Instagram : @peejburhan

ceera & ciput's wedding~

COUNTDOWN : 1 MORE DAY

ok cerite pasal wedding lak...
aku xde masalah pergi sana..
sebab biasa lalu2 area tu..
so aku biasa la tgk signboard kg cheras baru..
plus map nye adalah sgt senang... :)

so sampai je..park kereta..
carik payung..
nasib ade..
tp xde makna..ben tu payung diri die je lebih..
aku ni sebelah dah kene2 hujan..
nasib time tu hujan renyai2 je..
cea salahkan payung..padahal badan yg besar almari maka terkeluar2..haha..

sampai je..
bg hadiah..
aku tgk ramai je kat entrance n atas umah..
so xmo la sesak2..
plus perut adelah lapar gile..
x makan apa dpd pagi..
so harus la serang makanan dulu..

owh masa tu aku x nampak redmummy..
tp aku nampak sirman..
n aku adelah terkejut sebab aku adelah eye level je ngan die..
maka aku wonder mesti redmummy kecik orgnya..
sebab dlm pic selalu aku tgk die kecik je kemana2 dpd sirman..
tp bile balik umah baru aku sadar..
hahahha...mmg la aku eye level..
dah tentu2 wedges aku je 4 inch ke apa..
huahauahahhh..perasan tggi aku ni..
sepak aku laju2 plzzz...

so amik2 makanan....
ini yg aku amik..


:; nasi minyak - kuah dhal - masak lemak rebung perut - ayam masak merah - rendang daging ::

sedap nak mampos ok..
sumpah aku menyesal amik sikit je..
aku tgk ben amik mcm gunung dah...
mmg terasa nak tambah..
tp segan la haii..
dah la ade makcik jaga part tu..
dah la masa die ceduk nasik tu..aku siap suruh tambah2 lg..
tetibe nak amik lg..mallluuu..
so simpan la hasrat itu..

aku ni berat bontot..
so aku mmg x bergerak la mencari org ke apa..
dah la hujan kan..
so situ je la aku duduk..
so balik2 muka sama je la kat sini ye..


:: tina & me ::

dah la ben ni lepas kenyang je..
asyik ajak balik..
gedik ok..
sebab tu aku malas nak bawak die..
cuba kalau kawan die tu..x reti2 balik..
dah la time tu..pengantin pun aku x jumpa lg..

nasib few minutes later..
ceera & ciput keluar..
berseri2 nok..
so harus la aku snap kan..

:: newly wed itu ::

aku x amik banyak la..
sebab aku tgk dorg tgh nak makan..
ye la..time tu mau dah kul 3ish..
kalau aku jd pengantin..harus amuk ok..lapar..

memandangkan aku x puas amik pic ngan pengantin lg..
makan kami stay lg kat situ..
sambil tgk pakcik n makcik yg semangat nyanyi2..
lawak ok..aku dah gelak2..
sebab tgk semangat dorg nyanyi2 n menari2..haha..

:: me & ben..ape ke hal ben membuat muka spastic ni .. plus apesal mcm makin gelap je die ni..haha ::
:; bile niii??? wah soalan ..haha ::

pastu zack_u datang bawak guest book..
aku memula dah nampak die..
tp aku ni jenis x reti la nak tegur2..
aku mempunyai masalah sebab aku takut kang aku tegur..org x kenal aku..
kan malu tu...
so aku biar die tegur aku..hiahhaah...

owh nway..
masa nak tulis2 tu kan..
ade lelaki kacak sebelah zack_u
aku x tau la siapa kan..
yg pasti tina ngan aku dah juling2 tgk..haha..
aku terus sound tina, " woi.,sedar sikit..kau tu mengandung 5 bulan..aku xpe..x kawin lg"
wah..mcm bagus..x sedar rupa aku pun mcm mengandung 5 bln..hhaha..mcm la lelaki tu nak..
tp serious..time tu..aku terlupa lak ben sebelah aku..huhuhu..

:: aku snap pic zack_u..dgn harapan masuk sekali pic lelaki itu..tp die bole bergerak lak..sapa ni cilakak panggil2 die..aku nak snap pun x senang...xkan nak snap banyak2 kali lak..kantoi nanti..sorry zack_u..aku mengambil kesempatan ::

lepas tu kami pun bergerak..
tp harus la ade pic bersama pengantin..
:: memula bg tina & ajib dulu... ::
:: dan bersama aku n ben pulak..muka aku mcm thn kentut tu apesal? ::

xde la..aku mcm tu sebab aku nampak najib pengang camera melintang..
aku nak pic penuh..wah gedik...
so harus aku suruh snap lain..hiahahahhh..

:; ngeh,,ngeh..rupa sama gak kan..bukan ade beza. ::

time aku blk umah..
papa tgk la pic ni..

papa : pengantin ni tggi jugak ye..
me : a ah..
papa : warna pun sama..adik beradik ke??
me : owh..x silap pija bapak die ni india..so maybe sebab tu gelap..
papa : yg lg sorang ni(sambil tunjuk pic ben) ni bapak die org apa pulak??
me : papa tanya la sendiri...tu die ade tu..

ben tgh main computer time tu..
papa terus julingkan mata..besarkan lubang hidung..
gilo ok..x sukerr..
papa suke tau dengki2 ngan aku..
tp apa2 pun..ben lg pekat dpd ciput kau tu kemana2 ok ceera...gagaga

ok sambung..
x puas amik pic mcm tu..
harus ade pic mcm ni lak ngan pengantin..

:: me & ceera ::
:: tina & ceera ::

:: favors ::

owh time tu pun kelakar..
ade budak lelaki ni...comel la..kulit2 coklat2..bulu mata lentik..
dalam darjah 3 kot..
die jadi penanggar..
die tgh nak kutip2 pinggan aku makan..

budak : ni lilin ni xnak ke??
me : nak..nak amik la ni
budak : api xde..mcm mana nak gune..
me : ade kat umah nanti ade..
budak : nak buat apa ngan lilin ni??nak main ke??
me : xde la..simpan je..
budak : nak buat hisap rokok!!

pastu die gerak..
haha..lawak..
terkejut aku ok..
adekah die nampak rokok aku??
atau aku berbau rokok???
time tu mmg aku agak terkulat2..sebab nak his roks..x boleh..
agak2 la kan..majlis org..

tp sangat cumel budak itu..
owh sukanya wedding...
bile la aku punya lak..
aku pun rasa nak jemput2 ramai2..
tp aku punya nanti mesti pakai catering..
mampukah nak jemput ramai2??hmmmm...

ok lari topik..
ok la byeeeeeeeeee..
aku nak siap ni..
nak pergi putrajaya lg..

27 Comments:

Cik Yaya said... [Reply to Comments]

lawak laa bdk yg tnye lilin tu! heheh..

swit@kon said... [Reply to Comments]

chomel aaa ceera. dia memang stunning aritu! hihi. ko pun chomel gak peej. nanti ko kawin mesti ben sgt machos

Musliha said... [Reply to Comments]

knapa ben duk jauh2 tangkap gmbr?
ekekekek..

Hana-Ni-Mo-Nai2 said... [Reply to Comments]

peej..kalo tak silap watashi seorang pemabaca tegar nihhh..
ko tak ske bebudak kan..

ceaaa.....tetiba soka...
dah ada naluri tuhhh
ahahahahha

ampun la weyhh watashi gurau okkkkk

Amy Maznan said... [Reply to Comments]

peej...lawak lar part ni >papa : yg lg sorang ni(sambil tunjuk pic ben) ni bapak die org apa pulak?? > aku dok gelak besar kat office ni hah..babe, keep blogging! thanks for menceriakan hari2 ku!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

femes amos budak yg tanya lilin tu...kita orang pun kena tanya macam2 tau..cam reporter gittew...dia dok usik2 deena..deena dah hangen dah..pastu ..dia nak angkat air..bibik akak cakap..takpe amek la..dia bole amek simbah air tu kat bibik akak...ayooooo... terkujat kita orang...
sapa la tu wahai ceera...bukan anak sedare ceera kot ni..hehehe

guest book akak tak dapat sign..nampak zack-u...tapi akak malu nak panggil..melepasssss...

puterikurekure said... [Reply to Comments]

tak sempat jumpa pija ngan tina ek.
akak dah balek agaknya.
huhuhu~

Tina Najib said... [Reply to Comments]

peej,

aku x suka gambar aku.. burukkkk.. waaaaaaaaaaaaaaa...

tapi budak yg kecik tu comel kan? aku suka la dia.. rasa mcm nak geget je, hehe..

ohh and aku suka jugak mamat ensem tu, hahahaha.. bukan apa, mana tau kalau anak aku lelaki, berkenan kat muka mamat tu ke.. heheh.. alasan..

Nem0 o0h Nem0 said... [Reply to Comments]

tp budak kecik tu mmg comel kn,geram jek tgk!!

nmpk kamu hr tu,tp x berani nk tgr..
muka ko berseri2 ok,xlama lg la tu..=)

Mya said... [Reply to Comments]

aku tingin nak jumpa ko arh. tp tak kesampaian plak masa wedding diorang nie. rasanya masa nie aku dah blahh dahh.. dekat 2 jam duduk rumah org. tak reti2 nk blk ke kan.. :D

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

Pengantin perempuan sangat cantik.

angah said... [Reply to Comments]

peej, i rase dak kecik tu bace blog u kot...

shasha said... [Reply to Comments]

huhuhu...so bila lagi peej??takde kasi kasi hint kat ben ke?hahhaha...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

waa lawalah ceera! ^^ congratz to her & hubby!

mana lelaki hensem tu? ada dua orang lelaki dlm gmbr.. ahax. mestilah yg muka sekerat kat gmbr tu (agaknye?) :P

viruspadu said... [Reply to Comments]

akak nampak peej itu hari
tp akak pun mcm peej gak :p

kalau orang tak tegur, akak pun payah jugak keh keh keh keh

akak tgk dari jauh ajer gitu :p

cantik gak peej ni tgk depan2 ek :p

ai said... [Reply to Comments]

aku adalah sangat mendengki! aku tak dapat nk pegi. kalau aku ade kt sana mmg tak tunggu kau tegor. trus laga tetek ngan kau! nama peminat kan? maka haruslah aku bersikap fanatik..uh!

Tny said... [Reply to Comments]

Cantiknya korang semua..
Peeja.. sini lah satu2nya blog yg aku dh lompat2.. blog yg published gmbr makanan kt kenduri Ceera..

Goshh.. nmpk sedaap je lelauk tu..

peej said... [Reply to Comments]

cik yaya,
tu la..nasib x lorat lebih..aku kalau lorat lebih ni malas layan..


swit@kon,
tu la..lawa bais die..kire berbaloi die beraura seri bagai..


musliha,
apa yg jauh??x paham la..


hana-ni.moi-nai2,
a ah x suke..kau mmg pembaca tegar..layan2 mcm tu je la..kalau lebih2 mmg aku x reti..huhu..


amy maznan,
tu la..gile keji kan..tp tanya aku..tanya la tuan punya diri..x berani pulak..

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby,
tu la..peramah abis budak tu..nasib comel..
melepas ke kak??rugi..pija siap paksa ben tulis sekali..hiahahh..


puterikurekure,
tu la..pija sampai dah nak pukul 3pm la kak..


tina,
tu aku dah edit terbaik ok..u should see the original photo..huhauahauhh..kenan muka budak tu..wah..nanti laki kau x mengaku anak pulak..haha..


nemo,
eyh gile apa kau..mmmg lambat lg la kot time aku...


mya,
tu la..aku pergi lambat..
tp lambat best sikit..org dah kurang..huhu..

peej said... [Reply to Comments]

my spirit finger,
perempuan yg baju kuning2 gold tu pun sangat cantik..hahaha..


angah,
kau ni bg aku suspen tau..aku ingat budak ngan zack_u tu baca..takottt..


shasha,
ade jodoh x kemana kan..so tggu je la sampai lebam..


wani,
lg mau tanya kan..kan aku ckap x berjaya amik pic die..tp mmg comel ok..owh aku suka..suka tgk je la..


viruspadu,
haha..sama la kite..pija nampak akak gak ari tu..tp segan nak tegur..haha..xpe..semoga tidak segan di masa akan dtg..haha..

peej said... [Reply to Comments]

ai,
wahh ngeri..laga tetek..tp alang2 tu..terus laga buntuit la..lg nak laga apa??hahhaa..


tny,
tu la..maknanya aku lebih tegar..haha..
gile sedap ok lauk2 die..boleh terasa kesedapannya hingga hari ini..haha..

BigMouth said... [Reply to Comments]

oit...
ade makne laen la gamba tuh..
kehkehkeh!! xpe2....

dia single lagi la yang..
boleh je if nak no fon..

ceaaaa....ben tau ni ngamok kang....
lalalala~~

Ceera said... [Reply to Comments]

lor, qery ke yang ko cakap ensem tu... scandalistenteng aku dulu tu... nanti aku kenalkan, hahahahaha.....

asal ko tak tambah kalau ko rasa makanan sodap.. makcik mana plak sibuk2 gi tuangkan nasik segala bagai.. ada keja lain taknak buat.. makcik tu ngelat la tu.. =P tu sebab dia carik keja senang nak senduk2 nasik kat orang..

hahahaha... ben ngan ciput memang nampak adik badik ok.. sama tinggi sama golap...

Tny said... [Reply to Comments]

Huiskk.. ko teringat-ingat lauk kenduri sampai ke harini???

Alaaa.. gggrrr.. kepunan sudaahh..

peej said... [Reply to Comments]

bigmouth,
hahah..gile apa..takot la..plus siapalah diri ku ini
wah ade hati lg tu..*lariksss*


ceera,
haha..suke tgk je..wah kau ni semua kecomelan je kau kenal kan..suke i..cuci mata habisan la aku kat situ..haha..
tah la makcik mana..tua la jugak..pakai spec..apa2 pun mmg sedap la makanan..aku terkenang2 je..haha..
adik beradik?mana sama ..ciput fit..laki aku tu mcm mengandung 5 bulan..wah mengutuk je..x sedar aku pun sama kan..;p


tny,
serious..sedap ok..rugi sapa x pergi tu..

Redmummy said... [Reply to Comments]

aternyaaaa

mak merah 5 kaki 1 inci jorrr!

peej said... [Reply to Comments]

redmummy,
haha..ok la tu kak..shiela majid x sampai 5 kaki pun..ngeh...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...