Instagram : @peejburhan

raya haji~

COUNTDOWN : 8 DAYS

walaupun mama x sihat..
tp papa gigih jugak beli bahan2 nak masak..
of coz la mama x masak kan..
die akan jadi mandor je..

tapi tgh aku n ayol potong daging..
mama join sekali..
mama kan semangat lebih..


:: misi memotong daging..potong 4 kg..tp masak 3kg je la.. ::
:: gedik..tau aku nak amik pic..siap pandang lak..haha ::
:: me beloved mummy ::
:: papa yg rajin snap2..huhu..me loike.. ::
:: apesal ceria lebih kite org ni..ish scary kan muka aku gelak..sebab tu aku lg suka pout.. ;* haha ::
:; ayol masak sambil mama menjadi mandor ::

aku adalah gembira..sebab tahun ni aku xyah masak..
mama suruh ayol..sambil mama monitor la..
ayol mana la reti nak masak sendiri..
so aku bole la goyang buntut sikit..

:: ceria lak die masak2..gilo ::

:: aku n mama potong bahan2 utk nak buat lontong esoknya..pagi2 masak la..sebab if masak awal2..takut nanti x thn lama..tau la bende2 pakai santan ni..leceh ::
:: muka mama harus lebih..sebab noy nak tgk kan ::
:: hasil ayol masak..lazattttttttttt ::
:: kasi zoom sikit..biar lebih stone..haha ::
:: half dpd barang2 utk masak lontong ::

sorry la esoknya punya lontong tu x amik pic la..
kemalasan..huhu..
ben dtg beraya umah..
tp boleh x die lupa nak pakai perfume..
geram okeyh..baru nak feeling2 lebih..haha..

ben makan banyak gilo..
ade 3 pinggan kot..
terkejut je..
ye la..ben mmg la makan banyak..
tp selalu kat umah aku die segan2..
ni x segan..haha..

ok la tu je..
byeeeeeeeeeeeee...

8 Comments:

Ted Baker said... [Reply to Comments]

Meriah sundels.

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

muke ko ngan mama ko time gelak ke sengeyh lebar tu ke sgt sama ok... sgt chumeyls...

ko g tgk banner blog aku tuh
yg ade muke smiley kunen kecik kat ujung belah kanan banner....haaaaaaa camtu lah muke ko... sgt chumeyl..aku tak nak l ckp muke mama ko sama ngan smiley tuh... muke ko je yg sama sudah...
hehehhehe

slamat raya peeja!
semoga ko and the whole family lebih tabah
and semoga mam ko cepat sembuh
amiiiiiiiiinnnnnnnnnn

ko cubela baca selawat banyak banyak pastu raup2 kat telinga mama kau...mana tau..miracle selawat ko tuh

Musliha said... [Reply to Comments]

adeh.. ayol masak..
bakal suami mithali.. ekekek..
sedap benar daging tuh.. haishhh..

puterikurekure said... [Reply to Comments]

wah2. best je masak ramai2 kan?
mama pija nampak kuat. tapi nak berjalan masih perlukan bantuan ek? noy balek bila pija?

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wahha adakah ni daging sambal yg femes itu? xD sgt meriah byk2 dlm kuali bsr ^^V

Nonoy said... [Reply to Comments]

seriously i missed mama.
sedih lah tgk mama mcm ni..
kena akai tongkat ngan tak dgr. :(
mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
indu ama tu... :'(

Ceera said... [Reply to Comments]

rajin oh ayol... untung bakal isteri dia.. hahahahaha...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

cedapnyer...meleleh air lior...
wahh ayol sangat rajinn...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...