Instagram : @peejburhan

yeay dpt hadiah *lompatlompat*~

COUNTDOWN : 13 DAYS

ok tujuan ari tu jumpa kawan noy tu sebab nak amik barang kan..
so ini la barang2 die..
kasi tepek sini kay..
sebab aku pun x tau sgt nak update apa..

so ini la die ye..


:; bungkusan dpd noy.. ::

:; sucre pun sibuk tggu..dgn harapan..ade la sesuatu utk die ::


:: belt & wallet ::

utk papa..kite org suruh beli biasa2..
die beli ni..ni seswai pakai ngan jeans la belt tu..
if tetibe nak meeting ngan PAT ke apa ke..i mean formal la..
gilo kau buckle besar gedabak..x seswaiii
pastu ukur2..siap panjang berjela..
apa pinggang arab apa..
huhhu..xpe xleh salahkan noy..
aku pun x tau ade size besar ke kecik..
ingat sama je semua..
sebab tu aku x pakai tali pinggang..sebab manjang x muat je..hiahahah..
tp ni aku muat yeww...
haha..perasan kurus..padahal belt tu yg panjang berjela.. ;p

ok tiba hadiah utk aku pulek..
wahh suke..
aku dapat handbag..
aku sebenarnya xnak..sebab kecik..
aku mana suke handbag kecik2 ni..xleh letak mcm2..
tp bile tgk noy tunjuk kat webcam..
e eh..mcm nak la pulak..hiahahahahhaha...


:: wahh..dapt gak merasa nine west ::

ye la adik2..tggu noy bg baru la merasa..
makcik ni mana la kaya..x mampu mahal2..
aku beli selalu murah2 je..
wah murahkah??
xde la..aku selalu paling mahal guess je la..
tp sejak guess dah byk immitation..aku jd x suke..
ntah kenapa..plus aku rasa guess sekarang dah melampau mahal..
mcm x munasabah sgt ngan kualiti dorg..
selalu getah kopek2 la..
benang terkeluar2 la..
leather(leather kah??) jadi hitam2..terkeluar la..
pastu abis tangan aku..sampai la beralih ke muka..x pasal aku ade banyak taik lalat..
so aku dah xmo beli...

so ni dpt ni..adalah gembira..so mari goyang-goyangan..
x perlu lg sebut goyang apa..
korang tau2 je la yea..hiahahah..

:: hand bag & lipstick ::

ni pulak noy bg sempena bday mama..
cuma aku suruh tambah la lipstick..huhu...
masa aku blk tu mama dah tido..
so lepas aku snap2 hadiah..
kejut la mama..
bg die hadiah ..terus mama emo....
sempat aku snap..


:: mama yg emo n nangis..muka mama gile bloated ..kulit menjadi tegang..xyah payah2 pergi botox..haha::

mama lately ni rindu sgt kat anak kecik die tu..
tu yg dpt hadiah tu pun emo je..
die kata cantikkkkkk..
tp last tu die cakap, " bile la mama nak pakai ni "
x pasal aku emo tau..

xpe mama..nanti mama sihat balik ok..
pastu kite jalan2 semua..
bole la mama melaram balik...

lepas abis tu..
sucre pun jenguk2..
dgn hati berbunga2..
tp xde apa utk die..
sambil jenguk..sambil masuk terus dalam plastik..
sambil membuat muka sedih..haha..
ok aku suke reka2 kisah hidup kucing..

:: kronologi kejadian ..eyh betul ke penggunaan ayat aku ni..aku saje je gune kronologi..supaya nampak mcm aku ni pandai ..ye la.."i speak more malay than english"..so harus la tunjuk pandai tu ;p::

:: sucre : cilakak kau noy..kau x reti2 ke nak belikan aku apa2..i hate u bitch!! ::

so berakhir la kegembiraan..
pastu aku ym2 ngan noy later2 tu..
tetibe noy kata cantik x subang2 die beli..
aku tanya la subang apa..xdak puinnn..
die kata ade dlm handbag aku..
wahhh ...adakah..
aku x tau..sebab aku tgk cantik je handbag tu terkembung mcm tu..
xmo la kuarkan plastic2 ke apa..biar mcm tu je..
rupanya ade subang..huhu..


:: subang2..yeay..aku adalah suke gile ngan subang esp yg besar2 n fancy2 ::

aku adalah tamak..aku nak semua..wah bolehkah..
haruslah boleh..aku kakak..kau adik noy..
adik x baik derhaka kat kakak..
plus if kau x bg jugak aku simpan..
aku akan sorok...muhahahahahahha...

ok la itu sahaja..
owh noy..
jonet kata die nak kasut..over kan minah tu..
die emo kata xde belikan die apa2 ke..
aku cakap ade la..tggu la kau balik..
tetibe die demand nak kasut noy..
oberr tau dik junittt tu..

ok la..ta-ta...

12 Comments:

n Z r A said... [Reply to Comments]

stiap kali terbaca pasal ur mama, daku tergenang. oh peej..u make me so homesick.

Get well soon, mama Peej.

shasha said... [Reply to Comments]

bestnyerr~!!!

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

bila baca entry ni i tetiba jadi sebak pulak :(

apa2 pun peej, i doakan mama u cepat sembuh..

*hugs*

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

exactly!!!! tiap kali baca pasal mama kau... mesti bergenang air mata.... aku baca yg dzadza tulis tuh lg la... menangis teros!

hahhaha kesian sucre... sama mcm kuceng aku suke masuk plastik bag...gilo!

Nonoy said... [Reply to Comments]

sucre sebok je..
muka mama tu, haih buat saya nangis aaa.. jonet nak kasut? hmm... takdak duits dah. nak bawak balik hannan ni mahaii.. :( tell her, kalau saya ada dunia, dunia pon saya bagi kat dia. :) tau tau.. hiahiahia

Cik Yaya said... [Reply to Comments]

sonok laa kau yee peeja. melaram sakan laa nnti ngn handbag & earrings baru =)

jyss said... [Reply to Comments]

hahaha dialogue uth macam pernah ko dengar saje..cuma terbalik je ;)

x per, insyaAllah akan ada occasion mama peej leh pakai benda2 tuh. Amin

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

seronok dapat hadiah byk2 wee hee ^^ tp sucre dpt plastik pun jd lah.. lolx

Ceera said... [Reply to Comments]

hahahaha... sian sucre tu.. takde hasil setelah penat lelah menunggu sebelah ko...

mak aihhh, banyaknye subang ko.. takpe, best oh tamak2 nie...

adoi, sedih lak aku tengok mama ko emo gitu.. hurmmm

akak drama peminat sucre said... [Reply to Comments]

Sedih lak akak nengok mama Pija emo.. tapi sure dia terharu tu and rindu anak bongsu dia. (Akak kalo anak bongsu gi tadika pun akak rindu... inikan piuler kan?)

Sucre is sooo chumelllzz... dok dalam bag tu. :D

Musliha said... [Reply to Comments]

wah.. subang banyak giler..
lawa2.. puas melaram..

some more kita sedih tgk makcik..
uwaaaaaaaaaa.. i hate this feeling..
kita doa makcik cepat sembuh.. aminnnn..

nqr said... [Reply to Comments]

aku mmg tgh cr subang besar yg stylo2 n best2 utk ko ni :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...