#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

i'm sick~

i'm sick with all this shit..
i wanna make a difference...i tried my best to face my fears..
but u still act the same..
how i wish u can change...

i'm not gonna blame it to anyone..
i will blame myself..
u know what..u keep on saying it..
now that it's doesn't even effect me a bit..
it actually feel good...
u don't say things u didn't mean...
think before u say something..
because something u said might hurt someone...
i'm so used to it..
it's so old..n it's soooo lame..
now i'm numb...
how i wish..this is settled once n for all..

p/s : for all i know..i might delete this by tomorrow...

teka-teki yang keji~

aku dapat email nih minggu lepasdpd mama..lupe nak tepek kat sini..
tadi sedang dok membersihkan email..banyak sangat bende menyemak..
so terjumpa la email ini...sangat keji okay..
lepas je layan teka-teki nih..rasa nak lari laju2 pastuh langgar dinding..herghhhh..
mama cakap sbb die bengang ngan teka-teki nih..so die nak aku lak bengang~

1. Teka-teki :
Hitam dan berpeluh2.....


Ha...apa2??


Pikir2....






Jawapan :
SEMUT HITAM TENGAH BERJOGING.....


Hahahaha........



2.Teka-teki :
antara kapal terbang dengan kuih lepat liat,mana satu yang
paling tinggi?




Jawapan :
kuih lepat liat la...sebab kapal terbang sampai langit je,tp
kuih lepat liat sampi LELANGIT...hehe...



3. Teka-teki :
byk2 kotak,kotak pe yg xleh angkat?




Jawapan :
kotak penaltilah....


wawawa



4. Teka-teki :
Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar???teka teka
kalo terrer.....! !





Jawapan :
selipar maner boley buat gali tanah......gune cangkul lar
huehuehueheu! !



5.Teka-teki :
Bulu bertemu bulu... kulit bertemu kulit... makin tambah rapat
makin nikmat rasanyer... ( jawablah kalau bijak hehehe....)



Jawapan :
mata bila time nantuk...


Kihkihkih....


Haa...pikir lain la tu.....


Ish2....









6.Teka-teki :
3 kepala, 6 mata, 8 kaki. Apakah Ia?



Jawapan :
Koboi naik kuda bawa ayam nak g sembelih.....


Hahahahaha...........






7.Teka-teki :
masa dia hidup kite nyanyi,masa dia mati kite tepuk tangan.




Jawapan :
lilin masa sambut birthday...


Dapat jawab?


Bijaknyer.....



8.Teka-teki :
scorpion kaler apa?



Jawapan :
kala jengking la.....


:-p...



9.Teka-teki :
Ada sorang iman, tengah sembahyang lepastu ada sekor anjing lalu
depan
dia..pastu dia jilat kaki dia.. Batal tak air semayang imam tu?





Jawapan :
Mana batal sebab anjing tu jilat kaki dia sendiri......


Hahahaha....



10. Teka-teki :
4 org awek berpayung dgn satu payung tp knape tak basah?




Jawapan :
sebab tak hujan....


Hehehehe.....


♥bye-bye...muaxx♥

mood rajin dah hilang~

serious xde mood nak update...
tah ape hal la...
keadaan agak stress...otak pun jadi beku...
moody me aku x bertukar..sbb aku masih dalam mood tuh..
which scares me big time...
kenapa aku mcm rindu semacam je kat ben..tah ape kene tah..
selalu x mcm nih..kene jampi ke hape la nih..haha..

dah dua minggu puasa..so hampers pun tgh kecoh2 buat..
nak kene buat delivery lagi..
x sukerr la..terasa mcm buruh kasar je dorg layan bile gi buat delivery tuh..haihhh...

ben accident 2 hari lepas...sian die..
aku x pergi tgk pun die...mueheheheh...keji betul aku nih..
die dapat mc 2 hari..tp still pergi keje..tah apa2 tah..
very the workaholic....ke sbb ade perempuan simpanan kat sana??
hishhh...asal aku paranoid lak nih...
blame it on my hormones..ngeh~

btw,last 2 days...abg jeff datang again...
we end up beli 20 dvds'...
so tgh marathon tgk dvd...la la la~
sorry malas nak amik gambar laaa...

n'way sile la tgk cite knocked up...sangat la lawak seperti hanjinggg..
cerite yg kau akan rasa nak tgk lapanploh kali...
aku la ..kalau korang x rasa..aku pedulik hape kan..
n tgk jugak cite premonition...sangat syiok...
syiok yg menyentuh jiwa...very the twisted yet very romantic..
staring sandra bullock n julian mcmohan....aku rasa la..ke aku main reka je nama actor tuh..tah la...korang check la sendiri k...

e eh...tadi aku cakap xde mood nak update kan??
n otak beku..tetibe rase syok la pulak..hahha..
tp bile dah sedar aku makain syok menaip..tetibe aku rasa nak malas balik...
so chiowwww...haha

♥bye-bye...muaxx♥

mood rajin dah sampai~

utk melupakan mood gatal nak kawin..
so aku cuba sedaya upaya mendatangkan mood rajin..
itu pun x rajin mana la kan..x kuasa nak scan banyak2..
so aku scan mana2 yg patut je..huhuhu...
serious scary kay..dah masuk bape hari dah nih mood kawin x hilang2...
very the incredible okay..mcm x percaya sampai rasa nak hantuk2 kepala kat dinding..la la la~

n'way..kini hutang tag pade puteri kurekure...sudah selesai ye..
tp sbb over rajin..aku up gambar..bagi meriah sikit..


:: nih masa kat PD...maybe dalam bape bulan je..dpd kecik aku dah suke horse style..mueheheh..oooppsss...i mean..pelampung horse.... ::



:: aku masa kecik2..kire primary school la kan..cukup bangga ngan gambar nih...kenapa???sbb aku cakap kat kawan2 aku..aku ade helicopter doraemon..boleh x??n dorang percaya..ngan aku2 sekali percaya yg tuh mmg helicopter doraemon..bile dah besar..baru sedar..rupenye ampaian..hahahha..buduh gile..nih masa kat kuarters,kluang.. aku lahir march 83..so kire sendiri la umur aku ye.. ::

:: kecik2 pun aku dah ade cooper s okay..la la la~ cooper s la sangat..nway, kete nih turun temurun okay..dpd zaman ayol..sampai la kite org 4 adik beradik..hantar ke kampung...dorg lenjan..sampai jahanam..last time aku tgk kete nih..dah kene 'pimp my ride'..plastic tuh semua dah ranap..dah jadi kayu..lagi best..siap ade pintu wooo..aku x tau la sape yg rajin meng-pimp kan kete tuh ::


:: antara gambar favourite aku..kemesraan adik beradik namanya...sorry aku terpaksa censored kan gambar2 itu..supaya x membuatkan puasa korang terpesong..hehehehh...mama cakap nih je la cara nak buat keje tanpa gangguan..letak 3 org dalam bath tub tuh....sambil buat keje..every 5-10 mins check...nih pun masa kat kuarters kluang ::


:: ingat x insiden aku tergolek dpd prem masa kat PD dulu??? http://blackwave83.blogspot.com/2007/07/aduhsakitnyaaa.html...nih la gambar mata aku bengkak tuh...yg lebam xde la..tuh dalam album noy..x kuasa nak amik..n plz jangan tanya kenapa aku baring gaya itu..ala2 je kan.. tuh gambaq noy..tgh dalam ari rasenye.. ::

:: nih gambar masa kat KG ngan cousin2 aku..time raya kot..cousin aku ramai ok..adik beradik bapak aku 14 org..the last time i count was 40++ okay...dah bape tahun x balik tuh..rasanya sekarang dah 50 kot..muahahahhaa...haruslah kopak nak bagi duit raya kan... n aku ingat lagi..pasal gambar nih la..dulu..org kampung aku kate muka aku mcm noraniza idris...keji gile..bg la mariah carey ke..sedap la sikit ::

:: aku kecik2 gigi terkangkang plus hitam kat depan tuh..suke makan chocolate... so aku ingat lagi ayol n PG suke ejek sambil menyanyi2,"gigi terkangkang..gigi terkangkang" sambil buat gaya baring..tapi bontot n kaki terangkat buat gaya huruf 'U'....bodoh gile kan??tah apa2 tah...tapi masa kecik2 dulu..everytime dorg buat mcm tuh..mesti aku akan nangis jugak..haha.. n that seating position ..mmg favourite aku..duduk gaya katak....sekarang x lagi la kan..kalau aku dok mcm tuh..harus la cramp seminggu kaki i noookksss ::


:: ayol - PG = me - my cousin,Anun - mama....aku x pasti apa kene la ngan ayol tuh..sama ada time tuh tgh in cite kingkong ke apa..ke ceria sbb pergi sekolah bole pakai seluar pendek..haha.. mama lak terkenan style demi moore cite Ghost...gaya berkemban lak..maybe sbb nak menjadi inspirasi utk sofea jane utk filem perempuan, isteri dan ... *jgn nak sambung dot dot dot tuh..kang aku sepak* ::

:: nih masa aku kat st ronan kindergarten....beg aku tundercats okay...in giler masa tuh..time nih dok umah maktok kan..so aku jadi mangsa dipakaikan bedak macam ke hape...buruk bebenor.. ::

time aku mengupload ini gambar2..
noy hangin je..sbb gambar die xde..
herlowww..
time aku kecik2..die baby okay..
ape kejadah nak amik gambar sesama kan..
n kebanyakan gambar die dalam album die la kan..
xpe..lepas nih if mood rajin dtg lagi..aku upload gambar yg ade die lak..
if rajin la kan..jenuh la nak meng-scan nih..

p/s: sile layan lagu raya..la la la~

♥bye-bye...muaxx♥

makan x lalu~

ok..jangan salah sangka ngan tajuk entry nih..
bukan aku yg x lalu makan...sorry la kan...
ben yg x lalu makan...muahhahaha..

kenapa???aku x tau...
tp aku membuat assumption sendiri...
aku cakap kat die aku nak kawin...
die cakap ok...aku cakap tahun depan..die cakap ok..
aku cakap sebanyak lapanploh kali..
die telan air liur....muahahahahaaha..nasib baik x tercekik..
maybe die ingat aku main2 kot..sbb aku mmg suka main2 bab kawin nih..

so tadi die bukak puasa kat umah aku..
die cuma minum air..dan makan beberapa keping kuih...
x makan nasi..pelikkkk woooo...sbb die makan selalu mcm gunung...
kate die..dah kenyang..
kenyang apa bulan puasa...x tau la kalau x puasa kan..haha...

so aku perli2 la...
"ye la..i ajak kawin je..terus u x lalu makan..heheh.."
"memandai je u nih....mana ade la..i dah kenyang..."

tension je die bile aku cakap kat mama...
kate aku memandai...
weyh...aku bukan main2 laaaa..aku nak kawin nihhhh...
buat masa nih la...x tau la kalau tetibe nanti berubah fikiran lak..la la la~

p/s : aku ingat nak tepek gambar tag kurekure2 tuh..
tapi malas la pulak kan..
nanti2 la yee...
xde mood nak tepek gambar la..
tgh mood nak kawin..mueheheheheh...
giler gatalll...

♥bye-bye...muaxx♥

tolong weyh~

sape boleh tolong aku??
tetibe sejak 2 - 3 hari nih mood aku mcm nak kawin la..
mood gatal sudah tiba...
rasa macam nak kawin taun depan..boleh???

 Image provide By: http://www.myspacebanners.ca/


sebab apa mood nih datang???
  1. sebab papa asyik la sebut ben nih bakal menantu die kat semua orang..tetibe aku tersipu2 malu..*gedik*
  2. sbb aku sayang sangat ngan kucing aku..so aku bayangkan kalau ade anak lagi sayang kan *apa kene mengene la reason nih..haha*
  3. sebab aku dah x tahin laaaaaaaaaaaaaaaaaaa...muahahhahaha..
tapi gatal mcm2 tuh je la kan...
bile ben ajak kawin..aku akan kelam kabut balik...
la la la~

p/s : saya gatal nih..sape bole tolong garukkan..ngeh~

♥bye-bye...muaxx♥

pressie~

aku telah mendapat ini dua bende dpd mama..
sangat sukerrr...
tadaaaaa~


:: loket nih sebenarnye noy dah cop awal2...tapi bile mama beli loket baru yg 1 set ngan cincin..lalu loket nih automatic dapat kat aku la kan..sbb noy xde rantai..muahahhaha..sakit je hati nonoy..sbb die yg cop awal2..kecoh je..la la la~ ::


:: ini lah gelang batu apa tah..i loikeee ::

x sempat sahur la tadi...
bukan x sempat..
sbb ayol memandai2 cakap kite org dah makan..
so xyah kejut..babi gile perangai..
sekarang nih aku rasa lapar x henggat..
dah la rasa mcm nak his roks...
wuwuwuwuwuwwuu...tulunnnggg!!!

update 1.43pm : lupa lak nak bg tau..aku dapat loket n subang...diamond stud..la la la..~ baik hati sungguh mak aku nih..tukang masak pun dapat diamond studd..tuh yg noy muka masam je ngan aku..sbb die x dapat apa2..ngeh~..nak tgk gambar carik la kat gambar2 berbuka tuh...malas nak amik gambar..haha..

♥bye-bye...muaxx♥

fri & sat~

Fri

friday tuh gi tempah dua lagi baju kurung for raya...
gumbira okay..bile tailor tuh amik ukuran again..pinggang aku dah turun 2 inci okay..
hahahahaha...ok i know..xde perubahan pun..2 inci je..but stilll...
no wonder la jeans aku londeh je..la la la~
bontot pun turun 2 inci..( . )( . ) turun 1 inci..ngeh ngeh...
pelik la..bile aku diet xde ape perubahan..
bile x buat apa2..turun la pulak..huhuhu..

then pergi beli collar utk sucre n chombii.
sbb yg lama punya dah ketat..kang sia2 lak dorang mati tercekik..huhu..
then later in the evening..pergi amik jonet kat HKL..
jamm mcm haremm..menciii...

then after berbuka je..tgk2 tv sat..
ingat nak sembang2 ngan jonet..tetibe die dah tertido depan tv..
sian die..keje penat nak macthiiii...
then later at night..ice datang..somewhere around 11ish pm..
sembang2 kat garden..joined by noy...
later around 2ish am..baru la jonet terjaga..n die pun joined...
macam2 cite la keluar...tergelak2 je..
noy la mcm sial..ade ke cite aku terberak dalam seluar mcm kecik2 pun nak cite kat ice..
x suker tau...keji gileee....mallluuuu okay...
ice lepak sampai 4ish am...
die nak ajak sahur luar..
suka2 je..dah kate aku tukang masak kat umah..
mana bole tukang masak keluar pulak kan...

baru je masak..
tetibe jonet dapat call..E.T call..
so bergegas la hantar jonet ke HKL..
sian die..x sempat nak sahur pun..
kalau aku keje mcm tuh..haruslah kurus kan...

Sat

kite orang dah plan nak bukak puasa ramai2 with my mrsm friends kat luar..
aku slaah sorang organizer laaa..
tah apa mama bad mood...
tetibe die x bagi aku kuar lak..
tensionn gile...
aku cancel la..dah la semua bising..
yg jonet lak aku xde..die xnak pergi pulak..
berjangkit2 lak xnak gi..

aku pun dah xde semangat nak gi..
so aku just amik jonet kat HKL..
ajak bukak puasa kat umah aku je...
tapi jonet menyimpan harapan nak pujuk mak aku..supaya aku bole keluar...
so masa mama nak keluar pergi kubur atuk aku n pasar juadah tuh

jonet : auntie,kite org ade gath nak bukak puasa ramai2 kat luar
mama : so?? *haaa..amik kau,kan aku dah cakap mood mak aku x baik*
jonet : xde la..bole ke pija ikut sama??
mama : x bole *laju je mak aku jawab..hahahaha, terus kebelakang jonet*
papa : xla bukan apa...kalau satu kepala 45...kalau 2 org ikut dah 90..
jonet & me : xde la..28++ je la..noy x ikut..
papa : ye ke??ingat sampai 45 ke apa..kalau mcm tuh bole la..

mama muka bengang je..sbb die dah masak kaw2 sebab ingat nak bukak ramai2..
rasa bersalah lak...biasa la..aku kan suke nak emo2...

jonet : huishhh..rasa nak terkeluar usus perut aku..
me : asal ek??
jonet : ye la..laju je mak jawab "x bole"..
me : hahahaha..padan muka kau..kan aku dah cakap mak aku kalau xde mood..susah..kan dah kene free2..
jonet : ye la..x pernah tgk mak kau marah..muahhahaa...
me : sbb tuh aku suruh kau yg tanya..biar kau yg kene..ngeh..

so bersiap laaa
by the time i'm ready..
tgk nysya n lyna is already downstairs..
sbb semua xnak bawak kete..
sbb parking klcc mahal..so dorg nak tong-tong je..

kite orang berbuka kat santini@klcc..
the buffet is RM29++...ok la..after tax semua..jadi around RM34++ la..
makanan die pun okay..
cuma chamomile iced tea die rasa lipas..gampang gile..
here r some of the pictures from the event..
banyak sangat la..so aku upload sikit2 je la k..yg mana2 ade aku terselit..ngeh~



:: jonet - me - ice...thanks to him for covering half of my super sized body..haha ::

:: ice - jaja - ziha(my roommate back in mrsm terendak) - ayam ::



:: nysya ::

:: ice & jaja ::

:: me & ice...aksi2 konon ice nih anak ..aku nih mak..babbbii gile kan?? ::

:: jonet - lyna - me - ice ::


:: yanti & ice ::

:: candid gambar ice..time nih die sibuk nak buat bentuk love..nak mms kat gf die anne..hehe ::

:: lopop n nysya ::

:: all of us..except yanti, ayam, aboi ..not in the picture ::

:: aboi & lopop...lopop was my sweethearts back in terendak..haha..kelakar kan..but he turn out to be a guy with a weird goatee ::

:: lopop - lyna - nysya ::















ok la...
aku dah malas nak tulis caption..
korang tgk je la gambar tuh...

balik around 9ish pm...
ingat nak sambung kat mamak...
tetibe ade yg nak balik la pulak..nyampah..
aku pegang balance duit lagi rm8..
so aku,jonet, nysya n lina..
singgah ke kedai membeli ice cream utk diri sendiri..haha..

pastuh dorang duk umah aku jap lepak2...
lyna tension je..sbb mak aku sibuk cite2 hantu..
sbb die nak kene drive balik selayang..haha..
herlowww..puasa xde hantu la...ye ke????ke syaitonn je xde???

lyna n nysya gerak around 11ish...
jonet lepak2...
lepas sahur baru hantar die...
sbb die ade oncall..dpd 8 pagi ahad..
sambung sampai 5 ptg isnin..sian kan...huhu..

♥bye-bye...muaxx♥

suka-suki/berangan~

semalam masa tgh dalam kete..
noy was driving n i sat beside her..
it was just the two of us..

noy : pija..pija..kau kalau berangan selalu kan dpd kecik2..kau kawin ngan sape ek??
me : tah la..dpd dulu..aku selalu berangan kawin ngan orang putih..hahaha
noy : orang putih???hahaha..asal ah??
me : tah la...sbb aku suke la...
noy : sbb nak anak lawa ke??
me : xde la jugak..sbb selalu tgk movie kot..so nak berangan la..tah la mcm best je..hahaha..bodoh kan..padahal jumpa or sembang ngan orang putih pun x pernah..loser gile
noy : hahaha..kelakar...saya lak selalu berangan kawin ngan orang tua..
me : orang tua???asal huh??
noy : bukan la org tua..tua..
me : ala2 datuk k laaa..
noy : haaaaaa...mcm tuh la..kire aku jadi bini muda..pastuh paling disayangi..
me : gile ke??/
noy : berangan je..
me : bodoh2 je kite nih..

then tadi malam..sembang2 ngan mama..

me : kelakar je mama..pija n noy sembang2..ade ke noy cakap die berangan selalu nak kawin ngan orang tua macam datuk k...muahhahaha...
mama : huh??kau nak kawin ngan orang tua?? *buat muka pelik*
noy : suke..kire mcm,"kau amik harta die..kau bagi sama bapak"*siap buat gaya* cite apa tuh pija??
me : cite ahmad albab la...
noy : haaaa..cite ahmad albab...pija tuh lagi la..nak kawin ngan orang putih...
mama : kau suke ke orang putih pija???
me : suke...alaaaa saje je berangan2..bukan dapat pun..saje2 je..
mama : kau nak orang putih la??/tapi rupanya dapat orang hitam pulak kan..hahhahaa..
me : tuh la..heheh..dapat hitam pulak..
noy : tuh la..anak kau nanti mesti hitam pastuh gemuk....hahahahha..

x suker tau..
dorang suke noh mengejek aku tau..
tadi petang lagi geram..noy baca majalah apa tah..
ade gambar budak2 kecik...

noy : muahahahahahaha...nih kau...nih kau...gemuk...*sambil tunjuk2 gambar*
me : herlowwww..aku kecik2 x gemuk okay..tolong sikit..*xmo tgk gambar tuh*
noy : x la..bukan kau..anak kau ngan abag ben nanti..
me : mana??mana *pastuh aku tgk*kurang ajar gile..uwaaaaaaaaaaaaaa....x sukeeerrrrr...jahat la kau...
noy : sama kan???
me : whatever..aku xnak layan kau...

noy terus gelak mcm syaitonnn

ape2 la kan..
janji sempurna kan...
kalau dah bagi pakai vogue2...color2 rambut semua..mesti jadi chomel gak kan??
x kisah la..xnak pikir..apa pikir pasal anak lak nih...
herghhhhh...

p/s : setelah berpeluh2 macam hanjingg sbb cari album..but still x jumpe...tetibe papa kate mmg die amik..die ingat selama nih aku mintak album masa aku zaman keremajaan..boleh x..seharian carik ok...;S

♥bye-bye...muaxx♥

privitasiku ternoda~

hahahahaha..geram je tajuk entry nih kan??
ala2 sexual je..ternoda la sangat...
nway,entry kali nih xde kene mengene ngan sexual pun..saje je..

bukan apa..dpd semalam aku jenuh mencari album aku masa kecik2....
wuwuwuuwuwuwu..x jumpe laaaaa....
aku x simpan kat tempat umah aku simpan album2...
sbb dulu masa dok umah sewa..aku angkut semua sekali...
n bile pindah..aku just letak dalam bilik aku la kan...
aku tau la aku ade letak dalam laci kat bilik aku...

tapi about 2 months back..since papa dah sihat..
die jadi gian nak spring clean the house..
started from his room to the living room..
to the store..n bilik aku pun terlibat...x suker okayyyy...
bayangkan kunci laci noy yg dah hilang 4 thn..sampai dah lupa pun ape ade dlm tuh..ade balik..
yg geramnyer..laci tuh dah clear..
x suker laaa..sampai time tuh aku siap kunci bilik x suke die masuk..
bukan apa..mcm2 rahsia ada dalam bilik tuh weyh..sangat bahaya...

so semalam mencari2 x jumpe..
laci tempat aku simpan pun dah clear...arghhhhhh...
carik kat tempat simpan album pun xde...
carik dlm bilik papa...pun x berjaya jumpa...
mana nih weyhhhh??? 2 album tuh....
bile tanya..die x ingat...suruh aku carik la kat mana2..boleh x???

uwaaaaaaaaaaaaa....xpe la..sat lagi lepas sahur aku nak try carik lagi..
x puas hati laaaa...sentimental value tuh...
dah la aku sangat goddess masa kecik2..muahhahahaha..

ok la...aku nak gi masak...
sbb dorg nih asal nampak muka aku je..kecoh2 cakap lapar...
mama tgh tido pun bile nampak aku terus tanya ..sahur nak makan apa??
tensionnneeessss....

♥bye-bye...muaxx♥

berbuka kat luar~



"how i wish i can blog like pija mi kominomik..but i can't!! tensionis..mummy soo not G!"


tetibe je...
td pergi dapur jap..datang2 je kat pc..tgk ade bende nih..
gila kah..
sape yg mengacau???
si kenit nonoy lah tuh..

nway,tadi after masak sikit2..
telah masak kari ikan senangin pulak..di-guide oleh maktok la..sbb x pernah buat kan..
then siap2..bersedia nak gi keluar..
sbb nak beli fax machine..kene tunggu edan abis keje around 6.30pm..
sbb kite org clueless bile beli barang2 pc nih..
asyik la tersalah beli n kene tipu2..haha..
nway,konon nak keluar the latest by 5pm..sbb nak beat the traffic kan..
kecoh sana sini..end up pergi almost 6pm..haih...
setiawangsa dah congested gile..
dapat lepas dpd setiawangsa pun amik almost 15-20 minutes..

then sampai je area jelatek...clear je okay..
thanks to the police traffic of coz..la la la~
sangat kagum okay..it was smooth al the way..
even jalan bukit bintang is not congested..
parking pun ala2 lengang je..
maybe sbb tgh bulan kan..n weekedays..so semua berbuka kat umah kot..
we reached sg wang around 6.40pm..
bergegas ke nandos..n banyak table kosong..la la la...sukernyerrr...
lepak2 jap..by 6.50pm baru la we placed the orders..
kite org makan the berbuka puasa promotion..
1/4 extra hot peri2 chicken with 2 sidelines - mediterranean rice & chips..
ice lemon tea with unlimited refill..n 1 peri2 soup... for only rm21++.. best kan???
siap dapat kurma*aku x makan kurma* n fruit cake...
fruit cake die agak stone...
enjoy some pictures


:: nandos sangat best..bukan je meleleh air liur..tapi siap meleleh air hidung..serious x tipu..sbb extra hot peri2 kan..harus la sampai selsema dibuatnya.. ::

:: peri2 soup..kecoh la..hidang kat orang siap ade selekeh2 tepi pinggan..buat2 la lap kan.. ::

:: inilah fruit cake yg agak stone itu..best ayat die "Salam Aidil-peri...Jom Ber-peri" hahaha..mcm cute je kan?? ::

:: noy tgh sibuk msg edan..sbb dah pukul 7.10pm edan x sampai2..pastuh tadi bile noy tgk gambar nih..die paranoid..sbb die kata jari die gemuk!! boleh x??jari gemuk pun nak paranoid..aku nih bukan setakat jari..segala2nya pun gemuk je..x kecoh pun..x apa2 tah noy tuh..selama nih..asyik la complain asal die kurus la..nak gemuk sikit la..tp baru jari gemuk dah kecoh2 ::

:: sile la makan hati tgk gambar nih..asyik korang je tepek gambar makanan di bulan puasa kan..now it's my turn 'bebeh'*KG way of saying it* ::

:: ini lah aksi2 ku tgh menagkap gambar makan hati di atas..noy sibuk snap gambar aku lak..tgk la lengan ku ittew..sudah seperti ayam kat nandos tuh..hahaha ::

then pergi ke low yatt..
operasi mencari fax machine tuh...
so beli HP model apa tah..
ade fax, scanner, copier, n printer..hahah..
gumbira..i...pastuh terus je balik..
pun jalan x jamm...indah je rasa...
so dgn tenangnyer mengambil gambar lampu2..
sgt meriah lampu2..

:: ni lampu depan KLCC..kat traffic light simpang empat tuh..lawa kan???satu pokok di lilit ngan lampu biru..sorry x sharp..sbb kete dah berjalan time tuh..haha.. ::

:: jangan marah...kat setiawangsa pun ade lampu jurai2 tau...x sangka..selalu lampu ketupat2 je area setiawangsa nih..nih siap jurai2...lampu ketupat pun ade..tp x sempat nak amik.. ::

:: sampai je kat umah...terkezut..umah aku pun terkene sindrom jurai2...mak aku siap panggil electrician buat kan..haha..over tau ::

:: inilah la fax machine yg baru tuh..suker tau..lepas nih bole la aku scan gambar aku..masih ku ingat aku di tag oleh puteri kure2...nak tgk gambar aku masa kecik2..ade la 3-4 bulan lepas kene tag..haha...tp scanner i rosak..sabar je la..bile senang aku buat la tag yg dah bersawang tuh..heheh ::

tgh dok syok2 mengonline kan diri tadi..
tetibe je noy...

noy : ala..tomey..tomey nye die..

aku ingat die puji aku..
bile aku toleh tgk die tgh tunjuk gambar yg die amik sendiri..
muka die..x comel pun..gile ke puji diri sendiri..
pastuh die gelak macam setan..setan ke??noy gelak macam bimbo dow...
kalau la korang bole tgk mcm mana die gelak..
rasa nak sekeh2 je...

hmmmm..sangap la..
kejap je dah pukul 3.15am..
dah nak kene masak utk sahur..
malasnye Tuhan je la yg tau..
tp dah di request kan..dorang nak daging kunyit n telur asin je..
so masak je la kan...sian lak if x dapat bersahur kan..
ok la chiow..~

♥bye-bye...muaxx♥