Instagram : @peejburhan

hari ahad pun kat hospital..~

sorry la yea..
hidup2 ku hari2 di hospital je..
malam papa jaga..then pg2 aku akan pergi jaga mama pulak..
mcm tu la hari2..
so harap maklum..entry mmg di hospital sesaja..

ahad tu aku gerak around 11ish..
aku bawakkan papa nasi lemak..
maktok masak...yeee..maktok walaupun umur 84..die masih bole masak ok..
sedap nak mampos lak tu..
cuma sekarang x larat sgt la..
tp gigih je..suke hati die la kan..

so pergi sana..papa makan2..
then papa gerak..
sebab die ade wedding kat putrajaya.sian papa..
pergi sorang je..
sebab aku jaga mama..
ye la..org lain mana bole harap..lelaki kan..
dorg mana ade nak jaga2 ke apa ni..
aku la yg jaga...n papa la of coz..
nasib la badan aku ni besar...so bole la mama paut kat aku utk ke toilet semua..
utk naik ke kerusi roda..ye..mama still x bole jalan..

mama makan ubat kan..so die banyak baring n tido je..
aku buat kali ke lapan ploh..main la game luxor/ 7 wonders..
sumpah bosan..aku stock dah menang semua peringkat ok..
siap ulang2 sampai muntah..

later sround 2ish uncle aku dtg 1 family..
dok dalam 1 1/2 hour jugak la..
owh lupa..mama start x dgr on sunday ni..kire sebelah telinga x dgr..
so ada sedikit pekak...
so aku tolong2 translate la apa la..

then around 4pm mcm tu my bonbon came.. :)
ye la..rinduuuu ooohhh..
nak dating mcm mana..kata kene jaga mama..
so dating kat hospital la..
nak sembang2 ngan mama pun x bole..
sebab dah agak pekak..
so we decide utk makan..gile lapar..mama tido la..
penat die layan2 org dtg kan..
so makan kat kedai nasi ayam deret 7-e tu..


:: nasi ayam ku ::
:: ben..serious rambut die mcm indo mi perisa original..aku x suke..ish die ni x paham2 ke aku x horny tgk rambut die mcm tu..wahh tetibe horny..haha ...sedar2 la mak kau sakit..rgenti2 kan la gedik tu.. ;p::
:: aku order kerabu kaki ayam..x sedappppppppp...sejuk!! as in sejuk peti sejuk..ape kejadah tah..x suke aku..x sama mcm aku makan kat thailand dulu..gile stone..mmg aku xkan order lg aa ::

then hisap rokok jap..
terus naik atas balik..
mana bole tggl mama lama2 kan..
then aku adalah buhsan..
amik la pic..pakai timer..wakakak..
ben main psp..die x reti main..tp aku paksa2..
haa kau..sekali main mmg x kelip2 dah...x reti2 balik...
sampai batery habis baru la reti balik..

:: ben yg gelap gulita lg buncit..aku yg dah mcm almari..tsk tsk.. mcm pasangan ade anak lapan..haha.. ;p ::

then ben gerak..
ade kawan2 mama dtg..
ade aunty aku dpd melaka dtg..
dorg pergi wedding..
konon nak singgah umah kite org..
sekali call, kite org kat hospital..
tu yg terus dtg..
kite org mmg x bg tau siapa..
sebab kali ni mama sakit teruk sgt kan..
die x larat nak layan2 org ke apa..
tu yg sepi2 je..xde bg tau sesapa..

::by sunday mama dah bole hirup2 sup..n minum air teh o panas...n makan buah2..nasi semua yg heavy2 still x bole la.. ::
:: snap ngan mama ::

gile sakit muka mama kan..sian die...
tp muka aku gile x leh blah..mcm belanga weyh..x siuker..tp xpe la..lantakkkkkkkk..


pada yg doakan n wish semua..thanks la k..
nampak mcm aku happy2 je kan..
bukan apa..aku xmo la pikir jauh2..
aku x mo emo2..eventho kadang2 bergenang je air mata..
xmo la tunjuk kat mama aku sedih ke apa..
kalau aku emo..lg die emo kan..
n noy yg jauh nun di kuwait lg emo la kan..
so x bole...harus happy2..

owh..sugar level mama ok...
cuma maybe die pikir banyak n susah hati..BP naik tggi gile..
padahal mama mmg xde masalah high bloood ke apa..
hari ni pagi BP die 215..td malam 201...tggi kan..
so xmo la lg susah2 hati..kene happy2...

ok la..aku nak sambung entry lain pulak...daaaaaaaaaaaaaaa....

15 Comments:

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

i feel you peeja
aku sentiasa doakan mama kau cepat sihat
aku pernah gak rasa berkampung kat sepital nih sbb mak aku sakit bulan pose 2 tahun lepas
yep! yg pasti ko kene sgt kuat
rindu plak kat lawak2 mama ko yg kdg2 ntah hape2 tuh
be strong ok peeja!

akak drama said... [Reply to Comments]

Alahai pija... so sorry to hear about your Mum. :(

Moga cepat sembuh!

Musliha said... [Reply to Comments]

ermm.. peej..
kita doa biar makcik cepat sembuh..
sedih ok..

YuNaKo :) said... [Reply to Comments]

Peej...

At least ur mom dah ade improvement kan. Dah leh mnm n mkn ringan2 kan. Cume BP dia je kan yg prob sikit. B strong keh.

N get well soon mama peej :)

Deqna said... [Reply to Comments]

semoga ur mama cepat sembuh... amin.. ye betul ko kena kuat dpn mama ko, kena wat dia happy2..yelah happy pun kira terapi kan...

mak kintan said... [Reply to Comments]

akak doakan mama ko cepat sembuh 100% tip top ok. Amiinnnn...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

dah susut badan ur mum pija..kesian dia..akak pun doakan agar mama pija cepat sembuh ..amin..

Mya said... [Reply to Comments]

hrp mak ko cepat sihat k..

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

aaapa? macam almari??!! Bleh simpan baju tak? :P

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

~ amy doakan ur mum cepat sembuh dan cepat kuar dari hospital. ~

Ceera said... [Reply to Comments]

sianya mak ko.. selalu nampak dia ceria2 je dalam blog ko.. sekali mak ko terlantar situ.. =(

moga mak ko cepat sembuh ye...

sob sob sob.. ko jangan emo, kang aku ikut emo sekali camne.. aku bukan buleh..

zie said... [Reply to Comments]

Peeja,

I doakan mama you cepat sembuh. I paham apa yang u rasa. Orang nampak kita happy jer...tapi dalam sapa tahu.

Be brave, kay. Insya allah...

shasha said... [Reply to Comments]

isskk...tinggi sangat BP tuh...mama peej ada high blood ke?..kalo takde sure dia stress ke..susah ati camtu...tuh yg sbb BP leh tinggi...

Nonoy said... [Reply to Comments]

mmg saya sedih pon.. nak balik cepat..tak sanggup tgk muka mama.. nangis berhingus aaaaaaaaa
rindu nya mama.. nak balik pijaaaa...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

good thing ur mom is getting better. pray for the best! ^^

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...