Instagram : @peejburhan

hari yg penuh jugak ..sebab tu aku sepi..bukan sebab aku mengulit noy ke apa~

ape kejadah tajuk entry panjang berjela ni..
terkenan apa ini..
xpe la abaikan..
ini kisah jumaat lak..

bgn je x tau nak masak apa..
xde bahan sgt kat dapur..
nak kene pergi pasar tani on saturday..

so kite decide utk beli lauk2 je..
plus noy teringin nak makan ikan bakar kat kedai ribu2 tu..
kedai tu kite org panggil ribu2 sebab bos die kalau kire..suka pakai ribu..seringgit die kata seribu..kalau 40 ringgit..panggil 40ribu..get it??x paham xpe..xde sapa marah..;p

so pergi sana..
beli2..hidang2..makan la bersama keluarga tercinta..
noy gile buruk lantak weyh..semua die nak..
sile la tgk sendiri..

:: masak lemak rebung ::
:: masak lemak siput sedut ::
:: jering, petai rebus n fresh, jantung pisang, telur asin & sambal belacan ::
:: ikan sembilang, & pari bakar..n ayam bakar jugak..n ikan kembung bakar jugak..ye kami tamak..n air asam..syedappppppppp ::

banyak kan..
tp xpe..aku suke je banyak2 ni..
tp xde la..aku hanya makan ikan sembilang itu n jantung pisang tu je..
n air asam..sebab aku jenis x reti nak makan campur2 lauk la..
sebab aku rasa nanti mcm rasa tu terganggu..
ok aku pelik..jgn layan aku..

then lepak2 jap..
lepas makan..
noy nak tukar duit KD die..
die nak tukar kat airport..tp airport nak amik 10 je..
contoh..1 KD = RM 10
sedangkan kat market tgh 1KD = RM12.6
so agak2 la..
n tah ape kehal..noy nak pergi kuwait finance house..
sebab x semua money changer amik KD..
so konon gi sana ok la..

so pergi la sana..
around 1ish kelaur..
sebab org tgh semyang jumaat kan..jalan clear..
so best la keluar..
so pergi sana..
tgk tutup lak..2.30pm bukak balik..

so sementara..
pergi la minum kat kedai atas tu..
boleh lak minah tu sakit perut..
x pasal aku kene teman sambil rasa nak pengsan..
napa pengsan??sila salahkan petai..hahahhaa...
tp bile selesai..sempat lg amik pic dlm toilet..gilo..

:: me & noy ::
:: bank yg sepi .::

gambar adelah gegar..
sebab aku takut nak snap dlm bank ni..
nanti x pasal cctv kuar muka aku..
cakap aku nak rompak bank lak..snap2 pic..haha..
kuwait ni aku rasa mmg suke bg org makan gaji buta la..
i mean bayar gaji tggi..tp kerja xde je..
bagus betul kan..haha..

:: KD..banyak2.. ;) ::

last2 x bole..
sebab kene bukak acc..
noy ok je..
tetibe hari tu x bole lak bukak..
sebab nak check background la apa la..

so seterusnya ke ampang park je..
sebab org tu cakap..
dorg ade deal ngan ampang park..
so situ amik KD..
so kesan..n dapat tukar..yeay..
tp dorg amik 12 je la..kalau bank amik 12.1...
tp sebab noy duit msia xde..so tukar je semua..

selain tu bershopping sikit2..
tp aku adelah penat..
so x kuasa amik pic..
maka dgn itu..
berakhir la entry ini..
byeeeeeeeeeeeeee...

20 Comments:

Tijah Lawa said... [Reply to Comments]

ko makan la jantung pisang byk2 nok. tu petua nak membanyakkan air susu tu taw!! hahaha!!!

ChoCoLatEAdDicT said... [Reply to Comments]

I tau pakcik ribu2 tu... depan Sapura tu kan..tp ikan bakar dia not bad.. cuma time dia kira tu mmg scary, mcm makan ikan bakar emas!

ai said... [Reply to Comments]

noy adalah sedang melepas rindu dendam pada petai & siput sedut!!!

~aku cam kau gak arr..tak suka banyak2 lauk. nnt terganggu deria rasa!

shasha said... [Reply to Comments]

wah wah wah...noy lepas geram nampak...hehehe

darling8tabby said... [Reply to Comments]

wah kedai ribu2? lauk pauk nampak yummy ...depan sapura ye..harus akak nak terjah ni

Musliha said... [Reply to Comments]

adeh.. baca title je dah mcm baca entry kamu.. kompius haku.. ekekekek.. mkn2 tuh sedap aihh..

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

tingat ur posts mase bulan puasa.mmg daily la entry pasal food.i loike!

Rina277 said... [Reply to Comments]

aku adalah staff Sapura so kedai ribu2 tu la tmpt peberet aku n geng gi lunch..first time mkn dulu masa nk byr rasa nk kuar blik ikan bakar kitorg bila pakcik tu ckp "sumenyer 35ribu dik"..gilo apo mkn smpi 35ribu kan..hehehe...

Primadona Fuschia d' Lolita said... [Reply to Comments]

noy da balik seronoklah kan peeja ad gang

Che Sue said... [Reply to Comments]

tenampak det KD 1/2..hahahha..so tu kira 6hinggit aa ek? sini men dinar gak ribu2an..pegi kedai beli sayur bawak ribu2 dinar..walhal sama ngan spoloh doploh hinggit je..

ezreen said... [Reply to Comments]

ehem..ehem..saya keja kat kuwait finance house ye.. mana ada makan gaji buta hehehe..

thru the pic tu rasanya kat KL Main branch.. hmmm.. maybe u dtg lepas lunch on friday..so kurang bz la sebab branch tutup kul 3.30.. biasanya memang bz la..

tapi agak bangga gak ada org kenal bank ni..sebab kebanyakan consumer tak kenal..

p/s: been ur silent reader for quite some time..tetiba nampak entry ni rasa nak comment.. jangan marah haaa... hehehe..

hOOdedLicIOUS said... [Reply to Comments]

Wah sonok la ko noy dah balik.selamat pulang yer noy..

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

wah.. banyak shopping? :D

lily lotus said... [Reply to Comments]

ya ampun korg punya mealsss :D

green apple said... [Reply to Comments]

hoi, kat tandas awam pun jadikkkkk.
tapi aku tau toilet tu konfem wangi, kalau tak takkan ko boleh melepak situ siap posing.

syabas!!!

peej said... [Reply to Comments]

tijah lawa,
apakah??aku belum ade anak weyh..keman aku nak curahkan susu ku itu??haha


chocolate addict,
yes..best kan..ok la..xyah pergi jauh2 nak carik ikan bakar..situ pun ade..


ai,
kan??kan??mcm x syok if makan campur2 sangat..

peej said... [Reply to Comments]

shasha,
tu la pasal..sekarang dah ok sikit..


darling8tabby,
bole thn la kak..ikan bakar tu syiok..me loike..


musliha,
tu la..tetibe lak panjang berjela tajuk..

peej said... [Reply to Comments]

fieza,
tu la..aku ni life x best..so mmg akan memanjang cerite makanan je..haha..


rina277,
haha aku x terkejut..sbb mama dah cakap awal2..tp masa mama bawak boss die pergi..boss die punn terkejut..haha..


fuschia d' lolita,
tu la..sangat la seronok.. ;p

peej said... [Reply to Comments]

che sue,
a ah..6 ringgit la..sana duit nilai besar..so duit kecik2 je.x silap paling besar 20KD je..tu la..kalau pergi indon lak..x pasal jadi jutawan terus..haha..


ezreen,
haha..ye ke..org kat counter la..sebab ade la bape org je..sepi je bank die tu..
kite org pun tau bank tu sebab noy keje kuwait..kalau x..pun x tau...


hoodedlicious,
wah harus la suke.. ;p

peej said... [Reply to Comments]

liza,
xde la..sikit2 je..toileterries
sebab noy dah belikan banyak kt kuwait..huhu..


lily.lotus,
haha,,tu la..tp habis ok..xde yg dibazirkan..


greenapple,
toilet tu mmg wangi..tp ade la sikit dicemarkan oleh bau petai nonoy..hahah..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...