Instagram : @peejburhan

campur aduk~

semalam ingat mama discharge kan..
tp x jadi lak..sebab doktor kata still x stable..
mama still x dgr..
dorg nak bg balik..
tp 2 mggu lg jumpa..
if telinga still x ok..
dorg bg hearing aid..

memula ingat malas nak pergi..
walaupun rindu je mama..
tp dah papa call suruh pergi..so pergi la ..

owh hari yg sangap jugak..
xtau mau buat apo..
aku turun bawah per 7-e beli ice cream la..
isap rokok la..
then turun lg..
pergi home town belikan mama sayur2 itu..
sebab dah lama die teringin..
so gigih la pergi sorang2..

so masa mama makan.
aku senyap2 snap..
tetibe kantoi kuar flash lak..


:: mama yg suke dpt jugak yong tau foo itu ::
:: mama : napeee pija amik gambar mamaaaaaaaa!!..highest pitch..owh mummy i miss u la.. ::
:: peneman hari2 ku di hospital..psp..walaupun game adelah dah menang2..tp main la jugak sampai sengal ::
:; elok aku snap..ben call lak..so snap2...ni pun kire peneman..sebab die ni adelah call aku lapan ploh kali sehari ..owh i lap yew too my toppy kek(cuppy cake)...::
:; view dpd bilik mama..belah kanan tu AKLEH...yg depan tu mrr2.. n depan tu flamingo ::
:: ni view dpd side window.. bawah sekali tu ade sg..atas tu AKLEH jugak..ade iskl kat situ..x nampak sgt la..kuar reflection mama lak ::
:: bunga dpd ex boss mama..i loike..sebab before2 this memanjang dpt buahhhhhhhh je..serious punya la banyak buah kat umah aku ni..aku rasa dah boleh bukak gerai buah2an..siapa mau makan tu..xpe..nanti aku buat apple blended ke apa ke..ade ke buah lai blended ahh?? ::
:; banyak orkid..owh aku sukaaa ::
:; cantikk kan..mendamaikan je tgk bunga2 n tumbuhan ni kan ::
:: me & mummy...gile serabai aku..dah lama x plug kening la..malas betul ::
:: aku candid mama senyap2..ni apesal tah die cebik ni..haha.. ::
:; senyum pulak..rindunyeee..padahal baru je jumpa..heheh.."Ya Allah pulangkan la semula pendegaran mama..Amin" .. :( tsk tsk. ::
:: nampak muka sakit mama ni..bloated la die makan steroid ni..kawan2 die kata x payah botox..dah tegang sebab bloated..huhu ::
:: mama adelah baring n tido aje ::

ye la..
the other day masa aku teman mama..
kite org tgk la star movies..
ok la ade senikata..
tp kau tau la..x semua die translate..
plus ade time2 maksudnya bunyi lagu ke..back ground org gaduh ke..
mama x dgr..mana ade translation ke apa...lain la kalau dvd ori..ade la tu semua..
tah la..bile pikir..mesti sedih kan..x bole dengar...ish..Nauzubillah..
korang2 doakan la mama sihat mcm biasa yea..
god..tetibe aku emo lak..
bergenang lak air mata ni..

ok stop stop..
xleh emo2..
sian noy kat sana..mesti lg emo kan..
ni noy xdak..die kat bangkok..fly sana..dok tiga hari..
2 more clearence flight..pastu die blk..yeay..

ok..aku tau kenapa aku emo...
aku perasan dpd ari tu..bile dpt cd fabulous cats ni..
lagu slot akasia..mesti terasa sebak n emo..
sambil2 tgk pic mama..
maybe sebab melodi n suara dorg yg mendayu2 bg aku emo..
haha gilo..

ok aku dah ok balik..
so mari sambung..
memandangkan aku kan dah tahap gaban punya bosan..
so tetime la aku snap pic ngarut2.. ;p


:; ni la spot aku golek2 meneman mama..saje je snap ..gedik kan ::
:; sambil golek..sambil main psp ::

ni time tgh main game grand theft auto..
aku suka sebab naik2 motor n cruising naik kete..
tima ade mission tembak2 la apa2 la..cemas..
x sokaaaaaaaa...tension..dah la asyik kalah..me not loike..
tp di kala buhsan tu..ok la kan..layan aje..

bile ku tatapi pic ini..
mcm kelucahan lak..
saje je nak pose gayak itu kan..
tetibe aku teringat cup-c yg kecoh diperkataan..
aku terpaksa agree with tuan blog itu..
aku dah check out..mmg x la cup c kan..
cup b maybe la..

apa la sendiri punya x tau..
aku punya ni x perlu la cakap cup apa..
sendiri teka la..
cukup la aku cakap aku punya bra bole jadi helmet..wah..ngerii kan..
matiklah lepas ni kene kutuk sendiri puji diri..
xpe la..utk korang x sakit hati..
perut aku jugak sama naik ngan teks aku..
lems sans sins *ayat ni pedd je paham..;p *
so xde la lawanya..
so sile jgn kutuk aku ok..

ok la..
baik aku stop..
mcm x bermotif tau entry aku ni..
tetibe emo2..
tetibe terkutuk org..
tetibe terpuji diri..
tetibe terkutuk diri sendiri..
tetibe terlucah..
tp apa2 pun aku suka jugak..

byeeeeeeeeeeeeeeee...*sambil tgn lambai ala2 miss world*

18 Comments:

Hana-Ni-Mo-Nai2 said... [Reply to Comments]

insya allah...mama peej ok la nnt..

dakgilachoc a.k.a nani said... [Reply to Comments]

peej, lems sans sins = lemak sana sini erk? hehe...just teka je...

Moga2 mama peej cepat sembuh...turut sama sedih baca kisah mama peej ni...

puterikurekure said... [Reply to Comments]

akak doakan mama pija sembuh seperti sediakala ok!

harap2, dapat la mama pija tu beraya kat umah ek. sedih plak.

sampaikan salam akak kat mama ok!
*hugs*

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

byeeeeeeeeeeee peejaaaaaaaaa ** lambai jugak**

Ms. Lili@ said... [Reply to Comments]

wishing for your mama a speedy recovery!

and for you, wishing you the greatest of strength to go through moment like this k...

kak mas said... [Reply to Comments]

Semoga mama peeja cepat sembuh & dapat balik pendengaran dia.. amin. Kita berdoa sama2 ok..

Btw, masa mama peeja cebik tu, sebijik macam noy.. hehe comey... :-)

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

hope mama peej cepat sembuh. sedih bile mak kita sakit..

lily lotus said... [Reply to Comments]

part u golek2 kat sofa tak tahan tu..klau terlena mimpi joget bollywood..jatuhlah..haha :P

Musliha said... [Reply to Comments]

hahaha.. apa kamu ckp dr atas ke bwh..
sungguh.. bercampur..
tapi apa2 pun, kita tetap doa makcik cepat sembuh.. aminnn..

epulupe said... [Reply to Comments]

haha...
ak pon phm lems sans sins...

hahaha...

peej said... [Reply to Comments]

hana - kite doa je la kan..


nani - wah pandai..tepuk2 ..


puterikurekure - terima kasih..hopefully die sihat....

peej said... [Reply to Comments]

lil^red799,
haha gilo..kau melayan je aku nih kan..


ms lilia ,
thanks kak lilia..
wish u best of luck with ur wed preparation..


kak mas,
haha..mcm noy ke..ye la..kata anak ngan mak..ade la kot iras2 tu..

peej said... [Reply to Comments]

mommy lily,
tu la..tp xpe..mama kuat..semangat die kuat..kite doa je la..


lily lotus,
apakah tetibe bollywood..menari reggeton la..baru sexy..huhu..


musliha,
tu la..x kuasa nak buat entry asing2..kasi campur semua..

peej said... [Reply to Comments]

epulupe,
haha..bg tepukan utk kau jugak sebab bijak.. ;p

shasha said... [Reply to Comments]

tgk peej ngan mama peej...rasa rindu ngan mak kite!!

darling8tabby said... [Reply to Comments]

now mama dah resting kat umah la kan..

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

be strong ok?

*hugs*

Ceera said... [Reply to Comments]

yela, sedih wooo kalau takleh dengar.. sob sob sob..

tapi mama ko strong, ko pun kena strong.. insy, mama ko leh dengar pasnie..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...