Instagram : @peejburhan

kronologi sebelum ke wedding!

mcm cilakak je tajuk entry..
tp xpe la kan..saje nak feeling gune perkataan poyo2..
tah betul penggunaan tu ke x..
janji sedap bunyi..jadik la kan.. ;p

nway, niat di hati nak bgn awal n gerak awal..
last2..pukul 11ish baru bgn tido..
so siap2 semua..
dlm kul 12 lebih aku gerak ke umah ben..
dah la sengal je nak kuar..
i mean dah tentu umah aku ade kenduri..
so aku lelu2 la kat org2 ramai..
pakai lawa..tp pergi majlis lain..haha..bagus kan..

amik ben...
then kite ke barber shop..
ben gedik..nak pergi setiawangsa punya..
sebab dah biasa die kata..
hello..barber shop je..hasil sama..
mcm la pakai hair stylist ke apa..
so aku call tina..tanya area melawati ade x..
nasib ade..
so kesana..

aku nak area tu..sebab later nak ke rumah tina..
senang..xyah patah2 balik..
aku pergi wed ngan tina..
sebab aku xde card..x sampai..
so ikut die la senang..

kene ok..
aku x suke die nak rambut ala2 indo mee..
me not loike..
so..sile potong ok... ;p



:: snap dpd dlm kereta je..hujan adelah lebat..x kuasa aku nak masuk.. ::

then ke rumah tina..
boleh x ajib x siap apa lg..
baru hegeh2 nak wrap hadiah..herghh..
tp xpe..nasib die siap x lama...

lepas tu x pasal aku kene layan ben amik2 pic..
benci ok..
banyakkkkkkkkkkkkkkkk lak tu..x reti2 nak stop..
tp xnak aku tepek semua..
sebab mcm tu gak rupa die..
kalau tetibe bertukar jadi michael scofield ke..suke gak kan..haha..

:; aku tepek 1 je...sebab yg ni senyum..so aku suke..lain2 semua pandang2 lain la apa la..konon feel modeling lak..uwekk-uwekk ::

pastu tu xpe lg..siap complain2..cakap gelap la..x nampak la..
hello..die yg gelap..salahkan aku lak..
dah bukak2 lampu pun malap..abis mcm mano..
dah kuar umah..aku paksa die snap pic aku lak..heheh..
nasib hasil lawa..wahh lawa ke?

:; gile gedik siap nak amik ngan pressie..huhu ::

pastu mula la bebel ben tu.,.
die kata..ni la cara2 org ikhlas amik gambar..lawa je..
aku amik x ikhlas...
what ever la ....hhaaa...

aku ingat die berakhir di situ..
takkkkkkk...
nak jugak gambar kat luar lak..x sukerr...


:: kau tgk tu..menyampah kan ::
:: pastu die nak amik pic ngan ajib lak..ish..over betul la.. lain betul muka dorg ni kan..memula aku kenal dulu..aku x percaya je dorg ni adik beradik..tp bile tgk mak ben..baru la aku tau mana dtgnya muka ben..hhaa..keji..sorry tina..aku terkutuk mak mertua kesayangan kau..hahaha ::
:: amik pic di dalam kereta..apesal teks aku mcm tgh meyusukan anak..buruk je..ish..makin lama makin huduh la aku ni (mcm selama ni cantik ;p) ..BEN DO SOMETHING!!! ..haa..jgn nak pikir bukan2..bukan 'do something'..i mean..ben keji la..cepat la kawin..nanti hilang seri aku tau....gagga...sorry ye..aku mood gedik ni ::


sebenarnye ade gak aku kene snap2 pic ben banyak2..
again aku x kuasa nak tepek sini..

jalan adelah jam..sebab tu kite org lambat ke wedding itu..
maybe sebab hujan kot..
yg tina boleh lak ckp, " apesal jam ni..semua nak bg wedding ceera ke?"
haha..buduh..

sangap jam2..
so aku suruh ben snap pic me n tina ...


:: me & tina..again i look like shit... ::

gemuk la haih aku ni..
muka mcm pasu bunga..
maybe aku kene 'masturbate' lg kot utk kurus..

ok la..wedding ceera nanti aku sambung lain entry ok..

14 Comments:

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

tina nampak flawless sgt!!!! suke la tgk die...
hehehhehhe

peeja... kalau ko kurus.. nanti ben crik lain.. amacam??? ko jugak ckp ben ske yg bam bam kan..
haaaaaaaaaaa

aku takleyh igt cerite masturbate tu tau tak... hari tu tgh dlm kelas aku terigt... hbis aku bantai gelak sorg sorg!!! mampus la budak budak kelas aku igt
"crazy muslim girl"

hahahha

Che Sue said... [Reply to Comments]

ehek..teringat citer masturbate tu..takpe..nonoy takde dlm bilik dah..buleh kuar sora kekuat ngerang..
(owh bila diri sendri mo sit up ni? baru wat 5x..minggu depan smbung lagi 5..*sambil tepuk2 babat d pewot*)

Musliha said... [Reply to Comments]

hahahaha..
masturbate? gila aku ingat entry hr tuh.. pecah perut kalu gelak..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

akhirnya tamat jugak riwayat rmbut indo mee itu :PP

Tina Najib said... [Reply to Comments]

peej,

bila masa lak ajib tangkap gambar ngan ben? apsal aku takde? hehe.. ben adalah poser yg tegar kan.. tapi pose dia yg sama je, dok pandang tempat lain la, apa la, hehehe..

amboi, statement tang ibu mertua tu yg tak tahan tu..ko jgn, kang ko preggie dpt anak sebijik muka ibu mertua tauuu..

btw lilred799,

muka i tak flawless okk..muka i mcm semakin kembang and ketat.. rasa mcm kulit muka ni distretch ke tepi, hehehe..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ohh kira hari tu rambut baru la ben yer..

akak rasa ben bole gi mana2 agency la..coz suka posed2 gittew kan...

ye la tina nampak glowing sangat..akak nak sembang lebih2 hari tu pun tak dapat..cik kak kecik tu nak makan cepat2..hehe

shasha said... [Reply to Comments]

peej...glam la kamu...cam mak datin je aku tgk...eh, apa kaitan ngan 'masturbate' dan kurus??...bole kurus ke??...kikikiki

Hana-Ni-Mo-Nai2 said... [Reply to Comments]

tina sgt la cute ms pregnant

peej..apa la yg u merepek nih..ahahahaha hypotheses yg sangat bombastic
tp siyess...mmg kelakar

ehem en ben..takkan takde bg hint kot
ahaksss

akak drama said... [Reply to Comments]

Cantiknya baju Datin Seri Pija.. lovely colour! Ceera looked very pretty on her wedding day... berseri2! Dah gi skodeng dah kat blog dia. :D

Lain betullah Ben dgn adik dia kan?

Tny said... [Reply to Comments]

owh.. dieorg tu real punya sedara ke? Laa.. memula tu igtkan ko memain ckp2 je.. real ke? **bzbody plak

Layan jelah snap sna sni.. chenta punya pasal.. ha'ah.. suh Ben cepat2sket.. :D

peej said... [Reply to Comments]

lil^red799,
herghh..nak carik lain??xpe la..die carik lain..aku carik lain jugak..haha..
gila kau..mmg org akan cakap kau gile..tetibe gelak sorang2..haha


che sue,
gile kau..kang family aku ingat aku buat apa lak..dah la sorang2 dlm bilik..haha..


musliha,
oleh itu..mari la kire 'masturbate' ramai2..


wani,
tu la pasal..puas hati aku..indo mee sedap di makan..tp x lawa di rambut..haha..ok aku gile..abaikan..


tina,
time tu kau sibuk nak tutup2 pintu..n dok bising2 suruh ajib angkat hadiah..sbb tu x dilayan..dorg sibuk amik pic..

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby,
agency??mmg x la kot..sapa nak amik..haha...
tu la..pija lak ade ben ni payah nak jalan2..kalau x dah merata pija merayap2..huhu..


shasha,
semua cakap mcm mak datin..tension aku tau..sebab badan aku la tu..cakap la macam j.lo ke..sedap sikit dgr..haha..adekah j.lo memakai baju kurung..haha..
sile click kat perkataan 'masturbate' itu utk lebih paham ye..


hana-ni-moi-nai2,
tu la pasal..ade la hint2..tp belum sampia lg ni..sile tggu ye..haha



akak drama,
a ah lain..die species lain..haha...lahir time bulan gelap kot..


tny,
loh..betul2 la..ape jadah aku nak main2 pulak..dtg dpd ibu dan ayah yg sama..adik beradik...bukan sedara ke apa.. okies..

Tny said... [Reply to Comments]

hahahaha.. :))
OK..okey.. aku akan igt tu! :P
Serius..aku igtkan ko memain.. rupanya kesah benar.. maknanya x lama lagik, ko ber in-law ngn makmertua Tina jugak lah..

peej said... [Reply to Comments]

tny,
ya..Insyallah kalau ade jodoh..wah ayat..gelli-gelli..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...