Instagram : @peejburhan

kisah cinta - episode 2~

COUNTDOWN - 6 DAYS

ok memandangkan aku ulang alik hospital je..
xde yg menarik..
so aku adalah malas nak amik2 pic ke apa..
so hari ini..
aku akan buat entry2 mengimbas kenagan je..
bolehkah??bolehlah..suke aku la kan..

ok so entry kali ini ialah entry kisah cinta..
sambungan dpd entry ari tu..
ok lepas2 tu..aku hari2 jumpa ben ok..
aku pun x tau la kenapa..
mcm suke je..
tp terus terang la..time tu aku mmg x pikir nak serious ke apa..
sebab aku chentaa bangat ngan ex aku tu..
ye..time tu aku adalah keji..
aku pasang 2..hua hua hua..
kire ok la kan..comot2 gemuk mcm aku pun boleh pasang dua..haha..
keji..mampos mati kena panah petir lepas ni..takottt..

ok..sampai la seminggu aku kenal ben..
ben tanya aku..betul ke aku xde bf..
aku adalah cuak..
aku ingat kantoi..
so aku mengaku la aku ade sebenarnye..
gile buduh..
padahal rupanya ben ni suke bg soalan perangkap..cilakak..

so aku pun call2 la ex aku tu..
ye la..nak break up..
x angkat..gampang gile perangai..
last2 aku break pakai sms je..
menangis mcm mati laki..
gile keji..padahal dah ade ben time tu..

tp aku x regret la bende tu..
sebab sekarang aku happy je kenal ben..
sebab die terima aku seadaanya..
x pernah complain2...xde suruh aku kurus ke apa..kutuk2 aku ke apa..
ye la nak complain apa..dah ben ni mmg fetish die kan org2 mcm aku..haha..
sebab apa aku ckp mcm tu..
aku kuar ngan die kan..lalu la perempuan sexy meletup mcm mana pun..
haram die nak pandang....
tapi kan..yg ala2 bulat mcm aku ni..or maybe lg bulat..
ben akan pandang sampai hilang dpd pandangan la..
babikkk je...sampai sekarang ok..
gile twisted ben tu..haha..
sebab tu if aku nampak kat club tu..perempuan yg vogue2 pan asian ke..
peluk2 ke apa..xde nye aku jealous...
aku tau bukan taste die..hahaha.. ;p

nway..lepas2 kenal ben..walaupun die keje club..
tp aku dah ala2 x bole pergi club..babikk kan..
mula dakwah2 cakap..apa ade clubbing ni..
keseronokkan tu kejap je..
amboi mcm bagus ok..kau tu keje club boleh??
aku nak pergi x boleh...

tp ade jugak la aku pergi..
tp pergi dah x seronok mcm dolu2..
sebab??sebab aku x puas nak enjoy kerana..????
akan ade 1 bouncer yg akan berdiri je kat geng2 aku..
kire jaga aku..wtf..
org nak ngorat i pun takut ok.. ;p
tp yg bestnye...dapat air free banyak2..
tp air coke la..paling suke jonet la kan..
die minum coke sampai kembung2..

ok kelakar jonet..
jonet ni kan baik2..mana ade minum2..
so die mmg akan minum coke je pergi clubbing..berjug2
so yg lawaknya ialah..
pergi ramai2..ade yg mabs2..
tp semua org ok..
tetibe jonet yg hanya minum coke..
tertonggeng tepi jalan/tepi longkang..muntah2..wakakakak..
so punny la jonet ni..siap org2 lalu lalang nak tolong2 die..
ye la ingat jonet mabuk..haha..
ok aku dah termelalut kat cerite jonet..

so here are some of the picture masa kami bersuka suki menggunakan privillege senang2 bole masuk zouk..


:: me & ben ::
:; with noy & jonet..ben mmg spastic dpd dulu suka amik pic x pandang camera...paling suke noy la..ye la..x cukup umur nak pergi clubbing..tp ben ade ni..bole la senang masuk..gedik ::
:: semua adalah gembira2 ..tetibe ben mcm bagus..gilo.. ;) ::

sorry la..
aku nak cerite banyak2 pasal aku ngan ben aku x tau
sebab dolu2..
aku lebih kurang hari2 jumpa die..
so aku x tau mana nak cerite ke apa ke..
sebab ye la..kenal kejap..pastu couple.. ;p


:: hari2 pun mau dating ..ye la..ex aku dulu mr-too-busy-for-me..so dpt yg bole dating ari2..harus la suke..::
:: ok gambar ni horror..tp aku letak je la..sebab ni antara baru2 kenal..tu yg poyo lebih tu..sekarang ni xdo nyo nak amik2 pic gini ..kosser::
tetibe aku teringat masa antara mula2 dating ngan die..
tgh makan2..
die senyap pandang je aku..

me : what?? *wah speaking nok*
ben : nothing * pon poyo nak speaking2*
me : xde la..why u pandang je i??
ben : xde la..u ni putih kan..kulit u i tgk putih sampai memancar2..dlm gelap pun memancar2..
me : xde la..mana ade la..i coklat la ..

haha..buduh je..
memancar..over ok..
aku tau la diri aku..mmg x la memancar..
aku ni coklat ok..
maybe ben rasa aku putih memancar..sebab die yg ala2 malap..haha

:: ok gambar ni aku edit terlebih..nampak mcm memancar2 lak kan..haha ::
ben walaupun senang nak masuk club..
tp mmg die xmo la pergi ngan aku..
sialan ok...dah la aku tgh jiwa remaja melonjak2 nak goyang buntuit..
so gambar atas ni antara yg die tetibe nak pergi..
tu yg gambar kepit lebih...

tp kan..
sebenarnye aku lg suke pergi ben xde..
sebab apa..if ben ade..aku tetibe malu nak menari..boleh..
gila kan...



:: gedik ah ben ni amik pic mcm ni ::
:; kami adalah pasangan yg boring yg x kemana2..selain makan2 aje ::
;: kami jugak adalah x padan..sebab aku adalah ketot lg lebar..ben adalah tggi...::

fak..x sukenye aku tgk pic atas ni..
mesti buruk if aku kawin nanti kan..amik pic confirm lawak..haha..
x seswai...

nak kata aku bahagia all the way mmg x la...
of coz la ade gaduh2..
n few attempt nak break semua..
tp mmg payah la..ben ni mmg xkan senang2 nak lepaskan aku..
wah statement mm bagus
tp mmg betul la...sapa kenal aku tau la..
tp in a way bagus la kot..
maybe jodoh aku nanti ngan die..
so maybe jodoh kuat..i dunno..

nanti aku buat entry mcm mana aku leh thn ngan ben ni ok..
kire apa yg aku belajar dpd pengalaman yg x seberapa ni..
or apa yg mama ajar aku semua..

ok dgr itu aku tutup la kisah cinta aku ni..
aku x tau nak cerite apa dah..
apa2 yg aku dok tulis2 kat blog tu je la pun..
biasa2 aje..

ok pepets n kots..
byeeeeeeeeeeeeeeeeee...

18 Comments:

Che Sue said... [Reply to Comments]

memancar2 sampai nampak petir kilat segala arr..(peh!lagi kemain drama efek aku!)

akak drama said... [Reply to Comments]

Owhhhh teramaaaatlah sweetnya piuler citer pija & ben nih. Nice pics! :)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wahah kudos atas kesah percintaan episod dua ni :D cerita best gle. crite la lagi! ^^

pastu yg kelakar, part jonet minum coke berjug2 tu.. ahahaa. pasni boleh letak cerita selingan love story noy dgn jonet pulak. mesti best (kalau diorg kasi la.. ahax) :P

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

countdown tu mengira hari nonoy nak balik eh..

Musliha said... [Reply to Comments]

putih memancar giler.. hiksss..
pedulik apa org nak komen but i'm happy for you peej..
tak sabar nak mkn nasi kenduri.. muahahaha..

Munirah Abd said... [Reply to Comments]

suka semua pic..
tinggi nya ben tu...!!!

nasaoji said... [Reply to Comments]

sweet jer tgk pics korg tuh...

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

i suka tgk korang berdua ni.. harap2 sampai la ke jinjang pelamin :D

tinggi betul si ben ni peej..

Nonoy said... [Reply to Comments]

skarang saya dah terlebih umur nak masuk club aaa... dah 23tahun next year!
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

murn!e said... [Reply to Comments]

ske je pic ko yang ko kate ko gemok n ketot tapi ben tinggi tuh! sweet la bile bf kite tinggi banyak dari kite.bile kene peluk dapat full coverage okkey!sebab aku pun ske keadaan gitu.sebab aku pun gitu.lagi 1..leh pakai hill 7,8 inci. no worries at all.

ps:ade ke hill 7,8 inci? kahkahkah!!~

Memey Anuar said... [Reply to Comments]

nk komen 2 mende. hihi

1. bye pepets and kots?
haha. klaka ok :p

2. Bf tinggi
walaupun keadaan saya tidaklah seperti anda (at least i made it to the almost shoulder level) hehe tp yg best adalah sentiasa kelihatan kecil disamping dia hehe

Tina Najib said... [Reply to Comments]

babe,

ko mmg ada la jugak putih memancar.. tp ko je perasan coklat.. hmmpphh..

weyhhh, aku rasa mmg takkan la ben lepaskan ko.. ko tau la.. jangan lah cinta kita dimamah usang, etc.. hehehehe...

aku doakan ko kawin cepat..then, aku ada geng kakak ipar yg cool! :)

peej said... [Reply to Comments]

che sue,
over ok..haha


akak drama,
xde la..biasa2 je..xde yg fancy2..simple relationship ajo..;p


wani ezryl,
nak cerite apa lg..aku x reti la..aku biasa2 aje..
tu la pasal..maslaahnye bukan sekali ok die muntah2..siap banyak kali..everytime pergi club..siap muntah kuar banyak mcm air paip..hahaha..


my spirit finger,
xde la..countdown saya nak announce tarikh pertunangan..wah..sesuka hati..sile la speku apa2.. ;p


musliha,
nasi kenduri??hmmm.bile la tu kan..huhu..

peej said... [Reply to Comments]

munirah abd,
tggi la kot..die 6'1..saye ni over ketot..dah la ketot..lebar lak tu.. ;p..x seswaii..


nasaoji,
sweet kah?mcm gedik je..x suke..haha..


liza,
Insyallah...kalau ade jodoh kan..
tggi la..tp bukan ur ben pun tggi ke..kan??kan?


nonoy,
tu la kan..dah tua la..so sebelum kite lg tua..baik kite pergi club lg..haha..


murn!e,
tu la..nampak la kecik sikit..wah perasan..padahal xde la kecik pun kan..gile kau heels 7-8 inch..mati ok..tp kalau pakai dlm bilik je nak kinky2 aku sukaaa..wah gila..*larikssss*

peej said... [Reply to Comments]

memey anuar,
ye la..x adil la aklau ckp pepets je..sebab aku tgk bloglog tu..ade gak terselit kots2..huahuahaua..
tu la..tp mcm aku katik lak..sebab bile aku tgk balik pic tu..teks adalah di paras pinggang die..gile jauh..haha... ok merepek..tolong aku plz..sepak laju2..


tina,
tu la kan..drama ben tu...
cool ke??aku KG la..mana ade cool..aku x vogue..aku x pakai seksi2..aku x pakai liner dok umah..aku rasa lg best kalau kau geng ngan biras2 kau yg lain..sebab aku rasa korang2 ni sama2 cool..*lariksssssssssss*

shasha said... [Reply to Comments]

huih...en ben tinggi sungguh....

peej said... [Reply to Comments]

shasha,
haha..tggi la kot..x pun tah2 aku yg ketot kot..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

waaa..memancar2 yer..sweet je korang..insya allah...cepat2 la sampai jodohnye ye

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...