Instagram : @peejburhan

entry xde motif..serious jgn baca,,buang masa je~

hidup adalah sedikit kelam kabut
rasa mcm semua bende aku nak kene buat..
ayol tu bole la harap lite2..
tp katanya lelaki kan..
mostly mmg x rajin sgt..
so kene la buat..
PG jgn cakap la..die mmg boss kat umah ni..mana ade buat apa2..

so selasa tu..
bgn tido je..
tgk msg papa bg ,kene pergi hospital..
mama warded..siap bg list panjang lebar kat aku apa nak bawak la apa la..
siap suruh jemur baju la apa la...

ok pendekkan cerita..
aku pun gigih la jemur baju semua..
pastu aku nak tolak la ke depan ampaian tu..
ampaian pun old skool..
so roda xde...

so gigih la aku tolak..
berat nak mampus..susah nak kawal..
boleh lak nak tersangkut kat besi longkang depan gate tu..

so x semena kaki aku kene gelek ngan besi..
sakitttttttt...cilakak betul...
sakit terlampau..
tp buat bodoh je..
sebab dah biasa kene gelek ni..siap terkopek2 kulit
tp kali ni over ok..
siap darah...citt..patut la sakit...

so aku kan gedik..
so harus la snap... ;p


haha..gile kantoi x shave lama..
bulu di ibu jari nampak la..gellliii..
yee..aku suke shave situ jugak..haha gilo..

aku x tau kenapa..
korang akan rasa aku pelik..
tp kan..aku selalu rasa jari kelingking aku ialah anak angkat..
sebab apa tau..
die lain dpd lain la..
dah la tetibe terkontot..
bentuk lain..kuku siap ala2 kelabu asap ..haha..
so die mcm anak angkat gitu..

noy panggil kuku aku tu keropok lekor..
kenapa??dulu2 aku pergi umah kawan papa n mama..
dok bersimpuh sambil makan keropok lekor..
tetibe anak kucing ade main2..
kite org bg la anak kucing tu makan keropok lekor..
sekali noy baling..dekat ngan kaki aku..
sekali anak kucing tu lari terus ke kuku kelingking aku tu..
fakkkkkkkk...kau ingat tu keropok lekor??
bukan sekali je ok..ade la 2-3 kali..haha..
buduh..x suke ok..

ok melalut..
aku amik pic bg lg clear ...

:: ish gelap pulak ::
:: gigih aku pergi depan snap ok..ha terang ::

ok la..sikit je..
tp sakit ok..
semalam seharian jari tu xleh nak jejak tnah..
sakit sgt..
terjungkit je..
tp ari ni dah ok
tp terkopek2 kuku n kulit luka keras masih ada n masih sakit..

ok tu je..
kan aku kata xde motif..
buang masa kan???
sapa suruh baca??aku dah kata jangan baca...
jgn salahkan aku..
salahkan diri sendiri..
sepak diri sendiri laju2..

ok la..taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

11 Comments:

dakgilachoc a.k.a nani said... [Reply to Comments]

peej, x kire la...x suruh baca pun nak baca gak..dh jadik dos harian blog peej ni...hehe...

harap2la mama peej cepat sembuh...

Musliha said... [Reply to Comments]

hahahahaha.. kamu pesan la apa pun..
entry lagu mana pun tetap aku nak baca..
muahahahaha..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kucing tu lurus gile.. hahaha

Ceera said... [Reply to Comments]

lelaki mmeang jahat, suka jadik bos...

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

bile pk pk balikkan peeja...
cemana seorg ibuleh jaga satu rumah!!!
aku sgt kagum oooo
aku tak rasa aku boleyh jadi ibu yg baik
sbb aku sgt pemalas

masak masak aku rajin
coci periok kemas dapo...aku malas
masuk baju dlm washing machine aku rajin...
nak ampai baju, lipat baju, gosok baju, aku malas
haih!!! ape nak jadi nih????

Nonoy said... [Reply to Comments]

hahahaha... jari kopok lekor ;p
mmg lawak pon.. muahahaha
and sian jari kau luka..
takpe saya balik, saya tolong kau k?
tolong tengok je. :D

peej said... [Reply to Comments]

dakgilachoc,
dos harian..wah..teruja ok..


musliha,
xde la..aku pesan awal2..xnak nanti org complian ckp entry tah apa2 ke apa..


wani,
lurus tp lebar..haha..

peej said... [Reply to Comments]

ceera,
kan..x suke..jealous ok..senang je hidup..


lil^red799,
kan..bionic women ke apa dorg ni..
aku ni pun pemalas..tah la..maybe if dah ade umah sendiri..n jadi ibu..kite automatic jd rajin kot..


noy,
buduh.aku ingat kau hebat ke nak tgk kan..jadi doktor ke apa..setakt tolong tgk..baik aku suruh chemott je tgk kan..

shasha said... [Reply to Comments]

hahaaha....kelakar..bole kucing tu ingat keropok lekor...

peej said... [Reply to Comments]

shasha,
tu la..keji ok..kesian jari kelingking aku..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ohh akak pernah kena...kalo time mandi mesti pedih je rasa kan

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...