#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

malasnyeeerrr~

to do list

  1. kemas dapur..sbb fridge rosak..td dah ade orang repair..so kene masukkan balik barang2..
  2. mop dapur...sbb org repair tuh basahkan dapur..buduhh!!
  3. bersihkan taik si chombii & sucre...litter box dorang dah mcm pesta dah aku tgk..busukkkk!!!
  4. masak...even tho sambal daging semalam ade lagi...tp umah aku nih gedik nak makan syok2..
  5. vacuum umah..banyak rimah2 kuih2 n cake2..sbb budak kecik makan sepah...herghhh...

kesimpulan


aku malas nak buat semua tuh...sbb kene buat sorang je...
tapi kene gak buat...tapi malas jugak..
abis macam mana nih???

♥bye-bye...muaxx♥

ahad sudah ceria... (=

was so bored last night..that i slept kindda early..
say around 2ish a.m..hua hua hua..
hoping that i will wake up early..
however sbb my room is super berpuaka..
pukul 12 x reti2 gak bangun kan...
katil sangat confort.bilik super gelap walauterik kat luar n a/c yg sejuk..hmmmmm....
terjaga bile dapat call dpd jonet...
suppose to come to my place...tp die cancel cakap kene pergi open house uncle die..
will come later in the evening bersama2 family die sekali...

ade sedikit tensi..rokok abis...
nak keluar malas...sbb matahari super terik...
nak paw rokok mama or papa..dorang xde...
rokok PG tinggal sebatang lak..ingat nak curi...
sangat la rase nak menjerit..;S...

so aku penuhkan balang kuih...
lap2 cermin coffee table n dining table...
ingat nak vacuum..tapi sbb xde rokok rasa mcm xde energy lak..huhu...*poyo*
jenuh gak la menunggu...pukul 2 lebih baru papa n mama balik..
terus aku mengambik rokok mama...salem lights..pun salem lights la..janji ade...
baru la rasa bertenaga..
so aku pun mengvacuum umah dpd depan sampai la ke dapur..
susun2 apa yg patut..then sembang2 ngan mama n papa...pastuh mandi~

pastuh tolong kat dapur..masak asam pedas...
pastuh ke rumah sebelah..ade anak die tunang/open house...
aku x rapat pun ngan orang sebelah..senyum2 je..tp memandangkan lapar..
haruslah bile mama,papa n maktok nak gi tuh...aku ikut sekali kan...hua hua hua...
pastuh haruslah bedal laksa dan juga nasi minyak beserta ayam masak merah,dalca n acar..la la la~...pastuh aku salam makcik tuh..aku cakap,"terima kasih..dah kenyang..ha ha ha"
pastuh aku balik..ngeh~

family jonet datang around 6pm...
haruslah meriah kan..sbb adik2 beradik die ramai..
siap gaduh2 berebut main foosball...bagus gak noy beli foosball table tuh..letak luar..
bile datang beraya je..budak2 kecik sibuk dok depan..
x kacau org tua bersembang la kan...
pastuh around 8 mcm tuh..satu lagi family friend datang..
farking hell okay..die bawak cucu die..perempuan la..umur 7 thn..
tuh xpe...tuh xpe..nway,family jonet gerak around 8.20 mcm tuh...

ok sambung balik,herghhhhhhhhhh...serious aku benci x suke budak kecik..
aku x la keji nak x suke2...aku ok je masa layan adik2 jonet ...n anak buah jonet...
tp aku x suke yg laser semacam nih...rasa nak cili je mulut die..
mula2 die datang tuh..diam je..comel je...macam pandai behave je...
pastuh tgh dok tuh..aku dgr die cakap..

girl : ish..kuih apa nih??*sambil belek2 kuih raya* herghh...tgk pun dah tau x sedap...

wtf man.....gile mulut mcm haram...
kalau la bukan anak orang..haruslah aku cili2...
tu xpe lagi...die tgh dok sambil letak kaki kat machine urut i-squeeze...
sbb maybe die tgk adik2 jonet td dok gune..die nak try la...

girl : ish ape la..x sedap pun..
me : *trying to be friendly walau pun aku dah rasa nak cili* meh sini pasang..td x on..sbb tuh x rasa apa2...
girl : xnak lah..x sedap pun..
me : letak la kaki..pastuh on..baru rasa..td x on sbb tuh x rasa...
girl : xnak la..alaaa,bukannye x pernah try bende nih..macam la xde bende nih pulak...xnak la
me : haa..xnak sudah ..*suara aku dah menjadi sangat sarsactic*

arghhhhh....herlow kau tuh dah la 7 thn..lorat lak tuh..
sekali aku himpap terus KO ok..that's it...mmg aku malas nak layan lepas tuh..
aku pergi buat cofee kat dapur...
lepas je buat coffee...ice, anne n bear datang beraya...
they came around 9pm...sian je..aku bg biskut raya je..
x kuasa nak masak2 okay..aku dah cakap awal2..aku x kuasa buat open house...
nak datang..sile makan biskut raya je...
then sembang2 je..shawal lak datang join..




keji tau dorang...
ejek2..sbb umah sebelah kan ade open house..
so bile nampak khemah..konon kat otak terbayang nasi beriyani la hape..
sbb ngat aku buat open house x ajak...
rupenya khemah umah sebelah..babi gile...
pastuh perli2..suruh aku masakkan maggi laa...

tgh dok sembang tuh..ade lagi budak tuh...
x tau la..sbb aku dah sakit hati ke apa...
tp masa budak tuh tanya2 aku...jonet kata nampak muka aku mcm hangin je..
tau xpe....x kuasa nak layan...
nak tau sapa budak nih???
budak nih ialah adik kepada budak ari tuh okay!!!!
sama je la mulut 2-2 mcm hareeemmmm....
kemana tumpahnya kuah kalau x keadiknye kan??/ye la..kate budak kecik kan..so makan mesti comot..kire tertumpah la kuah..hua hua hua...

aku x sure dorang gerak kul bape la..
aku x check jam...
yg pastinya aku rasa sangat bersalah..sbb x hidang apa2 yg extra ordinary...
makan biskut n cake je..
sian dorang..tp serious malas nak buat open house semua nih...
sbb kang aku ajak 3-4 orang..
yg lain kecik ati..aku ajak 6-7...ade gak yg kecik ati..
nanti end-up kene ajak lebih dpd 20... ;S
penat weyhhhhh.....xkan aku je ajak kan..mesti ade kawan parents lagi..kawan adik-beradik aku lagi...pengsan okay...

pastuh dok layan jonet tgk dvd..
cite aku dah tgk..so by 2nd dvd tuh..aku malas nak tgk..aku dok depan pc la kan...
sekali aku tgk..tv yg tgk jonet...huhhuhuhuhu..biarkan...
ok la..nak merehatkan diri...

♥bye-bye...muaxx♥

game lagi~

ok aku sangat sangap...
so aku google la if ade game baru ke apa kan...
aku jumpa few yg menarik minat...
n aku download..
yg paling cepat ialah game 'flower shop - big city break' nih...

best la game die..
something like alice greenfingers meet turbo pizza...
gambar pun best...
tp seperti biasa..aku kan sengal...
so yg dapat didownload ialah trial version je...herrrghhh...
tgh dok syok main..dah habis limit 60 minutes tuh..bencii...



so pada siapa yang sangat la terel dalam bidang mengdownload (u know who u are..uhuk..uhuk) nih..tolong la ek..aku x reti la download game..serious...
n kalau korang rasa terlebih baik lagi...
sile la downloadkan sekali game

  • hotel giant
  • puzzle city
orait bebeh...i know..i love u too~

♥bye-bye...muaxx♥

try seronokkan diri sendiri..tapi x seronok pun..wuwuwuwu~

semalam ke ampang point lagi..
this time makan nasi ayam kat hainan damansara utama..branch die..
still x bole lawan BB..muahahhahaa..
then ke coffee bean..beli blueberry cheese cake..
then straight ke rumah...

malam ke JJ...
beli blusher, mascara, foundation...
mama beli new purse..kat pierre cardin..
sambil2 tuh aku jalan2..tgk2..terjumpa baju menarik..
terbuat muka seposen..mama terkesian..dan terbelikan..muahahahahahaha..cukeeerrrnyerr..
then makan kat kerisik..siakap stim, telur dadar, kangkung ikan masin n tomyam campur..nyummy...hoihh..tetibe terasa lapar la pulak kan..

pastuh balik..naik atas...
noy tgh packing baju..die pergi a famosa nye recharge party tuh..
apa2 ah..aku suka panggil pesta liar..noy hangin je..


:: noy busy pilih baju apa nak bawak ::


:: aku tgk je..ngan muka yg sangat la kesedihan ::


kenapa aku kecoh2..buat muka kesedihan??
kenapa x pergi je kan???
sbb kalau aku pergi mestilah en. hitam tuh merajuk 50 thn kan
note : en. hitam = en. ben
tah la..mcm dah xde life aku dibuatnya...
tah apa yg die dengki x bagi aku pergi tah la..
papa lak yg super sporting suruh2 aku pergi..
tah la..ikut hati mmg nak gi..tp aku malas la gaduh besar..penat tau x..
aku malas nak berhadapan ngan perangai cemburu xde arah yg bg aku sangat la childish..
tolonglah...bukan aku nak mencari org lain kan pergi...ishh..malas lah..
kang aku aku ikutkan tekanan dijiwa nih..panjang berjela pulak aku maki2..


:: utk sedapkan hati sendiri..aku snap2 la gambar2 lain lak..gambar bilik je.. ::

sebenarnye aku ngan noy sempat amik video..fooling around..sangat lawak..
tp noy x bg letak kat blog..keji kan..
aku tanya 85 kali..85 kali la die kate x boleh..
ikut hati nak je letak kan..
tp 2-3 hari lepas jadi isu lak kat umah aku..
konon ade yg bengang aku letak2 gambar dorang dalam blog aku...
konon xde kebenaran..bole sue la..over okay sampai nak sue..
wtf!!!...kalau dah xnak sangat gambar...jangan nak dekat2 ngan aku...
hoihhh..asal aku sangat depress nih...????

sbb aku sangat la sangap okay..
ben mcm haram x reti2 nak call aku..
aku xde creds...
semua xde kat umah..kecuali maktok yg tgh ade org melawat beraya...* aku x kenal..so aku malas nak layan..plus malas nak dengar dorang mengumpat so aku pasang head phone,kasi pasang kuat2*
aku dok depan pc nih sampai dah naik juling...
x tau nak buat apa..nak blog hoping..blogger tgh mcm sial..lembab nak mampos load..
how i wish i'm making a hot saucy sex to brad pitt right now...instead of sitting my fat ass in front of this pc feeling all depress..huarghhhhhhhhhh
I WISH!!!

♥bye-bye...muaxx♥

kenapa???~

setelah 2 hari x dapat membaca blog2 orang..
so dpd petang tadi sampai la ke la nih..aku dok ligat membaca..
so aku terbaca entry yg mengingatkan aku kepada kenangan silamku kat blog ===> crooked little mind : what are the odds?> by dazzledalie...

sambil aku menceritakan kenangan silam yg amat pahit ini..*cea cea..pahit la sangat kan*.korang akan tau kenapa aku benci kurang suke budak kecik..

ceritenye begini..
herlow...siapa x suke budak kecik kan..
mesti la suke..dah la kecik..comel lak tuh...
cuma ade kenangan yg menguris hatiku..cea cea..

1st reason

aku x suke sebab..aku ade sepupu yg comel..
aku dah tingkatan..die baru 1-2 thn mcm tuh..super comel..
tp bile die nampak aku haruslah die nangis mcm nampak hantu setan kan..
sbb aku 'konon' *konon ke betul2?* besar la...
siap aunty aku if nak takut kan die siap cakap, "haaaa,cakap ngan kak fizah kang"
budak tuh dah menangis..keji tau..benciiiiiii...


reason no 2

masa nih aku tingkatan 4..*yeee..aku sangat ingat sbb sangat pahit utk ditelan..cea*
datang la kawan mak aku...die amik anak angkat..
umur budak tuh 4 thn...
so aku kat bilik..noy bawak budak nih naik atas...
comel nak mampos gak..mcm muka mixed je..
budak nih diam je..x cakap apa...

so aku layan la bercakap..
note : masa nih aku suke budak2..so aku suke layan2..sekarang sorry la kan..
tanya-tanya laaa..

me : umur berapa??
girl : 4 thn
me : eh,sama la..akak tingkatan 4..sama2 empat *aku cakap ngan muka yg sangat sweet*
girl : *diam je..xde response*
me : nama apa??
girl : nor anis afiza *something like that la..aku x ingat *
me : sama jugak la..nama akak nur hafiza..
girl : *suara pitch paling tinggi* x sama la..akak gedempool!!

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

aku rasa gemuk tuh bole terima akal lagi la akan..
tp sangat keji la kan siap cakap gedempool....babi gile..
mmg saat tuh..rasa nak sepak ngan kuasa gaban je..
tu xpe lagi...
siap turun bawah aku dengar die cakap..

"kat atas ade akak gedempool"


macam haram kan budak tuh..eloklah kalau aku gantung die kaki ke atas..kepala ke bawah..
jadi keji ke ,if sekarang aku x suke budak kecik..????
pelik kan..mak bapak x ajar ke anak dorang..
kite org kecik2 dulu..if silap cakap je..haruslah kene jentik mulut kan..
cuma sekarang je mulut menjadi2..sbb dok tahan dpd kecik kot...
aah, n ok i know..i'm super fat..tp xyah la kecoh kan..
tah la..aku leh terima orang cakap mcm tuh..
tp orang tuh aku kenal...nih aku dah la x rapat..tetibe lak bole lak nak bg2 remarks..
nasib baik aku xde kungfu..kalau x confirm..aku dah terbang kasi flying kick mcm bruce lee okay..

♥bye-bye...muaxx♥

xde power~

benci okay...
internet agak sengal..
so tuesday night tu..aku pun off la semua..
maybe die sengal sbb 24/7 on je...
tetibe bile noy nak gune balik..
modem tuh xnak nyala..mmg stock xde power langsung...mcm rosak..
xde angin xde ribut okay tetibe jadi mcm tuh...
punyalah berpeluh2 aku try tukar sana sini..manalah tau kot2 plug ke yg rosak..
tp bende lain ok je...
so biarkan je la kan..

so rabu tuh ingat nak gi streamyx..konon nak upgrade sekali la package kan..
ade hati nak pakai 4.0mbps..over tau..rupenye rm268 sebulan..
sorry la kan...dpd rm 77 ke rm 268..uhuk..uhuk..
so aku just call streamyx hotline..cakap pasal prob...
die kate org datang dalam masa 2 hari...
so tadi die call..die kate bole datang ari nih..yeay..sukenyeeerrr...
xyah tunggu sampai jumaat..
so dah boleh online..la la la~
dapat modem baru...terasa laju je..cea poyo..padahal sama je..

n'way..semalam..sangap..
so me n noy pergi ampang point..
memula makan kat chicken rice linda onn tuh..
tah la..aku rase x bape sedap la..banding ngan hainan kat BB tuh kan..
then pergi ke saloon utk thread kening..
ok la..dah x bape allergies...

:: noy did her upper lips ::

then ke ampang point..
saje jalan2..
pastuh ke reject shop..
nampak satu baju nih,.
aku tgk...mmg aku dah tau aku xkan muat..
noy suruh gak try..
dah la size L..pastuh pattern panjang sampai ke lutut..
nampak baju tuh mcm kembang je..
bile aku pakai..bole la fit nak mati kan...dah la ikut bentuk badan aku yg macam gunung ganang nih..keji gile buruks nye ok..
pastuh ade hati noy nak gelak2kan aku..
die yg paksa2 aku try..

pastuh nak balik..tgk ade nandos baru bukak kat area tuh...
haruslah beli sos nandos kan...
senang la lepas nih..xyah gi jauh2..
tp die xde smoking area la..still kat BB nye best..haha..
ok la chiow...nanti akan di update lagi..

♥bye-bye...muaxx♥

gile lembab~

ape kene la ngan blogspot 2 -3 hari nih..
gile lembab nak mampos okay..
naik tension pulak..nak load punya la lembab..
gmail pun sengal semacam je..
yg lain2 okay je..
nampak sangat bukan sbb server..
buduh...
nih yg malas nak mengupdate...
n sorry la if x dapat melawat blog korang...
sangat la tension menunggu page load..

♥bye-bye...muaxx♥

dah hari2 seterusnya~

khamis tuh xde buat apa..
tido je..sebab over penat...


fri

jumaat tuh bangun pun dah pukul bape...
dok umah je..tgk tv...

malam teringin nak makan pizza...
so order la dominos...
bole x after 40 minit tunggu...die kate sangat busy..
if nak tunggu 1 jam setengah...baru bole dapat...
pastuh try la order pizza hut..pun same..die kate delivery dorang busy..
tah apa2 tah..malam tuh area sini ramai sangat order pizza kot..

so me n noy decide nak gi carrefour wangsa maju beli dominos...
bagus gak x jadi delivery..
sbb mula2 utk delivery tuh bil tuh rm72.30...2 large pizzas n 2 garlic twisty bread..
bile kat sana..aku ade card kan..so jadi rm 37++ je...
banyak tuh beza..la la la~
lepas makan je..ice called..cakap nak keluar ajak minum..
aku malas...aku suruh die datang je umah aku..
sbb kite org tgh main bunga api..
ice ye-ye cakap..dia akan amik gak aku..gi nz..

tapi bile die sampai je..
die pun terjerat main sama...
over okay..datang kul 11 malam ade hati suruh aku masak2..ingat umah aku restoran..
so aku bg kuih n air je..semua makan kat depan...
suril n shawal pun ade..








ice ngan syawal x abis2 la ngan hp p1i dorang...
gambar aku xde la...
dlm camera ice..
tgk la..kalau die bg...aku upload la k...
dalam kul 2am mcm tuh baru dorang gerak...

sat

saturday tuh x jadi gi JB..
ke wedding kak yan atas sebab2 yg x dapat dielakkan..
terasa sangat bersalah..xtau how to make it up to her..

pergi open house umah jonet kat nilai...
konon nak gerak around 1ish pm..
sbb sangat la lembab..end up gerak nak dekat kul 3pm..
dah la hujan lebat...jalan jam...sengal betul je rase..

sampai je area nilai kul 4.20pm...
dzaza..gf PG call..die dah sampai kat lcct...dpd penang..
kite orang janji nak amik die..
so singgah umah jonet sat..bg some buah tangan..
ingat nak ajak jonet teman,..sekali die xde...
so kite orang je pergi..
amik dzaza then ke rumah jonet semula...

best gile...ade nasi dagang terengganu with kari ikan tongkol n kari ayam..n acar..
ade nasi impit n kuah kacang..
ade bbq chicken wings...
ade chocolate moist cake, n caramel..sangat syiok..
haruslah aku makan banyak gile tanpa rasa malu kan...

aku x amik gambar...malas...
aku amik masa on the way back to kl je..huhuhu..
ignore my disasterous face..


dalam kul 8pm baru gerak ke kl...
text ice..sbb dorang kate ade session karaoke kat yow chuan..
note: aku x suke karaoke..tp jonet suke..so aku join je la kan..
pastuh ice cakap dah cancel..sbb die call aku ptg nak confirm..aku x jawab..
i busy okay..mana nak dengar bunyi phone..

so endup dok umah je..
aku pun mula la meng-vacum umah..
umah aku super sepah sbb si chombii n si sucre tuh kejenye membunuh lipas je..
pastuh sepah2 kan..benciiii...
perlu lah berlengas ketiak membersihkan umah..
pastuh lap meja semua..isi kuih semua...
noy gi masak nasi goreng..
dzaza lak panaskan rendang ayam n ketupat palas die bawak dpd penang..

tgh dok kecoh2 tuh..mama semua balik dpd kg..
very the sur-pra-is(surprise) okay...sbb die kate nak balik on sunday..
pastuh die kate ade kawan die nak datang lagi 10 minit...
lega okay..sbb umah dah kemas..
bayangkan if mama balik..kite org berjoli kat karaoke..umah mcm harem..
haruslah murka kan..
so memandangkan umah tip top..haruslah tetibe jadi anak mithali..

2 family datang okay..plus sorang single..
haruslah dorang stay sampai kul 5 pagi babe...menangis..
sangap je kite orang...
nak tgk dvd..tp nanti bising lak...
so end up main card kat dapur...
pastuh aku tgk kul 2am x reti2 nak balik gak..
selamba je aku tgk dvd...kasi kuat2..
tgk cite suster ngesot..muahhahahaha...
kul 4ish am baru la tido...
then terlambat bangun kul 7.10am..
kene hantar jonet ke hkl..sbb die ade oncall..
perlu la lambat die masuk..hihi..
pastuh aku continue tido...

sun

sampai la ke tahap dewa..
sorry la sape2 yg call or msg aku ajak raya ke..
nak beraya ke...aku x sedar okay...
sangat la tido mati...

aku bangun pun dah nak dekat pukul 2pm...
msg bertalu je masuk..
ade yg nak raya umah aku la..suruh aku gi umah dorang la..
x dapat nak reply sbb sangat la xde creds..
malas nak top up la..kalau ade credit asyik la menghabiskan call ben..
so aku malas nak top up..
biar ben yg call aku..haha...

bangun je..tgk umah aku buat spaghetti bolognese n kupang masak sweet n sour..
dorang beli kupang kat melaka sampai 8 kg..hambik kau...
rupanya kawan2 mak bapak aku nak datang ramai..
x bole nak buat apa..kene la jadi pebantu rumah sat...
aku kenen nak ajak kawan aku..mak aku x bagi..die kate lain kali..nanti penat..herghhh..

sementara dorang dok layang sembang..kite orang kesangapan..
eh aku x sangap sangat la..sbb aku conquer pc...
so dorang la sangap...sempat aku snap..




so aktiviti sangat la memenatkan...
nasib baik sempat2 gak la mengonlinekan diri..
petang baru ben datang...itu pun kejap je...
siap pakai baju yg aku belikan lagi..green colour..
aku x sedar yg aku pun pakai hijau gak..
sedondon lagi...hua hua hua...
mama cakap..,"sedondon..janji nak pakai sama ke??ke mmg korang punya instinct kuat??"
kuat la sangat..hahahhaa...xde maknanya...
yg aku, " sebab cinta sejati kan andoku??"
ben malu2 kambing..tah apa2 tah...

pastuh dalam kul 8ish pm..aku tidor again..
haruslah sampai kul 12 lebih...
tgk tv sat...sampai la ke la nih x tido..
dzaza tido sini..
noy ngan sesuka hati ajak dzaza tido atas..
semestinya tido kat katil aku la kan...
sbb noy penakut nak tido sensorang..
abis tuh aku nak tido manaaaaa????/

♥bye-bye...muaxx♥

kampung ku~

ok entry nih aku nak tunjuk2 gambar kampung aku..
so that if aku cerite2 lagi pasal kampung aku..
korang boleh la picture situation tuh...
ari tuh aku cite..tapi aku lukis pelan je kan...so this time ade gambar..
aku ingat nak stay lama sikit..
bile dah lama x balik kampung tuh..
bile balik..jadi syok la pulak...
tapi memandang kan aunty kamaliah nak balik..
n ikut perjanjian time balik..aku yg kene drive..
so terpaksa la balik..
so before balik..
aku snap2 la gambar kampung aku yg agak horror sbb terlalu la besar..


:: keluar je dpd bilik atas yg aku duduk...aku terus snap hallway ke serambi nih..kat tingkat nih ade a bilik..satu blah kanan..satu lagi blah kiri..yg aku dok tuh ::

:: nih area serambi..biasanya orang bujang tido sini...blah kiri aku ade 2 bilik..uncle aku punya..pak pian..n pak rashid...tuh pintu serambi..jarang orang gune pintu tuh.. ::
:: nih plak dpd atas tuh aku amik gambar area tgk tv n ruang tamu tuh..situ pun selalu orang akan bentang2 tilam tuk tido..kate ramai kan...kat area tuh ade 5 bilik..tp semua penuh la..sbb bilik aunty lela n anak die...nih umah pusaka..aunty lela aku yg dapat..yg lain2 dapat tanah... ::
:: pastuh aku keluar..amik gambar papa, mama, aunty kamaliah n aunty lela...dorang balik je dpd umah mak ngah aku..terus dok bersantai bawah pokok tuh sembang2...syok la...berangin je...huishhh...naik syok dok kampung ..tp sekali sekala boleh la kan..if forever..haruslah pengsan ::

:: nih la kampung aku..besar kan???x bole nak amik full la..nih pun aku dah nak dekat ngan jalan raya...if nak amik full xkan nak dok tgh jalan kot.. ::

:: nih entrance serambi ::
:: session di bawah pokok rambutan..hahha ::
:: kampung aku depan jalan...so uncle aku pak pian , bukak kedai gunting rambut...bole x..orang dewasa rm 3..budak2 rm 2....sampai bile x kaya weyh... ::
:: baru bukak kedai..tengah dok kemas ::

:: nih plak area tepi umah..ade reban ayam..yg ala2 usang tuh..jamban luar..x kuasa aku nak pergi tau..scaryyyyy!!!..yg dinding putih tuh plak dah kire area dapur ::
:: nih lak anak cousin aku...dulu aku main sama2 je ngan cousin aku..nih dah ade anak okay...siap sekarang die tgh mengandung 3 bulan lagi...muahhahaha..scary kan... ::
:: tgk la bapak aku tuh..4 thn sakit x bercakap..dapat bercakap je..x henti2 okay..siap ngan gaya2 sekali..tgk la aunty aku tuh pun dah x larat nak mendengar...ngeh~ ::
:: nih main entrance ::

:: nih dpdp area ruang tamu lak..tangga ke arah bilik n serambi... ::

:: ruang makan...aunty lela aku amik upah mejait..bole x..satu baju kurung rm 25 je..die kate kalau naikkan..nanti xde orang nak tempah..gile weyh..x berbaloi je aku rase..dah la penat kan..kat sini sorry la nak dapat rm25 kan..aku rase la..paling murah kau bole dapat rm 45 la..itu pun basic je... xde sembat2 bagai::
:: paling la lancau..aku kan dah 4 thn x balik..biasanye ruang basuh kat wet kitchen..tetibe aku gi ...tgk singki tuh dah ade filter la hape la..n sabuh basuh xde..pelik je..rupenya sekarang nak basuh pinggan kat luar...sialan...gile scary dow...bayangkan if nak basuh..x payah basuh la..letak pinggan or sampah la..kul 11 malam..ade berani ke weyh...??? tambahan lak..dorang sibuk la cerite hantu la ape la..babi gileeeeee....::
:: yg kanan tuh wet kitchen..yg kire tuh dry kitchen...dulu nak turun ke area nih pun takut..nih pulak sekarang sampai ke luar..bertambah la tekanan ::
:: papa feeling makan pisang 40 hari..ape tah..die beli kat pasar tani merlimau...konon lemak manis..aku makan..rasa mcm pisang gak...huhuhuhu...yg sebelah tuh uncle rashid aku...gile ganster..dpd umur 20 sampai la ke 40 thn..asyik la keluar masuk penjara...semua penjara kat malaysia nih die penah pergi..dadah la..tp nih dah 2 years die clean la..konon nak kawin next year..baguslah tuh..kalaux dulu..bile raye je..raya kedua je..mesti akan pergi 1-2 kete gi melawat die kat penjara..muahhahahaha...sangat la gengster ::

:: tgh dok feeling2 bawah pokok...tetibe je ade kereta lembu datang...sangat la jakun kan..terus amik gambar.. sukeeeeee.. ::
:: pak pian tgh menjalankan tugas.. ::

:: noy ngan cousin aku..haswina rafna..ape tah..xtau la kalau aku reka2 nama die ke apa..hahahahha.. noy panggil die si buntal ::

:: geram kan tgk si buntal nih..seksa je jadi die nih weyh...atas die ade 4 abang lelaki..muahahhaha...x dapat la nak bercinta nanti ::
:: nih lak abang kepada si buntal tuh...yg no 3..hannan... ::

serious syok balik kampung sekali sekala...
noy lagi over..sbb terlalu syok..
die siap konon nak kawin kat kampung la ape laaa..gileeeeeee....
konon nanti nak naik kete lembu la..hek la..gile busuk naik kete lembu..
noy tuh gileee...

♥bye-bye...muaxx♥

5th syawal~

ok peeps..sambung balik cite pasal raya..
sorry la..
aku berenti rehat lama...
so sekarang continue balik..
ini session 5th syawal lak...

haruslah if dah tido kul 4ish am..bangun pun tentulah pukul 11 pagi kan..hahhahaha...
so bangun je..relax2 sat..sembang2...
tetibe ade datang rombongan ramai gile...
rupanya ade budak2 nak marhaban...
uncle aku sorang nih cikgu kat sekolah..
so memandangkan uncle aku ade kat kg aku..so dorang bermarhaban kat situ instead..

sedih okay dengar marhaban tuh...
tambahan bile die baca doa tuh..sayu gile..
by the time abis je doa...aku tgk..muka family aku semua dah ala2 merah2..mata berair..
muahahahahahhaa...orang lain relax je..nampak sangat x biasa dengar marhaban..
herlowww..kat kl mana la ade bende2 nih..at least xde kat tempat aku la..
tuh yg rase terharu je....

:: budak2 dpd S.K. tedong...dpd darjah 1- 6...abis je dorang baca tuh..lepas dapat minum2..bapak aku suruh beratur semua..bapak aku bg la sorang 2 ringgit..sukenye dorang..sian je aku tgk ::
yang nonoy...

noy : pija..nih semua anak yatim piatu yea???
me : hotak kau..anak murid uncle akim la...nih budak sekolah tedong la..suke kau je cakap anak yatim..
noy : heheheheh...saye ye ye ingat anak yatim...ingat bole la amik satu.ade sorang tuh comel la..handsome..x sesuai jadi orang kampung..
me : kurang ajar...suke kau je..x bole laaa..

lepas tuh je...
mandi2 semua...
pastu pergi pekan merlimau...makan lunch..
asam pedas die x stone..baik aku masak sendiri je..*cea..gile eksyen ..mentang2 sekarang aku dah pandai masak asam pedas..la la la~*
pastuh pergi raye kat umah auntie papa kat area merlimau tuh..
nenek tuh dah 89 tahun...gile tua..tp sangat la sihat lagi...

then terus shot ke muar...
pergi raya umah atok man aku...
die dok kat parit wahid...
pergi je rumah die..
lepas je dorang jemput naik atas semua..
aku target satu bende je..
setelah 4 thn x balik raye..haruslah gelojoh je...
so aku terus sental ini~

:: tempeyek..cicah ngan kicap sambal nih....stoneeeeee gilee wa cakap lu....noy bengang je...die kate..orang belum jemput makan..aku dah makan...eleh..nak malu apa..dpd kecik aku dah pergi sini...perlu kah malu2???? tapi lepas tuh...perlu la ke bilik air kan..perut memulas..sebab sental tempeyek sampai 1 balang..ish..ish..ish..sangat buruk lantak kan ::

then lepas makan n membuang..apa lagi??
of coz la konon2 session mengambik gambar...

:: feeling spring..::

:: anak dara x elok dok kat tangga...muhahahahha...konon..pedulik hape kan ::

:: noy feeling konon kampung abis la ::

:: noy candid..time nih aku dok melayan uncle2 aku..die kate,"kalau haji hadi tgk kau pakai mcm nih..mampos die mengamuk"..aku clueless je..siapakah haji hadi ittew..x tau ok...sampai la aku terbaca blog green apple...rupanya haji hadi tuh org pas.. ;p~ ::
:: sebenarnye...kite org bukan nak amik gambar dok luar nih..nak isap rokok..muahahhahaha...aksi2 katak ku nak mencari rokok ::
:: sangat x sopan dok mcm nih kan?? ::

pastuh konvoi 3 kete pergi raya kat umah orang lain lak..
jauh nak mampos okayyyyyyyyyyyyyy...
serom 3....mcm gampang nye jauh..mcm nak mati dok dalam kete..
serious aku x paham ape kejadah la dok umah jauh2 mcm tuh..
jauh ke dalam..
yg kalau kau nak keluar pun kau akan pikir sebanyak 85 kali...
dah la xde lampu jalan..scary nak mampos...

pastuh ke medan ikan bakarrrrr...
sorry la..aku x amik gambar...
sebab time nih aku tgh mood emo..dok la menangis..sbb gaduh ngan noy n PG...
tapi emo..emo punya pasal la kan..makan tetap makan sampai licin..
aku telah membedal 3 bungkus nasi lemak okay...
ade otak2, pari bakar, kupang goreng lada, siakap sweet sour, sotong tepung...
makan sampai sengkak perut...
pastuh terus je balik ke kampung..
sbb noy kene migrain la pulak...

sampai je kampung..tgk kete papa xde..die singgah umah mak ngah aku kat telok mas..
pastuh die suruh uncle bor n aunty bada aku pergi balik ke sana..
so aku, noy, n PG masuk la...
noy suruh aku urut die...gedik...
dah la gaduh ngan aku..pastuh nak suruh2 urut..benciiii...
tp sbb aku nih kan ala2 mithali..so aku urutkan la...sampai la die sihat waalfiat balik..
siap bole gelak ketawa...n kentot sekuat hati..macam haremmm...

tunggu punya tunggu....dorang x balik2...
keji gile...kite orang call. pun x angkat...
dah la haus..so memberanikan diri..turun bawah buat ayaq...
so lepas sembang2 n minum2..kite orang terus tertido..

:: PG keji candid gambar aku menguap..babi gile die kate macam hippo...noy dah sihat terus main2 hp ::


♥bye-bye...muaxx♥