Instagram : @peejburhan

last minute~

semalam baru aku hegeh2 carik hadiah utk wedding ceera...
sebab aku nak ajak ben..
tp die tu busy je memanjang..mencikk..
semalam pun ingat nak pergi ngan die..
sekali die kerja sampai malam..

nasib tina nak kuar jugak..
die nak carik wrapping paper..
so ade la teman..
tu la masalah aku ni..
aku x suke sorang2 la..mcm pelik la..
payah je..

janji ngan tina kul 5pm..
aku semangat la siap2..
tetibe minah tu lambat ok..
6ish baru die dtg...

umah sebelah aku ade wedding jugak..
amik kau sampai 6 khemah..
strecth sampai jalan depan..
so aku malas nak tggu depan..
aku call tina tanya kat mana..
budget..kul bape die akan sampai...
sementara lepak dulu..


:: sempat aku berangan snap2 pic sekejap..haha ..jenuh ok menunggu..::

jalan la aku ke depan..
sekali aku call tanya mana..
die sebenarnye jauh lg ok..
nate berghuk mu...
aku dah la x suke sorang2..

nasib x lama aku tggu..
pastu kite org ke JJ w.maju..
malas nak pergi yg baru kat au2 tu..
confirm ramai kan..


so ke w.maju..
apa yg aku memula nak beli xde..
so ke tempat lain..
nasib ade yg berkenan..
tp punya la lama nak menunggu..
dah la ramai org...
ramai beli hadiah2 christmas..

lepas dah beli2..
kami ke secret recipe..
sebab tina lapar...
aku memula xmo makan...
konon kenyang la..
so order la ice blended n cake je..

:: cik tina..she look so preggie kan..ok la..mmg la die preggie..i mean nampak kat muka semua..aku tgk org2 preggie mesti sepesen je..wah ngata..sekali muka aku nanti lg horror.. ::
:; seperti biasa..dah aku snap kan pic kau tu..sile la snap pic aku pulak k.. ;p ::

sekali tgk tina makan..
terasa lapar ok..
ok tu tipu..nafsu sebenarnye..
dah la org kiri kanan makan..
sepuluh kali lalu layang..
menusuk2 masuk hidung aku..
last2 aku x thn..order jugakkkkkkkk...miahahahah...

:: spaghetti meatballs..tggl classic cheese..eyh..ye ke tu nama die..n ice blended white caramel mocha.. ::

tp dah kata ikut nafsu..
aku makan half je..
lain aku bg tina habiskan..
cake pun sama...
sebab aku perut dah ketat la..
n tina boleh habis semua tu ok..
bagus la die ni..
tp xpe la..she's eating for 2.. ;p

then around 9pm balik umah..
elok je sampai..
aku tgk umah sebelah aku tu tgk berarak..
utk malam berinai tu kot...

emo seyhhhhhhhhhhhhh
sebab tetibe terasa nak kawin..hiahahah..
maybe sebab khemah betul2 depan umah aku..so feeling lebih..wah gile...

:: wah semnagt budak tu punya muka berkompang kan ::
:: sorry la..aku pemalas nak bgn..so aku snap ngan tinag2 sekali..haha ::
:: me & dzaza ::

amboi kemain gedik kau ye..
dulu xmo amik pic..
mentang nak masuk blog ni..
tetibe kau pout lebih..haha..
xpe..me loike..

ok la..tu je..byeeeeeeeeeee...

8 Comments:

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

peeja!!!
tunggu la aku balik baru ko kawin
waahh feeling2 ko nak jemput aku la kan??
yg ko counting counting tuh
ko counting nak kawen yeh?

darling8tabby said... [Reply to Comments]

so bila pija punye turn lak ni..heheh

Musliha said... [Reply to Comments]

abg main kompang tuh beria je..
eh peej.. aku tunggu kamu plak.. ekekek..

Tina Najib said... [Reply to Comments]

pija,

gambar aku mcm pelik kan..nampak sgt kebuyungan la..ntah nape, aku rasa mcm farah masa dia perggie pun ada..cuma farah lagi hot la, hehehe..

omg..aku makan banyak kan..sob sob.. i told ya! :(

kawin cepat pija...tak sabauu aku nak berkakak ipar nih, hehehe..

p/s: tetiba teringat kat cheesecake yg kita makan tu.. sedap la weyhh..

shasha said... [Reply to Comments]

huhuhu..kalo peej punya wedding..maunyer jadi 10 khemah peej..member blogger je dah berapa kan??

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

x sempat nak cover muka sbb tangan tersangkut di rambut yang kusut itu. Sebab itulah mulut adalah muncung-muncung burung belatuk..akakaka. Peeja! saya noticed kita berdua adalah putih. Adakah disebabkan oleh photo edit? Tapi kepala dongga saya cikolet.

peej said... [Reply to Comments]

lil^red799,
by the time aku akwin..confirm kau dah selamat kat mesia pun..silap2 kau dah kawin dulu..haha..


darling8tabby,
*uhuk-uhuk*
tah la kak.. :(


musliha,
tu la pasal..semangat lebih..turn aku?? errkkk..

peej said... [Reply to Comments]

tina,
tu la..aku pun rasa ade mcm rupa farah time kat wed liza..haha..
mana la aku tau..suruh la abg ipar kau tu meminang aku..ish..geli lak aku ckp2 mcm ni kan..*lari laju2 langgar dinding*


shasha,
ye ke??x kot..aku mana kaya nak sampai sepuluh khemah..;p


my spirit finger,
haha..ye ke..flash kot..x pun lampu putih atas kepala..a ah la..dongga cekolet..miahahhaha..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...