#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

pertama kali~

ok aku di tag oleh ceera...

tag ini pasal 5 perkara yg pertama kali terjadi dalam hidup kite..
suke hati la nak pertama kali apa..
tp aku pilih yg nih la yeah...kalau ikutkan banyak je nak cite..
tp xpe la..aku cite sikit je..dah die nak lima..yg lain2 tuh..lain kali la aku cite..


1. pertama kali hisap rokok

pertama kali aku try2..masa darjah 5 ok..aku suke curik rokok mak aku..
die hisap salem lights soft pack..
hahah..gile jahat aku..tp try2 mcm tuh je la..
pastuh masa form 1-2..tiap kali cuti semester..lepak2..aku hisap rokok jugak..
huarghh..aku sangat jahat...pastuh bende tuh mcm sekali sekala je la..
tp start je umur aku 18..aku terus menjadi perokok tegar..hahaha...
padahal aku still lagi sekolah time tuh..aku buat form 6...
aku ingat lagi..aku gi sekolah pakai tudung..
sbb rambut aku blond..tindik penih keliling telingga..
ye la..kata dah 18.xkan nak rambut hitam ke apa kan..aku lg sanggup pakai tudung..

so balik sekolah je..aku singgah kedai kat umah aku..beli Marlboro lights..
kakak cashier tuh x puas hati ok..siap sound2 aku..
benci..siap bile aku dtg..die jerit2 kat kawan die,"budak ni la yg aku cakap tuh.."
babi gile kan..ikut hati aku nak nyalakan rokok kat situ gak..sambil cucuk2 muka die..tp mcm bazir rokok aku pulak kan..*cea poyo..tp sebenarnye x berani nak cucuk pun..heheh*

ok..die tanya pertama kali je kan..asal lak aku cite lebih2 eyh??
nampak sangat aku masih berdendam ngan kakak tuh kan..
sampai terbawak2 lak aku cite..heheh..
tp serious ok..aku bole ingat lg muka die..aku x sukeeeeeeeeeee....
tp betul la kan..aku pun kalau nampak budak sekolah pakai tudung beli..aku pun confirm nyampah..haha..
tp aku dah 18 ok...!!!!


2. pertama kali bawak dapat lesen

aku amik lesen lambat...masa aku 20 thn..
lepas aku punye stpm...
ok la...masa belajar best...cikgu aku best..
sangat poyo ok..dah la bawak kete kancil ade sampai gear 4 je..
tp aku bawak sampai 70-80kmj...mengaum2 ok enjin...
padahal student kan x bole bawak laju...
tp abang tuh ok je..aku ok je la kan..
sampai la dapat lesen....

so first sekali aku bawak ialah..menghantar kawan noy, moony ke rumah die..
dorg baru blk sekolah...so aku konon nak hantar moony tuh ke jln gurney..
so ok la...bawak...sampai jalan jelatek je...lampu merah...
aku break la..lupe nak tekan clutch...terus kete melompat..enjin mati..hahahha..
maluuuuuuuuu ok....noy n kawan die ejek2...
tuh xpe lagi..so masa lampu hijau..aku agak slow..
standard la..baru dpt lesen..bile brek stock angkat hand break..so nak masuk gear lg..
nak turun hand break lg..lembab la kan..
tetibe kete belakang hon melampau yg x stop2 tuh ok....
aku tgk belakang ialah lelaki mcm mamak2...bawak kia carnival tuh...
so aku angkat la tangan fuck...
aku xde la sangka die nampak sbb kete kancil aku kan ade pelindung hitam tuh..

tetibe..aku jalan ke depan..kete tuh potong aku laju2..
dok sebelah kete aku..lelaki tuh siap angkat fuck balik...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaa....sangat sedih..n takut... * bodoh gile aku...aku yg gatal..tetibe bile kene balik..nak emo*
since then aku x angkat fuck lg ok..sbb sgt takut..
n aku sangat anti hon..
so aku xkan hon org..n aku x suke org hon aku..
sb serious sedih ok kalau kene hon... =(
ok i know....aku tau aku KG..haha...


3.pertama kali date2 ngan ben

ok aku paling ingat sekali..ialah kerana aku sangat poyo..
aku ingat lg..mesti la memula kenal..semua cover2 kan..
so bile naik kete ngan ben...aku nak burp..
aku mesti cover gile..siap x bunyi ok..tp aku bole bau la sardine ke apa..
so everytime aku burp..
aku akan tutup mulut aku ngan tangan sambil berkata, "sorry i burp" dgn nada yg sangat woman ok...serious aku x tipu...hahaha
padahal satu bunyi pun x dgr..gile aku kepit bunyi burp tuh okeyh.. ;p

so bile dah lama kenal..ape jadah nak cover2 lg kan..
so aku selamba je burp kuat2 kat ben..
siap nak burp..aku buat2 bunyi lg.."bruuuekkkk"...."bergggggggg"
sampai ben ejek..die kata memula kenal, "sorry i burp" siap buat2 gaya...hhahahahha..
die kata..masa tuh..menyampah je die..
die kata..ape la poyo minah nih..bunyi xde..tetibe.."sorry i burp"..muahahah...
sumpah aku sangat gedik lg poyo..x suker sama diri sendiri..


4.pertama kali period

masa aku darjah 4...amik kau awal gile kan..
dah la masa tuh aku ala2 x mengerti apa2..
sampai demam ok..
so aku dok umah maktok aku..
aku mcm x tau asal panties aku mcm ade darah2..
so aku takut..aku cuci2 x hilang..aku letak dlm washing machine..sorok bawah2

aku x bg tau sesapa..sampai la aku balik umah aku balik..
aku pakai baju all white..
aku tgh meniarap tgk tv..
sekali mama tegur..suruh aku tukar seluar..sbb aku terkincit dlm seluar..hahahha..
ye la..kata demam kan..
tp bile aku kata asyik darah..tetibe mak aku emo ok..siap nangis2..
ye la..sbb terlalu kecik kan..
aku stock main2 barbie doll lg..haha..
ok la...tetibe aku malas nak elaborate lebih..haha..aku giloo..


5.pertama kali bawak ben balik umah..

masa raya..sbb maktok nak sgt jumpa ben..
konon takut nanti die x sempat..
ye la..maktok kan dah tua gile..
tp elok je sampai sekarang hidup lg..heheh..

so ben dtg tuh..die diam je..x ckp apa..
yg banyak bercakap ialah najib..ben dtg ngan najib & man..kwn area umah die..
ben dah la hitam..dtg pakai baju melayu warna lavender..siap kain silk kilat okeyh..
pastuh pakai songkok tggi gile..kire dgn ketinggian itu..lg 1-2 inci je die bole langgar lampu umah aku ok..haha

n bile dah balik tuh..mama ckp x sangka ben gelap mcm tuh..
die kata,...rupe mcm kuali nak kacau dodol je..muahhahaha,,kurang ajar ok mak aku..
siap die ejek2 aku..cakap..kalau ben dtg lg..die nak terbuat2 curah clorox kat ben..
heheeh..sangat la kureng dorg tuh...
tapi xpe la kan..hitam2 pun aku suke je...=)


kesimpulan...

ape kejadah asyik cite pasal ben je kan..
sangat gedik aku ini...
don't blame me sbb over gatal..
sbb aku kan period dpd darjah 4..so gatal aku tuh terlebih sikit la dpd org2 lain..ngeh~


tag

1. liza - sbb kite berjiran..heheh
2. along - sbb aku nih busy body nak tau jugak
3. green apple - sbb kau pun gatal mcm aku
4. hotmama - sbb kau hotmama kesukaan ku
5. iekan - sbb suke aku la nak tag kau kan..

x kire..aku nak korg buat jugak..
jangan malas..jangan bg alasan busy..
muahahhaha..aku sangat keji..

♥bye-bye...muaxx♥

9 Comments:

~LIZA~ said... [Reply to Comments]

hahahahahahahaha!! ya allah peej.. i gelak mcm nak terkencing ok!! giler kelakar especially bab u burp dengan ur mom nak buat2 tercurah clorox kat ben. hahahahahahahahaha!! sungguh kejam ok!

peej said... [Reply to Comments]

liza,
haha..tp serious ok..i pun x paham asal i kene cover2 cun masa nak burp..gile poyo..hha..malu ok bile mengenangkan balik..heheh..

part curah tuh pun sama..ade je bende2 yg dorg2 nak kene kan i..kalau list banyak ok..tp no heart feelings la..i take it as a joke la....;p

Ceera said... [Reply to Comments]

punye la panjang ko explain, bagus2.. aku soka..

1: darjah 5 ko dah try isap rokok... giler dasyat ko nie, yela kan.. ko pun period darjah 4, hehehehe...

2: 1st date harus la cober2...

3: lawak giler ok mak ko... nasib baik ko tak makan dalam. kalau aku, dah buat muka dah,hahahaha

singgah jap said... [Reply to Comments]

tu la, aku bc tag ko ni kelakar gile. biasa kn org2 di sekitar ni diorg burp xbitau. tau2 je da ada bau mknn kat alam sekeliling.. hahaha. kire ko ni jujur lg ikhlas la.

pastu mmg a kn, kalau naik kete ni jgn a carik psl dgn kenderaan2 len, kang tergaduh dgn samseng ke xpasal2 kena parang, balik rumah lutut tinggal separuh je :P aku pun xske hon org & sgt benci dihon.

ben tu selalu je jd bahan kn lol tp xpe la, dpt tmbh pahala x)

Nonoy said... [Reply to Comments]

pija sudah pall in loop again with abg bennie. roda itu berpusing..
kejap cinta kejap marah, kejap tanak.. and now, kau syg dia balik.
"im so happy for youuuuuuu"<--mama nye suara sayupp...huhu..
im gonna miss u and abg ben a lot!!!

puterikurekure said... [Reply to Comments]

1. takpe, 18 tahun ok la tu. takla gedik2 umur 13 tahun nak isap rokok kan..

2. eh, cam sama la pengalaman kite pija. tapi pengalaman itu membuatkan diriku sangat kuat semangat untuk mengehin orang lain. hahahaha!!!

3. hikhik...macam alang la. memula dulu dating, tak penah dgr dia burp. skang ni, dah macam badak menguak. huhuhu...

4. first time peod darjah 3. lagi cepat dari pija. masa tu ingatkan dah terberak dalam suar, cuak jugak la. hehehehe...

5. oh, ni yang takleh tahan. nak curah clorox? keji k..

peej said... [Reply to Comments]

ceera,
1.tau xpe..kau mmg memahami..huhu..
2.kan kalau x..awal2 ben dah lari..hhaa...
3.aku ok je..sbb dah mmg kenyataan kan..mmg laki ku hitam..hheeh..


singgah kjp,
kan..kire jujur la..xde bunyi pun aku bg tau..ye la..sbb aku risau kalau tetibe die terbau sadin ke apa kan..gile maluu..huhu
a ah la..buduh punye org..ngan pemandu P pun nakcarik gaduh..x suke..
ben mmg selalu jd bahan..tp semua org sayang je die..sbb die baik..

peej said... [Reply to Comments]

nonoy,
aku ngan ben nih benci tp cinta..heheh..kau buduhss..tetibe lak masuk msuara mama sayup..gile hape??


puterikurekure,
1. 18 tuh menjadi perokok tegar..time kecik2 ade gak..tp time semester break je..haha..
2. ye ke??pija lak..x sanggup nak hon atau di hon,..ngeh~
3. badak menguak die panggil..sangat keji ok..
4. darjah 3??lg advance..sama la..memla ingat terkincit ke apa la..heheh..
5. tau xpe..tp kalau betul2 mujarab..ape salahnye kan??

green apple said... [Reply to Comments]

lepas satu-satu entry ko aku baca nak carik tag ko ni.

okehhh..akan aku buat.

pertama kali buat seks boleh???
ada berani nak baca? sila!!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...