Instagram : @peejburhan

update hari ini~

COUNTDOWN : 18 DAYS

ok td petang around 5ish mama dah sampai umah..
mama still sama..jalan x kuat..
n telinga still x dgr..
nest week kene dtg balik utk amik darah lg..nak check up..

so far ok la..
tp mama baring je la..
td malam lambat bg die steroid..
die pergi mandi..
pastu die dah gigil2 penat..
gelabah semua..
bg makan ubat..baru ok..
kene monitor la..

maktok xdak ni..hantar umah acu aku..
bukan apa senang..
sebab xde la berebut toilet ke apa..
maktok jenis x thn..
mama dah sakit ni pun sama..gune toilet lama..
kalau maktok ade mmg pening jaga kerenah die..
tp ni xde..rasa sunyi n rindu pulak..

n sekarang ni..kerja semakin banyak..
kene masak2..
mama dah la makan sgt nasik2 ni..
so die nak pasta2..wah over mak aku..tekan italian pulak..
so kene la masak banyak2..nasik n pasta..
owh..mesti penat..

kerja yg aku mintak ari tu dpt..
memula dpt position yg aku x suke langsung..
lepas bincang2..dpt apa yg aku nak..
tp gaji lak mcm x berbaloi..
dah la aku tau kerja situ seperti hanjeng..
so aku decide baik aku terus kerja ngan papa je..
lg relax..kerja lite2 ajo..hahaha...

tp ade hikmah jugak kot..
sebab ni mama sakit..so jaga la mama kan..
ye la sapa lg nak harap kan..
papa mana la reti masak2 ke apa ke..
plus papa selalu meeting sana sini..
ayol keje..PG sibuk recording semua..
xpe..nanti esok2 aku dah tua..hopeffully anak aku lak jaga aku.. ;p

nanti aku sambung lg ok...
aku hendak merehatkan pinggang..
ade sedikit sakit la..
ye la..lotih jugak woo menjaga org sakit..
xpe..ade ubi ade batas..ade hari dpt la balasan..
ish perut adelah lapar..
mama nakkk satayyyyyyyyyy....
wah tetibe nak balasan time ni jugak..haha..

ok byeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....

17 Comments:

the cinta said... [Reply to Comments]

ouhh..
aunty da balik ye!
happy for sis peej..:D
takpe2 penat skrg jage mom nnty lelame ade balasan yang baik!
hope aunty cpt sembohhh..

ai said... [Reply to Comments]

musti LEGA giler mak kau dh kuar spital. tp kene bergantung gak ngan steroid tu ye? sama gak cam aku ni le. Muka aku jadik kembang pon sebab steroid (kidney punye). ~ohhh..aku tau pp kau kembang bukan sebab yg sama. :P

erlyda said... [Reply to Comments]

yeah..smoga cepat sembuh..amin..setiap menda yang terjadi mesti ader hikmahnyer. Ni la pengorbanan namanyer..gud girl gud daugther! ;D

shasha said... [Reply to Comments]

peej..this is the time...dulu kecik2 mak kita jaga kita kan?...masa ni la kita nak balas balik jasa mak kita tu peej...ganbare peej...harap2 mama peej cepat2 sembuh~!

shasha said... [Reply to Comments]

peej...it's time...dulu mak kita jaga kita masa kecik2 kan..skang ni la masa nak balas semua jasa tu...ganbare~!!...hope mama peej cepat sembuh!!

thefreak said... [Reply to Comments]

yeayea auntie nanee dah balek.peeja nk gak pasta ko bole?dan nonoy pon nk balek.yeayeya!yehaa..semuga ngn kepulangan nonoy,kesihatan auntie nanee akan bertambah sehat.amin.dan juga ngn jagaan ko. (amik hati ko ni sbb nak pasta gak) ;p

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

Setiap kali saya tengok entri tu berjurai-jurai air mata keluar. Doakan yg terbaik. Insyaallah mama pulih macam biasa.

Musliha said... [Reply to Comments]

owh.. makcik dah balik..
how i wish i can go there and visit her..
mmg baca dr blog, xkenal..
ermm.. but dah biasa dan sedihhhhhhh.. rindu makcik masak..

fana said... [Reply to Comments]

alhamdulillah..hopefully she recover soon...she really needs u...jage org sakit ni mmg byk dugaan..perlukan kesabaran yg tinggi...n of cos, jgn lupe jage diri sendiri jugak... ;)

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ye la kan..pija keje dengan papa at least timing bole adjust kan...now kena mama kan...takpe pija...ada hikmah semua ni...moga mama pija cepat2 sembuh..

aLiYaHaRiZ said... [Reply to Comments]

Hai peej...wany rasa terharu sgt...sebab peeja ni anak yg baikkkkkkkkkk....jaga mama peeja..masak untuk dia...peeja memang besttttt....

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

tak rugi u jaga mama u sekarang :)

Ceera said... [Reply to Comments]

yela, penat kalau jaga orang sakit nie.. takpe, mak ko jugak kan.. =D

JMAM said... [Reply to Comments]

Hope your mom sihat sebaik-baiknya..lepas nih..Insyallah..

capik said... [Reply to Comments]

buat mase nih mmg sesuai sgt ko keje dgn papa ko tuh....senang nak lari2 tgk mak ko...aku pun rednu cite maktok ko hehehehe

pearlEJ said... [Reply to Comments]

pija, monitor laa sama makanan utk mama tu ekkk... jgn kasi dia mkn bnyk makanan berkarbohidrat tinggi... mmg la susahkann, tapi pujuk2 laa dia ekk...

Tina Najib said... [Reply to Comments]

jaaa,

aku rasa better keja dgn apa papa ko la.. because YOU KNOW WHY, ahahahahahahaha....

best apa keja ngan ayah sendiri.. hehehe..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...