soping2 beli barang bbq~

tadi dalam petang aku ajak noy n edan teman beli barang utk bbq
memula dorg xnak teman..sbb penat baru balik keje..
nak gi esok je..tp aku xmo pergi esok..
sbb tau la carrefour mcm mana kan..hujung2 bulan nih weekend..ramai kan..
azab ok..nak beratur bayar je mcm nak gile..
so aku ala2 merajuk konon nak gi sorang baru la dorg teman..

memula gi hardware...beli tempat bbq tuh..yg lama dah campak la..
ala yg murah2 punye kan..pakai bape kali je dah karat2 semua..
then aku beli tempat kepit ikan..sbb mama kata nak buat ikan bakar..suke hati la kan..
beli arang n fire starter semua..situ je dah jalan rm46.. ;p

then straight to carrefour..
mula la beli belah...beli lamb 3 kotak..ade la dpt 20 ketul kot..yg nih nak suruh jonet marinate..sodappp...
ayam lak aku beli yg dah siap marinate je..sbb x kuasa nak membasuh bagai kan..haha..
aku beli kepak n drumstick je..sbb aku tgk..ayam nih kurang sikit org adap kan..
then seperti biasa hotdog la kan..nih kasi lebih la..

:: muka kepenatan ::

pastuh noy kata nak buat spaghetti lak...
so beli gak la..beli la itu ini...


:: jahat tau dorg nih..aku pandang tempat lain je..ade je bende dorg masukkan dalam troley.. mentang2 la aku dah bg tau budget aku bape..huhuhu::

:: hahah..mcm chemott lak muka aku nih ::

:: muka kerisauan duit x cukup..muahaha... ::

total semua rm 180++..x ingat la..
ok la cukup la kan..
kata kecil kecilan je...

then sebabkan dorg dah teman..
so aku bawak la makan..
makan kat laksa shack je..

:: noy & edan ::

:; haha..noy kata aku budget kurus..die yg nampak gemuk..tah apa2 tah..ketuk kepala tuh karang br tau..tau la aku x kurus kan ::

:: selalu aku candid gambar dorg..nih edan lak candid gambar aku..haha.. triple chin tuh kasi cover sikit ye makcik..haha ::

:: kite org amik set..dpdt otak2..laksa n sirap bandung cincau.. ::

dah x sedap la laksa die..
cair je kuah..masa dulu2 bukan main sedap..
sekarang nih tah apa2 rasa je..
dah la tulang banyak nak mampos..
sikit lg aku nak mampos sbb tercekik tulang ok...
aku dah siap2 fikir..aku masuk paper..kire sbb budak nak sambut bday tp mati tercekik tulang..haha..
perasan..mcm la aku glamour nak masuk paper semata2..tercekik tulang kan..ngeh~

aku x ajak ramai la..
family n maybe some close friends ke apa kan..
sape yg x dijemput jgn la sentap yea..
kecil-kecilan je..sbb org sponsor kan..
xkan aku nak over buat besar2an gitu ala2 birthday bash lak..

noy lg over..siap kutuk2 aku..

noy : kau ajak sape??
me ; xde sapa..keluarga kite je la..
noy : gile bosan..baik xyah mcm tuh..
me : banyak la..ben yg sponsor ok..xkan nak buat over2 lak..
noy : ajak la sape2..yg rapat2 ngan kau ke..
me : jonet mmg ade la..sbb if die x oncall..mmg weekend die kat umah kite kan..
noy ; ajak la ceeramoon
me : tetibe je kau nih..
noy ; ajak la die..saya nak jumpa die..
me : susah la...sbb kalau ajak sorg blogger..kang x ajak lain ..kang ade yg sentap..plus aku x pernah jumpa die la..tetibe nak ajak..gile ke..
noy : owh x bole yea...??
me ; xde la x bole..tp nanti aku kene ajak ramai2..
noy : pija jahat..xnak ajak ceeramoon..x suke..
me ; tah apa2 tah..herlow nih bday aku ok...
noy : heheheh..ye laaaa...

tgk tuh..noy yg over ok..
aku pun xde la tergedik2 nak jumpa kau..
padahal die bukan baca pun blog..
die tgk gambar2 je..
tetibe nak suruh ajak..
minah itu sengal.....

xpe la..nanti kalau aku buat 'majlis' aku ajak2 la ramai2 kan.. ;p
nanti aku dah ajak jangan x dtg lak kan...
yg nih sorry la x dpt..sbb x kecil-kecilan kan..huhu..

♥bye-bye...muaxx♥

gile gambar la die nih~

semalam ben nak jumpa..
nak bg duit utk bbq tuh..
die suruh aku yg jumpa die..x kuasa ok..
sbb aku plan nak makan kat ampang..so pehal lak nak patah2 balik kan..
so aku suruh die je dtg..

memula die call..x jadi jumpa la..sbb konon hujan lebat la apa la..
umah aku ok je xde hujan..
pastuh aku mcm x caya la..sbb die kata kat umah..tp sunyi je bunyi..
aku dah sentap...so aku letak je phone..
rupenye die dah ade depan umah aku...
see..suke drama..nyampah kan...

dok2 kejap..ingat nak makan ngan aku je..
sekali die ajak ayol..huihhss..nyibukss je..x dapat nak berduaan tau..
pastuh aku amik la gambar die..
aku ngan mama gelak2 je..
sbb memula aku amik pakai flash..nampak die hitam sgt..mcm african..
pastuh aku try off flash..lagi la lawak...sbb langsung x nampak apa..dah sama warna ngan sofa ok..muahhahahahhaha...
sorry la xde gambar la..sbb die dah delete..tah apa2 kan..


pastuh die tukar position..amik baru ok..
pastuh siap cakap, " tgk ja..i xde la hitam mana ok"
cehh...xnak ngaku lg tuh....

pastuh gerak..singgah giant jap..ayol pergi beli beras..
ben nih camwhore ok..asyik nak amik gambar je..
nak amik ngan aku lak tuh..
dah la muka aku lebam2 je...
tiap gambar ade je die komen..mencii ok..

:: asal gambar u mcm tuh...u nih mcm nak x nak je ::

:: u nih kenapa..u dah xnak kat i cakap...nak amik gambar pun sekarang dah mcm nih ::

:: asal u buat muka mcm tuh...response aku.."ye la..u suke x pandang camera ke apa..so i lak suke nak buat mcm nih la.." ::

:: u kalau amik gambar mesti muncung2 kan??haha...it's call pout ok!! ::

then pergi ke suzi's corner..
sakit hati..western still tutup..n bubur pun tutup..herghh..
so aku makan spaghetti bolognese je..


:: tgk a tuh..tau org nak amik gambar..siap nak buat ala2..tah apa2 tah ;p ::

then balik...
tgk dvd sat...online...
pastuh tido...
nak try tido atas..testing a/c la..ok la sejuk kejap..pastuh tah apa balik..

chemott ikut naik atas..
favourite die a/c nih..sbb die x biasa tido ngan a/c
kalau dah dapat tuh..mmg xmo kelaur la die..huhu..

:: dah la purrrr kuat gile..siap tanduk2 tangan org..nak suruh belai die..gedik betul ::

:; nyenyak je..besar betul la die nih...::

pastuh dah panas tuh..n banyak nyamuk..
aku gerak tido bilik mama..
baru je aku nak tido..
sekali mama n papa naik..bole x..td sibuk tertido bawah...
bile aku nak tido je..dorg naik..pastuh halau aku..mencii..
so aku tido bawah la..huhu...

♥bye-bye...muaxx♥

happy birthday hotmama~

aku nak wish happy birthday to hotmama..
x tau birthday yg keberapa..berrahsia kau ye..
aku buat special utk kau nih,,,
ye la..kau kan celebrate 4 thn sekali je..
so sile la celebrate sakan thn nih ye noks..




nih brithday cake utk kau...
kau kan on diet gittew..
so aku bg la kek sayur-sayuran..haha..
tp aku bg kau tgk gambar je la kan..
xde makna aku nak bg kek betul2 kan....


HAPPY BIRTHDAY HOTMAMA!!


♥bye-bye...muaxx♥

nak soping2 pun xde mood tau~

semalam petang ben ajak gi expo thai tuh..
ikut hati mmg malas...sbb mcm xde mood je nak kuar kan..
pastuh mlm die call lg..die kata jadi ke x..
aku cakap..tggu cite abis..aku tgh tgk tv..
so ok la..siap2 semua..me, noy, edan & dzaza pergi...
amik en ben dulu...punye la lambat..
last2 sampai sana kul 9.45pm..kedai tutup kul 10..
tp xpe..ramai org die x tutup kedai die..huhu..

masa dalam kete tuh...
hp aku bunyi...shit..aku x suke kalau hp aku bunyi time ben ade..
die nih jealous melampau..
so ben amik hp aku..tgk no x kenal..
sampai je expo tuh..
die bg duit..ckp beli la apa2 aku nak..
pastuh ben jalan laju je..tgllkan aku semua...
aku ikut la..

me : nape tgglkan i??
ben : sapa yg call u tadi?? *shit..aku ingat die leh lupe*
me : mana la i tau..no x kenal..
ben : call la balik..
me : i xde credit la..
ben ; nah..pakai hp i..*terus die pass kat aku..uwaaaaa...*

so aku call la..
senior aku x tdk..hmph...
yg ben dah sentap2...
so i cut the conversation short..

ben : sape??
me : senior i masa kat tdk
ben ; ye la sape??
me : kalau i cakap pun bukan u kenal pun
ben : nama die sapa??
me : ...*toooot*...die nak tanya pasal meeting..i sekarang wakil batch..* aku tipu ok..padahal abg tuh call ckp pasal lain*
ben : x abis2 ngan mrsm kau...kau nih gatal x sudah la pija..
me : mana ade la...mana la i tau..dah die call..tolong la..die dah kawin la..
ben ; abis apesal carik2 kau..??
me : cakap pasal meeting la..die tanya i pergi ke x..
ben ; apa2 la..macam2 la kau nih..

terus die pergi...
benci ok..salah aku ke kalau org call aku??
pastuh dah org call..xkan aku x layan...
sbb tuh aku x suke bende2 nih...ben nih jealous die melalaot la..x suke..
kite org semua x de mood nak shopping ok..
terus aku bg balik duit die..

lagi la die sentap kan..hahaha..
pastuh die pujuk aku balik la..cuma die still x suke bab2 aku wakil2 nih kan..
die kata aku mengelabah..asal lak aku yg nak kene jadi..
seee..sbb tuh aku xnak jadi..aku tau ben nih KG melampau..
apa2 la..aku malas nak argue..pastuh die bg balik duit..aku amik balik ;p~ weeee..
pastuh start la soping2...
ben soping melampau..borong melampau...



pastuh bg aku cadangan2 mengarut...

ben : u beli la skirt nih sayang *sambil tunjuk kat skirt pendek mcm fergie tuh*
me ; u nih pehal??
ben : betul la sayang..pastuh pakai ngan tuh * tunjuk baju 1 string yg terdedah2 depan..sgt sexy..mmg aku suke pun,.,.tp aku sedar la diri kan..ape kejadah aku nak pakai mcm tuh*
me : u gile yea??
ben : betul la..mesti omell(comel) je kalau sayang tuh pakai..
me : banyak la u...

herlow..gile hape...
kalau la korg ternampak aku dlm keadaan mcm tuh..
sile la lempang aku kuat2 ok...maknanya aku dah x siuman tuh..

then pergi ke nz...
sbb aku teringin nak makan chicken chop yg org kata best tu..
n aku order air kelapa...sedappppp...
fresh..xde campur2 gule...

:: aku order air kelapa je..semua ikut..haha ::


pastuh amik gambar ben...
pastuh die tgk gambar die..
pastuh die terkejut..kata asal muka die mcm nih..mcm org jahat..
dalam hati aku dah, " herlowww..baru tau ke rupe tuh mcm penyangak??abis kau ingat asal aku x bg kau botak licin??"
tp dalam hati je la kan..xde la cakap..
nanti die sentap n drama lak..cakap aku dah berubah la..gatal x sudah la kan..

:: tgk la tuh..time amik gambar ngan aku mana reti nak pandang camera...kat sini je dah nampak drama die..poyo2 je...nih konon 'kintoi' la apa la..herloww..mcm aku syiok sendiri ok ::

:: mcm sedap kan..tp x tau la sedap ke x..aku x rasa pun ::

:: inlah chicken chop ittew..ok la..cuma aku rasa ayam tuh mcm a bit saltiy la..so aku x suke sgt la..plus aku sebenarnye bukan nye suke sgt chicken chop..aku suke lamb..la la la~ ::

:; tgk la ben makan banyak mana...n yes..abis ok makanan die semua nih..very the gergasi la die ::

ok tuh je la...
malas nak cite panjang..apa2 pun..ben stil mau sponsor...i loike..
bukan apa..kang marah2..gaduh2..abis semua plan..

♥bye-bye...muaxx♥

telah ku agak~

tadi bangun je..aku cari2 la hp aku..
hilang ok..tah ke mana...tensii je..
so aku kemas2 la hall..
ye aku tido hall..sbb a/c aku abis gas..x repair lg..nak tido pakai kipas je..bahang ok..
so tido bawah.bukak a/c bawah..la la la~

so lepas kemas..aku tonggeng2 la mencari...
x jugak jumpa...
aku suspect noy amik..sbb semalam die last gune hp aku nak misscall hp die..
aku terus call hp aku..ade ringtone..tp x jawab..
asal aku x call noy pun aku x tau la...
tp x logik lak noy amik..eventho hp sama..tp akunye ade lion tergantung..takkan die teramik lak kan..
pastuh aku teringat yg aku gune last..sbb aku amik gambar bersama chemott..

pastuh aku target papa yg amik..
sbb pagi td aku sedar die dok kemas2 bag lap top..
so mesti die kaut semua..
aku call die..die x ngaku..kata xde la apa la..

pastuh papa n mama balik lunch..
tgk mmg ade ok hp aku dalam tuh..
elok je terselit...ape die ingat hp aku mouse ke die angkut..
pastuh salahkan aku..kata aku letak sepah2..herlowww.bile masa pulak kan..

check je ade 10 miss call dpd ben ok..
pastuh terus die call lagi..x putus asa tuh..haha

me : elo
ben : i called u since morning, y didn't u pick up the phone *e eh..speaking lak laki aku nih..kene sampuk hantu apa lak nih*
me : u nak cakap ngan papa??
ben : hah??x mo..kenape?? *suara manja balik*
me : marah la papa..die turik(curik) hp ite(kite) tuh sayang..
ben : papa turik??
me : a ah..die masukkan dlm bag lap top..pastuh die bawak gi meeting semua..die ingat hp ite tuh mouse kot..huhuhu..
ben : papa totilap(tersilap) ke??
me : a ah tilapp..
ben : ye ah..xde la..i call u x angkat..i tgk gambar kat hp nih..geram je..rindu..nak tium(cium) pipi..
me : ye lah tuh..ipuuuu(tipu)..mana ade..u bukan nak jumpa ke apa..kelentong..tunggu lame je..xde pun..pemainkan cinte la tuh..
ben : mana ade pemainkan cinta..ye la..mlm nih jumpa la..
me : apa2 la..sayangggg..sabtu nih i nak buat bbq bole..u sponsor..
ben : boleh sayangku (suara ala2 pelakon alih suara telenovela)..jangan katakan bbq..kain biru bergelung2 pun bole ku sponsor..

dalam hati aku *ape kejadah lak kain biru nih..suke drama la mamat nih*

me : xmo la..i nak buat kecik2 je..panggil family je..n u, dzaza, edan..
ben : boleh sayangku (nada yg sama lagi)
me : tp xmo u bakar kan..nanti terbakar umah i..
ben : baik sayang ku..
me : alaaa..u nih main2 ke betul2 nih??
ben : betul sayang ku
me : pastuh ahad tuh kite soping pulak k *aku pakai idea korg nih ok*
ben : boleh jugak sayangku..apa jua utk mu sayang..

serious ben sangat suke drama ok..
tensiii je aku...sapa yg jarang jumpa die..bile die berdrama..suke la..konon lawak..
aku la yg tensii..die suke pelik2..mallu i ok..x sukerr..

yeay..aku suke la..tp itu plan je..
tgk la mcm mana..hopefully jadi kan..
la la la~

♥bye-bye...muaxx♥

celebration~

ok..sambil2 cite aku nak canang2 la sikit kan...
blog aku..suke hati aku la kan..
this sunday is my birthday ok peeps..
2nd March

aku x tau lagi nak celebrate mcm mana..
noy n jonet seperti biasa ajak gi clubbing la..
aku bukan xnak..tp kau tau la ben tuh..
nanti sentap lebih..
aku xmo la bg die sentap kan..kang x dapat pressie best lak kan..hua hua hua..

yg ben ajak keluar berdua je..
konon nak makan2..n nak belanja aku soping2.. ;p
mcm best je idea tuh kan...
tp aku lum decide la..kalau plan aku x jadi..baru aku ok je ngan cadangan ben tuh..

tp aku rasa mcm nak buat bbq mcm noy's 21st bday tuh..
best je..ade ayam, lamb, hotdogs, potato's, spaghetti bolognese ke..
syiok la..n ajak kawan2 rapat je..xyah ramai2...
tp makcik enggak ade fulus la..kemiskinan la..
xkan nak suruh parents sponsor kan..banyak la cantik...
ingat nak suruh en ben sponsor..tp mcm keji la jugak..
soa ku masih berkire..
xpe la..last minute nanti aku decide la kan..
xpun aku maybe buat bbq sesama family + the bakals2 menantus la kan..huhu..

hmmmmmmmmmm...sponsor2 jugak..
soping soping jugak..
tp nak jugak ade pressie...
hmmmmmmmmmm..nak mintak apa ek...
aku xmo ben surprise la..aku nak mintak..
sbb ben kalau surprise..mmg aku surprise ok..
surprise sampai rasa nak ketuk2 je die ngan hadiah2 die tuh..
last year aku mintak ini dpd en ben..
end up after a year..aku simpan je..
sbb malas part maintenance tuh..haha...

♥bye-bye...muaxx♥

gile geram ngan dorg nih~

ok la post pasal kucing2 lg yea..
kitties semua dah besar ok..dah pandai berlari2 semua..
ari tuh si puci sakit..
mcm nak mati je tgk..dah ala2 mcm yg mati dulu tuh..
lemah je..x bermaya..bdn dah tggl rangka je..
so x sampai hati sgt tgk..
bawak la pergi vet..
boleh x..die kene sembelit..mcm2 hal..
die x boel berak..so perut die penuh taik..dah xde ruang nak masuk makanan..
so die x bole makan la..tuh yg lemah tuh..
lepas dah bg ubat semua..dah ok.. =)

sekarang dah pandai berlari..
siap pandai gigit2 kaki lg..keji betull
jadi buruk gile kaki aku asyik kene cakap n gigit ngan dorg...
ye la..kucing kecik kan x pandai kawal lagi..
so kalau gigit..betul2 punye la..kalau cakar..xde kesian punye..hmphh..

:: nih chiki chom..nampak x tilam sebelah die..jahat ok..chombii ajar anak die cakar2 tilam..pastuh panjat..dah la dorg ikut..cute sgt..dorg jadikan medan wall climbing..tp nih tilam climbing la kan.. haaha ::

:: ni la puci..telinge capang..haha..dah sihat tuh..bukan main nakal..abis 1 rumah die tawaf.. ::

:: geram gile weyh.. ::

:: dah pandai makan ok..kalau die dgr kite org nak bg makan kat mak die..ngan pakcik2 (sucre & chemott) *suke2 je aku bg gelaran pakcik kan* die makan..die berlari bukan main laju..die sampai dulu..terus placing dalam mangkuk..haha..tgk la tuh..makan sampai badan2 masuk mangkuk..yg chiki com x pandai makan lg.. ::

:: ini selit gambar chemott..gile bulat die nih..sangat la geram..x nyesal decide nak jaga die dulu..chumell melampau sekarang.. ::

tapi kan..
dah bape orang dah cakap muka die mcm aku..
keji kan..ade ke aku disamakan ngan kucing..
mentang2 la sama2 muka bulat..hmpphh..

♥bye-bye...muaxx♥

meeting~

last saturday aku ade meeting regarding sambutan jubli perak mrsm terendak..
sebelum2 nih mmg ade..tp aku x kuasa la nak pergi kan..
tp sekarang kan officially aku kene jadi wakil batch secara paksa rela..
so aku kene pergi la kan...

memula noy nak ikut..
aku x kisah sangat..die mmg suke je menyibuk..
tp kalau die ikut..si edan mesti nak ikut..
x kuasa aku nak melayan ok..nyemak ramai2..
so noy emo..kata die x jadi ikut..
nasib baik jonet nak ikut..

dah la meeting kul 2..
aku kul 2.10pm baru nak kuar rumah..
bukan apa..mcm2 la mama suruh buat.kmas rumah la..tukar carpet la..
masak la..so by the time nak bersiap..jadi la lambat..
yg papa dah bebel2..kata aku xde didiplin la..x punctual la..
mentang2 die x army kan..konon kene punctual..tah apa2..
nak kene dengar bebel je dah bapa minit kan.. ;p

tuh xpe lagi...
jonet nak ikut..
tp nak kene amik kat hkl pulak..
jalan jamm la jugak..
end up sampai kul 3pm..hua hua hua..
ngeri je masukk.
ye la..ramai kan..
plus..ramai super duper senior ok..
dpd spm 87 punye batch..sampai la ke spm 07 punye budak2..

dorg tgh perkenalkan diri masa aku ngan jonet sampai..
dah la kene berdiri lama..
ala2 xde seat..scary..
pastuh time kenalkan diri..nama penuh..n batch mana..
plus nama dalam forum..bile aku cakap je " nick aku peeja_b"
semua abg2..ala2, " aaaaaa..ini la die yeaaaa"
panas je telinga..
ye la..aku nih kan kategori pemalu..uhukk.uhukk..


:: ni lah antara yg ada..site lelaki..except ade kak julie tersesat ::

:: site perempuan ::

:: barisan aku..aku of coz xde dlm pic..tsk.tsk.tsk. ..jonet ala2 kusyuk je kan ::

xde maknaya kusyuk..dok lukis2 apa tah die..
ye la..die xyah buat apa2..
aku catit2 la few info utk update kat batch aku.
jonet cuma dtg sbb nak cuci mata..plus nak tgk crush die masa zaman dolu2..huhu..

pastuh aku tgk..kak sherry ade gak gambar..
so aku curik la yea..
belum bg tau nih..so consider curik la kan..


:: from different angle ::

:: yeay..ade gambar aku..yg kat hujung tuh aku..ala2 kusyuk je kan..xde makna ok..dalam otak dok pikir.."ish..sangapnye..x dapat hisap rokok sejam lebih nih"..haha ::

:: lepas tuh aku ngan jonet keluar kejap dpd bilik tuh..for smoking break..haha ::

overall ok la..
cuma aku masih mcm segan2 nak bersuara..
kata perempuan melayu terakhir kan..
xkan nak gelak2 la apa kan..
so nanti2 la dulu...

lama gak la..
dpd kul 3pm tuh..dalam 6ish baru bersurai..ramai yg stay..
tp aku terus gerak la..
sbb nysya dtg umah aku...
so kene la balik kan...

next session 1 march nih..
dorg pergi mrsm terendak melaka..
perjumpaan ngan pengetua la..guru2 la apa la..
aku x pergi kot..
sbb tau la kan..ben bab2 nih payah sikit..
aku nak bg tau aku jadi wakil nih pun x berani je..

satu lagi..2nd MARCH nih birthday aku ok...
so sapa2 yg dapat bonus banyak2 tuh..
jangan la lupe belanja ke..bg aku apa2 ke..*gile keji main mintak2 kan* ;p

aku agak sentap ngan ben..
tp malas nak gaduh ke apa..nak merajuk ke apa..
aku simpan je dalam hati..
biar la i sentap sorang2 yea..wuwuwuwu..

♥bye-bye...muaxx♥

pasal expo thai tuh~

hergh...tensii ok..
td aku semangat la nak buat maping..supaya senang la korg nak carik kan..bg yg x biasa area2 sini..
tp gile hanjing..map dah siap.,.tggl nak tulis text je..
tetibe hilang ok..error..babiiii...
itu la..buat keje x reti save kan..merasa la kan..
pastuh nak buat again..mmg aku x kuasa la kan...

so aku terangkan je la yea..
pandai2 la gune imaginasi korang..
die kat jalan pahang..
kalau dah nama jalan pahang..of coz la dekat ngan bulatan pahang..
tapi xde la dekat sgt..die dah belah2 setapak, danau kota semua tuh..

kalau dpd arah ......................... stop!!

continue at 1.30 am

aku dah type td..
tetibe aku rasa penerangan aku mcm mengelirukan aje..
org yg biasa area sini ok la kan..
kalau x biasa mcm kau tuh ceera..
pening lak kau kan..
so aku decide buat balik maping tuh..
1 bende aku buat aku save..haruslah lapanploh kali aku save ok..
so kalau kau x cium pipi aku yg gebu ini kalau kau jumpa aku..siap la..
dan juga kepada sapa2 yg gune map nih n sampai tempatnya ok..
kene cium jugak..
kalau x jumpa..sile salahkan diri sendiri..haha..

so here it is..
sile click utk larger view..



aku xde la masa nak buat detail kan..
kata dah penat td..
aku buat simple2 je ok..

so pandai2 la..
kau kalau dtg dpd arah cheras ceera..
expo tuh ade belah kanan kau la..
so kau depan sikit..kat traffic light tuh kau u-turn ok..
sile berhati2 ok..sbb sebenarnye x bole u-turn..tp ape kesah kan..
nak soping2 punye pasal kan.. ;p

kalau sape dtg dpd arah bulatan pahang lak..
bende tuh belah kiri la..
so tgk la landmark yg aku tulis tuh noh..
n betul2 lepas expo tuh ade simpang ke kiri..masuk la yea..terlajak perahu boleh reverse..
terlajak kete..haruslah kau nak reverse org hon2 mcm hanjing kan..
nak u-turn pun 1 keje..area tuh kata banyak kete kan..

owh by the way..
die bukak 10 am- tutup 10pm..
tp aku tgk kalau ramai org..dah 10..11 mcm tuh..die bukak je lagi..
n one more thing..kalau gi sana..minum la air mata kucing tuh ok..
xde la sedap mana..tp tuh je hiburan aku..
sbb kata miskin xde duit nak soping kan..n banya baju org2 kurus je..
so minum air pun jadi la kan..haha...

cea..aku semangat la promote x berkomisyen nih..
tp so far aku beli seluar track je..hua hua hua..utk buat tido ok..
x bermakna aku nak bersukan ke apa..
apa yg boleh aku kata kan..walaupun 1 rm10 je..
tp selesa gile..aku paling la x suke seluar panjang ke..three quarter ke..
aku kalau dok umah pakai seluar pendek n kembang2 je..
tp seluar tuh ok la..puas hati....memula dua..pastuh aku tambah lg dua..
ingat nak lagi..tp nanti mcm x betul lak..borong banyak2..gile..muahhah..

semoga bergumbira yea..

♥bye-bye...muaxx♥

soping-soping~

last friday jonet came to my place..
dah lama noy nak ajak die dtg..
tp aku je x kosser nak melayan..
sbb yg hantar amik aku..
noy tuh bukan bole harap..
so tggu weekend baru la ok kan..

kan aku ade cite pasal ekspo thailang tuh kan..
noy tuh obsessi expo tuh ok..
kat semua org die nak promote..
kalau la expo tuh bg commission serious dah kaya..haha
die toksah cite la..dah bape kali die pergi tah..
segala bende die borong..

jonet nih die dah paksa lama dah..cuma jonet xde masa..banyak oncall je..
so jumaat tuh..kite org pergi la..
aku x beli apa2 la kan..tolong tgk je..kata makcik nih kan bukan org ado-ado mcm jonet tuh kan..
punyelah suke jonet..sbb serious murah...


:: belum apa2 dah beli..sangat pantas ::

:: muka si tukang promo yg puas hati walaupun x dpt walau 1 sen pun commission ::

:: dah la gambar aku nak ade susah..bile disuruh amik..die kasi gegar..benci ok ::


:: mencari2 lagi apa2 yg berkenan ::

:: ye...terpaksa amik gambar sendiri ;p ::

:: feeling thai...cuma aku version ratu gajah gittew..hahahah ::

:; pergi la..patutnya die sampai 17feb je..tp dorg extend sampai 29feb nih..sebelah je ngan kenny rogers setapak tuh...murah ok..semua x lebih rm35 la..seluar ke apa ke..kalau pandai tawar mcm jonet tuh..dapat 1 baju bawah rm 20 je.. ish..tetibe aku lak promote kan::

:: last stop..die beli bende nih utk letak barang make up die..rm 6 je .design mcm estee punye ok..cume of coz quality xde la sebijik kan ::
then gi makan kat naira, tmn melawati..
aku suka sama tom yam chiang mai die..
tah la..dah makan tomya pekat2 nih..aku dah kureng ngan tom yam cair2 ala tomyam putih tuh..
aku kan suke yg pedas2 sampai nak tersedak n keluar api kat telinga..ngeh~


:: salah satu yg jonet order..lidah masak merah...la la la..i loike~ ::

pastuh terus balik..
layan dvd je..

♥bye-bye...muaxx♥

macam-macam ada~

semalam xde keje..
noy beli inai tube tuh..
memula tgk die pakai..
aku kutuk2 kata KG la apa la..

tetibe aku pun tergedikss nak pakai jugak..


::percubaan pertama..pakai sendiri nih ::
then lg sebelah aku x reti nak pakai..
ye la..kata aku bukan kidal kan..
confirm comot2 kalau pakai sendiri..plus dah la yg sebelah lg tgh ade inai kan..
nak tunggu malas la pulak kan..
so suruh la noy pakaikan..la la la~
nasib baik mood die ok..so die tolong..

:: feeling zaman kecik2..siap ade bulat kan tgh..hua hua hua..zaman kecik2 dah rasa lawa abis tuh..kalau nak up lagi..keliling bulat besar siap ade bulat2 kecik la konon kan..tp tgk la tuh..comot gile aku..ye la..siap ben call la..aku nak kene jawab phone la..terus comot..mencii::

:; pastuh ingat nak keringkan cepat la..nak dok kat kipas..seklai tgk..noy tertinggal nak color ibu jari..buduhh.. ::
ye aku sangat x penyabar..
dok depan ,kipas..kipas kat pc kan..
so aku on la pc..tetibe rasa nak online..
gerak sana sini..terus comot tahap gaban punye..
patut pakai 1 jam ke apa..aku pakai x sampai 1/2 hour dah comot melampau..
herloww..aku baru pakai sikit mcm nih dah comot melampau..
kalau org2 kawin yg pakai banyak2 tuh..bagus kan dorg bole jaga bende tuh elok je..
so aku gi basuh je lepas tuh..rimass laa..

:: ini lah hasil die..mcm KG kan??tp apa2 la..dah x bole buat apa dah pun ::

:; comot melampau..ini nampak sikit je..celah2 jari semua comot sebenarnye..haha ::

masa tgh pakai tuh..ben ajak keluar..apa kejadah kan..
tp die kata die nak dtg je..tp aku tggu lama xde pun..

masa mama balik keje..aku pergi kat mama terus nyanyi..sambil tunjuk2 inai..

"direnjis..renjis..dipilis. di tepungiii.la tawar.."


response mama..

" korang nih apesal??dah gatal nak kawin??ke gatal puks..(tooot)
* terpaksa disensor sbb mult mak aku mmg x makan saman*

citt...ingat die kata nak sponsor kawin ke apa..
gatal lain dikatakannya..ngeh~

apa2 pun..ben x sampai2..
so aku terus vacuum umah je..
dpd depan bawak ke dapur..sampai la kesawang semua aku sedut..
punyelah peluh melampau..mcm mandi hujan..
penat toksah cite la kan..
elok je aku habis vacuum ben sampai..

ben terus je nak ajak keluar..
agak2 la kan..penat x hilang..ngan busuk2 semua..
so lepak2 jap..bersipa je lama betul..
aku pun keluar la..time tuh dah kul 9pm..
niata di hati nak makan yong taw foo..
ini sbb air meleleh tgk si ceera makan tuh..mencii tau..
tp dah kul 9pm kan..kedai tuh tutup 10pm..so malas nak rushing..decide nak pergi suzi's je..

niat di hati nak berduaan ngan ben..
tp die tuh kalau umah aku ade cangkuk..die nak cangkuk umah aku..bawak umah sekali gi makan..
semua la die ajak...so end up..mcm keluar bersama keluarga..herghh..tensii..

:: noy menyakat edan..nampak x?? ::

:: kasi clear sikit..tuh die..die sepit rambut edan pakai sepit butterfly..gilo..tp nasib baik en ben licin kan..kalau x..nak gak main sepit2 nih..la la la ::

sangat sedih k..
ye la..ben nak belanja kan..dapat bonus bagai..
so aku pergi suzi's nak makan western die..
ye la..mahal ok western die..makcik x mampu..bukan la x mampu..tp nak keluar duit sendiri kan kedekut je..haha..
sekali tutup ok..uwarghhh...
dah bapa kali ok kene mcm nih..
bile dah decide nak makan je..semangat pergi..mesti tutup..hmphhh..
so semalam makan lain je la..

:: noy makan spaghetti seafood carbonara::

:: ben makan lasagna..nih la abg licin saya ;p ::

:: edan pun makan lasagna ::

:: aku sebagai org kampung..makan bubur ayam je..gile stobne weyh kat sini punye..serious..dapat ikan bilis, lobak asin, cili padi & telur asin ::

:: kasi campur semua..letak kicap..pepper sikit..kasi gaul..walla~..sedap gile..berapi telinga ::

:: tgk la ben tuh..dah la lasagna tuh x sampai bape minit hilang die telabn..pastuh makan nasi ayam pulak..gile banyak makan.. ::

:: aku makan half je bubur pastuh noy nak..jahat kan..padahal spaghetti die aku x kacau pun..so aku makan la chicken wings nih..ok la..sedap gak ::
dah lama x buat entry makan2 kan..
abis makan je balik..xde buat apa pun..
cuma masa kat sana aku beli dvd..
ye..haruslah beli lg kan..sbb ben yg bayarkan.. =)
so aku amik saw 4, meet the spartans & the house(thai)..

so semalam tgk the house..
ok la..x berapa takut..
ke sebenarnye takut..tp x dpt concentrate sgt sbb umah aku terang n bising..
ade tetamu yg x reti2 balik..mencii..

ok la..aku nak turun..aku rasa dorg tgh tgk dvd aku tanpa aku..
kurang ajar gile..bukan nak ajak..herghh..

♥bye-bye...muaxx♥