jonet teringin~

after karok tuh..
jonet nak ke william lagi..
die nak mango blended tuh..
so nak xnak..layankan aje la...

aku order mango blended...
tp gelas kecik..x best la..xde tembikai tuh..
then this time die pakai laici pulak..
ari tuh longan..so best la sikit kan..

then order apa tah..pasta la..beef..
jonet amik blue cheese pasta..then share reramai..
sbb portion die besar kan..


:: pasta kite org..best la banyak isi..ade blackpepper beef, meatballs, salami, pepperoni.. ::

:: miss j & ayol ::

:: edan & noy ::

:: beef pasta tuh ::

:: jonet & her blue cheese pasta ::

:: kongsi beramai2 gak..nampak x best kan???tp sebenarnye...sedap gile la.. ::

tp seperti biasa la..
william kan super mahal..
tuh semua pun sama jugak..
rm63..uhukk..uhukk..

then abis tuh..terus la balik...
sampai je umah..
aku dah rasa x sedap badan..
rupenye demam... ;S

♥bye-bye...muaxx♥

adakah ini penyebabnye??~

nih cite last monday..
sorry la lambat update..
aku kan demam..dok jap depan pc nih pun dah rasa dizzy je..
tp kang aku tangguh2..ade cite lain kang..
jenuh lak nak update kan..

so last monday tuh plan nak karok..
sbb ramai cuti je...
so kite org pun pergi la..
gerak dlm kul 3ish mcm tuh..
pergi sogo..sbb nak karok kat red box ...
sekali..kene booking lak..sbb bilik full..
pelik ok..selalu kalau pergi siang xyah booking2 nih..sbb ade je bilik kosong kan..


:: dlm lift kat sogo ::

:; tgh tggu lift..nak gerak ::

sbb kan x kuasa nak tggu..
so decide nak karok kat endah parade je la..kat e box..
jalan jam seperti hape..
so sampai sana pun around 5.20pm mcm tuh..
kite org amik package medium room..
rm138++...dapat for jugs of juices, 4 bottles of sparkling drinks, 2 fruit platter & tit bits..
n karok la selama 6 jam...gile lama kan..la la la~ suke ok..

:: jonet mesti la rasmikan dulu kan..huhu ::

:: noy lapar..so die amik side order..die order tomyam fried rice..sedap gile ok ..me loike ::

:: aku - ice - ayol ::

:; noy yg over ::







shit ..aku malas nak tulis caption la..
bukan malas..
tetibe aku rasa mcm nak muntah la pulak...
huishhh..baru semangat nak update nih..buduh betul la..

nway..suara ice mcm nubhan ok..
muahhaha..rasa lawak lak..
kite org x abis2 cakap afundi nubhan..keh keh keh..
gile lama ok karok..
by the time abis dah kul 11.20pm..
gile babi..
adakah sbb tuh aku demam??tah la..

ok serious aku rasa nak muntah..
chiow..

♥bye-bye...muaxx♥

x larat ahh~

aku ade banyak nak cite..
ingat nak gigih update..
tp x larat la..
aku demam la pulak kan...
x larat nak dok lama2 depan pc nih..
mata semua sakit..
hidung hingus2..x sukerrr...

nanti2 aku reply sekali comments semua ok..
serious x larat gile la...
uwaaaaaaaaaaaaaaaa....x suke demammmm!!!!!!

p/s : aku dah betulkan gambar kat entry chemott tuh..

♥bye-bye...muaxx♥

sharing is caring~

balik dpd jaya one tuh..
before sampai umah..
me n noy singgah mc d drive through..
beli sundae cone..
syedapp..sukerrr...

:: kegumbiraan dapat ice cream ::
balik je..
seperti biasa..kucing2 semua ngadap..
tp yg paling setia sucre la..nyampah ok..
tp sian la jugak...
so aku makan puas2 dulu...pastuh aku share la ngan die...haha

;; suke gile die..siap laju je sampai ::

:: sucre menikmata sundae cone..keh keh keh ::

bukan apa..sian la..
sbb die nih mmg suke..
chocolate la..ice cream la..
kuih raya pun sama..favourite die.. gajus cheese..
siap kalau org bukak je balang kuih tuh..terug die meroyan ok..
x kan gerak selagi x dpt makan 2-3 ketul..gilo...

apa2 pun..aku paling sayang sucre..
sbb die super manja..
ngan aku la..yg lain2 mcm x suke aku je..bluwekk..

♥bye-bye...muaxx♥

xde makna nya~

lepas je makan...
masa nak balik..
amik2 la gambar banyak2 kan..
ye la..tah bile la nak dtg lg kan..
jauh nak mam..x kuasa ok..
lain la dulu..aku sewa kat KJ..
so mmg tiap2 malam la aku makan kat mydina seksyen 14 tuh..
sampai org situ semua dah kenal sgt muka aku..
tp that was back in 2004 n 2005 kan..
cea..poyo je..padahal ade je coupon utk may lak kan..heheh..
so dah tentu2 nanti dtg lg..haha..

so aku paksa la noy snap2 gambar aku ngan ben..
sbb hp aku x bole gune..ben sgt gedik nak bluetooth lagu la apa la..nyampah ok..


:; gambar nih gegar2 la..sbb tgh berjalan..plus gelap..so mmg x nampak apa..so aku kene edit2 sikit..it still doesn't help anything sebenarnye ::

:; kat area tuh ade cahaya sebenarnye..tp kata ben gelap gulita kan..mmg x nampak apa ok.haha..mcm org minyak pun ade ben nih..::

:: muahahahahahhaha..lg x nampak apa ok..dah bape kali percubaan nih ::

:; bole x..atas kepala aku nih..betul2 ade lampu yg terang..mcm spot light..pun x nampak ben ok.. ape cite weyh??? ::

:: nih ok la..nampak la..but still..banding ngan noy n edan..mcm keturunan dayang senandung je ben nih..heheh..tgk la gaya tuh..xnak kalah..x suker ok ::

:: cea cea..mesti la nak gak ade gambar sama2 kan.. so scweett..me loike ::
pastuh terus nak amik gambar lg..
dah2 la tuh kan..
tp xx..die nak jugak amik lagi..kata cam whore kan ben nih..over ok..
so amik la..layan aje..
aku ingat nak amik sesama..tp die kata nak amik gambar sorang..herghh..

:: keh..keh..keh..x nampak jugak ok..sian ::

:: nih lak nampak..tp perut ketara..x coverline.. hahahha ::

:; serious..satu cabaran ok nak amik gambar die..mcm2 method try..with or without flash..sama je hasil die..gile putus asa..huhu ::

:: then aku enterframe..ok la nampak gak die..tp tgh sibuk aku snap..sibuk gak minah kat belakang tuh snap..nak tau apa yg die snap?? ::

:: ini la die snap..aku dah pakai wedges tggi pun..aku still je pendek kemana2.. ::

:: nih noy candid..i loike..aku nih kan besar gedabak..tp bile sebelah ben yg super gergasi itu..aku mcm kecil molek je..muahhaha..*sile muntah* molek la sangat kan..perasan ok..heheh ::

mesti tertanya2..
asal la tajuk entry aku 'xde makna nya' kan..
sesuke aku je kata korang tertanya2 kan..padahal tah2 korang x heran pun..
tp suke aku la nak cakap apa kan..

ok sambung cite..
entry tuh ialah sebab..aku selalu plan nak buat tunang ke..wedding ke..malam..
tp sbbkan experience ini..aku decide buat siang je la..
kalau x sian je aku..nanti org ingat aku syok sendiri kawin..
ye la..org x nampak pengantin lelakinye..muahhahahaha..

me : sayang..i rasa..kite buat wedding siang la..

ben : nape??


me : ye la..i suke malam...tp nanti amik gambar andoku tuh x nampak apa..


ben : nampak aaaaa..

me : x nampak aaa...kalau camera photographer mmg la nampak..sbb flash semua..tp kalau kawan2 i amik gambar pakai camera biasa ke apa..mesti x nampak andoku tuh..hihi

ben ; tampai(sampai) ati(hati) takop(cakap) ite(kite) tuh mcm tuh...ye ahhh..pergi a tarik(carik) oypren(bf) utih(putih)..

me : mana ade la..ite(kite) tuh tuke(suke) itam aaahh..itam anish(manis) ku..a teaw (a tau)

ben : ye la...

morale of the story..
xde makna nya aku nak buat wedding malam..
ngan lampu2 ke..lilin2 ke..apa ke..
sbb sian ..kalau org amik gambar..ben x nampak apa nanti..haha..
so aku kene kawin siang..gile terik..herghh..x suker...

♥bye-bye...muaxx♥

artsy us~

kan dok lama sangat kat secret recipe tuh..
bosan la pulak kan..
n kan aku ade cakap..aku sembang2 ngan ben pasal tunang n etc..
tetibe aku tgk..die kuarkan pen...
mcm tulis2 something kat tisu paper..
muka pandang aku..angguk2..
pastuh tulis2..ye-ye je..
macam amik nota la konon kan..

pastuh aku cakap la kat die..
" andoku(manjaku) tuh tulis nombor tedipuin(telefon) tuh nak agi(bagi) kat tape(sape) tuh??"

die x jawab..muka concentrate lagi...x sukerr...
pastuh die pass kat aku tisu tuh...
boleyyy x??????

:: die lukis aku konon..gile buruk ok lukisan die...herghhh ::


ok..kan ade yg tanya mulut masam tuh mcm mana...
mcm tuh la..
kire kalau normal..kire aku x senyum ke..x buat pout ke..
bentuk bibir aku mcm tgh masam la..kire mcm kebawah..
tp sangat over ok lukis mcm tuh..xde la over mcm tuh bibir aku..grrr..
aku ingat lg..nyampah ok..

adik beradik aku pun suke ejek aku..
kire jiran aku..ade satu pakcik tuh..kite org panggil die raman misai..
tp bile time die 'ala2' tetibe die cukur misai..
so die jenis bibir masam gak..
so dorg suke ejek aku..konon mcm bibir uncle raman time siram bunga..x sukerrrrrrrrr..
dah la selalu kene ejek ngan dorg..nih ben pun sama je..herghhh..

so aku mintak pen die..
aku pun lukis gak gambar die..hahahahha..
ini lah hasil die..

:: ngeh..ngeh..ngeh.. ::

ben bengang je aku lukis hidung die mcm tuh..
muahhahahaa..amik kau..dah kata hidung die mmg macam tuh kan...
xmo ngaku lak.. ;p
ikutkan aku xde la keji kan..tp sapa suruh lukis bibir aku mcm tuh..heheheh..
merajuk je die..tp merajuk ngade2 la..xde la bebetul ke apa..

tp in a way..seronok la jugak..
bosan2 pun..dapat ngarut2 ngan ben..
dah lama x mcm nih kan..
lepak sama2..spend masa lama2..
rasa mcm loving gile je..rasa mcm sayang banget sama die..hohoho..

♥bye-bye...muaxx♥

sile muntah~

lepas je abis makan..
syiok gak..x bosan...
sbb kat atas secret recepi nih restoran brisik..
fine cuisine la apa la..
so ae org buat birthday party..
so ade mcm music2 semua..
ade seruling..piano..biola..saxophone..mmg romantika abis la..
me loike..
aku ngan ben..siap nyanyi2 sama2 lagi...

mcm2 lagu la..
of coz la memula nyanyi happy birthday..
later ade lagu kau ilhamku la..
lagu anak..alaa..lagu yg Philippine tuh..
then lagu besame mucho..
oh carol..
jangan tggl daku la..
sukerrrrrrrrrrrrrrrrr...
banyak lagi la..x terlist la pulak if nak list semua kan..

bole thn lama la..
then music abis..
bosan ok..
noy ngan edan lama gile ok...
sbb dorg kata..dah abis nanti..dorg akan ke tempat kite org..
dah x tau nak buat apa tuh..
sembang2 la pasal tunang n kawin..
sukerrrrrr...x sabar ok..sangat jauh plan ok..
la la la...~ rasa nak lompat...

kat bawah nih session bergambar lg..
entry akan menggila ngan gambar2 aku yg tah apa2..
kalau2 rasa akan muntah sbb tgk banyak sangat pic aku..
so aku nasihatkan..stop sampai sile je la ye..
sapa2 yg rasa..u just can't get enuff of me *uwekk-uwekk..haha..gile perasan je kan* bole je teruskan ye..


:: nanti aku explain asal jadi mcm tuh tangan tuh ::

memula tgn sembang pasal noy n edan..
tetibe aku cakap..aku ngan ben tuh 'tinta tedati'(cinta sejati)..selamanya..muahhaha
so aku kuarkan jari kelingking aku..so sepit ngan kelingking die..
tetibe die nak cantumkan jari ibu lak..ok layan...
so aku kuarkan camera...
tetibe lak jari tunjuk die lak nak posing sama..
hahah..x sangka..tangan die pun cam whore mcm die jugak ok..ngeh..
gile x bole blaa..haha

:: it's black..it's white..haha ::

:; en. ben nyanyi2..tp suara x sedap..haha ::

:: die amik gambar aku lak..aku tgh hembus pun die nak amik ::

:: 1 more..seperti biasa..me & my pout..ben nyampah gile..die kata asal kene mcm tuh...suruh aku mcm biasa je..herghh ::

:: ni la macam biasa..x cantik ok...bibir aku masam..x lawa.. ;p ::

:: kasi zoom pout lak ::

:
: ok..ben mmg x reti stop amik pic ok..jenuh gile..aku dah x tau nak buat gaya apa dah..sampai die pun tanya, " gaya ape nih tikoncet?' ::

:; last aku buat gaya ikan emas...hahaha.. ::

see noy..
lama gile ok tggu kau...
mcm nak pengsan..
sampai dah x tau nak buat apa ok..bencii gile...
cea..padahal kau dah belanja tuh kan..lagi mau banyak complain.haha

♥bye-bye...muaxx♥

secret recipe lagi~

noy ade banyak coupon jaya one tuh..
utk secret recipe je ade rm90 punye coupon..
so die kata nak bg aku ngan ben la..
while noy & edan pergi abiskan other coupon kat nando's..
so aku ok je..
so semalam petang pergi la ke jaya one..



:; sorry cannot help it la..asyik2 nak pout je bibir tuh..muahahah ::

:: inilah noy tuh..alaa..yg korg ingat kawan aku yg selalu sleep over kat umah aku x reti2 nak balik tuh..haha ::

sampai sana around 8pm mcm tuh..
so berdating berduan la aku ngan en ben itu..huhu..

:: candid gambar die ::

die perasan aku amik gambar die..
n seperti biasa..mcm pernah aku bg tau..ben nih cam whore..pantang ok..
akan die paksa snap gambar die berkali2...
x layan sentap ok...
so aku layankan aje la..
"sayang amik lagi gambar i"..
herghhhh


:: lepas die tgk gambar nih..die kata, " eh..apa atas kepala i tuh..owh cermin mata...ok..ok..jap..cepat..amik lagi 1" ::

: seee.lagi 1 lagi..siap pakai sunnies malam2..gilo apa kan..sabar je la..org mcm nih la aku kawin nanti..hahaha ::

:; tgk aku xmo amik gambar die..die lak amik pic aku ::

:: baru satu die amik pic aku..aku kene lagi amik gambar die..nyampah ok ::

thank god..later makanan sampai..
kalau x jenuh ok nak melayan..

:: ben makan beef lasagna & his fav banana milkshake..suke benor die ngan banana2 nih ok ::

:: aku minum nih..syedapp..green apple kasturi..masam gile..tp nak last2 tuh manis lak..suke gile ::

:: nih pun ben punye grilled pepper chicken ke apa nama die tah..ye..bf aku sangat gergasi..makan banyak..air pun die tambah satu lg..over gile::

:: this is mine..spaghetti meatballs.. x abis pun aku makan..tah apesal tah..kenyang lak rasa..pelik..so ben la abiskan..meatballs tuh pun aku leh makan 2 je..sangat pelik ok..so not me ::

:; me & my dinner ::

:: see..tuh makanan ben ok..bukan aku punye...serious banyak makan die nih..haha ::

tu je utk this entry..
sambungan di entry2 akan datang..

♥bye-bye...muaxx♥