Instagram : @peejburhan

makan2~

isnin aku terpergi lambat sikit..
sebab tido lambat layan tv n game..
then bgn kul 11ish..
jemur2 baju la semua la..
so sampai hospital around 1ish pm...

papa ade kerje sikit kat mindeff..
so aku jugak jaga mama..
aku dah ok..memula aku adalah penggeli kan..
kini tidak lagi..so kire..
esok2 hari andai kata ben sakit ke apa..bole la aku jaga..huhu..
wah confirm je kawin ngan ben kan..
tah2 aku kawin ngan wentworth miller ke..
tentu kaya..n pakai nurse...xyah aku susah2 jaga...hah tetibe berangan...

tp kalau dah hari2 dok hospital ade la rasa mcm nak pengsan..
game dah buhsan..tp aku hadap jugak..
mmg la ade game lain..tp aku x suke..
aku x suke perang2..cemas..
aku x suke gaduh2..panjang berjela la..x kuasa..
ade la game wall-e..
tp gile payah nak lompat2..bencik aku..aku ni mana sabar punya org..
n ade la game grand theft auto..pun aku x suke..
kalau true crime xpe..kite polis..so kite kejar2 org..
ni jadi penjahat..pastu polis nak kejar2..ish x sukerr.takoottt..

nak tgk tv..tv kecik la 21 inci...jauh lak tu tergantung..
buat sakit kepala aku je...
dah la lapar nak mampos..
nak melintas jalan makan jauh2 n sorang2 lak tu..mmg la aku x kuasa..
so petang tu..turun bawah nak beli hotdog 1901..habis la pulak..
kecewa tau..so aku beli ini...


:: iced chocolate je..sebab nak blended tp machine rosak..buduhhhhhh...beli chicken curry puff n chocolate eclairs...lama mengidam ni ..tp eclairs tu x sedap aa.keras..x mcm yg aku bayangkan..herghh.. ::
:: muka teruja ade makanan.. ;p ::
:; mama x berapa teruja..sebab die x dpt makan..haha.. ::

owh..did i mention yg ampang puteri sekarang ramai male nurses??
yes people ramai2...n ade yg cute..ade yg sexy..suke mak noksss..
tp muka mcm budak2 je..trainee kot..tah la..x sure..
ade pulak yg x berapa nak kacak..tp perfume..mak aiii..mengoda...
saje bg aku horny di petang hari tau..
ahakk.ahakk..*wah batuk gediks namanya tu*

ade sorang tu..muka mcm clean cut..cute gile..tp pakai spec..nampak nerd2 sikit..
tp tah la..aku rasa sexy..aku suke je tgk..
n bodoh gile..aku naik lift ngan die..
aku mcm tersipu2..pandang lantai..
gilo..padahal die pandang aku pun x..
siap panggil aku puan..
babikkkkkkkk kau..puan?? mati pucuk aku dgr ok..
haha tetibe mati pucuk..aku ade pucuk ke?? ;p

ok la..cukup2..nanti ben baca..
harus die amuk 1 ampang puteri lak..
ben ni mana bole..
aku baru cakap nak turun bawah beli hotdog..
die call after few minutes..

ben : kat mana??
me : hospital la..
ben : dah beli dah??
me : beli apa?
ben : u kata nak beli kat bawah..beli hot dog..
me : owh dah..xde..beli lain..hotdoh abis..
ben : ade owang athcau (kacau) x??
me : xde aaa..
ben : ipuuuuu...
me : betul la..xde aaa..
ben : ipuu..koncit(buncit) tu omell(comel) kombam(tembam)..mesti org athau(kacau)
me : xde laaaaaaaa...xde siapa nak kacau de... *aku dah start malas naik layan..sbb tgh main game kan..haha*
ben : ye ahhhhhhh...

ape ke hal la ben ni..
layankan aje..
kang aku x layan..
mula la speku aku dah x sayang la..
aku dah jumpa laki lain la..ishhhhhhhhhhhhh....peningsssssssssssssssssss....

tu xpe..
isnin aku balik awal..
around 7ish..
later around 8ish tina dtg berlepak..
lama x jumpa n sembang2..
memula sembang kat umah..
later around 11..kite org pergi makan pulak..
laparrrrrrrrrrrrrr....
makan kat au2..

:: tutup flash..x nampak la pulak..tina cover muka..sebab konon segan ::
:: ok bukak flash..baru la nampak.. ::

:: lauk2..tomyam campur, lidah masak merah, telur dadar & kangkung belacan ::

sorry pic aku xde..
sebab segan..
belakang tu ade meja lelaki2..
dorg adelah terkejut gile muka bile keluar flash..haha..
so aku x sanggup nak senyum2 n dorg tgk ke apa..
so xyah amik pic aku..
lepas makan..kami pun pulang ke pangkal jalan...
ok tu je..byeeeeeeeeeeeeeeee...

11 Comments:

MisSy F said... [Reply to Comments]

hope ur mum recover soon.mithali betul u..bagus.hehe.eh sedap sangat ke lidah tu?i curious la.nampak mcm daging masak merah je tu..hehe.teringin pulak.kalau u jadi kawen ngan wentworth miller,jgn lupa pulak jemput k..aku pun nak jumpa dia live..bole?

Musliha said... [Reply to Comments]

ben syag giler kat peej..
hehehe.. bila ntah nak mkn nasi kenduri ni.. laparrrr..

Mya said... [Reply to Comments]

au2 tu kat mana peej.. map sikit.. lidah tu nampak sedapp..

Hana-Ni-Mo-Nai2 said... [Reply to Comments]

ahahhahah
peej..tu ayat skema diorang kut
panggil puan

tp diorang ni mmgtak sensitif arr..
pesalnyanya paggil cik..terasa la muda kan..
**watashi dh tua

darling8tabby said... [Reply to Comments]

wahh ben...risau dia ye kalo jauh2 dri pija ni..hehe

lidah masak merah tu kira must order menu yer..nampak sangat tempting

Ceera said... [Reply to Comments]

giler kuat flash sampai tina nye mata pun dah tertutup2.. huhu...

yeke ramai male, bestnyeeeeeeeeeeeeeee.. semangat je kan nak pergi sana.. aku pun suka nurse2 lelaki nie.. best..

zie said... [Reply to Comments]

Peej,

Baru berkesempatan nak baca. Terkejut baca ur mom in hosp. Semoga die cepat sembuh. Lidah masak merah sedapnyer....

shasha said... [Reply to Comments]

uiksss...lidah..dah jumpa dah restoran yg jual lidah masak merah...harus la try pas nih...heheeh

green apple said... [Reply to Comments]

ko tau tak, aku penah try cakap ngan en wan style ko ngan ben kombam, toncit, apa benda lagi la.

laki aku tanya 'awak kenapa? sakit gigi ke?

susah la kawen ngan orang blur.
nak beramas-mesra pun payah.

Nonoy said... [Reply to Comments]

saya nya hp kena block.. sbb tak byr bill lagi.. gaji dah dpt.. esok saya transfer tau tau.. bgtau papa n mama.. pastu saya byr duit hp then saya call korang.. rindu nyeee.. sedih nyaaa... :'( laptop plak gila babi.. ni pon pinjam ivy nya.. nthin msg saya!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ko kne hangkut entertainment masuk dlm bilik wad tu.. ps3 ke pasang astro.. wah melampau kan ahax :PP ye ke ada male nurses yg comel2? woh dr mn agaknya diorg dtg :P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...