#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM180 -Trial Box (10sachet) RM60 *Promo

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

dah mula dah....~

thanks to cik anum...
sekarang x pasal2..aku dah addicted sama ini game...



syiok...i loike...
sangat syiok ini game..
sudah mula ketagihan..
ok la...nak sambung main game..byeeeeeeee...

♥bye-bye...muaxx♥

arggghhh...tertekannyer~

sangat la tensionnye jiwa ini..
terpaksa menahan dpd kecoh2 kat dlm blog nih..
aku x tau nak sembang ngan sapa la..
jonet xde...yg noy..takut die malas nak layan aku..
n aku x percaya org lain...
tapi mcm x syok if kau layan sorang2...
mcm mana la org bole menahan dpd memberitahu kan..
sangat respect pada org..yg bole simpan je perasaan gembira itu..

aku masih lagi mood bunga-bunga...
aku pun x pasti asal aku ade mood nih..
n kenapa sangat susah mood nih nak hilang..
atau adakah..mood ini hanya dtg sbb hormon aku masih imbalance sbb period..hmmpphh..

apa2 pun aku sangat suke rasa ini...
n yes...semalam aku tido selama 2 jam..n aku dapat mimpi bunga-bunga...
aku sangat suke....nak mimpi lagiiiiiiiiiiiiiiiiiii....
napa aku x bole stop dpd senyum sorang2 nih???

♥bye-bye...muaxx♥

header~

sbb greenapple tanya..so aku terangkanlah ye..
pasal header tuh..
aku paling la x reti nak buat2 templete blogspot nih..
aku mana reti html semua nih..
tau basic2 je...

so header tuh..adalah bende yg paling la senang...
mula2 aku google gambar budak tuh...
aku search je la..aku search abstract ke, artistic ke..apa2 la..
yg nih..aku google..girlie..tetibe aku nampak budak tuh..so berkenan di hati aku amik je la..

pastuh aku save dalam file..
aku aku gune photoshop..
aku bukak new plain layout yg height sama..cuma length je aku panjang kan sikit..
aku stitch kan...
pastuh aku color la bende tuh..sampai nak jadi ala2 sama...
pastuh aku masukkan kan la text tuh...tajuk blog n description aku..
pastuh save....

pastuh aku pergi kat customize..
edit header aku...
pastuh aku je upload file tadi tuh la...
pastuh aku pilih..instead of blog title n description..
walla~ siap...sangat senang je...

morale of the story wahai greenapple...aku x kedekut ilmu...so balak x lari..
tapi nak bg balak lain dtg mcm mana ya???muahhahahaha...

♥bye-bye...muahh♥

berbunga-bunga~

tadi petang jonet dtg umah...
xde apa sangat...aku still sakit kepala...
so dalam kul 8 lebih tuh..aku naik atas tido...
around 11.30pm..noy n jonet kejut aku..
ajak lepak ngan nysya..sbb ari nih..eh silap..semalam 29/11 bday nysya...
so mandi2 semua..dalam kul 12 keluar la..lepak suzi's je..

suril call masa aku otw tuh..die nak join...
die datang ngan 2 org kawan die...
lepak sampai kul 2 lebih tadi...

aku mcm ade bende la nak cite...
tapi aku x berani nak cite...
sbb ye la kan...sbb aku x tau tah sapa2 la yg baca blog aku nih *cehh..perasaan..mcm ramai la yg baca kan..huhuhuhuhuhuhuhu*.. ;p
so i don't wanna take the risk...
again..aku terpaksa la simpan dalam hati je perasaan ini..
ok tipu la kalau aku pendam sorang2 kan...
of coz la sapa yg rapat ngan aku tau kan....

la la la la~ aku sukanye perasaan ini...
perasaan yg membuatkan hati kau berbunga-bunga...
bukan je berbunga-bunga..siap kuar2 sayur lagi..
alaaaa..mcm kebun alice greenfingers tuh..la la la~ * tetibe je*
perasaan yg buat aku asyik la nak tersenyum sorang-sorang...
shit...aku x sukenyeeeerrrr jadi mcm nihhh....tolongggg!!!

how i wish i can say it out loud..
tapi x bole...ok la..chiow..

♥bye-bye...muaxx♥

pelik tapi benar~

aku telah di tagged oleh ceeramoon...
sbb supaya aku rajin sikit..banyak la cite..aku mmg rajin okay..
die yg malas update blog lately..mencii..
apa1 pun buat je la kan..
eventho aku dapat rasakan..betapa susahnye nak pikirkan bende2 pelik nih..

7 perkara pelik tentang aku...

  1. aku sangat suka berfoya2..contohnya pergi clubbing..tapi lately mcm dah malas..rasa mcm lagi syok dok umah..tapi aku nak pergi jugak..afakah utk memuaskan hati sendiri..atau sebenarnya nak bg ben bengang...hua hua hua
  2. aku paling geli basuh pinggan..x tau kenapa..kalau aku basuh pinggan siap gag okay...mata berair2...aku hanya bole basuh pinggan sendiri sahaja..kalau lain2 pinggan..aku hanya bole basuh..if aku yg masak lauk tuh..so x geli..n pinggan yg jenis kering lauk2 die..if not mmg geli..even pinggan ben pun aku x suke..hangin je ben..bukan aku saja2 okay...tp aku geli..
  3. aku kalau tido kene ade batal peluk(bolster)...kalau x, x bole tido..aku lebih rela xde bantal kat kepala dpd xde bantal peluk...paling pelik..if aku tido bawah..xde bantal peluk..aku akan peluk sofa..*bodoh kan?* x pun aku akan peluk ben*oops..too much infomation* ;p~
  4. aku x suke kongsi makanan or air...org2 tertentu je boleh kongsi ngan aku...sbb aku nih penggeli..contoh..ben ade banyak kentang sambal..die x abis..die letak kat pinggan aku..aku akan marah..sbb aku geli..walaupun die x makan lagi..tapi aku geli tgk..ade nasi2 terlekat kat kentang tuh ke apa..*keji kan??* x pun masa bapak aku stroke dulu..air liur mcm x terkawal..n suke nak minum2 air aku...walaupun air tuh penuh lagi..aku xkan minum dah..sbb geli laaaa...semua org kata aku keji..bukan keji la..dah aku geli..nak buat mcm mana..
  5. aku sangat sayang ben..tapi aku suke je konon2 macam nak layan2 org lain..konon2 nak flirt ke apa...tapi if bende tuh jadi je..aku macam akan ingat kat ben je..n akan terpikir2 yg betapa aku sayang kat die..pastuh..konon2 xnak kawin ngan die lah..tp tetibe nak kawin pulak ..tah la..aku pun pelik ngan aku nih,...huhuhu..ke aku in denial??la la la~
  6. aku mcm sangat suke nak layan mak aku...kadang2 kalau weekend..aku tau mak aku x keje..so aku rasa akan rugi kalau aku x bangun pagi..aku suke nak layan die gi..pasar tani..nak ber-gardening...biar la..org nak cakap aku loser ke apa..tapi aku suke...walaupun at times mcm menyampah or malas nak layan..tp sehari die xde..rasa sangat la lost n emo..nyeh~
  7. aku paling la x reti nak cakap 'no'...contohnya..if org mintak tolong ke apa..aku x bole nak cakap..x bole..mesti aku ikutkan je...walaupun badan aku pun letih nak melayan..n aku x reti la nak sound2 kawan2 aku...aku mcm nak terlalu jaga hati dorang..padahal hati aku sendiri sakit...abis mcm mana???padahal..ngan family aku or ben..selamba je aku sound tepat..help me...
itu je lah..yg bole aku terpikir..
pelik x pelik sangat la kan...

apa-2 pun aku nak tag..

  • hotmama (sbb aku naik tension tiap kali blog die terus nampak laksa)
  • xoxo ( sbb rindu sama die)
  • greenapple ( sbb aku tau die mmg pelik..haha)
  • kurekure ( sbb kurekure 'akak' senior saya)
  • dazzledalie (sbb kau sangat lawak)
  • along ( dah lama xkenekan along)
buat jangan x buat....
jangan malas...

♥bye-bye...muaxx♥

sakit kepala laaaa~

dpd semalam la aku sakit kepala...
rasanya sbb aku spend masa terlalu lama depan pc kot..
plus aku bawak kete,...few times..asyik2 lupa pakai spec...
dah la panadol dah abis..gile malas nak keluar beli...

so tgh dok aku baru nak blog hoping..
aku dengar maktok aku tengah tumbuk2 apa tah kat dapur..
aku pergi la...die kata..die lapar..so nak makan ikan bilis gaul ngan cili..
sian gila okay...aku nak masak..aku tgk ade ketam je..
mana lah aku reti nak masak ketam..herghhh...

so aku decide nak buat nasi goreng je...
dah la bahan x cukup...telur xde...ayam, daging pun xde...
so aku buat gune ikan bilis, kentang n kacang buncis je..
masak gune semua sekali nasik 3 pot tuh..senang...


siap je..tanpa tunggu apa..aku terus cedok aku punya...
placing depan pc...multi tasking..sambil makan sambil layan internet..huhu..
pastuh aku tgk..maktok dok terkedek2 gi dapur nak makan..
die kata nak makan gak..walaupun die baru je makan..huhuhu..
makan la..sape nak marah pun...

aku masih sakit kepala...
nak gi beli panadol sangat la panas terik..kang lg teruk lak sakitnye if keluar..
so ngadap je la pc nih..ngan keadaan kepala masih berdenyut2...

♥bye-bye...muaxx♥

mimpi ngeri~

akunye waktu tido dah jadi tah apa2 balik...
bukan apa..semalam aku ok je..
dah bapak aku mula ceramah..dah la bapak aku nih kalau ceramah..
punyelah panjang lebar..sangat sesuai kalau masuk forum perdana ke mcm tuh..
so sbb malas nak memecahkan kepala..n memeningkan lagi kepala..aku naik atas...

sbb mood dah spoil dok dengar bapak aku membebel...
so mood aku yg sedia tah apa2 nih..bertambah la tah apa2...
rasa mcm sakit hati je..mcm benci kat semua org..
end up..ben pun bile call..free2 je kene layan sarcastic aku..sampai sentap..
ngan noy pun aku carik gaduh..
tp bukan aku je kay..noy pun carik gaduh ngan aku..
sbb 2-2 dok tension lagi ngan ceramah panjang lebar bapak aku yg tah apa2...

pastuh malas nak layan noy..sbb position pun tgh landing atas katil kan..
so tetibe terasa sepoi2 bahasa je mata aku tuh...
so dalam kul 9 mcm tuh..tetibe je ..aku dah tertidor..huahuahua...
ok lah tuh kan..supaya esoknya aku bole je bangun pagi...
tapi...aku dikejutkan dengan mimpi yang tah apa2...
sangat ngeri okay mimpi itu...

okay here it goes....
aku tgh dok kat umah aku..
noy kat umah jiran depan aku..okay aku x tau apa die buat kat sana..but u know..mimpi kan selalu pelik2 je...
tetibe bf die dtg...bf die bukan edan..tp ade one guy yg sangat scary..muka mcm perogol bersiri pun ade*see..mimpi pelik*
lelaki tuh naik motor..park tengah2 jalan..aku tgh die pergi ke arah noy..
bawak pisau...kire nak bunuh lah tuh...

so aku berlari la ke rumah tuh...nak selamat kan noy *e eh..sayang gak aku kat nonoy..x sukerrr*
sebelum org tuh nak stab nonoy...aku dapat halang..pakai my bare hand...so tangan aku mcm berdarah2 la sbb tahan pisau tuh..*ok..aku tau..tindakan bodoh..*
pastuh mcm mana tah..aku dapat rampas pisau tuh..*cea..mcm drama lak..mcm la aku kuat sgt*
then aku stab org tuh..tanpa henti..sampai MATI okayyyy!!!!!!
uwaaaaaaaa....aku telah jadi pembunuh....

pastuh aku ngan noy lari kat umah aku...
aku biar je lelaki tuh terbaring kat porch tuh...
x nampak sangat..sbb terhalang ngan kete..
aku dah cuak gile babi...
tapi aku call la ambulance..cakap aku cedera n ade org cedera*sebenarnya dah mati..haha..bohong sunat*
tiba2 umah aku ramai orang..sedara mara aku semua..ala2 console aku..* tetibe je..mimpi suke jadi pelik*
tp org luar still x tau ade mayat kat situ..
yg ambulance pun..punyalah lahanat..lambat gile sampai..

tetibe je aku tgk..jiran aku dah balik..
jerit2...sbb ade mayat kat umah die..siap anak kecik die main2 ngan mayat tuh..
yg scarynye..aku tgk..mayat tuh tangan n muka semua dah hitam..*kire ala2 konon dah lama la mayat tuh terbiar*
siap apa??siap mayat tuh punya position mcm terangkat...position mcm org tgh baring atas katil hospital tuh..mcm badan terangkat..paling ngeri...siap aku try intai2 mayat tuh..nak tgk..sambil nyorok2...
n mayat tuh mcm gerak2..nak tgk aku jugak..babiiiiiiiiiiiiiii...aku takut lah weyhhh...

paling scary...tetibe depan umah aku ramai gile..mcm buat demonstration mcm tuh..
siap pegang2 banner ..kire nak keadilan lah ape la..
sbb aku biarkan mayat tuh sampai hitam...WTF??????
paling pelik..antara yg buat demonstrasi tuh..ialah hans isacc *bodoh siot mimpi aku...tp stiull..syok gak la..herlowww.hans isacc okay..kacak..tapi aku tgh takut kan..aku biar je la*
siap kat tv semua keluar berita aku..live..siap kuar CNN okay..
so aku kecoh2 la kat umah..cakap..aku cuma mempertahankan diri..
aku x salah la apa la...

pastuh semua nasihatkan aku..try tanya lawyer la..kalau aku bersalah ke x sebenarnye..
so suruh tanya if aku ade kawan lawyer...
yg aku bole terpikir..kawan aku raj..kawan masa kat cbn dulu...
aku call la...tanya die..
die kata..die akan call aku balik in 3 days..sebab..nak check buku dulu...
sementara tuh aku kene masuk lokap..
ok la kan..lokap..kat umah aku area setiawangsa pun ade lokap..
sekali dorang kata..lokap tuh kat JB...*ok mimpi bodoh okay..nak menakutkan aku*
apesal lak sampai ke JB???babiii...

aku dah emo2...nangis2 dalam toilet..sbb polis dah ade depan umah aku..
kurang ajaq..nih semua salah noy..kalau aku tau..aku biar je die kene bunuh...
hua hua hua statement yg kejii...
pastuh aku terbangun dari tidooooooo....la la la~
i loike....kalau mimpi tuh sampai aku masuk lokap..scary okay....

pastuh aku terpikir..asal lak aku call raj..
setahu aku..cita2 die yg nak sangat jadi lawyer...
tp sebenarnye die dapat course english litterature .. n sekarang buat MBA...
xde kene mengene ngan lawyer...
buduh..patut la die kene check buku..buduhs...

itu je aku nak cite..
moral of the story..jangan tido ngan perasaan sakit hati ngan bapak sendiri...hua hua hua..

♥bye-bye...muaxx♥

kelaparan tahap gaban~

pagi tadi hantar jonet ke hkl..
singgah kejap kat mc d..beli breakdast set...
sangat syiok..sbb jonet x makan hash brown..
so aku dpaat 2 hash brown..
alasan jonet ialah..sbb kandungan karbohidrat yg banyak..pastuh gelak2..
bluwekk..herlowwww...dah tentu2 baru je lepas lantak sausage mc muffin w/ wgg..tetibe lak..hash brown lak x bole..apa2 la..janji aku dapat lebih..
the traffic was okay..
sbb kite org keluar umah pukul 6.20am..jalan still smooth..
kalau ikut jonet yg bersiap lembab..haruslah kul 6.50am baru keluar..x suke..

then singgah ke 7-e..beli kan makanan utk sucre n chombii...
dok golek2 sat..pastuh tido..sangat la ngantuk...
tido sampai kul 12 tadi..ish ish ish...
blog hoping..tp ramai x update..benci...
daripada lebih sangap kat sini..
baik aku masak..dah la lapar nih..
ok la chiowww..

♥bye-bye...muaxx♥

gambaran~

sbb hotmama menyuruh aku upload jugak gambar laksa hari tuh..
so here it goes~

:: bahan2 utk dimakan bersama laksa ::

:: laksa...nih baru dua bungkus je rebus..ka aku cakap rumah aku nih ramai..so sekali hadap je..dah licin semua..so terpaksa la rebus lagi 2 bungkus..hahahaha ::

:: punyalah ye ye buat semua tuh..tapi aku hanya makan laksa, kuah n telur je..huhuhu...sbb aku x suke semua bende2 itu semua.. ::

malam sabtu tuh...biasa lah kite org..kalau ade masakan ala2 special sikit..
mesti masing2 nak ajak bf la..gf la..
so P.G ajak la dzaza...rupanya die bukan datang sebab nak amakan laksa je..
sbb die tau jonet ade kat umah..
sbb ari tuh masa die lepak umah aku..die tgk la gambar2 aku..
so nampak la..jonet buatka rambut aku corn rows...so die nak jugak..
inilah hasilnya..~


aku x malas nak buat...
aku pernah buat dulu2 je..masa zaman 2001-2002...
zaman tgh in la bende2 nih semua...
itu pun bile tgk balik gambar..aku rasa malu ngan diri sendiri..
apesal la aku buat semua bende nih..hua hua hua..

ok enough about that..
tadi mama suruh aku buat ayam panggang..
ok la..setelah di ajar mcm mana nak buat bahan2 die..
aku nak cuci la ayam..n potong kaki die..
sekali aku tgk..kepala pun ade okay..SCARY!!!!
terus aku lari dgn perasaan yg sangat ngeri..pergi carik ayol...
aku suruh die potongkan kepala n kaki ayam tuh..aku ngeri n geli..
ayol nih x mendengar arahan..pepandai potong 2 ayam tuh..
nasib baik aku tiba di tempat kejadian awal..kalau x sialap2 kene potong 12..

aku biarkan dulu ayam tuh dalam oven selepas masak..biar sejuk sikit..
pastuh nak amik gambar..
x sempat aku nak buat apa..ayol awal2 dah amik ayam tuh..
kasi potong..


:: inilah ayam yg telah hilang sebelah peha ::

anyway tadi...aku x pergi pun beli flea collar tuh..
mama kata die yg akan beli..sbb die kat great eastern mall..
ok la..better sikit dpd collar cullu..sbb colour putih n kelabu..so sesuai sikit la..huhuhu..
cuma maybe ubat die mmg kuat sbb boleh tahan 5 months..
so ade bau kuat la..bau ubat mcm tuh..

inilah collar itu yg sangat matching ngan sucre..
chombii x dapat nak amik..
sebab sejak dah menjadi anak dara nih..keje die adelah berpeleseran ngan jantan2 jalanan..gedikkksss...

anyway...tadi petang jonet dtg..aku amik kat putra je..
pastuh aku terus tido...aku ingat die ok la..
rupanya die pun tido jugak..sbb die oncall..keje dpd isnin 7.30 sampai la ke hari selasa 5.30...
keletihan lah tuh...kite org tido sampai pukul 3 pagi okay..ngeh~

ok lah..aku nak blog hoping lagi..sila jangan malas update blog ye..

♥bye-bye...muaxx♥

dah ok dah~

ok..emosi aku dah terkawal sikit...
so aku leh la update blog ngan entry yg kurang bitchy..
so semalam aku dapat menahan mata aku dpd tidur..
dalam kul 2.50..aku siap2 kat atas...
noy tgh tido..aku kejut die..
ajak if mana tau die nak ikut ke apa..
die nih..penakut if tinggal sorang2 kat umah...
tapi org ngantuk kan..kau ajak..mcm mana pun..mesti xmo pergi punye..

teibe bile aku nak riverse kete..tgk die berlari kat gate..
rambut kusut masai..ngan bawak hand bag..
tanya aku nak pergi mana..gilo ke hape...
pastuh die mintak rokok...x ikut la..sbb die sebenarnye masih mamai..
kot ye pun nak mintak rokok..apehal lak sampai bawak hand bag kan..muahahaha...
time balik,bile aku tanya..die kata..die pun x tau napa..yg pastinya..die rasa mcm semua nak tinggalkan die..ngeh~

pastuh aku ke rumah gf P.G..
ala..sebenarnye few blocks away je..bole je jalan kaki..
tapi sbb semalam panas nak mampos..x kuasa la aku nak berjalan kaki..
sementara lalu tuh..aku tgk la..gerai jual soya bean tuh..
sedap woo air die..tp aku malas nak benti2..
so ke rumah die la terus...
teman die..sementara doktor datang nak check kucing die..kucing die sakit..
demam..plus luka2..sbb gaduh kot..tah la..
over tau..vet pun siap dtg ke rumah..aku nih nak gi vet pun ala2 pikir lapan kali..
mahal okay..nih siap ke rumah..
die suruh aku teman..sbb doktor tuh..lelaki..so die sorang kat umah..

lambat lak doktor tuh sampai...nak dekat kul 4pm br sampai..
nasib baik..dzaza..terlebih rajin..
die dok goreng2 nuggets n tuna balut ngan french toast..yummy~
n rezeki aku..umah bg air soya..muahahhahaa...
tp x sama la ngan soya gerai tuh..
but still..janji soya...



masa doktor tuh datang..
aku dengar la kecoh2 kat belakang..
sian aku tgk kucing tuh meronta2..kene inject n kene spray ubat kat luka2 die..
x sanggup aku nak tgk..
niat di hati nak amik gambar..tp sbb sedih plus takut jugak..mana lah tau kucing tuh terlepas..pastuh terkam aku ke..so aku lupakan je la niat nak amik gambar tuh..

then pergi ke pet shop setiawangsa..aku nak beli ubat kutu utk chombii & sucre..
shampoo n spray kutu x bagus la..kutu2 yg x mati tuh..bole lak bermaharaja lelal kat umah aku..
siap gigit2 badan2 kite org..dah la kalau kene gigit jadi parut..babi gile..
tapi aku nak beli collar kutu..xde lah pulak..malas nak drive jauh2..tgk lah..maybe sat2 lagi aku pergi la beli..

balik umah..golek2 sat..sembang2..tau2 aku dah tido..hua hua hua..

♥bye-bye...muaxx♥

lagi tensiii~

semalam aku terjaga dalam kul 3am kan..
so aku stay je..online2..sampai la hantar mama pergi keje semua...
pastuh aku mcm ngantuk balik..so around 9 tadi aku naik atas..aku tido..
pastuh terjaga around 10...tgk noy tgh siap2..die ade briefing utk event..
pastuh aku mcm cerite2 la..aku x puas hati sana sini..
pastuh aku jugak yg kene marah..
aku jugak yg salah..
aku jugak yg lately perangai tah apa2..suke nak marah2 lah apa la..
eventho..die setuju ngan points aku..tp still..die kata aku..tah apa2..
so aku sangat sedih..emo lagi..tah la..terus x bole tido balik..punyalah memikirkan perangai aku yg 'tah apa2' nih..

ok la..at times ..aku bole menjadi sangat sarcastic..dan annoying...
tapi still salah ke aku nak bersuara..bukan nye aku sound direct pun..
aku cuma mengadu2..kat noy..tapi bile die pun cakap aku mcm tuh..aku jadi sangat sedih..*wuwuwuwu..sedih la..kan mata aku dah berair*
tetibe aku teringat...semalam aku ym ngan ice..
pasal die ade rasa mcm die dipergunakan..atas kebaikan die..
tapi aku console die..aku cakap..aku pun ade rasa mcm tuh..
tp sbb xnak pikir mcm tuh..aku selalu sedapkan hati aku..
aku cakap..itulah gunenya sahabat..susah senang bersama...
sebab aku bukan la jenis kawan yg suka nak call ke..tanya khabar ke..jumpa2 kat umah ke..
so aku rasa..apa yg boleh aku offer ialah..aku try la adapt ngan perangai sorang2..
tapi aku ok la..nak complaint apa sangat..sbb tuh kawan aku kan..
cuma..bile mcm melibatkan parents aku semua tuh..rasa x best la kan..

tah la...mmg selama nih..ramai je family fren yg datang..ngan perangai pelik2..
kite org okay je..tetamu kan..cuma mungkin cuma lately..mcm x putus2 kot..
n sekali gus semua...tuh yg rasa tensii je..dah la..umah aku mmg sekarang ala2 tensi je semua..
tuh yg aku ter emo..plus aku period nih..tah apa2 lagi la perangai aku kan..

aku ingat lagi dulu..ade sorang kakak nih...
dulu die keje ngan bapak aku..kerani la..kite org nye family business..
ok la..aku ngan noy rapat ngan die..time tuh..aku sekolah lagi..
selalu je la die dtg umah kite org..mak aku ok je...
kite org pun okay...sbb kalau dulu2 nak gi klcc ke..tgk wayang ke..
kalau ngan die..parents aku mcm bg pergi lama2 sikit..balik malam2 sikit la..

pastuh die dah tukar keje lain..
tapi still datang2..x kisah lagi tuh..
sampai ade bape kali..die kate nak tido umah kite org..
siap call awal2..aku ngan noy happy je la kan..
tapi die datang...letak bag..terus keluar balik..keluar ngan bf die ke apa..
balik dalam kul 3-4 pagi..suke2..mcm hotel die buat umah aku...
lepas 3-4 kali..mak aku dah bengang..mak aku tunggu sampai die balik..
sound tepat...pagi tuh jugak die call kawan die..suruh amik...hmm..boleh pulak kawan kau amik..bole lak kau tido umah kawan kau..
padahal korang tau umah parents kakak tuh kat mana??kat area keramat je..
x sampai sepuluh minit dpd umah aku...kenapa kau x kuar jumpa bf kau dpd umah kau je..??
lepas kene sound tuh..mmg terus hilang la die..entah ke mana..muahahahahahahaha...
n'way..sbb tuh aku risau kalau kawan aku kene sound..tuh je..bukan apa2 pun..
sbb mak aku kalau dah sound..bukan sikit2 okay..
kawan aku dah ade la..1-2 org yg kene..
itu pun sikit2 je die smash..

maybe before this aku x pernah kisah..
sbb aku pun budak2..mcm noy...
so maybe noy x paham lagi..
sbb die x pernah amik tau..
mcm dulu2 la..mana ade aku kisah sangat..suke aku je nak buat apa....semua bende rasa mcm x salah je..
maybe sekarang aku sangat rapat ngan mama..apa2 pun sembang sama2..
sbb tuh la..aku pun terjadi emo sama...
n aku punya umur meningkat..n aku sedikit lagi wiser*wiser la sangat..ngeh ngeh*
so aku sendiri tau ade certain tuh..mcm melampau la..x payah mak aku sound..aku sendiri dah pikir logik..

like an instants...mama ade sorang kawan nih..
agak baik la...so kawan die nih bole dikatakan tiap2 minggu akan datang..dpd pukul 10pagi..sampai la ke 10 mlm..
kakak nih x kawin..so maybe die lonely..so die suke la..nak datang2..
satu pelik die nih..die nih suke makan..
xpe la..kau nak makan..suke kau la..tapi bile makan je..die akan complaint la sana sini..
cakap..x sedap la..masin la..tawar la..sampai kau nak masak jadi serba salah...sampai jd ragu2 nak letak garam semua...tuh xpe lagi..
ade 1 time tuh mak aku masak la claypot chicken rice..x silap aku 4 pot mcm tuh je..
kite org makan la sorang 1 pinggan...PG lak..x makan..
sbb die nak keluar..tapi..dgn harapan..balik nanti dapat la makan..
so auntie nih mengadap claypot tuh..*tapi puji2 la..kata sedap*..makan sampai LICIN..
x salah kau makan...rezeki kite kongsi sama2...bak kata mak aku..sepinggan kite bagi org makan..7 pinggan Allah balas kat kite..
ok..tapi xkan la sampai licin kau makan..x ingat org belakang ke??..pelik2 la..

n if die datang bawak makanan pun..die akan bawak goreng pisang dalam 2 ringgit mcm tuh..
ok la..niat die baik..tapi umah aku nih kan ramai..2 ringgit ..sekelipan mata lesap kan..
pastuh offer semua org..sambil die makan sama..
aku nak amik je..nih after 2-3 minutes nih..dah LICIN...*uwaaaaaaaaa....apa nih weyh???*
yg kelakar lagi..baru2 nih mama beli 2 biji nenas..utk laksa tuh..
so gune sebijik je la...sekali before die balik..die kata.."lagi sebijik nih..i amik tau"
what???/pelik weyhhhhhhhhhhh...patutnya kau dtg umah org..kau bawak buah tangan..nih buah kat umah aku lak kau nak amik...ngeh ngeh ngeh..lawak okay..

ish..entah la..bile memikirkan bende2 nih..kau akan jadi gile..
morale of the story...aku xmo pikir...
ish..ish..ish..asal aku membebel2 nih..patut lah noy pun menyampah..

p/s: aku rindu ben la...n perasaan tensii aku yg melampau..buatkan aku mcm nak privatekan je blog aku..biar puas hati aku kan..supaya org terpilih je bole baca blog aku..

♥bye-bye...muaxx♥

tagged by ms shasha~

First Name-
nur hafiza


Nickname-
pija, peej

Name you wish you had-
i'm okay with what i have

What do people normally mistake your name as-
the nor...it's nur..not nor..herrgghh..

Birthday-
2nd march

Birthplace-
HKL

Time of Birth-
4ish

Parents together or divorced-
together

Get along with them-
mom yes..daddy..yes..but at times he can be very annoying..

Single or taken-
hmmm..


Zodiac sign-
pisces


-Your Appearence-


How tall are you-
160cm


Wish you were taller-
i'm okay with this..if i'm taller..nanti mcm giant la pulak kan..dah la tinggi...besar pulak tuh..scary...

Eye color-
light brown

Eye color you want-
i'm okay with what i have..but green would be nice too..brazilian beauty..la la la

Natural Hair color-
black

Current Hair color-
black

Short or long hair-
long

Ever dye your hair a bizarre color-
yup..dyed it chili red back in 2004..the whole hair..it was 2 dyas before raya..papa marah gileeee.....sbb nak balik kg dah...so utk coverline padaorg kg..die cakap..aku buat style ayam jalak..keji gile okay..

Curly,Straight,Wavy-
wavy

Last time you did something dramatic with your hair-
i can't even remember..last time i did something crazy maybe was back in 2004..lepas dah kenal ben nih..semua x bole..benciiii~

Glasses or contacts-
glasses..

Do you wear make-up-
depends on where i am going..if keluar2 biasa..x kuasa okay..

Ever had hair extensions-
nope n euuwww..

Paint your nails-
yup..


-In the opposite gender-

What color eyes-
doesn't matter..

What color hair-
doesn't matter


Shy or Outgoing-
outgoing..tolong lah....

Looks or personality-
personality..


Sexy or Cute-
sexy... ;p~ *horny..ish tibe2 je*

Serious or Fun-
fun..

Older or Younger than you-
older..but.........

A turn on-
kalau rambut ala2 mcm botak2 je..mesti akan ku toleh lapan kali..sexynyeeee...

A turn off-
pelikness


-This or that-

Flowers or Chocolate- chocolate
Pepsi or Coke- coke
Rap or Rock- rap
Relationship or One night stand- both pun bolee..muahahaha
Love or Money-$$$$
Movies or Music- music
Country or City- city
Sunny or Rainy days- rainy days
Friends or Family- first family..then only comes friends..la la la~


-Have you ever-

Lied- who doesn't??
Stole something- masa kecik2 ade la
Smoked-addicted~
Hurt someone close to you- yeah
Broke someones heart- yeah
Had you heart broken- yeah
Wondered what was wrong with you- all the time..
wish you were a prince/princess- the fame n money..yes..but when i think of the privacy..n scary paparazzi..no..
Liked someone-yeah
Liked someone who was taken- yeahhh.. *wink*
Shaved your head- nope..gile hape..but if i'm gorgeous like demi moore in g.i jane..why not kan?
Been in love- yeah...
Used chopsticks- duhh..
Sang in the mirror to yourself- sang??yes..in the mirror..x!!! psycho dow..


-Favorites-

Flower- rose
Candy- not into candy..x dapat pun xpe je..
Song- the way u look tonight..dlam cite my bestfriends wedding..time that huy nyanyi atas kapal tuh..sangat sedihhh wooo..
Scent-ralph lauren blue for women..
Color- black,dark brown red, green
Movie- my bestfriends wedding..white chickshuishh..banyak sangat la nak listkan..tgk je la kat profile..
Singer- j.lo. beyonce. mariah carey..
Word- curse...ish ish ish..teruk betul..
Junk food- not into..
Website- perezhilton's
Lotion- johnson's baby milk lotion.. =)
Animal- cats
Ever cried over someone- yeahh..duhh..
Is there anything you wish you could change about yourself- yeah..
Your biggest fear- loose everyone i love..
Do you think you're attractive- maybe..kalau aku x puji diri..sapa nak puji kan..
If you had to choose a fairytale as your life what would you choose- snow white..biar semua makan hati sbb aku putih sangat..muahahhaha..
Do you play any sports- used to..not anymore..tgk badan la weyhh..

seriously....why???

okay...slept around 8pm..n woke up at 3am..sangat bosan...
dan pening..mengenangkan macam2 perangai manusia...

tah la..lately nih..mcm xde privasi dok kat rumah..
org macam x putus2 datang umah aku..x kira siapalah...
dan aku jadi rimas..sekali sekala xpe la kan..nih kalau dah selalu..tension weyh...

dah la pelik2 je perangai aku rasa...
like an instance..ade sorang nih datang...of coz la..dah ade org..aku kene la masak kan..
xkan nak ikut kepala aku...
so die bangun...it was 10ish mcm tuh...
aku cakap la..if nak makan ade makanan..aku dah masak..aku cakap..aku masak kari sardin..
pastuh bole lak die cakap..sardin tuh nak makan ngan apa????
what???makan ngan apa??bukannye aku suruh makan ngan daun..
tapi ade je nasik or roti..suke kau la nak makan ngan apa kan..
xkan itu pun nak ajar..
pastuh die kata too heavy...die ingat nak makan nasi lemak??
again..what???herlowwww...nasi lemak bukan lagi heavy ke??
pastuh bile parents aku balik few minutes later..bole lak kau makan sardin tuh ngan roti..
asal x berani demand???ngan aku banyak songeh..bencii okay...

one more thing..
well...my parents mcm kindda sporting la...
i mean..dpd kecik..dpd zaman abg2 aku pun still kecik..
xla kecik sangat..kire zaman secondary la..
rumah kite org nih mcm port tau..semua kawan2 suke je nak lepak..
tah la..dah lepak sekali..naik seronok..akan lepak berkali2...
selesa ke..??sbb parents aku ok ke??.,..aku x tau...
ok la..aku x kisah..parents aku pun x kisah..
tapi aku tgk..lama2..ade yg dah macam pijak kepala la..
bukan la pijak mcm mana...
contoh la kan...kawan abg aku...dulu setiap kali bawak gf..*bertukar-tukar*..elok je bawak dtg umah aku...kenalkan kat parents aku..ok la suke kau la kan..
sampai tahap..dah bertunang...pun bawak gf lain...
dah kawin pun weyh...pastuh bole lak buat muka tebal je...
mcm x pikir ke...ingat parents aku nih suke la sangat..
bawak la jumpa mak bapak kau..herghhh
ok la..parents aku xde la complaint..tp kite bole pikir sendiri la kan...
sapa yg suke kan..it just all wrong...

mcm aku pulak...aku x suke sangat bawak datang kawan kat rumah..
sbb aku rasa..if nak jumpa...keluar je la kan..
aku bawak yg betul2 rapat je...x pun if aku nak jemput sangat..aku buat la open house kan..
aku ingat lagi..dulu la..aku ade buat open house..
ajak la kawan aku...pastuh die bawak bf die..yg aku x suke..
ok la..kau nak datang...x kisah la..aku yg jemput pun..
pastuh org2 tua semua ade..kau bole lak..dok celah2 kangkang bf kau..cium sana sini..
ok la..cium pipi..but still..asal kat umah kau, kau x buat???
asal kau x bawak balik pun laki tuh jumpa parents kau..asal kat umah aku kau buat itu ini..
bukan apa..respect la sikit kan...
contoh la kan..aku kenal ice dpd 1996...ok la..dulu kecik2..mana la ade dtg umah semua nih kan..
pastuh after 18..mcm tuh..selalu akan keluar la..
ice pernah jumpa parents aku pun 1-2 kali je..
banyangkan..sepanjang..aku kenal die..baru la..bulan puasa ari tuh..die masuk umah aku..stay lama sikit..
sembang ngan mak aku..tuh pun pasal business...
lepas tuh..ok je..xde la nak naik syok ke apa..dtg selalu ke apa....
itu namanya org bole pikir..maybe die pikir..yg aku pun bukan selalu bertenggek umah die ke apa..
aku pernah tido umah kawan aku yg lebih dpd sekali hanyalah umah jonet okay..
yg lain2..dok la umah aku bertahun2..*nih exaggerate* tido..makan minum..keluar masuk..*x kisah la..x ungkit pun*tapi kan..ade yg x sekali pun pernah pelawa aku gi umah dorang...
bukan la aku nak sangat pergi pun..sbb aku pun kurang selesa if pergi umah org.
bukan apa..aku kan smoker..so umah biasanye x bole smoke..kene tahan...x thn weyh..huhuhu* aku yg poyo*
sbb apa x dipelawa...sbb parents dorang x suke ke..atau dorang sendiri rasa x best ke..aku pun x tau la..ade yg ajak pun..bile parents xde ke apa..
so pelik kan..

biar lah org nak cakap aku KG ke apa...
tapi aku rasa..bende2 nih kene ade limit laaa...
sendiri bole pikir bende tuh elok ke x..
contoh la...bole kire la bape kali sangat aku gi lepak2 umah org..
n if lepak pun..aku xde la nak usung ben..
if org buat open house ke apa..org tuh jemput aku..
aku dtg sendiri la..n maybe noy ikut..
xde aku usung ben ke sana ke mari..unless la org tuh..sendiri jemput..suruh aku dtg ngan ben..
tuh pun ben xkan ikut..sbb die kata segan..sbb kite org belum ade apa2 talian..
tuh namanya org bole pikir...mmg la ben nih xlah sebagus mana..
tapi aku tgk..die nih ade adap la..budi pekerti tinggi..

again contoh...masa raya ari tuh...mak aku masak2 tuh..
ajak la kawan2 die..3-4 family..kawan parents aku je..
kite org semua x ajak sapa..
tapi sbb ade makanan best sikit..aku ajak la ben...
so sepanjang ben datang tuh..mana ade die masuk...
die duk je la..meja kat depan tuh..aku hidang die kat situ je..
mula2..aku hangin la..aku kata die mengada2..sbb konon nak segan2..menyampah..
tapi parents aku suke..die kata ben hormat la..xde pun die nak buat muka tembok ke apa..
die tau jaga diri...bawak diri..
itu namanya..bole pikir..

mcm ade one case nih..
aku ade kawan...die dalam proses nak divorced la..
meaning..belum cerai officially..baru separate...
so parents aku pun tau cite tuh..x kisah la kan...
tetibe bole lak die datang bawak 'kawan'...lelaki...
ok la..maybe la kau kate 'kawan'..but stillll...elok sangat lah tuh..
kenapa kau x bawak 'kawan' kau tuh..jumpa parents kau??
kau pikir balik..kalau kau bawak..parents kau akan suke ke x???
rupanya mama..cakap..papa x suke la..die buat mcm tuh..papa mcm kecewa..
see..aku jugak yg rasa berslah lepas tuh..padahal..bukan aku yg bg green light..
sedap je masukk..pastuh ajak 'kawan' die masuk..tanpa rasa bersalah..

contoh la...aku la..if aku nak pergi rumah org la kan..
aku xde la nak datang pukul 1 pagi ke..2 pagi ke..4 pagi ke...
aku if pergi pun..mesti akan sampai before maghrib la..esp if tido rumah org tuh..
rumah aku nih..kawan2 parents aku ke..kawan2 adik beradik aku ke..
suka2 nak tekan bell pukul bape pagi pun..nak datang..kadang2 tido...
buat mcm hotel...herlowwww....kalau aku pegi umah parents kau..aku tekan bell pukul bape pagi kau suke????xyah kau suke la..confirm..dah kene sepak awal2..
aku bukan la baik..aku tau...mmg jahat pun...*heheheheh*
tapi kan..contoh la..if aku tido umah jonet...adik beradik die suke ajak lepak mamak sampai kul bape pagi..aku bukan apa..aku x kisah pun...bole je..
tapi..aku x suke..sbb aku xnak parents die ingat..aku nih kalau ade je..nak keluar..
mcm nak la jaga hati org kan...n if keluar pun..aku akan rasa x sedap hati je..
sbb memandangkan..akan keluar masuk umah org..malam2 buta..
x elok la kan..citt..aku mmg KG...
bukan apa..lain la..nih bukan rumah sewa aku..
kalau umah sewa..kau buat la apa pun..ade aku kisah..
tapi nih umah parents aku..so paham2 la kan..

aku x kisah nak keluar malam2 ngan kawan2 aku..
syarat parents aku balik before subuh..ok la tuh kan..
ok la..keluar..pastuh balik..
tapi aku paling benci..if keluar sama2..pastuh..bole lak..nak balik lagi lambat..
apa kata parents aku kan..nampak kau keluar sama2..tetibe balik..ade yg kurang..
mcm x sedap la kan..dah la x balik sama..
siap aku lak kene jaga pintu nak kene bukak if dorang balik..
sbb jaga pintu???sbb aku xnak family aku kantoi..xnak nanti parents aku x suke ke apa...
fuck la kan...napa kau dah balik lambat tuh..n dgn kete org lain tuh..kau x balik terus umah parents kau..uwaaaaaaaaaaaaa....tertekannye akuuu....sekian lama aku pendam kesakitan hati ini..

tah la..x tau la sbb pms ke..sbb mmg tgh period ke..
so aku mcm sangat sakit hati..
so..period ini..membantu aku keluarkan semua..
tp aku rasa..apa yg aku cakap nih logik la..bole pikir sendiri...
aku berani bet...dorang xkan buat bende2 mcm nih..kat umah parents dorang sendiri..
tah la..mungkin bg dorang parents aku baik kot..
parents aku nih mcm parents..green apple...ok je...bg chance je..
sampai org melebih2..naik lemak...

tah la..dorang belum kene ngan parents aku lagi..
parents aku nih baik2 la...tapi sekali die sound..7 keturunan kau xkan datang lagi la umah aku..
mmg dorang simpan je la..
tapi aku tau dorang x suke..
dorang x sound..expect kite org sound..
tapi pikir la..xkan aku nak sound dow??mcm keji pulak kan..
yg kite org pulak..kt org expect org bole pikir sendiri..too bad..org x pikir.. *sigh*

sbb tuh aku if nak keluar..
aku gi mamak session...
penat mcm mana pun aku nak pergi la..
contoh aku nak keluar ngan ice..ke mamak la..
kadang dok la sembang kat tembok..tapi aku mesti ajak..noy ke..jonet ke teman..
sbb mcm x elok la..aku bertenggek kat tembok mcm tuh..
dah la jiran2 aku bole tahan kepoh..so mcm x sedap..
ade yg siap selak2 langsir..tgk umah aku..
yg buruk nanti parents aku gak kan..
walaupunn bukannye buat apa pun..still x elok..
sbb ye la..masyarakat melayu kau tau la mcm mana kan..
oleh itu..if anyone nak jumpa sbb ade hal..aku suke make it short je...
if nak panjang..sile la..pergi ke mana2..
sbb aku nak jaga hati mak bapak aku..dan juga disamping..jaga kawan2 aku
n xnak kawan2 aku kene sound ke apa...
sape suke kawan kene sound kan...

oleh itu..andai kata ade antara yg kenal aku la..
mcm terbaca ke apa..sile amik pedoman ye...
mana la kalau terbaca...mana tau ade di kalangan ini silent reader ke apa..
tapi kenal aku...
atau sape2 yg termakan cili masa baca nih..korang pun perangai mcm tuh ke*muahahahahha*
silalah pikir2...timbang2 balik..logik tak apa yg aku cakap..
sbb aku tau 'kebanyakan' parents xkan tolerate ini semua..
if parents itu tolerate pulak..sile la..jaga guide line itu..
jangan emo atau kecik ati sudah..

* pening sbb banyak berpikir...nasib baik aku bukan tgh mandi ke apa..kalau x..mesti tersalah shampoo lagi =) *

♥bye-bye...muaxx♥

mata pedih~

x sure sbb apa..tp mata pedih...
sbb ngantuk ke???
sbb dapat tido 3 hours je...
tapi jap lagi dlm pukul 3 nak pergi umah dzaza..gf P.G..
dah janji..so mcm x baik la pulak if tetibe..nak tido pulak kan..
huarghhhhhhhhhhhhhhhhhh....sangap laaaaaa...

♥bye-bye...muaxx♥

red alert~

hish...aku period nih..aku punye perangai tah apa2 la..
asyik nak marah2 je...susah betul la...
tadi bangun pukul 6.40am...hantar jonet kat hkl...
tapi kuar kul 6.50am..
sbb jonet yg sangat bernas...malam semalam die basuh baju die..1 bakul terak..
then selalunya die akan bawak balik hkl..campak kat drier je..xyah jemur2..
tapi pagi tadi kene basuh again..sbb semalam die basuh..dah letak detergent semua..
boleh x die x tolak balik laci tuh...
so maknanya die basuh baju dgn xde sabun..
elok je sabun tuh still kat laci tuh..
so basuh again...haruslah aku yg kene jemur baju tuh kan..
benciiii...tp xpe..nanti sile belanja aku kaw2 punya..

pastuh hantar je jonet..
aku singgah kat medan selera tepi stadium tuh..
beli tosai n idli..i loke...tapi still x boleh challenge thurkah punya...terbaik...
balik je..breakfast semua...pastuh kene jemur baju jonet...*sigh*
hantar mama gi keje...then kejut pedd..
suka die je nak bangun lambat2...

pastuh ngadap la pc...hanginn..sbb semua x update blog..hmphhh..
btw aku dah ok ngan ben..masih bengang sebenarnye..tapi kesian kat die..
ishhhh..nyampah...*nyampah tp rindu*

nway,tekak mcm sakit..nak kata kurang air x..
tapi sbb panas kan..n maybe isap rokok banyak...
so tadi sangat haus..
x rasa mcm nak minum mineral..
so minum groovy grape..
betul ke org cakp if period x bole minum air gas..
sbb akan jadi waterfall??? *waterfall??faham2 sendiri la ye*
betul la kot kan..
tapi nasib la kan..dah haus..minum je la kan..
ke ia hanyalah mitos???

p/s : sile update blog korang yea..

♥bye-bye...muaxx♥

aku sudah jadi gile~

tadi end up aku x dapat tido..
sbb suril datang nak ade hal nak jumpa jonet...dalam kul 2++ mcm tu
pastu masuk umah aku..lepak2 sembang2...
pastu mcm carried away...sbb suril nih masuk army..
so bapak aku kan x army..so seronok la bersembang semua...
aku tinggalkan dorang,,.aku tolong mama masak...

pastuh uncle2 aku lak datang..riuh je umah aku...
aku dah lapar tahap dewa punya..x makan apa dpd pagi...
time tuh dah kul 4++ pm...
x tau nak makan kat mana..sbb both living n dining area..penuh org..
sbbkan lapar sangat..
so aku makan gak..tapi bersila kat dapur...mcm org gaji okay..
keji gile...pastuh bole lak uncle aku datang..cakap..., " asal awak makan kat sini??"
herlowwww...buduhnya soalan..xkan aku nak makan depan org...org tgk je...herghhh...

apa2 la...
pastuh aku terlalu la ngantuk..ye la kan..x cukup tido..
aku tgk suril elok je sembang ngan ayol..
so aku terus je naik atas...
bile aku naik je..
semua la ikut..noy n jonet pun sibuk..
pedd lak mmg ade kat bilik..die dah bangun..
tapi segan nak turun sbb ramai kat bawah..
so sembang2...aku tau2 je aku dah tertido...

tapi few times terjaga la...
sbb sangat la panas berlengas2..berpeluh2 okay..
sbb a/c tah buat hal apa tah..tetibe lak xnak sejuk..mcm haram...
dah la aku tgh sarcastic gile...semua aku nak marah2 je...
so x pasal2 sbb a/c x sejuk..aku marah2 pedd n nonoy...sian dorang..
tp ye la kan..xkan nak marah a/c lak..buang masa namanya tuh...

so aku pergi sambung tido kat bilik parents aku lak...
aku sedar je bile...ade org tap aku..

jonet : pijaaaaa...bangun la..dah pukul 10 dah... * dgn nada yg paling lembut gemalai*
me : abis tuh * dgn mata masih pejam..ngantuk..tp suara mcm ke apa*
jonet : ye la..nak jumpa ice kul 10..die dah otw...
me : owh okay * baru sedar yg aku dah jadi gile sbb asyik nak marah2*

pastuh bangun je...
aku amik tuala,..nak mandi..
ye la..sbb kata td dok la berpeluh2...
so mandi la...sambil mandi sambil berangan2..
tah apa yg aku berangan..atau pikirkan...
aku capai lah shampoo..sbb nak shampoo rambut..
aku press la banyak2...pastuh aku start sabun2 tangan kiri aku pakai tuh..
aku press2 lagi ...aku sabun2 tangan kanan lak....
aku press2 lagi..dan aku sabun la apa2 lagi yg perlu kan...
sambil dalam hati berkata.."ish..bagus la sabun nih...pekat...buih banyak..hmmmm"
pastuh bilas laaa.....

pastuh aku terpikir, " asal aku x shampoo dulu...baru sabun..tersilap lah tuh...sbb asyik pikir bende lain.." aku x sedar lagi tuh aku telah menshampoo badan instead of menshampoo rambut..
so aku capai balik shampoo tuh..nak shampoo rambut lak...
baru la sedar..rupanya...tadi aku tersalah shampoo....
psycho gileee okay....tapi wangi la jugak kan.....but still...sangat gile okay...
siap2 semua..
pastuh ke nz..shawal pun ade...
jonet open table..lepak x lama...12++ gerak...

aku tadi gaduh ngan ben...
lantak la..malas nak layan emo die..
die suruh aku call balik..aku x layan..
die pun x call2...ade aku kisah???
tapi in a way rindu la kan..
tapi serious malas nak pikir..

ok la..aku nak titon...bye...

♥bye-bye...muaxx♥

sangap neh~

sangap lah...
sbb kan kelmarin aku dah adjust bangun awal..
so tadi..eventho semalam aku tido kul 5++ am..tadi around 8++ - 9 tuh aku dah terjaga..
pastuh x bole sambung tido..
sangap betul...

jonet dah bangun la dalam kul 10 tadi...
pastuh around 11ish tadi die gi facial...
malas aku nak teman..x kuasa aku nak melanguk je...aku suruh die gi sendiri je..
sbb dulu aku pernah teman kak yan(ex-housemate aku) facial..
lama sialllllllll....ngantuk mcm haram....
dah la duduk atas kerusi yg x comfort langsung..
bg la sofa ke apa...sedap la sikit placing..
nih x..tersengguk2 aku ngantuk ok..sangat malu..nasib baik x tergolek ke apa..
so xde masa la aku nak teman2 org gi facial lagi kan..

shittt...aku kene masak la...
tapi mcm malas je..sbb maktok bukan ade pun..
n sat lagi lepas jonet balik nak keluar dah..makan kat luar je...
tapi aku tgk..mama masak nasik sampai 4 pot...
mcm dah bg hint suruh aku masak gak la tuh...
arghhhhhhhhhh...menciiiiii...

p/s : asal aku asyik la rindu ben 24/7 nih..

♥bye-bye...muaxx♥

sakit hati~

asal bile aku bukak je private..
dah sakit hati nih...
dah la x invite....
carta2 org yg menyakitkan hati ialah...

  1. 13 may * dah x private...huhuhu*
  2. diaharris...
♥bye-bye...muaxx♥

yeay~

aku tadi sibuk dok google layout yg menarik..
kebanyakkan yg menarik gune classic template la...
so aku x suke...so aku gune apa yg ade dlm blogger nih jugak....
tukar2 color sikit...still x puas hati...tapi dah penat..so nanti2 la..
yg lagi best..mula2 templete nih blah kanan..so jadi macam cacat je..
so aku dok kebek2 html tuh...aku berjaya tukar template tuh blah kiri..
wohooo...sangat terel...
ok xde la terel mana..tp ok la kan..aku bukannye terel computer2 nih..
so sudah berjaya tukar sudah cukup bagus kan???
la la la~ aku sukaaaaaaaaaaaaaa....

nanti2 aku nak edit lagi color...
n buat header baru...ngeh...i loike..
ok la...nak gi makan la...
nway,tadi kawan2 papa datang..makan kari sardin aku..
haruslah dorang tambah 3-4 kali kan..
sedap katenye...nyeh..
beruntung ben dpt aku..muahahhahaa... ;p
xpe la..aku nak puji diri kan..kalau x suke..sile keluar dpd blog aku..

♥bye-bye...muaxx♥

dah normal~

yeay..memandangkan semalam tido awal..
so tadi pun bangun awal..around 7.30am aku dah bangun..
sangat anak dara kan..ngeh..
selama nih tah apa2 je kitaran hidup aku...

so bangun je..aku mencari..berus gigi baru n ubat gigi yg aku beli semalam kat giant..
x jumpa...semua kate x nampak..aik..aku tertinggal dlm kete pedd ke..??
apa2 lah what ever...sbb bangun awal..semangat lebih..
n perut pun lapar sebenarnye.. =) so pagi2 lagi aku dah masak...
aku masak kari sardin..yummylicious...
tuh je aku masak..malas nak masak sayur semua..huhuhuhu..
so haruslah dalam kul 9++ tadi aku dah makan nasik..muahhahahha...

tuh xpe la kan...
masa nak masak tuh..sardin pun aku carik2 x jumpa...
tempat biasa simpan xde...
ish..pelik betul...pastuh aku check dalam fridge...
ade okay...kat tempat simpan2 sayur..
yg geram tuh..siap ngan berus gigi n ubat gigi aku sekali disumbat kat situ..
nih mesti mama punya keje..die sumbat je semua..
tapi bile aku tanya..cakap x tau..cittt...

itu aje...ok la..nak blog-hoping nih..la la la~

♥bye-bye...muaxx♥

troli~

semalam around 2 pm tuh start rasa ngantuk...
so tertido la..
aku tido kat hall je..sbb if tido kat bilik..confirm x bangun2...
tgh syok2 tido..PG gerakkan aku...cakap pedd ade kat depan..
aku yg ngantuk ini..cakap..Pg mengarut la ape la..
sbb malas nak bukak pintu..hahahha..keji gile...
membebel2...sekali pedd call..rupanya mmg die kat depan..huhuhu...
so die datang...aku bg die gune pc..
aku sambung tido..serious..mata melekat2 okay...
tapi sangat la tension...sbb ala2 aku nak melayang je..
pedd tanya soalan la...x pon die menyanyi2...
terkezutt makcik okay..x sukerrr...

at last around 6 tuh baru la aku bangun betul2...
sbb sorang lagi si nonoy tuh mengacau aku...
so mmg x bole tido la kan..
pedd kalau dah bergabung tenaga ..mmg kene buli je aku..
pastuh online2...sembang2...mama pun balik...
pastuh sembang2 ngan amma pasal life n guys semua...
lama gak la..sampai kul bape tah...
pastuh time nak masak..
bahan banyak xde..nak gi giant aku x reti nak bawak kete papa..
sbb kete panjang..aku sangat la takut..dah la panjang..besar mcm kapal..x berani ok..
papa gune kembara sbb kete papa gas a/c xde...
so semalam ala2 patah kaki la..xde kete...kete ade..aku je KG x reti nak bawak...
n'way..KG tuh Kampung....aku bg tau nih..manalah tau..kalau ade yg x tau...
sbb ari tuh cousin aku izza tuh tanya...
aku punya la dok sebut2 KG...sekali die tanya, " KG tuh apa???"
aku cakap la KG tuh Kampung..die kate..sbb kawan2 die cakap..KG tuh kekasih gelapku..
apa2 lah labu..ngeh...

then mama suruh aku ngan pedd gi gak giant..ngan kete pedd..
so pergi la kite org...
kelakar okay...aku tgh dok cari2 sayur...
aku tgk pedd tolak troli ke arah aku..sambil main2 hp...
pastuh pergi kat aku..
aku pun pergi nak letak barang kt troli tuh...

me : eh, nih bukan troli kite..
pedd : ye la pija..nih troli kite la..
me : xla...*pastuh aku gi la kat trioli aku..few meters away..*
pedd : yg nih la kite punya...*still kat troli tadi*
me : yg nih laaa...*letak2 barang2*
pedd : OMG...tuh bukan troli kite ke??
me : bukan..hahahaha...
pedd : aku suke2 je tolak...jauh je aku rasa aku tolak
me : hahahaha...mesti org tuh pelik kau tolak troli die..x pun karang die carik x jumpa...
pedd : ish malunye...eh..aku nak gi sana la..nampak mcm sedap je makanan2 kat situ...

tetibe aku tgk die dah hilang.. carolina lah tuh.. (carolina = coverline)
lawak okay...
tp nasib baik xde adegan menarik2 troli ke apa...ngeh...
sampai je umah makan..
pastuh kembali layan facebook...
pedd stayed until 12ish am...
lepas je balik...aku pun tido...1am mcm tuh... ;p~

sangat rindu sama pedd...
ajak die stay a night..tp die dah janji nak blk umah die..
xpe la..lepas nih mesti selalu je die akan muncul..
sbb die dah nak pindah kl balik..

♥bye-bye...muaxx♥

nak layout baruuu!!!

ok aku nak tukar layout baru..
tapi xde yg berkenan kat hati...
sbb aku suke layout yg stretch...yg penuh satu page..
tp most of the skins provided jenis yg dekat center je...x suker...
lama2..asyik la aku dok switch2 warna...
dah la color2 x best..hmppphh..
benci lah....

♥bye-bye...muaxx♥

tahan je la kan~

sebenarnye ade banyak sangat nak cite..
tapi rasanya mcm x bole cite...
tunggu la ye..kalau bende jadi baru la akan cite...
kang kecoh cite lebih2..bende x jadi..malu je la kan..
so buat masa nih..tahan je la kan...berangan sendiri sudah..la la la~

nway...aku dah semakin jadi kupu2 malam yg terlampau..
selama nih tido kul 4am or 5 am..
tapi for the past few days..asyik la tido kul 9pm or 10 pm..
macam ke hape la..
dah petang br nak bangun..x suke la..
for instants ari nih..
aku dah tido kul 11pm..konon nak adjust mcm biasa la..
tp kul 3am mcm tuh terjaga..n x bole tido..
sampai la sekarang...
mesti kejap2 lagi akan mengantuk..hmmm...

entry yg tah apa2...
sbb sangap..nak tunggu korang update nih..bahan bacaan utk ari ini..
sile update cepat..la la la~

♥bye-bye...muaxx♥

anti-social ke??~

ok hotmama ade tanya...asal everytime i berfoya2..
or bersuka ria ngan kawan2..kenapa en. ben xde???
adakah kerana die anti-social???

macam nih..
i nih gap ngan ben 8 years...so jurang sangat la berbeza...
ben dah sampai tahap yg xnak bersuka ria..berclubbing2 nih
padahal i jumpa die pun kat club...zouk..back in 2004..
tapi lepas kenal je die..die x bagi aku clubbing dah..
boleh x???benciii..x bole minum dah *uhuk-uhuk*
herlowww...sangat x adil kan..padahal..die dah puas semua tuh..bile time aku x bole..
plus die sangat jealous..konon kalau aku gi..nanti jumpa laki lain la apa..
OMG...sape la pulak nak aku nih kan...sangat la risau x bermotif die tuh...
asyik la dok ceramah..itu la ini la..supaya aku ke jalan yg benar la konon..
haruslah la aku nak dengar kan??sorry..parents aku pun x marah...

mula2 dulu...everytime aku gi je..
aku ajak la die...*ajak ayam la*..
bukan la aku keji ke apa xnak ajak die..
cuma die akan emo2..kalau aku terover2 sikit ngan org2 lain..jealous..
so bile dah emo..jadilah masam2 muka..so mood utk bersuka ria..jadi x best...
so..aku dah macam malas nak ajak en. ben...
pastuh bile aku pergi sendiri ngan noy ke..ngan kawan2 aku ke...
akan jadi merajuk n gaduh la..die bengang la apa la..
tapi esoknye ok je...so sangat penat okay..
so kalau aku gi sekarang aku malas nak bg tau..
esoknye baru la aku bg tau..semalam aku gi clubbing..
hua hua hua....keji kan??
ade time..x bg tau pun ade..tp die mesti tau je...
benci okay...sbb die banyak mata2 la..
aku pun x paham..mcm mana org leh kenal aku nih awek ben..
ade 1 time tuh..aku gi poppy garden..*aku dah bg tau ben earlier la..tp die xmo ikut..n die merajuk..tp aku malas nak layan..aku gi gak*
tetibe ade bar waiter tuh pergi kat edan tanya..., " tuh pija kan?"
lepas tuh..aku tgk..bonzer2...asyik la tgk je akuuuu...asyik la dok je dekat ngan aku..
cittt...confirm mata2 ben nih..so sejak dpd tuh..aku gi clubbing pun..
aku behave je la..x berani nak gatal2 kay...
takutttttttttttt.... ;p~

secondly, bile aktiviti ngan kawan2 mrsm aku lak...
aku bukan la apa..
sbb kebanyakan budak2 mrsm aku mcm baik2 gak la...
aku pernah la lepak nz..bawak ben sekali...
sbb nak kenalkan..supaya ben xde la curiga kalau aku asyik la keluar ngan ice..
so konon nak kenalkan bestfriend aku kat ben la...
bole x..ben asyik la cerita pasal gaduh2 la..pukul2 orang la..
aku x suke...sbb aku tau kawan2 aku x mcm tuh...
so aku x suke la nak bawak lagi...
n ben pun x suke nak join sangat sbb kata kite org budak2..babi tul kan???
itu kalau mamak session la...

bile picnic bagai pulak..
aku x ajak die sbb..aku nih agak open la..
so kawan2 laki aku kalau nak gurau XXX selalu ngan aku je la..
n aku suke je la melayan..gurau2 je la...
so aku tau..kalau ben ade..mesti die akan sentap..pastuh cakap aku gatal ke apa..
n kawan2 aku mesti jadi x berani je nak selamba sangat ngan aku..
ye la..tgk la rupe ben tuh mcm mana...sangat la the bengis..
so mesti keseronokan itu seperti di sekat2 kan...
so aku malas la kalau ben nak join..ish ish ish..mmg aku keji...
aku mmg la ade ajak ben...tapi die yg xmo join...
tapi bile die cakap xmo join..xde la pulak..aku nak pujuk2 kan..huhuhuhu...
aku ok je..hahahahaha..

pernah apa..die sakit hati sbb aku asyik la keluar ngan kawan mrsm aku..
bukan apa..rapat dow ngan dorang..
dulu 24/7 hadap muka2 tuh...so automatic jadi rapat..
nak buat mcm mana....
sampai pernah die sound, " org lain pun sekolah gak..tapi xde la tiap2 minggu asyik gathering"
herlowww...siapa kata gi gathering..orang keluar biasa2 je...die lak sakit hati..menciii..
n lagi satu..sekolah menegah biasa n asrama punya bond lain okay..x sama...
tgk la..maybe if lepas nih aku try a ajak die..tgk mcm mana..
if die nak ikut la..huhuhu.. ;p

n ben nih x anti social..
tapi terlebih la social...
bayangkan semua jiran2 kat umah aku pun suka die..
sbb die nih over peramah..die nih jenis pandai bergaul ngan org tua la ape la..
siap if nampak je die..jiran aku siap jemput utk open house la..over tau...
tapi die nih kalau bercerita suke je pelik2..
so aku x suke...so kalau die lebih2..
aku suke je cakap, " dah la tuh sayang eh..shhhh..shhhh*suruh diam* "
die akan sentap...hua hua hua...so dpd die sentap depan kawan2 aku..baik la..
aku xyah suruh die join sangat kan...

pasal karaoke ari tuh lak...
ok ben suka nyanyi...
kalau naik kete ngan die...dalam phone ke..asyik la nak nyanyi utk aku...
ok la..suara die bagus...bole tahan..tapi melodi lari kay...
contohnya...x masuk musik laaa...musik lom masuk die masuk..
musik dah masuk..baru nak nyanyi....aku kene sabar je la if die nyanyi..
purak2 suka...mmg suka pun..suka sbb nak gelak..sbb kelakar okay die nyanyi...
pastuh die sentap sbb aku gelak2 kan die...huhuhuhuhu..
abih tuh..dah kelakar...aku gelak la...
so kang if gi karaoke..die buatnya mcm tuh..xke malu makcik??
xpe la..nanti aku gi karaoke ngan die je..huhuhu..
so biar aku je layan die..ngeh..

die ok je..kebanyakan org yg jumpa die mesti suka die..
sbb die nih kelakar..n suke bercerita..cite2 pun kelakar2 je..
cuma aku je x suke..aku suke die mcm senyap2 sikit..cakap bende2 perlu je..
so bukan die anti-social...aku yg keji sebenarnye...

tapi lately..he've been very understanding...
aku mcm dah bole keluar2 semua..
cuma aku xde la nak amik kesempatan asyik nak keluar je*ye ke??*
ramai je tanya..asal aku x ajak die...aku saje malas...suke hati aku la kan...
ngah ngah ngah...

:: apapun...si hitam manis nih tetap la kesayangnan ku ::

morale of the story...aku mmg keji...
dan ini entry yg mengeji diri sendiri...

♥bye-bye...muaxx♥

hairspray~

tadi tgk cite hairspray..
i loike...
serious..aku sebenarnye benci cite musical2 nih...
sbb menyakitkan hati..sbb asyik la nak menyanyi je kejenye...
tapi hairspray best woo...sbb lagu2 die best..
n jalan cite pun best...
aku bukan suke sbb watak die perempaun gemuk okay..
tp sebab cite die mmg interesting..
ok la..tuh je nak cakap..malas nak lebih2..xde mood nak update..hua hua...

♥bye-bye...muaxx♥

weekend~

ok peeps..lambat update..sbb tunggu gambar..
baru je dapat tadi...tapi sekarang nih perasaan malas nak update blog semakain menjadi2 la..
xtau kenapa..maybe sbb tgk ramai pun macam malas nak update je..so rasa malas jugak la..
ke sebab aku mmg pemalas????

ok cite pasal saturday tuh..
siap2 semua..tepat2 kul 8.15am
so kire okay la kan...dorang yg pandai2 datang awal..
so berjangguit la dorang tunggu...
dalam kul 8.30pm mcm tuh baru gerak...
singgah dobi jap..sbb jonet nak amik white coat die..
dah seterusnya ke yow chuan plaza...
apa lagi nak buat kalau ke yow chuan plaza kalau x session karaoke kan...huahuahua...

aku dah booking a day earlier..medium room..so bile pergi reception terus dapat la kan..
org lain sibuk tunggu turn..
dorang bergumbira daripada kul 9pm sampai la ke 12am..nyanyi la sampai lebam..
tapi as usual..aku x nyanyi la kan..
aku hanya pergi sekadar penyeri majlis je...huhuhuhu...* berseri ke???*
tah la...x suke la karaoke..aku lahi suke clubbing..ngah ngah..

here r some of the pics..

:: aisha(jonet's sis), me n noy ...aku dikapit oleh manusia kurus..herghh..bencii ::

:: linjo & ice ::

:: linjo, ice, boy ::

:: with my lovely jonet ::

:: noy pun nak nyanyi gak..haha ::

:: dr hisap rokok..elok lah tuh.. ::

:: boy n suril ::


:: linjo n ice duet lagu apa tah...lagu yg shanti n marcell tuh..lagu apa tuh ek?? ::







:: session ::

then balik je...
gi amik edan kat kg baru..
then terus ke hartamas..
sbb aisha nak jumpa cousin dorang, alyssa kat sana...

packed gile okay hartamas square..
nasib baik alyssa tuh macam ade business kat sana..
so dorang mmg dah ade reserved table...so xyah la bersusah payah..
aku dah macam ala2 xde mood..sbb sakit kepala..
gara2 dengar cakap aisha n noy la nih..
benci tau..asal aku dengar pun x tau la...buduh gile..
sbb dorang nih semua kene pakai spec..power lagi tinggi dpd aku..tp x pakai spec ..
so aku cakap la..aku if x pakai ..rasa rabun gile..
so dorang cakap..jangan biasakan pakai..nanti akan okay..
baguslah tuh..terus aku sakit kepala n strain my eyes okay..

dah la perut lapar kan..
aku order teppanyaki cuttle fish punya la berjanggut nak sampai...
orang semua dah habis makan barulah aku punya sampai..
hangin gile...tapi hangin2 pun aku makan gak la..
xkan..tetibe nak buat scene terbalikkan meja ke apa kan..huhu..over..




candid noy n edan..
sbb edan nih kalau x candid gambar..bile amik gambar..tah apa2 la cara die senyum nanti..
bile kire je 1,2,3...die akan senyum mcm kambing...
tapi yg nih nampak normal..sbb 2-2 nih tengah gelak mcm ke hapa...

sampai umah kul 3 mcm tuh..
text n call pedd..xde jawab..sbb die kata nak tido at my place malam tuh..
x jadi..sbb die dah tertido...

aku pun x tido..sbb around 6ish nak kene hantar jonet ke hkl..sbb die oncall..
aku nih jenis..baik xyah tido..dpd tido sekejap..tp org kejut..
bole hangin satu badan...so daripada berperangai seperti haremm..baik tahan je mata..
dalam kul 7 baru hantar jonet...
maktok kirim breakfast...
tapi aku yg xnak kalah..padahal ngantuk..beli breakfast kat melawati..
bukan apa..tosai n idli plus..kuah kelapa die puas hati la..
yg kat area2 umah aku..cair semacam je..x suker..

sampai umah dalam kul 8am...
lepas sarapan semua..aku menggatal pergi call ben..
offer datang umah aku..sarapan...padahal mata dah berair2 ngantuk..
so around 9ish baru ben datng..
pastuh sembang2..dalam kul 10.30 ben gerak..die kene keje..
aku dok2 sat..pastuh nak lena..
sekali..baru sepoi2 bahasa mcm tuh..
ade orang kejut aku...rupenya aisha...
mintak tolong hantarkan kat lrt..grrrr...
tp tolong gak la kan..xkan nak cakap x mau lak...

pastuh balik je...baru la bole naik bilik..
sbb earlier..aisha tido atas..xkan nak kacau..
so bile dah masuk bilik...gowddddddd...indahnyaaa....
dapat tido kat tilam kesayangan..ade bantal peluk...
bilik gelap macam malam..a/c lagi..gumbiranya rasa.....
lepas tuhhhhhhhh.....


zzzzzzzzzz.....tp of coz la x tido lagi masa amik gambar nih..
tgk ah tuh..sifat kemalasan yg melampau...tido x basuh make up..hua hua hua...

&heart;bye-bye...muaxx♥

dvd & mamak session~

sorry la lama x update...
dah malas lak lately nih..
plus noy dah start main facebook..n she's hooked...
tu xpe lagi..pastu paksa2 aku layan gak...
so bile dah layan serba sedikit..jadi syok la pulak..
tapi malas la nak add2 orang...nanti2 la...

so nway,ari khamis ari tuh abg jeff datang..
so dapat la...few dvd..x dapat banyak...sbb kite org baru je borong few weeks back kan..



so the night itself..tgk 3 dvd...
layan tgk i know who killed me..bole tahan best...
sisters..ok la..tp ending mcm harem..nyampah aku...
the superbad...ok gak..tp x berapa dengar la..sbb x bole nak bukak kuat2..keliling aku penuh org tido...so x dengar sangat lawak die...

haruslah kul 7 am baru tido..muahahhahaha....
bangun pun bole tahan kul bape tah..
petang tuh jonet datang...
pastuh later at night around 9pm..ice called..ajak mamak session..
ingat nak ajak lepak umah aku je..malas nak keluar2 nih...
rupenye burus dah ade dalam kete..
so pergi la ke nz..haih..mcm xde tempat lain nak gi kan..
xpe la..kate dekat kat umah je...




mula2 aku maals nak makan...tapi tgk semua makan...
so aku pun order la capati..hmmm...enak..
air 2 round..sbb lama lak dorang sembang..kopi o ais n barli ice..
lepak untill 12ish...pastuh ke rumah...
tgk dvd cerite shrooms...ok la..
tp sbb aku ngantuk kot...so aku tertido halway through..hua hua hua..
so aku x bole nak comment...tunggu aku tgk again nanti..
pastuh naik atas..layan sembang2 sat...
around 5 mcm tuh baru la tertido...


:: segantang pipi aku tau ::

bangun around 11ish..
lepak2 bawah...
pastuh jonet bangun..ke dobi...jonet nak hantar white coat die...
konon malam semalam..ye ye..kate bole je hantar sendiri..
rupenye...mmg die bangun pagi tadi..tapi semua kat umah aku lena..
so die x tau nak mintak kunci kete kat sapa..
xkan nak pandai2..ooooo...baru la cheq tau...

pastuh masak2 semua..
makan lunch...
jonet dah tersangkut kat tv..
layan star wars marathon okay!!!!
benciiiiiii...aku x suke star wars...
kau bayangkan dpd kul 1 mcm tuh die layan..sampai al ke pukul 7ish...
owh lupa...dalam kul 3 lebih tuh aisha adik jonet datang...
aku tido..sbb sangap...jonet dah gile star wars...
nonoy dok melekat kat pc ngan face book...
so aku tido je la kan...

nway..aku janji nak jumpa kawan aku..ade session...
janji semua berkumpul umah aku kul 8,15pm...
tapi kul 7.45pm dah sampai okay...hua hua hua..
apa lagi berlari laaaaaaaa...

apakah session itu???
nanti aku update..
tgh tunggu kawan aku send gambar..

♥bye-bye...muaxx♥

mari bergumbira....la sangat~

semalam dok je tgk tv..xde apa2...
tetibe noy bersemangat lebih..
tp aku malas nak layan semangat die tuh..
sbb aku tgh kusyuk tgk cite cheaper by the dozen 2...
so after cite dah habis..ingat nak layan la semangat die tuh..
tp die lak terkandas..tgk tv..tgk cite maid in manhattan..
die belum tgk cite tuh..tah apa2 tah...

so end up kul 1++am baru la layan die..
apa yg die semangat sgt tuh???
semangat nak buat cake cokelat..hua hua hua..
so kul 1am mcm tuh la..sibuk bising2 kat dapur...
around 2ish baru siap..huhuhuhu...
inilah hasilnya...aku xde la tolong apa pun...tolong bising2 je..


:: chocolate cake..dhn chocolate syrup sekali...la la la~ indah ::
pastuh sembang2 ngan papa..
cite pasal nak buat umah kat kampung...supaya balik kampung bole la dok umah sendiri kan..
sangat la excited..
so aku terbawak2..sampai melukis plan bagai...
tp x siap lagi..masih dalam proses..
sbb aku sibuk lukis..si sucre sibuk la kacau..nyampah..
so aku tido jeeee...

bangun pun dah kul bape..
nak masak x bole...sbb bawang putih xde..huhuhu...
so tunggu ayol balik...sbb aku kirim kat die..
ayol bawak baktok gi amik gigi..gigi pelesu...
dorang balik around 4pm mcm tuh...
serious scary muka maktok pakai gigi okayyyy...
macam hantu gigi pun ade aku tengok...hua hua hua..
hantu gigi yg dalam cite pendekar bujang lapok tuh.. ;p
lupa lak nak amik gambar...esok aku try amik..kalau die bg laaa..ngeh~

pastuh start la masak...
aku start menyiang udang..sbb aku nak masak sambal tumis udang...
noy lak teringin nak makan pindang(first attempt)...so die sibuk menyiang ikan kembong..
jadi okay pindang die..kagumm..sekejapan je licin...
then aku masak telur dadar...


:: lauk untuk hari ini ::

lepas makan semua...lepak2 sat..
pastuh bergerak mengambik jonet di hkl..
die bg msg kesian nak dtg umah aku kan..so layankan aja..
lepas amik tuh..singgah ke kg baru sat..sbb edan nak tukar seluar..
sbb later at night pedd ade buat makan2 sikit..so edan segan nak pakai seluar pendek..KG..
pastuh singgah ke maybank..jonet nak amik duit..duit oncall die dah masuk.. >:) *evil grin*
pastuh singgah mc d...dr jonet belanja..mc flurry cornetto strawberry & chicken mc nuggets..la la la~ i loikeeee....

then balik umah aku sat...
siap2 semua...kul 9pm mcm tuh gerak ke umah pedd...
sukerrrrrr...ade laksa..n rojak yg sedap...pedas...cukerr..cukerrr..
pastuh kalau dah ngan pedd tuh..kalau x mengambik gambar x sah la kan..
aku dok je..terus die tanya, " kau ade bawak camera??"
tapi of coz la aku x layan kan...
aku makan dulu..tambah sampai 4 kali...poyo amik sikit2..
sekali tambah sampai 4 kali kan..hua hua hua...
pastuh..dah kenyang baru la layan die..
bak kata pepatah,

gendang gendut tali kecapi
kenyang perut senang hati...

tali kecapi tuh apa ek???



:: me & pedd...kelakar ok..tetibe je ade jam loceng kat meja makan..die kata sbb mak die suke ade jam dekat2 die..hmmm..pakai je la jam tangan kan??tp sbb nanti nak basuh2..basah2..so nak ade jam mcm nih...okeeeyyyy... ::


:: harus jugak sampai licin makanan itu dibedal ::


:: miss fashionistas ::



:: bak kata dorang..aku nih sebesar batu karang..pedd tuh rumpai laut..uwaaaaa ::


:: apa pasal aku amik gambar mcm nih pun aku x tau la..dah la perut ketara..tapi dah amik tuh..tepek je la kan..poyo lak kalau nak letak gambar yg budget2 je kan ::


:: jonet yg x suke amik gambar...n aku yg sangat la x coverline perut..hua hua hua ::

:: my love ::

lepak sampai kul 11pm...
ingat konon nak kejap je..
sekali terbawak2 sampai kul 11..huhuhuhu...

pedd ikut gak..die datang ngan mila..
saje nak lepak2 kat umah kite orang lak...
so lepak2...sembang2...pastuh plan2...
die sibuk mengajak aku pergi pulau perhentian...
tgk la..insyallah pergi kot..
tgk dulu mcm mana financial..rasanya boleh kot..see how la..

♥bye-bye...muaxx♥