#sayajual

Tabita Desi Damayanti Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

x larat ahh~

aku ade banyak nak cite..
ingat nak gigih update..
tp x larat la..
aku demam la pulak kan...
x larat nak dok lama2 depan pc nih..
mata semua sakit..
hidung hingus2..x sukerrr...

nanti2 aku reply sekali comments semua ok..
serious x larat gile la...
uwaaaaaaaaaaaaaaaa....x suke demammmm!!!!!!

p/s : aku dah betulkan gambar kat entry chemott tuh..

♥bye-bye...muaxx♥

sharing is caring~

balik dpd jaya one tuh..
before sampai umah..
me n noy singgah mc d drive through..
beli sundae cone..
syedapp..sukerrr...

:: kegumbiraan dapat ice cream ::
balik je..
seperti biasa..kucing2 semua ngadap..
tp yg paling setia sucre la..nyampah ok..
tp sian la jugak...
so aku makan puas2 dulu...pastuh aku share la ngan die...haha

;; suke gile die..siap laju je sampai ::

:: sucre menikmata sundae cone..keh keh keh ::

bukan apa..sian la..
sbb die nih mmg suke..
chocolate la..ice cream la..
kuih raya pun sama..favourite die.. gajus cheese..
siap kalau org bukak je balang kuih tuh..terug die meroyan ok..
x kan gerak selagi x dpt makan 2-3 ketul..gilo...

apa2 pun..aku paling sayang sucre..
sbb die super manja..
ngan aku la..yg lain2 mcm x suke aku je..bluwekk..

♥bye-bye...muaxx♥

artsy us~

kan dok lama sangat kat secret recipe tuh..
bosan la pulak kan..
n kan aku ade cakap..aku sembang2 ngan ben pasal tunang n etc..
tetibe aku tgk..die kuarkan pen...
mcm tulis2 something kat tisu paper..
muka pandang aku..angguk2..
pastuh tulis2..ye-ye je..
macam amik nota la konon kan..

pastuh aku cakap la kat die..
" andoku(manjaku) tuh tulis nombor tedipuin(telefon) tuh nak agi(bagi) kat tape(sape) tuh??"

die x jawab..muka concentrate lagi...x sukerr...
pastuh die pass kat aku tisu tuh...
boleyyy x??????

:: die lukis aku konon..gile buruk ok lukisan die...herghhh ::


ok..kan ade yg tanya mulut masam tuh mcm mana...
mcm tuh la..
kire kalau normal..kire aku x senyum ke..x buat pout ke..
bentuk bibir aku mcm tgh masam la..kire mcm kebawah..
tp sangat over ok lukis mcm tuh..xde la over mcm tuh bibir aku..grrr..
aku ingat lg..nyampah ok..

adik beradik aku pun suke ejek aku..
kire jiran aku..ade satu pakcik tuh..kite org panggil die raman misai..
tp bile time die 'ala2' tetibe die cukur misai..
so die jenis bibir masam gak..
so dorg suke ejek aku..konon mcm bibir uncle raman time siram bunga..x sukerrrrrrrrr..
dah la selalu kene ejek ngan dorg..nih ben pun sama je..herghhh..

so aku mintak pen die..
aku pun lukis gak gambar die..hahahahha..
ini lah hasil die..

:: ngeh..ngeh..ngeh.. ::

ben bengang je aku lukis hidung die mcm tuh..
muahhahahaa..amik kau..dah kata hidung die mmg macam tuh kan...
xmo ngaku lak.. ;p
ikutkan aku xde la keji kan..tp sapa suruh lukis bibir aku mcm tuh..heheheh..
merajuk je die..tp merajuk ngade2 la..xde la bebetul ke apa..

tp in a way..seronok la jugak..
bosan2 pun..dapat ngarut2 ngan ben..
dah lama x mcm nih kan..
lepak sama2..spend masa lama2..
rasa mcm loving gile je..rasa mcm sayang banget sama die..hohoho..

♥bye-bye...muaxx♥

sile muntah~

lepas je abis makan..
syiok gak..x bosan...
sbb kat atas secret recepi nih restoran brisik..
fine cuisine la apa la..
so ae org buat birthday party..
so ade mcm music2 semua..
ade seruling..piano..biola..saxophone..mmg romantika abis la..
me loike..
aku ngan ben..siap nyanyi2 sama2 lagi...

mcm2 lagu la..
of coz la memula nyanyi happy birthday..
later ade lagu kau ilhamku la..
lagu anak..alaa..lagu yg Philippine tuh..
then lagu besame mucho..
oh carol..
jangan tggl daku la..
sukerrrrrrrrrrrrrrrrr...
banyak lagi la..x terlist la pulak if nak list semua kan..

bole thn lama la..
then music abis..
bosan ok..
noy ngan edan lama gile ok...
sbb dorg kata..dah abis nanti..dorg akan ke tempat kite org..
dah x tau nak buat apa tuh..
sembang2 la pasal tunang n kawin..
sukerrrrrr...x sabar ok..sangat jauh plan ok..
la la la...~ rasa nak lompat...

kat bawah nih session bergambar lg..
entry akan menggila ngan gambar2 aku yg tah apa2..
kalau2 rasa akan muntah sbb tgk banyak sangat pic aku..
so aku nasihatkan..stop sampai sile je la ye..
sapa2 yg rasa..u just can't get enuff of me *uwekk-uwekk..haha..gile perasan je kan* bole je teruskan ye..


:: nanti aku explain asal jadi mcm tuh tangan tuh ::

memula tgn sembang pasal noy n edan..
tetibe aku cakap..aku ngan ben tuh 'tinta tedati'(cinta sejati)..selamanya..muahhaha
so aku kuarkan jari kelingking aku..so sepit ngan kelingking die..
tetibe die nak cantumkan jari ibu lak..ok layan...
so aku kuarkan camera...
tetibe lak jari tunjuk die lak nak posing sama..
hahah..x sangka..tangan die pun cam whore mcm die jugak ok..ngeh..
gile x bole blaa..haha

:: it's black..it's white..haha ::

:; en. ben nyanyi2..tp suara x sedap..haha ::

:: die amik gambar aku lak..aku tgh hembus pun die nak amik ::

:: 1 more..seperti biasa..me & my pout..ben nyampah gile..die kata asal kene mcm tuh...suruh aku mcm biasa je..herghh ::

:: ni la macam biasa..x cantik ok...bibir aku masam..x lawa.. ;p ::

:: kasi zoom pout lak ::

:
: ok..ben mmg x reti stop amik pic ok..jenuh gile..aku dah x tau nak buat gaya apa dah..sampai die pun tanya, " gaya ape nih tikoncet?' ::

:; last aku buat gaya ikan emas...hahaha.. ::

see noy..
lama gile ok tggu kau...
mcm nak pengsan..
sampai dah x tau nak buat apa ok..bencii gile...
cea..padahal kau dah belanja tuh kan..lagi mau banyak complain.haha

♥bye-bye...muaxx♥

secret recipe lagi~

noy ade banyak coupon jaya one tuh..
utk secret recipe je ade rm90 punye coupon..
so die kata nak bg aku ngan ben la..
while noy & edan pergi abiskan other coupon kat nando's..
so aku ok je..
so semalam petang pergi la ke jaya one..



:; sorry cannot help it la..asyik2 nak pout je bibir tuh..muahahah ::

:: inilah noy tuh..alaa..yg korg ingat kawan aku yg selalu sleep over kat umah aku x reti2 nak balik tuh..haha ::

sampai sana around 8pm mcm tuh..
so berdating berduan la aku ngan en ben itu..huhu..

:: candid gambar die ::

die perasan aku amik gambar die..
n seperti biasa..mcm pernah aku bg tau..ben nih cam whore..pantang ok..
akan die paksa snap gambar die berkali2...
x layan sentap ok...
so aku layankan aje la..
"sayang amik lagi gambar i"..
herghhhh


:: lepas die tgk gambar nih..die kata, " eh..apa atas kepala i tuh..owh cermin mata...ok..ok..jap..cepat..amik lagi 1" ::

: seee.lagi 1 lagi..siap pakai sunnies malam2..gilo apa kan..sabar je la..org mcm nih la aku kawin nanti..hahaha ::

:; tgk aku xmo amik gambar die..die lak amik pic aku ::

:: baru satu die amik pic aku..aku kene lagi amik gambar die..nyampah ok ::

thank god..later makanan sampai..
kalau x jenuh ok nak melayan..

:: ben makan beef lasagna & his fav banana milkshake..suke benor die ngan banana2 nih ok ::

:: aku minum nih..syedapp..green apple kasturi..masam gile..tp nak last2 tuh manis lak..suke gile ::

:: nih pun ben punye grilled pepper chicken ke apa nama die tah..ye..bf aku sangat gergasi..makan banyak..air pun die tambah satu lg..over gile::

:: this is mine..spaghetti meatballs.. x abis pun aku makan..tah apesal tah..kenyang lak rasa..pelik..so ben la abiskan..meatballs tuh pun aku leh makan 2 je..sangat pelik ok..so not me ::

:; me & my dinner ::

:: see..tuh makanan ben ok..bukan aku punye...serious banyak makan die nih..haha ::

tu je utk this entry..
sambungan di entry2 akan datang..

♥bye-bye...muaxx♥

yumm~

on saturday tuh noy ajak aku kuar..
tp aku malas..
sbb nak layan AF..muahhaha..
kutuk2 pun aku tgk je jugak kan..
tp in a way ok la..
sbb semua pun xde je kat umah..
so aku kire teman mama la kan..

ok aku ade few bende nak cakap pasal AF..
tp nanti aku edit balik entry nih..
sbb panjang la pulak nanti kan..
aku nak kuar sat lg..
so nak mandi semua..kang x sempat lak..
aku nak draft entry2 lain lg..
so xde la karang korang click blog aku berkali..tp x berupdate kan..
so aku akan auto publish post..every 1-2 hours ke..see how it goes yeah...

apa2 pun,..aku ade la kirim kat noy..
aku nak thai fried rice & kek chocolate indulgence..
tp die kata secret recipe don't do take outs..except cakes la of coz kan..
so ok saje..aku suke jugak...
kek je pun ok... ;p


:: noy beli 3 types of cake.. ::

:: mine...syedappp..sukerr ::

ok..aku nak update post lain lak..
kene cepat nih..sat lg nak mandi n siap lg..
lalalalalalal...

♥bye-bye...muaxx♥

cici~

last friday tuh..malam..
plan nak lepak ngan ice & tina..
ice came to my place around 10pm mcm tuh..
die dah lama nak aku jumpa pet baru die tuh..
tp asyik x jadi je..
so mlm tuh dpt la jumpa...

sangat chumelll ok..
it's a sugar glider...
tp sangat kecik la..
elok je bende tuh melekat je ngan ice..
pusing2 kat badan ice..



:; inilah die ..kecik je..huhu..cantik gile bulu die ::

:: ice & cici ::

:; chumell-ness kan?? ::

:: dpd tepi lak..ekor die cantik ::

aku x berani nak pegang..tah la..takut kene gigit ke apa..heheh..
mcm syiok la pulak..rasa nak bela je..
tp x bole kot..first aku takut mende2 yg merayap nih..
1 lagi..dah tentu2 aku ade kucing kan..gile apa..

masa lepak2 nz ngan ice tuh..
ice tggl kan la cici kat umah aku..
ye la..ape jadah nak usung lak kan..
abg2 aku kata jenuh ok nak menjaga..
kucing2 aku..esp. chemott..punye la teruja..
asyik la nak tepok2 sangkar tuh..heheheh..

masa aku balik tuh..nak amik balik utk ice..
aku tgk elok je sangkar die berserubung ngan tudung mama..haha..
serious geram tgk bende tuh..
tp mahal ok..kecik mcm tuh.rm 300++..
mahaiii....tgk la..mana tau dah kawin nanti..
tetibe aku nak bela nih instead of bela kucing ke apa kan..
cea..tetibe lak berangan kawin..psycho gile..haha

yg mama lak..die tido depan tv..
die kata die x tau ade bende tuh..
die terjaga je..die dok..
die tgk la ade sangkar..
sekali cici keluar jenguk..tgk je muka die..
tp die mamai..die mcm pelik..apakah bende itu..haha..
tp esoknye baru excited la apa la..
die suruh aku call ice..bawak lg bende tuh..
banyak la..nanti2 la..sesuka hati lak suruh org dtg2 banyak kali..

tp serious mcm syiok..
nak jaga pun mcm senang je aku tgk..
bg makan buah n apa tah..
then bende2 kecik mcm tuh..mesti berak n kencing x bape overdose kan..
xpe la..aku akan bincang ngan ben la..
hahahhahaha..tetibe lagi..serious aku nih dah gataii tahap kronik nih..

♥bye-bye...muaxx♥

utk kucing..n diri sendiri jugak~

lat friday tuh..
kuar ngan noy..ke great eastern mall..
nak beli makanan n pasir kucing..
sbb like i mentioned earlier..petshop umah aku cekik darah mahal..
benciii...so nak xnak..ke pet's wonderland la kan..

pergi kejap je...
amik iams...amik pasir kucind ngan bau levender 2..
bayr2..then gerak..x sampai 10 minit pun..huhu..
best ok pasir tuh..wangi je..
so kerja2 nak kaup taik dorg..x meyeksakan sangat la kan..heheh..

:: noy tgh nak bayar ::

:; nway..nih mainan dorg tuh.siap ade tempat scratch..tido semua..::

nakkk!!!..idaman ok..
tp sampai rm600++..menangis ok kalau nak beli..
baik beli apa2 utk diri aku sendiri kan..

then nak gerak tuh..
sangat cerdik..
die x ikut cakap aku..
x pasal2..dpd great eastern nak blk setiawangsa..sampai ke town perginye..
mana aku x marah2 kan..
dah la kul 4ish..org nak balik keje..
nasib baik jam sikit2 je baru..kalau x..bole meroyan ok..

then memula nak pergi beli rojak buah yg sedap tuh..
tp macam malas pulak..jauh sgt terasa...
so aku ke food court setiawangsa je..
beli mihun sup yg super la sedap..
n beli kat tepi umah aku ade jual air soya yg jugak sedap gile.. i loike...


:: mihun sup yg sangat sedap.. ::

:: aku letak semua kicap pedas tuh..memula letak sikit.. x cukup pedas..aku letak semua..selsema ok..sangat pedas n lazat ::

:; nih air soya tuh..haha..dah sikit baru nak snap gambar ::


itu saje..
aku kan mood malas...
so merasa la aku xde makna nak type panjang2 ke apa yek..
sekadar update sudah..

♥bye-bye...muaxx♥

dah tau penakut tuh...~

semalam aku tido bilik mama lg...
dpd pagi aku dengar ade kucing mengiau..
suara tuh mcm familiar..
tp aku mencari2 xde lak jumpa...

aku siap suruh papa bukak almari2 die..
mana la tau kalau2 kucing aku terkurung ke apa kan..
tp xde la pulak..so aku buat bodo je la kan...
then masuk bilik aku..
online....then sucre masuk..
dok ngiau2 mcm x keruan..
aku belai2 pun dok bising je..
tah apa kene la..nyampah lak aku...
so aku halau la....

then around 10ish tuh...aku nak ke toilet mama...
nak terberis...aku still dgr ade kucing ngiau..
huishh..sangat pelik..dpd pagi x stop2..
so aku selak la langsir tingkap mama..tgk si chemot ade kat beranda...
sian ok..muka ternganga2...ngiau2...
nak selamatkan trus x bole..
sbb aku nak terberis kan..
so aku selesaikan 'hajat' aku dulu..
then baru aku attend si chemott tuh..
hhahahhaha

beranda umah aku tuh pelik..
design die..jenis ade beranda..tp xleh gune pun..
sbb die bukan letak pintu..die letak tingkap sliding je tuh..
serious aku x paham ape paedahnyer buat balcony tuh..
bodoh ok design bende mcm nih..
cea suke aku je nak complain2 kan..
padahal umah nih di design oleh hijjaz kasturi..
dah tentu2 kaya..arkitek berjaya
aku nih ape ade...haha

nway..sian ok..
chemot tersangkut kat situ..
bukan la tersangkut..
tp aku raa..die tgk semua kucing asyik panjat bumbung..so die nak try la..
tp bile die panjat..penakut nak turun..buduh betul..
so gigih la aku nak menyelamatkan die..


:: kat situ la die dok lepak dpd pagi sambil ngiau2 x benti ...xde la tggi mana pun ::


:: cian die....kotor ok kat situ..hmphh.. ye la..kata x gune kan..ape jadah lak nak lawa2 kan..::


:; aku tolak2 sliding window tuh..x bole..rupenye ade batang bendera..mak pak aku la nih..hari merdeka dah lama abis..x reti2 nak turunkan ::


:; aku sibuk2 nak bukak bendera tuh..si sucre sibuk2 kat bawah..bising ok ::


:: tadaaa....dah bole bukak..gigih ok..siap kene alih2 kan barang..buduh punye chemott..nyusahkan aku ::


elok aku dah bukak..
suruh die lompat..
bole lak die relax2..golek2...
huishh..sakitnya hati aku..
aku dah peluh2 tuh....
dpd pagi dok ngiau..mentang2 dah tau ade org nak rescue die..
bole lak buat aksi gedik2...


:: lepas aku bukak tuh..die tgh ala2 mengenang nasib diri ::


:; bile aku dah panggil tuh..die golek2..kotor ok..bole lak main2 kat situ...dah la telor sebakul x reti nak coverline....hahahaha ::


:: masih lg nak main2..siap gigit2 bende tuh la..peluk2 la..serious..chemott nih bengong ::

pastuh sementara tggu die tuh..papa naik..
aku x bole nak tgglkan..sbb nak kene tutup n kemas balik la kan..
papa naik jer..papa cakap jiran depan ade cakap kat die td..
kata ade kucing besar..bulat..mcm garfield..kt bumbung aku..
die main kat astro dish..*wahh..sesuka hati je chemott nih*
lama..dpd pagi..
tp masa papa n P.G jenguk xde..
maybe sbb die tgh dok kat kolong balcony tuh..so xde la nampak...
elok je tgh sembang..die lompat naik..
terus turun bawah minum n makan..
sian..mesti kelaparan gile punye..haha...

mesti die serik la tuh..
xmo panjat2 lg..hahaha..mengong..

♥bye-bye...muaxx♥

benciiiiiiiiiiiiii~

apehal nih weyh???
apesal asyik hilang2 je gambar aku??
dah banyak ok...
jenuh la kalau aku asyik nak betulkan je..
dah la aku jenis..lepas update..gambar terus nak delete..
xkan sbb nih aku nak kene simpan banyak2 lak...
buat menyemak je...

fu*ker la...
org lain punye ok je aku tgk..
dah la aku tgh malas tahap gaban nih..
jenuhhhhhhhh..x sukeeeerrrrrrr..

korang asal aku punye jadi mcm nih????????????

update - 1.48am - 27/4/08 : aku dah betulkan gambar2 tuh..babiii...serious menyusahkan aku..dah la banyak post yg kene mcm tuh...babiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

♥bye-bye...muaxx♥

sama ke??~

like i said earlier..
rambut aku kan kembang2..wavy2..x suker..
seperti biasa..bile potong tuh..
dorg blow straight..so mcm lawa je rasa..
tp lepas2 aku dah mandi..xde makna la nak lawa kan..
jadi la seperti biasa..
mcm rambut x siap je..

aku malas nak blow2 nih..
n sebab aku x suke rambut aku mcm xreti buat pilihan sendiri..
samada die nak lurus ke nak kerinting..
so aku rasa biar aku yg buatkan pilihan..hhaa.. ;p
so aku bg kerinting je la kan..senang..
so masa rambut still ala2.lembab..aku pakai la mousse..

:: ini lah hasil die..rambut ketak2..nyampah ::

pastuh tgh aku berangan2 la..
nak snap2 gambar sendiri...
tetibe minah senget tuh sibuk jugak..
kata nak amik gambar sesama...
sbb die kata dah lama x amik gambar sesama..
tah apa2 tah alasan die..
so aku layankan aje..


:: i seriously need to colour my hair la..xpe..mlm kang ke buat la::


:: me & noy ::

korg rasa muka kite org sama ke???
ade org kata sama..
ade mcm x percaya kite org adik beradik..
bg aku la..aku rasa x sama...
tah la..aku rasa xde apa pun yg sama..dr segala segi la..

ok if korg rasa sama la..
aku nak korg list kan apa yg sama..

♥bye-bye...muaxx♥

akhirnya~

semalam aku plan nak ke william..
nak ajak en ben la..
sbb aku teringin sgt nak minum ice blended die..
tp ben cakap die o.t... x sure balik kul bape..
so impian ala2 x kesampaian la kan..

tetibe around 8ish tuh jonet dtg...
xde wat apa..just tgk tv je..
then later jonet naik atas..layan tgk sindarela kat you tube..
then naik atas je..jonet dah abis tgk..
then jonet ajak tgk wayang..
tp aku mcm malas je nak tgk wayang..
then jonet ajak ke suzi's...sambil2 bole beli dvd ke apa kan..

tp aku ckp la aku teringin nak ke william..
nak ice blended die..
xde la rasa nak makan ke apa..
sbb dah kenyang..
tp sbb tggu noy dating ngan edan..
so kuar pun jadi lambat..
around 11ish baru keluar..

sampai je..sangat terkejut ok tgk kedai die.
gile buruk..x bole terima akal je aku rasa..
murni kat ss2 is way better la..aku rasa..
ish..buat2 la carik kedai baru kan..
sbb aku rasa mesti dah kaya dah william tuh..herghh..
gile kedekut..hmmpphh..

:: bile aku nak snap je muka dorg..dorg buat muka busuk.. ::

masa nak snap je gambar aku..
tgk minuman dah sampai..
bagus la..servis dorg cepat..
was in shock ok tgk air noy sampai..gile besar ok gelas die..
mcm nak bg gergasi je minum...
masa tuh noy tgh nak snap gambar aku..
so muka terkejut aku sgt buruk ok..
aku cuba photoshop kan pun x lawa gak..
so kem salam la aku nak tepek kat sini ye..muahhaha..

:: noy buat muka terkejut..n seperti dijangkakan..die x abis pun air tuh..half bungkus bawak balik ::

:: jonet order chicken parmesan nih..gile besar gak portion die..kite org kongsi 3 org ::

:: aku & jonet order ice blended mango..dlm tuh ade longan & tembikai..10 kali brain freeze ok minum air nih ::

sedap gile ok air die..
x gune cite punye sedap la..
bole orgasm ok minum nih..muahahhahah..

tp makan x abis la..eventho kongsi 3 org..
gile banyak..sengkak perut ok..
aku dah tahap sampai tekak ok makanan tuh semua..
siap rasa nak muntah dah tgk makanan..muahahhaha...

tp kan..gile mahal ok..
sbb aku order la utk mak aku..
aku nak seafood gratin..tp xde..
so order la seafood apa tah..
jonet over siap suruh order special..
tp xpe la..die beria nak belanja..
die kata x pernah belanja mak aku..
so total..rm63...amik kau..
seafood what so ever tuh je rm30,..mueheheh...
x tau la sedap ke x..aku x tanya pun mak aku..
tp tgk mmg isi banyak gile la..segala mak nenek seafood die letak dlm tuh..

but still..aku rasa over la..
ye la..kalau kau tgk kedai die..
x sesuai ok...kot ye pun nak konsep mcm tuh..lawa2 kan la sikit..
mcm x munasabah je..menciikk..

apa2 pun..serious ice blended tuh sedap..
aku rasa mcm nak ajak je ben pergi lg..
minum je la..xde la nak makan ke apa..
tp rasanya aku akan ke murni je la.. ;p

♥bye-bye...muaxx♥