#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM180 -Trial Box (10sachet) RM60 *Promo

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

happy new year peepsie~

hye everyone...
aku x kemana2 pun new year's eve nih..
menyangap kat umah je...

ayol pergi private party cousin aku..
aku di invited jugak..tp aku mcm berkenan sangat ngan cousin aku tuh..
so aku x kuasa la nak join kan..dah la party ala2 kinky je..
kene pakai sexy la hanjing la..malas aku..
kang aku bagi seksi abis..berbogel..mau semua bertempiaran lari kan..hahhaa..

no lak gi private party kat ritz carlton..
pun di ajak sama..tp x kuasa nak gi gak..
sbb aku x kenal la geng2 die yg nih..
plus..herlow..haruslah en ben bukan je kuar asap kat kepala..
maybe keluar api lak kan..
see...aku baik ok..jaga je hati die..xmo die marah2 ke apa2..
kalau ikutkan..suke aku la aku nak buat apa kan..tp aku kan ala2 mithali..*apa faedah pun x tau la*
tgh noy bersiap..sambil aku online..
si sucre sibuk mengiau nak masuk..



:: masuk je..terus landing gedik ::



:: noy tgh bersiap...aku nganga je..*hmm..jiwa memberontak nak kuar* ::

:: sucre je meneman aku utk malam ini..ngeh~ ::

tapi elok je noy kuar..sucre pun kuar tinggalkan aku..
hmphh..kucing2 aku pun pandai keluar nak sambut new year..
nampak sangat aku loser..muahhahahaha..
herlowwww...bapak aku pun keluar ok..hmphhh..

ben ade la ajak aku kuar makan..
makan??bawak la pergi berpoya2 ke ape kan..
memula aku cakap ok..
tp later aku bertukar fikiran..

me : hello..
ben : kaloka..
me : kaloka..u kat mana??
ben : kat umah..jap lagi i dtg..
me : i rasa u x payah dtg la..
ben : kenapa pulak *suara berubah*
me : sbb makanan kat umah banyak la..n i x rasa nak makan thai ari nih..
ben : u nak pergi mana sebenarnye..malam ni? *tgk la tuh..otak die*
me : mana ade pergi mana je..i dok umah je la..main game..xde la..dpd kuar ari nih..baik esok je kite kuar..tgk wayang ke..kuar makan yg lagi sedap2 ke..
ben : haaa. ye lah..nanti i check sayang tuh kuar ke x sebenarnye..
me : check la..x takut..i mmg x pergi mana pun..semua kuar..i tggl ngan mama je kot..
ben : ke u ade plan lain? *x caya lg tuh* abis kata nak tgk bunga api..
me : nak tgk mana??x payah la..malas la..esok je la..i tgk bunga api u nak..hahhaha..
ben : ye lah..a teaw..nanti ite tuh check..
me : suka hati la..call la banyak kali pun..i x kemana pun..

dalam hatiii...
ARGHHHHHHHHHHHHH...tah apa2 la dpt bf KG mcm nih..
semua nye x bole je..
tp takpe la..
aku bukan ade mood sangat nak kuar2 nih..
saje je..gedik...

buat masa nih...
aku dalam bilik mama..
mama tgh sibuk kemas baju2 die..
mana yg xnak nak bg org..x pun buang je..
so aku online sambil tgk tv..
konsert klcc nih..tah apa2 tah...
menyakitkan hati je artis2 die..
pelik2 la..suara dah la kebanyakan fail*cea mcm suara aku sedap..huhu*

ok la..aku nak pergi hantuk kepala aku kat dinding sbb bosan..

wishing all my readers HAPPY NEW YEAR..HOPE 2008 WILL BE A BETTER YEAR FOR ALL OF US

♥bye-bye...muaxx♥

emotionally breakdown~

x berkesudahan okay...
lepas je aku online tadi..
tgk ade melodi lak..
aku tahan lagi mata aku...
pastuh around 1.20pm mcm tuh..jonet turun..
die ajak gi bank..nak cash deposit duit kat adik die..
aku teman gak..

then balik..makan lunch lak..
mata aku masih ok la..
around 3pm mcm tuh..dah terasa pening je..ngantuk..
siap rasa nak termuntah lak rasa...
pastuh tertido sat la..
kul 4.30pm mcm tuh..jonet mintak tolong hantarkan ke lrt..
sbb die dah nak balik nilai..
ingat nak mintak tolong noy...tp minah tuh kejenye asyik tido aje..
so aku hantar la..
then terus aku naik atas..tido ngan indahnye..
time tuh telefon aku bunyi semua dah x sedar..
ade la ben call..aku layan la..tp ala2 mamai je..
then around 8ish mcm tuh..ice call..ajak dinner..
so aku bangun..mandi2..siap2..
tunggu...gi la ke nz..perut mmg lapar pun..

elok je lepak..sembang2..
tetibe ben call..aku bukan apa..
aku bukan x nak bg tau die aku ke mana2..
tp kan..aku malas nak gaduh la..die kalau aku kuar je..mcm ade asap keluar kat telinga die..
then keluar asap atas kepala die...
aku memula ingat malas nak cite kat blog nih..
nak tenangkan hati aku...tapi bile baca entry si ceera nih
pasal kawan die kathy gaduh ngan bf die..
pasal isu keluar nih..terus aku emo balik..
masalahnye..kawan die tuh aku paham la..
mmg hot..nih aku nih..apa lah nak dirisaukan..xde sape nak aku punye...xde selera..heheh..
cea cea..ayat merendahkan diri sendiri...

macam2 la die cakap kat aku..
aku kalau ben maki2..aku xde pun jawab2 balik..
aku malas nak layan..aku akan jawab, "ok, iyea?? ok, suka u la nak cakap apa, ok, ok & ok"
sbb aku xnak panjangkan cite..sbb ben nih marah kejap je..
cuma aku x sanggup la..sbb kata die..very the makan hati one..
mengarut ok..aku gi makan aje ok..bukan aku buat apa pun..
tah la..die x paham la mcm mana aku rapat ngan kawan2 mrsm aku..
die mcm x bole terima..die nak aku apa..dok umah melanggok je??
aku time tuh..mata mcm dah bergenang je..tahan la..xkan nak melalak kat situ..malu la ok..
aku nih kan pisces..so aku mmg over sensetive n very the emo queen..
x bole kene tegur ke apa..nangis je la keje aku..naik nyampah org..huhu..
n aku paling la x bole..if aku tgh sentap..tetibe org tanya, " kau ok ke??"
tah la..tetibe jadi sayu...
so bile ice tanya je..terus je air mata aku berjurai2 ok..malu je..
sedih ok..aku x paham kenapa nak kene marah2 mcm tuh..mcm x reasional je aku rasa..
die expect aku mcm mana weyh..x kemana2 ke.
kalau die jumpa masa aku bermarhaban dpd umah ke rumah ke??
xxxxxxxxxx..die jumpa aku pun time aku terkinja2..so what do u expect kan..
aku bukannye main kayu tiga ke apa..aku tau la jaga diri aku..
n herlowwwwwwww...aku lepak nz aje ok!!!!

aku jenis simpan la..
aku malas nak cite2...
dulu aku selalu lah luahkan perasaan pada seseorang..
sampai la cite tuh sampai balik kat ben..
so since then mmg aku x cite apa..aku pendam je..
ngan family pun aku xnak cite..sbb kau tau la..kang x pasal2..panjang lebar lak cite..
so org mmg nampak aku happy..tp deep down org xtau apa aku rasa..
aku malas nak membebel kat blog..sbb mana lah tau kalau mmg jodoh aku ngan ben..
kire aku sendiri la malu kan..kutuk2..tetibe kawin..ngeh..
so tadi aku ade la luah2 sikit kat ice..
bukan apa..aku xnak kawan2 aku x gemar ben..
nanti aku lg sedih..
aku mmg la bengang ngan ben..tp aku sayang ok..
kalau aku x sayang..ape kejadah aku stay ngan die sampai 3 years...
itu pun die x bole pikir kan..
dalam otak die ingat aku nih asal kelaur nak bersekua ria je..
x pun nak carik lelaki lain...tah apa2 kan??

dah la aku malas nak cerite banyak..
nanti balik2..aku gak yg jahat..
ben yg baik..aku x appreciate ben la ape la..
org x tau ciee..sile jangan banyak kecoh..
aku yg alami..aku sendiri tau..

apa yg boleh dibagitau sini..
inilah sebabnye aku xnak terikat ngan segala tunang n kahwin nih..
mati aku weyh ..kalau nak jumpa kawan pun x bole..
baik suruh aku terjun lombong je...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaa....

seperti aku cakap..later..ben call aku balik..cakap mcm biasa..
as if nothing happened(gile kan??)..tp i'm too hurt..
so aku macam malas nak layan die..so die sentap..lantak la kan..
la la la la..
huishh..aku x bole berfikir secara center..
so aku mcm x tau nak type ape lagi nih...
baik aku layan facebook..aku tgh ketagih layan DOPE WAR..huhuhu..

♥bye-bye...muaxx♥

pening lalat..pening lalat~

patutnya semalam parents aku nak balik kg..
aku masih dalam pertimbangan..x sure nak ikut atau x..
apa2..aku tido..sampai la ke petang..
aku sedar pun sbb dapat call jonet...kata nak dtg umah aku..
aku tgk papa n mama dah xde..
pelik gak aku..
dorg dah balik kg ke...dorg tinggalkan aku ke..
kot ye pun..selalu before dorg balik..mesti akan kejut aku..
x pun tinggalkan duit ke apa..
nih xde apa...aku biarkan aje..
aku buat mcm biasa...makan minum semua...

jonet dtg umah aku around 5ish mcm tuh..
aku ade try call mama petang tuh..tp xde jawab..hmphhh...
tah la..aku nih kalau mak aku xde..rase rindu je..ngeh...
apa2 la..layan dvd je ngan jonet...
sedar2 dah kul 9pm...
then turun bawah..tgk sehati berdansa..
layankan aje la kan..xde bende nak tgk..

then mama balik...happynyeerr..
rupenyer..die pergi berdating ngan apa...
shopping sakan...huhuhuhu..
x ku sangka2..aku pun dapat tempias shopping...


:: aku dapat loket baru..la la la~ i loike.. ::

:: n aku dapat gelang kaki baru..hua hua hua ::

perlu la seronok kan...
sakit hati je jonet..sebab every time aku jalan..
aku hentak2 kaki aku..kasi bunyi loceng lebih..
feeling menari hindustan..muahahahha...

then layan DVD lak...
later around 1ish am...
terasa nak makan ice cream mc flurry cornetto strawberry...
tetibe sampai sana..aku tgk..gambar prosperity bu7rger terpampang je..
kejii betul..x pasal2 aku beli tau..
sangat x tahan godaan makan aku nih..ngeh..



:: indah ok..tapi air green tea die mcm haram je rasa..aku rasa mcm rasa shampoo pun ade..pukimak betul...selalu aku minum lemon green tea tuh ok je..nih mcm ke hapa.. ::

then naik atas..layan DVD lagi...
aku ingat sambil jonet tgk dvd tuh..
aku nak online la..
tgk laptop P.G dah amik..
xkan aku nak online kat bawah..tggl jonet kat atas..
mcm keji la pulak kan...so x dapat la aku update semalam..
sbb DVD yg jonet tgk..semua aku dah tgk..

tp terpaksa layan la..
sampai la around 5 ish am..tetibe jonet dtg angin nak layan hidustan la pulak kan..
x kuasa aku..so aku bising2..kecoh..
jonet suruh aku turun bawah..hahaha..keji ok..
tp aku mmg nak turun pun..sbb haus..so nak amik air mineral..bawak naik atas..

elok je aku nak naik..mama terjaga..
so die ajak sembang..xkan aku x layan pulak kan..
layan la..sedar x sedar dah kul 7 lebih...
lepas sarapan semua..
tetibe mama suruh aku bawakkan die gi pasar n beli bunga...
so aku bawak la..sian la..sape lagi nak layan kan..
later singgah giant pulak...

balik je..lepas aku angkut semua masuk dalam..
mama start bergardening...
xkan aku nak tinggalkan je kan..terus masuk tido..
so aku teman die bergardening lak..
then..xkan tolong tgk je..
so tolong la trim2 apa yg patut...
boleh tahan banyak la..
tuh xpe lagi..mama tuh kalau aku ade..
pandai la die reka2..
nak ayun pasu sana sini..
mengunakan tenaga aku nih...



::nih pokok yg beli kat nursery tadi ::


:: pastuh mama alihkan bunga..tanam kat sini lak ::

:: tadi aku trim pokok kertas tuh, bunga kuning tuh..n pokok yg menjalar kat pagar tuh ::

aku dah start pening lalat dah..
gile ngantuk..
mana la x mata aku hitam mcm panda...
lepas dah kemas2 semua..
aku ingat dah settle...
tetibe mama kemas2 semak2 umah sebelah aku lak..
sbb umah sebelah aku nih lama kosong..
owner die dok kuantan..x sewakan..so agak semak la..
tetibe lak mama jumpa pokok yg menarik..
ade org campak kat situ kot..
so die pungut..kasi tanam pulak..aku kene ayun pasu lagi..


:: pokok yg konon lawa itu..haha ::

lepas settle nih..
aku masuk..tgk mama x benti gak..
sibuk susun2 apa tah..
then papa..basuh lantai lak..
aku amik peluang update..yeay...

jap lagi nak tido la..
tp jonet kata nak pergi kluang station...
huish..aku nak stop la..
papa ade kat sebelah aku nih..
x benti2 bercakap..mcm popcorn..
x bole nak fokus aku...helppp!!

♥bye-bye...muaxx♥

duri-duri~

xde aktiviti menarik ini hari..
biasa biasa sajork...
tadi aku sibuk melepak kat bilik mama..
sambil mama sembang2 ngan papa..
aku godek2 sana sini..
terjumpa la osim icare nih..
bateri ok..so aku layan la pakai..
i look very the robocop kan..muahahahhaa...

:: sian kan muka aku..siap bibir kekeringan pecah2 lagi sbb demam ::

then turun bawah makan..
mama buat asam pedas ikan siakap..nyum~
elok je aku online..
papa n ayol balik membawa kegembiraan..
apa kah kegimraan itu??
buah yg berduri2..
i loike...DURIAN...

:: maktok n mama tgh layan makan durian ::

:: stone okay ::

::indah betul..tp sucre tumpang sibuk ::

:: mama perasaan akau na amik gambar die lah tuh..kalau tgk betul2..bole nampak mulut ternganga je..hahhaha ::

:: si kenit nih pun ade...tp x kacau la..die nih ade adap kesopanan..x mcm sucre ::

:: maktok sampai menjilat jari..huhu..lawak ok..aku rasa tah bape kali aku dgr die cakap, " dah2..cukup2..xmo lagi.."tp asal org hulur je..die makan gak..ngeh ::

:: mama gigih mengopaknye ::

:: kasi letak dalam pinggan..senang aku nak makan..la la la~ ::

:: tetibe dengar mama bebel2.."D24 ape..kecik2 mcm kepala beruk je"..pastuh die susun suruh aku amik gambar..cakap, "durian kepala beruk "..tah apa2 tah ::

:: perlu la kan..makan sampai mata juling2..huhuhu ::

:: rambutan pun ade..tp aku x bape suke rambutan la..aku x suke bile mcm kulit bijik die nanti mcm ade terikut2 sekali..x syiok.. ::

agak sangap nih..
x tau nak wat apa..
ramai seperti biasa x updae blog..
nak layan facebook kot sat lagi..
x pun layan DVD je la kan..
owh btw..aku tgk cite otai ari tuh..lawak gile okay cite die..x sukerr..haha..
tuh je nak cakap..chiow..

♥bye-bye...muaxx♥

demam2 pun kene heret~

semalam dok umah je..sbb aku demam..
x kuasa nak kuar..
patut kene bawak chemot ke vet..
utk further check up..
so sbb aku x larat..noy pergi ngan edan je...

later petang2 mcm tuh pedd dtg...
dok sembang2 je...
then around 8pm mcm tuh die nak gi saloon..nak ptotng rambut..
aku malas nak gi jugak..
so die pergi ngan noy n edan...
aku berlepakan kat umah je la kan..
lama gak la dorg gi..



inilah hasil rambut die..mohawk..lawa la..kalau aku kurus bole la aku buat..
nih pedd suruh aku potong mcm nih..agak2 la kan..
kang mcm muka pengkid lak..ish..ngerii ok...x suker..
rambut noy aku x snap..malas pun ade..sbb aku rasa mcm lebih kurang je..ngeh..

then after pedd dah balik...
aku naik atas..online..
mama,papa n ayol gi karaoke..pergi ngan office mate mama..
mama nak belanja..ajak la kite org..tp aku x kuasa nak gi jugak..
noy later ajak pergi makan..pun aku x join..x kuasa..

tetibe je die balik dlm kul 1.30am tuh..
cakap suruh siap..sbb papa n mama suruh kite org gi jugak..
so siap2 semua..aku makan laju2 nasi goreng daging merah yg noy tapaukan..
keji ok..mcm nak tercekik aku makan laju2...
ikut hati mmg malas nak gi..
tp noy ajak jonet sekali..nak amik kat hkl..
jonet tuh mcm siamese twin aku..x reti2..
pergi mana2 nak ade aku..
kalau x segan la ape la..tah apa2 tah..
so aku kene la gi jugak..
sampai pun dah kul 2am...
sempat la aku nyanyi 2 lagu ngan suara sengau aku tuh..dgn batuk n selsema nye..
ye la..ape kejadah pulak kalau pergi tp x menyanyi kan..

nway enjoy the pic~



:: papa feeling dgr ayol nyanyi..haha ::



:: mama kegembiraan gile bile kite org join..tp die sound..cakap aku ngan noy kene pergi kelas vokal..x sedap..nyampahhh.. ::


:: abg hanif..officemate mama ::






:: mama n papa siap menari2 ok..lawak gile..x suker..menari dangdut la..slow dance la..gilo ::

then abis around 3am..
terus balik umah...
aku x tido pun..layan online...
siap siram bunga lagi kul 7 pagi..
around 8 am mcm tuh baru tido..
bagus kan..

♥bye-bye...muaxx♥

my handbag~

saya telah di tagged oleh Ms Xoxo...
nak buat terus td malas...sbb demam kan..
so nih dah ok sikt baru la gigih amik gambar semua ok..
so here it is..

what's inside my handbag??




aku pakai handbag warna pearl white nih..i loike..
bukan aku punya pun..aku amik mama punye..haha..
niat di hati ari tuh nak melaram hand bag fendi mama..punyalah jenuh carik..
malas nak lama2..sbb aku nih cepat berpeluh..
masa tuh nak keluar utk kartoon's birthday dinner tuh..
so ternampak bag nih..sambil dlm hati berkata.."hmm..lawa gak..asal boleh lupa ade bag nih"..terus pakai..la la la~


kasi peek apa tg ade dalam ini handbag..
semak kan??mmg semak pun..n i thought x semak..xpe..sat lg aku kasi clean up ait..


ini lepas barang2 di punggah...
xde la manyak mana..x semak sgt la..huhuhu..
semua ala2 keperluan je..

the body shop body butter : passion fruit..bole x kalau aku pakai bende nih..abg2 aku gelak2..sbb die kata butter pun sampai sapu2 kat badan..keji kan..
lipstick 2 je..1 maybeline water shine : pink lolipop..
1 lagi glam shine..aku x sure revlon ke..loreal ke..lupe la.. : sweet nude..aku suke yg ala2 pale..
aku x bawak segala menatang lain make up tuh..sama ada aku keluar x makeup langsung..or aku dah siap make up dpd umah..aku x kisah pasal touch up2 make up..sbb aku suke muka ala2 berminyak sikit..baru la ala2 j.lo ke beyonce ke*haha..perasan*
hah..n 1 lagi versace red jeans minature..pun x pakai..sbb aku dah pakai dpd umah yg jenama lain..so ape kejadah nak pakai mcm2 bau lak kan...


red hp pouch n my hand phone beserta hp accessories yg over besar kan(lion)..haha..
cover hp tuh aku beli..pakai seminggu je kot..pastuh bende tuh nyemak je dlm handbag..
nak kasi org mcm sayang la pulak kan..haha..


bende wajib dalam handbag aku..
kepit butterfly n hair band..
sbb aku nih rambut je panjang..tp rimas nak lepas2 rambut..
so aku akan either ikat or sepit rambut aku..
ketip kuku tuh pulak aku amik dpd kembara..aku tgh drive..aku tgk ade ketip kuku kat tempat meter tuh..amik je la kan..x try pun lagi..tah tajam ke tumpul..huhu..


nyawa nih...huhuhu..padahal memendekkan nyawa..
banyakkan lighter aku..
selalunye aku beli je..x sampai bape hari hilang..asyik le kene kebas..
so first time in my life aku ade lighter sebanyak ini..sbb aku kebas org punye lak..
xde la kebas kan..tp aku cakap kat semua org aku xde lighter ..kene kebas..
so semua bg aku satu..sekarang aku ade 3..haha..
yg belah atas tuh pun lighter..dunhill punye..tp xde gas la..malas mau isi la..
tension weyh..kalau dah feel nak isap rokok..sekali lighter xde..tensiii gile ok..


surat2 dpd ptptn..mau letak dalam filing..tp x letak2..so agak menyemak la kan..
Toshiba 4GB..usb drive...
pen Pilot Ball Liner..cantik kalau nak sign2..hahha..mcm la artis kan..org nak sign aku..ngeh


Smint..bagus utk menghilangkan bau my tangkak..hua hua hua..


n of coz la purse kan..purse nih mama dapat utk birthday gift die few years back..
padini..office mate die Jon bagi..
tapi mama dah pakai pierre cardin time tuh..so x pakai la padini nih..
so aku kebas la kan.ngeh...
dalam nih seperti biasa ade IC, license ..my hotlink sim card..5 thn ok aku dah pakai ini number..
name card kawan2 aku..maybank credit card mama utk swipe minyak..huhu...bonus link card, dominos gold card, J card, ms read card, ATM card..dentist card, few receipts...name tag masa aku kat BBGS..condom..haha..n few ringgits..tinggal Rm 51 je ok dpd banyak2 ari tuh..ish ish ish..mana pergi itu duit semua pun tarak tau ok..



itu saje..
then aku kene tag 5 org lagi..
banyak yg aku nak tag dah kene tag..
so aku kene berfikir sejenak..sape yg nak di tag..sat noh...
hmmmm...

hmmmmmmmm.......

hmmmmmmmmmmmmmmmm...

owh ok..
  1. hotmama
  2. along
  3. dazzledalie
  4. senandung konspirasi
  5. the singing supermodel
no pressure tho..
kalau free buat la..
if xnak pun xpe..but it is fun..
sometimes kite sendiri lupa apa yg ade dalam handbag kite..ngeh..

♥bye-bye...muaxx♥

jumaat yg agak best la..~

bangun pun dah pukul 2 lebih mcm tuh..
x makan apa pun..terus siap2..
gerak dalam kul 3 lebih..
me noy n edan ke sg wang..
argh jamm je jalan..nauzubillah..
sampai around 4 ok..satu jam stuck...

sampai je sg wang..pergi makan dulu..
makan kat nasi ayam teo chew...
kedai yg sekali ngan teppayaki tuh..
sedap gak la nasi ayam..
boleh tahan sedap gile gak la..hahaha..
sup die pun sedap..kire lepas nih boleh la..makan kat situ je..
xyah pergi chee meng lagi..jenuh nak tunggu seat..ramai sgt org..


:: aku seperti biasa..akan amik ayam steamed..la la la~ ::


:: gile selambok tetek aku..huhuhuhu ::
abis je makan....
pergi beli color rambut sat..
noy nak bertukar color la pulowq
then carik hadiah utk kartoon...sbb ade birthday dinner mlm kang..
ade satu kedai nih..barang2 die..sebijik mcm kat ROOM..
tp harga murah ok.. i loike...
so kite org belikan la..tong2 tiga org.


:: masa tgh tunggu org tuh wrap hadiah...noy suruh aku berdiri bawah topi tuh..nak amik gambar..ikutkan saje la kan ::

pastuh terus je balik..it was around 5ish..almost 6..
keluar je dpd palang parking tuh terus je jamm..
dah la kite org parking kat atas..
bayangkan nak turun tuh pun jenuh la jamm mcm hanj..
tersangkut tah bape lama..xtau la..

:: tgk la tuh..mcm nak menjerit je rasa ::

nasib baik edan pandai cilok2 carik jalan dalam bagai..
sampai jumpa AKLEH(Ampang KL Elevated Highway)..nasib baik ok je..x jam situ..
kite org budget sampai kul 7..
tp manage sampai kul 6.25pm..la la la~

bukan apa..birthday dinner tuh suppose to be a surprise for kartoon..
die ingat die akan dinner ngan pedd je..
tp sebenarnye nanti ramai2..
owh btw..kartoon nih ialah ex bf pedd..

tapi sampai je awal kan..
kite org dok lepak la..itu ini la..kul bape baru nak bersiap..
gerak kul 7 lebih...aku bukan apa..nak gerak cepat2..
sbb ben nak dtg umah..nak kuar ngan ayol..
so kalau bole xnak la bertembung ngan die..
tau la..die kan akalu bab2 kuar nih..kecoh sikit..
esp if nampak aku bersiap lebih sikit..
dalam otak die pikir aku nak menggatal la..org nak ngorat la..
x kuasa ok..mcm x paham2 je..yg gf die nih besar mc treller..tah sapa la yg nak..

so dah otw tuh..sampai area carrefour mcm tuh..baru teringat pasal hadiah utk kartoon..
tggl kat rumah lak..so patah balik..
patah balik je..aku tgk..ben dah ade depan umah aku...uwaaaaaaaaaaa...
takutnyeeeeeeeeee....noy turun..suruh edan pusingkan kete..
tgk ben dah berdiri..tahan kete..scary...ingat nak marah ke apa..
rupanya nak cium pipi...
die x tau aku gi birthday dinner...aku cakap nak shopping kat the curve..la la la*ish..jahatnye aku..bohong sunat*
die siap bagi lagi duit belanja ok..
ish ish ish...mood apa la die nih..asyik bg duit je..hahahha...

kite org kene sampai b4 8.30pm..
sbb kartoon akan sampai kul 9pm..
ok la..kite org sampai around 8.20pm..
tp nak masuk curve punyelah jamm..banyak gile kete...
nak carik parking pun nak sampai 15 minit..xde parking..
sampai la ketahp,"aku dah berdoa2 bagai...tetibe je elok je kuar kete..
betul2 depan entrance nak naik..i loike..la la la~
termakbul gak doa aku..huhuhuhu..

ok la..it was fun..ramai dtg..almost 20..
the menu pun best...
pedd tetibe dah potong rambut pendek..rasa kelakar pun ade..
sbb teringat zaman sekolah2 dulu..
masa form 4..rambut pedd pendek..

the dinner was held at La Gourmet House..
the theme was suppose to be black..
tp of coz la..ade yg x dgr arahan kan..


:: antar menu of the night ialah sup ape tah..haha..sorry la aku x tau..aku sampai je dah ade..so aku x tau..n bende2 alah nih..garlic bread..salad..n sausages..n apa sos tah..sedap la..2 -2 sedap ::

syok ok..masa tuh..xde org lagi tepi2 aku..sbb aku dok ujung..
so semua makanan diletakkan sebelah2 aku je..
ish..mcm tau2 je..aku suke makan2 nih..haha..


:: ini lak ayam roasted kot..sedap gak la..argh..mmg sedap la makanan2 kat situ ::


:: pizza of the day..pun aku x tau apa..sedap je..tp chili flake die pedas gile ok..aku rasa mulut aku pijau je..haha..aku rasa nih pepperoni n cheese la.. ::


:: ini pulak..seafood pasta.. ::


:: noy - pedd - me ::


:: half dpd yg dtg..kartoon yg dok kat the head of the table.. ::


:: pedd ::


:: noy baru makan sikit dah kenyang..citt ::


:: me & pedd ::


:: mushroom pasta ::

:: pedd saje amik gambar dekat2..sbb nak tunjuk jerawat kat pipi aku tuh..tetibe la pulak ade jerawat kan..mencii ::



:: noy - farah - pedd & me ::


:: yg lain2 ::


:: abg bullet n pedd ::
:: masa nak balik ::


then gerak around 12ish...
pedd ajak singgah umah die jap..tp mcm kemalasan la pulak kan..
so terus balik umah..
terus naik atas...online..
asyik la blog hoping..pastuh layan face book sikit2..
pastuh time nak update..jadi malas lak..
tuh yg update ari nih tuh..


:: bad habit..malas nak basuh make up..yeee..aku tido ngan make-up2 itu..la la la ::


more pictures to come..
kat camera pedd n farah..
once dapat aku tepek lagi..

♥bye-bye...muaxx♥