lak..lagi buruk weyh..tuh hidung ke tombol pintu tuh??wakakakak ::

:: tetibe bila amik pic edan..jadi gaya ini..apa nih??aku xde setting mcm nih ke apa..adakah kerana edan nih hantu?? atau edan nak menjadi hulk..sbb asyik2 die je kene jadi tukang bakar..haha ::
pastuh ben gi lepak hujung jalan ngan P.G n kawan2 P.G
noy xde keje..die kata nak main2 ngan moto ben...
gilakah...

:: tgk a tuh..over siap nak pakai helmet ::

:: siap buat gaya minah rempit lg..nih apa eyk?? superman eyh??tah la..x tau aku ::

:: pastuh aku lak naik..wahahahhaha..gile buruk weyh..mcm jantan keberet je rupa aku..time nih kire posing awek peluk2 ronda2 kampung naik motor la ::

tapi amik pic je la kan..
aku bukan reti naik motor2 nih..
n x suke pun..aku mcm terbayang2..if aku naik..nanti tayar pancit..haha..x sukerrr..

:: ayam2 yg sedang dimasak..syedapp ::

:: ben & ayol..nih ape kehal nih ::
pastuh masuk isu perut ben mcm mengandung 5 bulan..
sama gak ngan perut aku..
pstuh sibuk la dorg nak amik pic perut2 kite org..
noy siap cakap..kalau aku x masukkan sendiri..die akan masukkan dlam blog die..
keji ok...fineeee..aku masukkan laaaaaaaaaa...
ye la..xkan bile nak masuk blog je..nak cantik2 je kan..
so terimalah..
ini la aku yg sebenarnye..
yg konon2 latina sangat..puiii..

:: perut dah buncit keras gile pun makan lagi ok ::

:: cinta perut namanya..haha ..apa??x bape clear??tggu bawah nih ::

:: haaaaaaaaaaaaa..amik ubat...mcm mana nih?? dah mcm nak meletup dah perut nih ::


:: sucre n kucing mana tah pun menikmati bbq ::

:; suasana ::

:; chemott intai sape tuh chemott?? ::

:: intai die nih rupanya ::

:: siap mata pancar2 lagi ::

:: minah senget... ::

semalam settle semua around 11ish la..
lepas kemas2 semua..semua terbongkang tido..
aku xde la tido..
aku online..heheh..
patut teman noy gi putrajaya tadi..sbb ngantuk..x kuasa aku..
sorry ye makcik...

♥bye-bye...muaxx♥