Instagram : @peejburhan

tgh buat apa itu??~

ok tag lg..
kali ni di tag oleh miezrina pulak...
so mari la buat..
tag senang je..
print screen apa aku tgh buat ye..

so buat la..kang ade kecik ati lak aku x buat ke apa..
sesiapa yg tag aku ke apa..
ingatkan yea..
aku ni kadang2 lupa la..

so here it goes..
memula aku print screen wallpaper..
biasa2 aje..
aku bg apa yg vista ni provide..

*click image for larger view


aku pakai wallpaper laut..ok la tu kan..
aku x suke icon banyak2..
yg aku gune sikit je..tp yg banyak2 tu aku x sure siapa punya...
tp xde la aku memandai2 nak delete lak..ni bukan pc peribadi..

belah kanan tu pulak letak waktu solat..haha..
cea..mcm bagus2 je kan..
bukan apa..umah aku ni dekat je ngan masjid..
tp payah benar nak dgr azan..
dok atas kuat la..
PA system sengal kot..

yg maktok sepuluh kali tanya dah masuk waktu belum..
so ade ni senang la..
sebab maktok jenis masuk je waktu..terus nak sembahyang..
mcm aku ni last2 minute..
so xyah la tau masuk kul bape sgt.. ;p

jam & calendar tu biasa la kan..
paling x tahan siap ade currency kuwait n malaysia tu..
haiahah..senang nak kire duit noy.. ;p
bukan la aku nak kikis duit die ke apa..
sebab if ym..
sepuluh kali jugak die suruh aku convert..kire2..
so asyik pakai hp je..leceh..so ade tu senang..

ok proceed...
window2 yg aku bukak everytime aku online..

:: email ::

kepada sesiapa yg bg aku email tu thanks la yea..
aku ni ikut mood n masa jugak..kadang2 gigih reply..
kadang2 tu malas..
lama2 malas..pastu terus lupa..heheh.. ;p sorry..
apa2 pun thanks yea..

:: blog ::

ini harus la bukak kan..
kata blog aku..
sambil2 tu kalau rajin blog hop la ke some blog..
x pun aku biar bukak je..mana tau ade org tulis apa2 kat cbox..
tulis je la..nak tggu aku reply..masih berjanggut la..
ape kena entah..pemalash lipash

:: facebook ::

aku jarang jugak layan facebook ni..
tp ni bukak sebab ade pet society tu..
itu pun aku dah tahap bengang..
sebab apa..semalam aku main sampai markah paws aku dah 8000++..
tetibe ari ni aku bukak..jadi 7800...fakkk la weyh..
pastu td aku main..dah sampai 8000++ lagi..
tetibe mozilla nak close program..huarghhhhhhhhhhhhhhhhh..
kosser weyh nak main lagi..mampos kau kat situ..

owh bg yg nak add aku kat facebook tu..
buat2 la intro..
sebab kalau aku x kenal ..ikut hati mmg aku nak reject je..
tp kang kata aku berlagak pulak..
so sile bg msg sekali ok bile add ke apa ke..

tp la kan..apesal la korang nak sgt add kat facebook la..friendster la..
aku x main pun sangat bende tu..
aku mmg mostly spend masa aku akt blog je..
korang dok la tenggek kat sini je dah cukup..
xde apa2 update pun kat situ..
sia2 je add aku ni..

mcm ari tu..
kawan aku bg msg,,mintak alamat..
after sebulan aku bukak..baru bg die alamat aku..
sekali esoknya..aku tgk pic kawin die dah kuar merata2..
hahaha...terus kene perli..lain kali bg la alamat lambat2 lg.. ;p


:: photostudio ::

satu lg yg aku bukak ialah photostudio..
aku x pakai photoshop sebab photoshop sgt complicated..
plus berat..so aku malas..
pakai photostudio senang..
ok sebab tu aku budget lawa2 je..sebab aku dah edit nokkkkkkkkkk..
xde makna muka aku ni flawless ke apa.. ;p..
so sile jgn tertipu ke apa..
tgk life la baru tau aku ni agak pecah rumah..hahahha..

ok itu aje..
so disini aku nak tag org jugak..
tp siapakah yg aku nak tah ahhh??
owh ok..

1. green apple
2. chics
3. redmummy
4. tina

ok dah la tu..xyah ramai2
ok balik2 org yg sama je aku tag kan..
tp suke aku la kan..tag aku..

so sile buat yea..
senang aje tag ni..jgn malas yo..

7 Comments:

Musliha said... [Reply to Comments]

tina dah privatekan blog dia ke?
suka baca celoteh dia..
tapi skrg tak dpt la..
nak suh invite pun aku bkn sesapa..
kang kena lempang sedasss..
wakakakakk.. kamu jgn private sudahla.. hiksss.. kang kempunan aku..

peej said... [Reply to Comments]

musliha,
rasanya aku x private kan kot..
if nak sgt pribate
maybe aku akan cipta 1 blog yg mmg private
ok x..so kau xkan kempunan..

Musliha said... [Reply to Comments]

hahahaha.. sekali baca aku macam duk kat zaman batu pulak..
apa ke punya kempunan.. wakakakak..
eh peeja.. kau kalu private kasik aku masuk tengok ushar juga..
kolo tak, ku bawa diri ini ke batu belah batu bertangkup.. makan la aku.. telan la aku.. hahahaha..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

gmail punye layout tu cute je ada katun2 ek

Ceera said... [Reply to Comments]

cantik plak layout gmail ko..

Musliha said... [Reply to Comments]

owh.. kata pasal layout kan..
td ade aku godek nak cari theme..
tapi herannya.. pesal aku punya setting atas dia takde pun thumbnail theme? puas cari takde pun..
cerita le skit peej..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

lawa la tu desktop ko. desktop kite ala2 bersepah gile.

nnti free kite pon nk add ko kat facebook.. ahax (tp kite pun kadang2 bukak facebook sbb xde kawan nk msg2 situ ohok) :P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...