Instagram : @peejburhan

tsk.tsk.tsk~

ok sambung cerite hari sabtu..
haha xabis2 lg ni..gile kan..
ok lepas wedding razis..
kite org nak rush ke wedding satu lg...
wedding lopop & faida..
yea..lopop tu kekasih zaman kanak2 ku..
so sile la paham apesal tajuk entry adelah seperti itu..

ok xmo emo..
kite sambung..
jonet ade kat melaka..
sebab die dok kat kem terendak..
medical cover utk org2 menembak semua..
so kite org jumpa kat restoran jejantas ayer keroh..
tp dorg call..dewan dah tutup..
n pengantin pun dah balik..
so knowing lopop yg kuat merajuk itu..
we decide utk proceed ke umah die...

so ke kajang la kiteeee....
shawal bawak adelah super la laju..
ok aku mmg x suke la..most of the time aku akan pejam mata..
n tangan terkapai2 mencari seat belt..
tp one thing la kan..dpd dulu..
shawal ni bawak la laju mana n cilok sana sini..
tp kau akan rasa selamat je..
sebab die mmg sangat la skill full..

jonet mengikut dpd belakang...
shawal memula risau jonet x dpt ikut..
tp aku tau jonet..die tu boleh thn laju jugak..
memula mmg die hilang..
tp tetibe muncul je..


:: jonet di belakang...shawal : bagus jugak eyh jonet..160 pun bole kejar...tau xpe..aku tau la jonet. tu..bawak mmg mcm kegampangan laju..not loike ::

perjalanan ke kajang adelah best..
sebab apa best..
tetibe a/c shawal menjadi sejuk...
wahhhhhhhhhh sukenyeeeeeeeeeeee..
maka bergumbiralah kami2 ini..
nysya naik ngan jonet..so xde la dorg berhimpit di belakang kan..

:: muka adalah gembira..kerana sejuk..::

noy ckp berani kau amik pic mcm ni ngan shawal..
abg ben nampak..mesti ngamuk..
alaaaa..xde apa2 ok..aku ngan dorg2 ni dah macam adik beradik la..
xde apo nyo...
tp sebenarnya takut jugak if ben nampak..huhu..
sebab die tu kan penjealous..
asal aku sebut nama shawal..
mesti die jawab ," shawal yg boyfriend u tu ke?"
tah apa2 kan..x sukerr ok..

:: shawal suruh aku amik pic die..die kata muka nyaman sebab sejuk..bile aku snap..tetibe die cakap, " aaahhhh"..wah kire nyaman habis la tu..haha ::
:: ice & huda..ice tu dah xnak bukak mata dah..die kata layan je..tgh sejuk..tetibe ngantuk lak ::

sampai umah lopop around 5ish..
lopop n wife *tsk.tsk* pun baru je sampai umah..
tgh busy2 amik2 pic lagi..

:: huda - jonet - nysya ::

:: tgk hasil2 pic..bukan main posing sakan..peluk2 bagai..ye la..amik kan..suke dorg la kan..apesal aku kecoh2 ni..haha ::

dorg sebenarnye dah kawin august ari tu..
cuma belah lopop buat december..
sebab tggu christmas holiday..
family kakak die dok dublin..
kakak die blk baru la buat reception belah die..


:: shawal bersungguh terangkan kenapa x sempat dtg majlis die kat dewan.. ::
:: pasangan bahagia ini..thn depan korang pulak..uwaaaaaaa..then i'll be left alone.. ::
:: semangat amik pic..tetibe..zoom lak..buduh..so muka adelah horror.. ::
:: ok dah jauh..tp muka masih horror..huahahh ::
:; nysya yg posing ayu..haha ::
:; shawal yg mcm xnak layan aku je.. ::
:: makan2..ade ayam masak merah..n kambing masak apa tah..n udang..sedap ::

kite org sebenarnye kenyang lg..
tp jonet ngan muka x malu mintak makan..
die kata die nak nasik minyak..gilo..
tp aku makan la jugak kan..haha..

:; jonet & nysya..nysya tu tgh minum pun sempat tau pandang aku snap..::
:: nysya - faida - huda ::

faida ni aku kenal sebenarnye..
die budak mrsm aku jugak dulu..
tp aku x pernah cakap ke apa ngan die la..
tetibe aku dgr lopop ngan die..
wah sukenyerrrr....
tp biaq pi la kan..dah selamat kawin pun kan...
so semoga berbahagia la dorg..
lopop pun..buat2 la carik org yg aku x kenal..
ok la fine..jodoh..
diam a pijaaa!!! (sepak diri endiri laju2...berkali2)

:: me & ice..apesal aku mendada semacam ni..takutnya..mesti hasil henjutan di dalam kereta shawal..haha.."ternyata berkesan"..haha..sile gune nada iklan TV...ice ni sejak di lamun cinta..muka menyengih je..i'm happy for u la ::
:; beramai2 ::
:: haipp..pija..kau pandang siapa tu..laki org tu.. ;p ::
:: apa ni..pandang2 lagi..x elok ok...lalu pija menjawab..xpe..kuota ade lg tiga..haha... ::
:: amik lagi..kali n ngan 2-2 pengantin ::
:: dan lagi ::

kite org x stay lama..
dlm 6.20pm mcm tu gerak..
sebab masing2 ade hal..
so sebelum tu..amik pic ramai2 dulu..

:: my batch masa kat terendak..batch spm2000 ::
:; bagus..jauh2 sikit..baru nampak aku kecik..kecik ke??besar almari jugek..haha ::
:; haha..time ni shawal suruh buat gaya santai pulak..gilo..layankan aje..aku ngan shawal je beria..org lain buat buduh je.. ::
:: bersama huda pulak..ice snap kan ::
:: ice lg over..amik dpd angle tepi lak..layankan aje ::

then nak bergerak..
kat kereta jonet nampak ni..

:; haha.coverline lebih..kereta jonet kan putih..pemalas basuh..so mmg horror la..so dgn ini..kire cover la.. ;p ::
:; dan ini...weeooww..sexy nye capt. dr. j ni..i like..xde nak kenalkan i kat abg2 tentera ke..??wah sempat.. ::
:; jonet sound aku. kau ni semua nak masukkan dlm blog tau ..nak la..sebab aku sayang kau dik junit..so aku nak org2 pun tau itu ok..::
:: aku nak candid je sebenarnye..tp dorg sempat posing ::

akhir kata...
jangan la ade yg terasa ke apa ngan entry ni..
aku xdenye nak kat lopop tu..
cuma tah la..rasa pelik je die dah kawin..
aku ade sembang2 dlm kereta ngan dorg2 ni
contoh if di beri peluang..aku ngan lopop mcm mana..
aku cakap aku xmo pun..aku x rasa aku bole ngan die..
cuma biasa la perempuan..mesti ade rasa2 pelik ni.. ;p

apa2 pun..mereka masih mengelakkan aku terhenjut2 dlm kereta..
paling keji..

shawal : kau kat belakang goyang jugak ke ice??
ice : xde la..
me : ade la ..tu goyang tu..
ice : ade la..sikit je..xde la teruk macam kau kot.. *sambil tunjuk aku yg tgh berhenjut2*
shawal : kau buat2 kot pija...kau saje je kan henjut2 lebih...haha
me : babbbbbbiii..x ok..ape jadah aku nak saje henjut...x suke ok..
ice : hahha..tah kau punya over ok..
me : apesal lak..kalau betul la mcm tu..baik aku henjut depan lopop ke apa..
shawal : tiba2 lopop..yg sudah tu sudah la..
ice : hahahha..
me : babii..

x suke tau dorg ni..
xkan la aku nak henjut tetibe..seuatu ok..
apa2 pun..aku suke roadtrip kali ini..
gumbire..
bile mau roadtrip lagi..
tp pastikan kereta seterusnya xde henjutan plz..
mek x sanggup...

17 Comments:

Tina Najib said... [Reply to Comments]

babe,

1) aku rasa, aku phm apa yg ko rasa.. sbb aku pun rasa, eh tetiba, ahahaha..

2) segan la kalau terhenjut dlm keta.. me dun likey!

3) aku rasa baju ko sgt cantik.. kelasss okk!

4) apsal aku tgk ice ni makin ensem ni? hehe

ai said... [Reply to Comments]

toing toing toing ( . ) ( . ) !!!

shasha said... [Reply to Comments]

heheheh...lawa la baju peej...akhirnya dapat gak tgk jonet...heheheh..opss..dr jonet ek..

Che Sue said... [Reply to Comments]

musti rasa weh if crush kawen..huhuh..aku baru tau ex dpt anak dah..horror hokey..rasa nk hantuk pala ke dinding!

p/s-shawal saja potong spring keta khas utk kasi che pija henjut tu..eksesais weh tu..bakar lemak2 nasik minyak..hahahaha..

sHwEeT ByAtcH said... [Reply to Comments]

windur ar sama kak jonet... senyum je manjang...

wiwita said... [Reply to Comments]

uwaaaaaaaa.. sangat suka baju kurung choco u tu!!... best²

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

peej, i suka colour baju u!!

chics said... [Reply to Comments]

Cakap dekat Jonet, lawala baju dia. aku sukeeee

Baju kau seksi peej, aww

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

mesti jalan dia extreme gile, tu yg henjut habis tu lolx. kite pernah naik van super lama yg rasa mcm naik kuda bila kat jalan. van tu dah boleh derma kat themepark to make it an xtreme entertainment T_T

peej said... [Reply to Comments]

tina,
1.kau gile..kau dah kawin buduh..
2.I KNOWW!!!
3.baju lama la..4-5 thn punya baju..recycle balik je..rmaai sgt kawin ni..berderet..
4.kau mmg sewel..


ai,
babikkkkkkkkkkkk.. uwaaaaa..x sukerrr..


shasha,
tu la..susah betul nak jumpa die la..so sad-da..

peej said... [Reply to Comments]

che cue,
tu la..my other ex pun my bro jumpa..wife die tgh preggie..owh tertekan..
tu la pasal..keji ok shawal..


shweet byatch,
a ah..die tu mmg senyum je..happy je..x pernah marah2..sayang die.. :)


wiwita,
thanks.. ;)..baju lama tu..

peej said... [Reply to Comments]

liza,
i pun suka..tp sebeanrye kain tu dah outdated je i rasa..tp berderet sgt wedding..x tau nak pakai apa dah..tu yg pakai blk tu..haha..


chics,
noy pu suke baju jonet tu..
baju aku seksi?apa yg seksi nye..??


wani,
tah la highway kite mmg mcm bumpy kan..tp aku rasa spring shawal jugak kot..n yes..aku rasa mcm aku tgh naik kuda..n kuda itu berlari2..bukan tgh berjalan2 amik angi ke apa..owh malu nye aku..x siuekerrr...tp suke sebab shawal bawak kereta sgt best,..laju2 n terel..heheh..

serenum said... [Reply to Comments]

peejaa.. aircon dah repair..kini sejuk kembali! yeahh

darling8tabby said... [Reply to Comments]

waa...semua suka baju pija..akak pun suka..brown dia cantik..

peej said... [Reply to Comments]

serenum,
ye ke??apa masalah sebenarnye??

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby,
tu la..pija pun suke..cuma sebab dah lama..tu yg jarang2 je pakai..

serenum said... [Reply to Comments]

damn.. rosak balik.. dah tak sejuk balik. peeja... sponsor please!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...