Instagram : @peejburhan

trip ke melaka~

last saturday aku pergi wedding..
di melaka..
memula mmg la xmo pergi je rasa..
sbb ye la noy kan baru balik..
so excited die lain..

tetibe ice call...shawal pun sama..
shawal siap cakap bende2 yg membuatkan kau rasa serba salah..
" kau fikir2 la yea...tp don't let me down"
" aku harap jawapan kau positif"
" kau xyah pikir pasal duit..kau bawak badan je"

abis mcm mano..
aku ni dah la jenis..x reti sgt cakap no..
kalau org dah cakap2 mcm tu..terus serba salah ok..
so aku pergi la jugak..

shawal cakap die akan amik kul 10.30am..
gile awal kau..
punya la beria aku siap2 semua..
pastu kul 10.20am..shawal call..cakap die tgh siap..
so aku budget..b4 11am sampai la umah aku tu..
sebab ice call..cakap shawal janji sampai umah ice kul 11am..
die kata janji cina punya ni..bukan janji melayu..
sekali tgk 11.30pm xde khabar berita gak..

terus aku text ice..
"berjangguit weyh tggu shawal ni"

pastu ice reply..
" aku dah shave siap sempat tumbuh balik ni..janji cina la sangat..ni cina kacuk melayu ni"

hahhaa...lawak...
later somewhere almost 12ishpm baru la shawal sampai..
pastu pick up nysya..
then ke rumah ice lak..utk amik ice & huda...

dan bermula la perjalanan ke melaka..
tetibe lak a/c shawal bole rosak..
mcm ala2 xde angin sejuk..
dah la that day..panas Nauzubillah kan..
aku ok lg la..ade la rasa angin2 a/c
org2 belakang la kesian kan..haha..


:; me & shawal..masih ceria walau kepanasan ::
:: org belakang mcm berlengas je..mihahahah..tudung adelah benget2..nysya rambut mcm baru lepas kene rogol..sebab kite org bukak tingkap..huhu ..ice lak layan stress ball..lawak hari itu ialah..kalau stress sebab panas..pakai la stress ball..so sikit2 nanti org akan mintak..'eyh bg stressball tu'::

paling x boleh blah ialah aku dok depan..
ye la xkan nak dok belakang..
size aku x mengizinkan..
so sile la badan mcm aku utk mendapat privillage ini..
tp x tau x apa kene kereta shawal..
seat aku gegaran lebih..
ok la bukan gegaran..tetapi henjutan..
punya la aku dok terbouncing2 kat situ..
cilakak ok..dah mcm naik kuda dah..
siap seat bunyik eok..eok..eok..
gile babs punya aku horse style..hahahha..
dorg semua kerja menggelakkan aku je..
x suke..maluuu ok..
bukan tetek je bergegar..siap perut2 semuaaa..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

sampai melaka around 2pm kot..
jalan adelah jam..
apesal tah..ramai sgt pergi melaka kot..
so jam2 tu..nampak kedai servis a/c..
so pergi la...
ingat gas xde..
tp org tu masukkan x bole..
die kata sumbat...
so xde la penyelesaian..

cabaran betul la..
melaka lg panas melampau..
aku dah start peluh2..
shawal bole buat lawak..
cakap..xyah la pergi wedding kawan aku tu..pergi JJ je..
semata2 nak dok dlm a/c..gilo ok..
tp ape jadah kan..
so teruskan la perjalanan..

selamat sampai kat wedding tu kul 3ishpm mcm tu..
bagus..org dah x berapa ramai..
maka kami dapat makan lauk pengantin..yeay...


:: nysya ni cam alert ok..tau je ade nak snap..sentiasa je ready..gilo ::

wedding ni ialah kawan mrsm aku..razis..
die ni adelah scary..
die antara yg kene ejek2 sebab ala2.perogol bersiri je..
sebab is die pandang kau ke apa..
scary ok..rasa mcm dibogelkan aje..haha..
sbb tu la pergi wedding die..
sebab nak tgk mcm mana razis kawin..
tp punya la sopan die kat wedding die tu..
aku siap nak imbas2 kenangan lama..
die dok, " haipp..haippp"
hahha..

:; amir - shawal - razis ::
:: ice & huda ::

:; lauk2 yg sedap..sebab dpt lauk pengantin..heheh.. ::

mmg makan kaw-kaw la..
xde segan2..
gile lapar...ye la dpd pagi x makan..

:; razis & jasmin ::
:: nysya - me - ice ::

pastu kite org amik pic kat dalam lak..

:; razis & wife ::
:; ramai2 pulak ...xyah la aku tulis2 yea..aku rasa..mostly dah kenal dah dorg2 ni..sebab aku akan balik2 kuar ngan org2 yg sama ajo ::
:; shawal nak special lebih..amik pic ngan razis je..sesuatu eyh kau shawal ::

kite org x dpt stay lama la..
sebab kite org nak rush ke wedding satu lg...
di harap sempat..
so itu..lain entry ok..

6 Comments:

shasha said... [Reply to Comments]

comelnyer pengantin pompuan dia..kecik je...

peej said... [Reply to Comments]

shasha,
pengantin perempuan itu yg kecik ke??pengantin lelaki itu yg besar..haha..*larokss*

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

u asyik gi wedding aje kan?? bila pulak giliran kami semua nak gi wedding u pulak?? *ehem*

darling8tabby said... [Reply to Comments]

sedap je lauk2 pengantin dia tu kan.
ye..pija kalo kawin..sila jemout ok *muka tak malu nih...*

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku suke baju kau...
chantik sgt
dan tetibe mata aku nampak ko lawa....
bukan la selama ni ko tak lawa...
cume ko mcm extra lawa plak..
adekah sbb ko hepi noy dah balik
atau pon enjutan gegaran eok eok lebeh tu buat ko teteibe lawa lebih????

hahah enjutan gegerana tu tak bley blah weyh...
lawak!!! hahahhaha

asal shawal n razis muke dah mcm adik beradik

peej said... [Reply to Comments]

liza,
ntah la..tiba masa nanti i jemput la k..jgn risau..tp rasa mcm lambat lg je..tsk tsk..


darling8tabby,
harus la kak..akak kan pengcomment tegar blog pija..n kite kan related jugak..huhu..


lil^red799,
baju lama tu..dah 4-5 years punya baju..pakai balik sebab x tau mau pakai baju apa dah..
maybe sebab henjutan tu kot..semua tegang je..hahahhaa...
adik beradik..hahah..lawak2..nanti aku bg tau shawal..;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...