Instagram : @peejburhan

wish semua normal mcm selalu~~

selasa pun aku terpergi hospital lambat..
ok xde la lambat melampau..around 11ish la..
sebab papa nak gi mindef..
tetibe aku dah sampai..papa x nak pergi pulak..
dah start ramai2 lawat mama..office mate die...
so papa n aku makan kat bawah...
lauk2 dah habis kat cafeteria..
so makan kat ritazza cafe...
sebab aku nak makan 1901 itu..


:: my iced cappucino.....blended punya machine itu masih rosak ::
:; my daddy... duhh..xkan la daddy org lain pulak kan ;p ::
:; muka gile x boleh blah..haha..tp adakah aku kesah?? ::
:; chicago beef...tp apesal hitam semacam hotdog die eh??miahahaha..*tetibe aku berpikir jauh*... tp x bape stone..sebab mcm keras sikit..x sama if makan kat kedai betul..hotdog die lembut je..ni keras.. keras??? *berpikir jauh lg* ;p lempang aku plzzzzzzzz :::

selasa malam tu papa ade meeting..
sebab tu la aku stay lama...
lapar mcm nak mati..
rasa nak beli makan je bungkus..
tp hujan lebat melampau lak..
mcm mana nak pergi..
so kirim sama papa..
beli nasi goreng daging emrah..
tp dapat ayam merah..apa2 aje la..bedal...

:; ish aku kelihatan seperti mak ayam..herghh. time tu tgh layan ben dlm phone..gile x kuasa..sebab aku lapar..die mau telepon sebanyak lapan kali..haha..peningsss ::
:: muka mama kerut2..dan aku pixel kan kepala mama mcm pakai shower cap je..haha..lawak ::
:; lagi kerut...*owh aku rindu mama* ::
:; sekelip mata nasik tggl sikit..siapa la yg pelantak itu ;p mama termenung takut nak makan ..takut la if la reading gula naik ke apa ::

ok mama update pulak..
ini cerite hari selasa..sorry lambat update ye..
mama still x bole jalan..kene paut kat aku n depend kat wheel chair..

n start ari sabtu mama punya telinga x dgr sebelah..
kite org cakap banyak die x dpt tangkap..melalut2 seperti maktok..
tp start hari ahad..telinga die zero..
kire 100% x dgr...siannya..
so apa kite org nak cakap..
mmg tulis2 kat kertas la..
memula tulis kat resit2..
lama2 kertas alas dulang makan tu..
pastu terus bawak kertas A4 banyak2..
esok aku nak bwk buku tulis lak..senang..

tu xpe..dah x dgr tu..
suara mama punya la kuat..haha..
ye la..kalau mcm kau cakap ngan org yg pakai head phone..
mesti org tu cakap kuat2 kan..
mcm tu la mama..
memanjang aku kene buat isyarat suruh die cakap slow..hihhaha..
tp xde nye..asyik kuat memanjang..

mama cakap die x dgr apa..
die rasa mcm menyelam dlm air..
kite bunyi...wuuuungg..wungg..
tau kan..mcm berdengung tu je..

doktor pun x tau napa,..
dah buat MRI pun xde apa..
maybe saraf...tah la..
sekarang ni dah 4 doktor treat..
doktor kencing manis die..dr tulang, dr ENT n now dr saraf pulak..
n dorg cuma bole cakap..hopefully temparory...
bukan permenant..kalau x jd keje jugak kene belajar sign language ke apa..
ish sedih lak aku masa type ni...
tp xpe..aku emo sorang2..mama x nampak aku emo ke apa.. ;|

takut kan..memula 2 hari mmg mama nangis2..
risau sampai BP die naik2..
tp sekarang die redha je..
maybe ini yg Allah s.w.t nak...
sebab tu la mama selalu x bg kutuk2 org i mean rupa ke apa..
n mama cakap if org puji cantik ke apa je..selalu cakap Alhamdulillah..
sebab semua ni Allah pinjamkan....
bila2 masa die bole tarik...

kalau kau rasa hidung kau cantik..esok kau tergolek hidung patah...rasakan lah..
kalau kau rasa mata kau cantik..tetibe tercucuk apa2..buta...
mcm ni la..siapa sangat mama can lost her hearingkan..
apa2 pun..aku doa mama akan pulih mcm biasa...

uwaaaaaaaaaaaaa...i miss my mommy already.. :(

31 Comments:

Leeds Al-Malique said... [Reply to Comments]

sedihnye peej :(

i doa mama u akan kembali sihat..

betul tu semua nikmat yg ada kat kita ni Allah pinjamkan, bebila masa leh tarik.insaf.

my prayers with ur family.

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

peeja... sabar ye...
banyakkan berdoa...
and mohon pd Allah swt
supaya dipermudahkan segala urusan dan smua kmbali sperti sedia kala

apeyg mama ko ckp tu sgt betol la
kite hidup ni kene sedar diri
smue nye sbb Allah bg
aku doa dr jauh ko kuat ye
aku takleyh la nk ckp jgn sedih
sbb for sure sgt sedih bile mak kite sakit kan
i just want u to be extra strong to face all this!

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

peeja... sabar ye...
banyakkan berdoa...
and mohon pd Allah swt
supaya dipermudahkan segala urusan dan smua kmbali sperti sedia kala

apeyg mama ko ckp tu sgt betol la
kite hidup ni kene sedar diri
smue nye sbb Allah bg
aku doa dr jauh ko kuat ye
aku takleyh la nk ckp jgn sedih
sbb for sure sgt sedih bile mak kite sakit kan
i just want u to be extra strong to face all this!

NuRuL AiNA said... [Reply to Comments]

peej.. may Allah bless you and your family..insyaAllah mama peej sihat ek..

kite doa sesama ek..

ladyhermanas said... [Reply to Comments]

insya allah she will get better in time.eventho i dun know u personally, but my sympathy is with u and ur family

ladyhermanas said... [Reply to Comments]

insya allah she will get better in time.eventho i dun know u personally, but my sympathy is with u and ur family

Nem0 o0h Nem0 said... [Reply to Comments]

moga ur mom cepat sembuh,
bykkn berdoa k!!

mama kamu de kencg manis kn?
kamu pun ne jaga2 jugak tau!

tkcr!

ai said... [Reply to Comments]

alahai...sampai dah x dengar lak ha..apa2 pon aku doakan mama kau cepat sembuh la ye..noy musti riso giler punye kt sana ni..lagik syian :(

~wei peej, hotdog itam tu pon trus direct aku terpikir jauh gak..ahakss...sapa punya la tue?? lalalalala

Cik Yaya said... [Reply to Comments]

aku pon hrp temporary je tu semer. mebi kesan ubt ke ape.. hopefully she'll recover soon..

thefreak said... [Reply to Comments]

kazen.semuga auntie cpt sembuh.bykkan sbr.always remember, we are here for u guys, wpon tak dpt bantu dr segi ape, material or anything, tp kami ada untuk kamu dan keluarga.gue penah lalu saat begini wpon dr segi yg lain but igt ada hikmah di sebalik yg berlaku. ;p

silent said... [Reply to Comments]

mmg biasa kat ampang puteri ke?
xnak try hospital lain?
assunta,maybe?

hopefully,ur mama will be fine.

addved said... [Reply to Comments]

hey there
been reading bout ur mom & i doakan mak u cepat sembuh
and i respek u for the way u jaga ur mom, it really touches my soul & everyone else i think ... take care

shasha said... [Reply to Comments]

peej...bykkkan doa...kalo boleh buat solat hajat minta allah sembuhkan mama peej...ini ujian dari Allah...harap peej sekeluarga tabah...kite doakan utk peej kat sini...insya-allah...

~CHeeKyCHiKa~ said... [Reply to Comments]

hey peeja..
sorry to hear about ur mum sakit..
i doakan mama u cepat sembuh, insyaallah..
i tau u tabah & kuat semangat..be strong for her k..takecare ye..

lindosh said... [Reply to Comments]

risau aku dengar cite pasal mak. moga mak ko cepat sembuh.

bab hotdog tu aku ada rasa satu macam memula tengok td. isk

n Z r A said... [Reply to Comments]

hope your family will be strong..i send my lil prayer for u..

mediocre sadist said... [Reply to Comments]

babes, i'll pray for the best of you and your mom. insyaAllah, temporary jer sickness ni.

Nonoy said... [Reply to Comments]

saya ckp ngan mama tadi.. dia jerit2.. saya jerit balik dia terus bercakap je.. tak dgr saya lansung... :( pija... saya terlalu emo kat sini.. tak keruan..saya dah pegi office, kata nak balik. so skarang dorang priority kan saya buat flight...bagi cleareance. insyaAllah soon saya balik ni.. bagi saya masa 2-3minggu. saya tgh cuba nak balik.. *saya doa slalu tau* kau jaga diri.

Musliha said... [Reply to Comments]

uwaaaaaaaaaa.. kita sedih..
semoga makcik sempat sembuh..
semoga makcik boleh masak sedap2 lagi untuk tatapan kita.. uwaaaaaa..

MAMA 2 FIRNASYA said... [Reply to Comments]

hi peej..sorry to hear bout ur mum!

YuNaKo :) said... [Reply to Comments]

Hye peej :)

U haf 2 b strong :)

Insyallah, temporary je

~hugz~

fifi said... [Reply to Comments]

hi there.. ni nak bg suggestion.. mak i punya telinga pun ada berdengung gak.. bwk gi akupuntur...try ler..

Mrs.R @ Emi said... [Reply to Comments]

hm..aku pnah mengalami situasi mcm ko skrg peej...

rasenya dlm 4-5thn mmg berulang alik dok hospital..kalo arwah mak aku dok hospital 2minggu, 2minggu la aku tdo kat atas lantai hospital...tp sume tu berbaloi bg aku...sbb arwah mak aku pnah ckp"kalo mak mati, mak puas hati emi jg mak camni"
last aku jaga die kt hospital adalah thn lepas...masa tu raya ke2..aku blk kg, tgk2 die dh mcm xsedar..so aku beraya kt hospital..
hanya 2,3 ari je dia bukak mata..
tanpa mengeluarkan suara...masa tu jugak aku dpt tau yg aku pregnantkan emily..aku sgt2 emo masa tu...
2minggu lps tu, mak aku meninggal..
aku xtau die dgr atau tak aku bisikkan pada dia yg aku dh mengandung masa tu...

sorry..melalut pjg lak..harap2 mama peej cepat sembuh..
dan harap peej sabar melayan kerenah org tua yg sakit..sbb mereka akan jd cam budak2...kdg2 mmg menduga kesabaran kita..

Dda Ly said... [Reply to Comments]

saba yea peej...we ols sume doa mama u cepat sembuh...

LiLa said... [Reply to Comments]

Peej,
Moga mama cepat sembuh....jaga dia baik2 tau...sabar...

xoxo

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

sedih baca..all we can do is pray that ur mom cepat2 sehat..insyaAllah...

blog u selalu crite pasal u n ur family expecially crite pasal ur mom slalu sweet or funny so secara x langsung kite pun rasa dekat wif ur family,care about ur mom...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

sob son...sedih akak baca entry ni..

sabar banyak2 pija..ada hikmah. moga mama pija lekas sembuh ok

dek...nanti bagi ur mum berasmathi la..coz yg tu mmg sesuwai for diabetic.

along said... [Reply to Comments]

peej, xmo sedehh2 sgt.
i know u are, but kuat yeh.

along doa mama kamu cpt baik, n everything would b okay once again.

XOXO!

shafa said... [Reply to Comments]

semoga mama peej sihat ek...
jgn sedih2..
betul sume bende nih adalah sementara..
bile2 ms jer Allah nak tarik blk...

Ceera said... [Reply to Comments]

ala, ko buat aku sedih sama2..

aku harap korang strong kat sana.. jaga mama ko elok2..

Anonymous said... [Reply to Comments]

ayooo akoo boleh nangis baca entry kali ni, akoo adalah silent reader kat blog ko, dah lama bangat. smoga ko tabah ye. akoo doakan smoga mak ko cepat sembuh, banyak pahala ko jaga org sakit. lupa plak akoo baca komen nonoy pon akoo nangis, tp akoo baca balik pasal citer sosej, akoo gembira balik. kelakar :D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...