Instagram : @peejburhan

terasa lengkap raya ini~

semalam masak lagi...
mama masak lodeh, kuah kacang n daging sambal..
indahnyaaaaaaaa.. :)

:: kuah lodeh ::
:: daging sambal ::
:: indahnye weyhhh ::

kuah kacang aku x amik pic..
sebab aku x pandang pun..
dapat ni 2 je dah cukup menggembirakan hati ini..

n plzzzzzzz...jangan tanya2 recipe daging sambal ni..
aku dah letak la dulu..
pergi kat category belah kanan ni..
tgk under recipe..ade la kat situ k..
chiow..

19 Comments:

~BEE~ said... [Reply to Comments]

adoi...laparnye...indahnya kalau aku pun dapat makan makanan dalam blog ko nih...

sweetheart said... [Reply to Comments]

lengap..?
apa eh..:)
aku taw..lengkap kan

zie said... [Reply to Comments]

terliuq nie...sedap nyer...

Musliha said... [Reply to Comments]

huh.. daging sambal lagi..
sedapnyaaaaaaaaaa..

nanonano said... [Reply to Comments]

peberet me !
buat lontong gak hr tu..
tp tade daging,
sambal bilis pun jadi
:D

swit@kon said... [Reply to Comments]

bila nak jemput aku dtg umah ni....aku ada present tuk ko. anting2!!!!

Ceera said... [Reply to Comments]

kuah lodeh takde resepi pun, hehehe

♥ QasiehFirdaus ♥ said... [Reply to Comments]

hai peej,

aku de buat tau daging smbal ikot resepi ko teh.. pade aku sedap jua lah.. akan tetapi.. daging nye liattttttttt nak mampus ko tau.. aku rebus 3 jam. bistu nak rebus bape lame eks.. last2 aku korek2 serdak smbal tu aje lahhhh.. :)

shasha said... [Reply to Comments]

arrgghh..pressure tgk kuah lodeh..raya ni belum lagi dapat makan..

capik said... [Reply to Comments]

ko tau dlm byk2 menu dlm blog ko neh..aku terigin sgt mkn daging sambal famili ko neh....ngidam abes lah

darling8tabby said... [Reply to Comments]

huih sedapnyer...
agak2 bila nak buat open house ni *muka tak malu ajak diri sendrik*

Tny said... [Reply to Comments]

Ha'ah..indahnya... letak smbal kt tepi2 tu sket :p~

Ehh lodeh ngn lontong sama ke lain huh? *aku x tahu* soto tahu laa..

My Spirit Finger said... [Reply to Comments]

saya x sempat nak merasa lodeh sebab dah highly stim dgn sambal daging.

peej said... [Reply to Comments]

bee ,
kan??best kalau mcm tu..bertambah gemuk la aku..habis semua blog org punya makanan aku nak..haha


sweetheart,
thanks..typo la..aku dah betulkan..


zie,
sile2..sile la terliur..haha

peej said... [Reply to Comments]

musliha,
ngeh..sedappp..


nanonano,
ok je..janji ade sambal kan..


swit@kon,
tah la..aku x sure ade ke x openhouse ni..

peej said... [Reply to Comments]

ceera,
aku x reti la buat..kalau aku buat aku letak la..


qasiehfirdaus,
kau beli daging pejal ke..beli la batang pinang ke..mmg mahal sikit..tp lembut..


shasha,
buat la..awak kan rajin masak..

peej said... [Reply to Comments]

capik,
tu la..ramai ckp mcm tu..tp nak buat mcm mana..kau kene buat sendiri je la..


darling8tabby,
tah la kak..umah pija jarang open2 house ni..


tny,
sama je..tp org melaka suke panggil lodeh..

peej said... [Reply to Comments]

my spirit finger,
rugiii...sodapppp..

Tny said... [Reply to Comments]

Owh.. cmtu rupanya.. Itulah.. aku ala2 konpius sbb aku tgk sama je rupa kuah..tp apsal lelain nama.. skrg dh tahu.. ok..ok..

:)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...